Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

bu onunla çok bağlantılı değil, yumurtluyorsan yumurtluyorsundur.
yani bir tüp kapalı diye hormonun az salgılanacak değil
arkadaşlara gereksiz panik yaşatmayalım lütfen

atlantaya katılıyorum ben hsg çektireli sadece 2 ay oldu ve süper saglıklı açık tüplerim oldugunu dr um söyledi.hormanu çift yumurtalık yada tüpler salgılamıyo yumurta salgılatıyo yani yumurtanız varsa çizgi çıkar ayrıca tam çizgi çıkmayabilir ne kadar çabuk koyulaşmasıylada alkalı normalde benim yumurtlamadan önce 10 dakkada beliren silik çizgi yumurtlamadan sonraki 3 gündür daha testi yapıp yerine koymadan başlıyo belirmeye.yani tamamen yumurtayla alakalı canım ben geçen ay hep silik çizgi gördüm ve yumurtlamam olmadıgı için adetimi ilaçla görebildim.

ilişkiden 7 gün sonra yaptım canım, bazı testler ne kadar uzun da beklese 2. çizgi çıkmıyor, benim merak ettiğim core testini kullannan var mı, core de nasıl oluyor?

testin bekleme süresinin dışındaki dakikalarda bile(mesela 30 dk sonra ortaya çıkan çizgi) yeni ortaya çıkan çizgi negatif sayılır. yani testin 10 dk sonraki değeri doğru sonuç kabul ediyorsa, 10 dk sonraki sonucu değerlendireceksin. 1 gün sonra ortaya çıkan yeni çizgi negatif olarak yorumlanır.

adet tarihinin ilk gününe 14 ekleyince tahmini yumurtlama zamanını hesaplamış oluyorsun. senin ki 5+14=19 ediyor zaten :) neden endişelendiğini anlamadım, zaten o tarih aralığında yumurtlarsın

Yumurtlamadan 2 gün sonrası da dahil ilişkide bulunursanız, gebelik ihtimali artar.
ayrıca gebelik tesbiti için gebelik testi almalısın. çünkü ovulasyon testleri senden salgılanan LH hormonunu ölçer, gebelik testi ise bebekten salgılanan HCG hormonunu ölçer.
ovulasyon testi ile gebelik anlaşılmaz yani.

yumurtlama olmuş 34. resimden sonraki resimlerde hafif de olsa silikleşme var yani hormonun öyle hemen düşmüyor demekki yumurtlama olması için piki yakalıyor sonra düşüş hemen olmuyor.. Endişe etmene gerek yok bol bol çalış :hulya:

geçen ay hep silik gördüm yumurtlamam olmadı ilaçla adet oldum demişsinya siliklik ne kadar silikti yani belli belirsiz mi ? ve adet olmadığını anladığın, adet gününün geçtiği kaçıncı günde ilaca başladın?:uhm:

baya silikti yani ancak gölge şeklinde belli belirsizdi zaten yumurtlama olmadıgı test ve ultrasonlada belli oldu drum böle söledi.olması gereken adet günümden 20 gün geçmişti kan testi yaptırdım ve negatifti sonuç hemen başladım ilaca bittikten ortalama 5 sün sonra falan adet oldum zaten.

gebelik testleride bazen yanılıp gebelik olmamasına ragmen yani lh hormonunun yüksek olmasından kaynaklanan pozitif sonuç gösterir canım.bende biliyorum gebelik testinin bebekten salgılanan hormonu ölçtügünü.ama şuda bi gerçekki gebelik oluştugunda rahime yerleştiginde bebeginde faydalanması için lh hormonu yükselir belli bi süre yani yeni gebeliklerde.bu yüzden söylemiştim ovulasyon testinin 1 hafta sonra pozitif çıkmasından gebe oldugumu anlayabilirim die.umarım açıklayıcı olmuşumdur.yanlış anlaşılmayayımda.:1rolleyes:

adet tarihinin ilk gününe 14 ekleyince tahmini yumurtlama zamanını hesaplamış oluyorsun. senin ki 5+14=19 ediyor zaten :) neden endişelendiğini anlamadım, zaten o tarih aralığında yumurtlarsın

ayın 19'unda değil. adetimin ilk gününden itibaren 19'uncu günde gördüm.yani 19 ağustosta görmem gerekiyor senin hesabında ve netteki otomatik hesaplayıcılarda ama ben 23 ağustosta gördüm.

ya benim 15.gün pozitif çıktı 18.gün hala pozitif çıkıyo hani bana koca ayda sadece birgün yumurtlama olur o zamanı tutturman önemli dedilerdi 4 gündür pozitif çıkıyo ben birşey anlamadım bu işten

canım net bi çizgimi yoksa belirgin ama silik gibimi biraz karışık oldu ama yumurtlama günün yani 15. gününde ki çizgiyle aynımı yoksa ondan daha azmı belirginligi benimde bugun 20. günüm ve 16. günü pozitifi yakaladım ve bugünde belirgin ama yumurtlama gününden daha az bi görüntü var.benimde kafam karıştı ama testi yapmaya devam ediyorum ben.yumurtlamadan önceki günlerde çıkan sonuçum daha silik gölge gibiydi bende testlerin pozitifi gördükten sonraki gün silikleşmeye başladıgını yada tamamen negatif oldugunu biliyodum ve biçok yerdede böyle okumuştum.bakalım mevlam ne eyler neylerse güzel eyler ama bence elinde testin varsa yapmaya devam et en azından daha silik bi görüntüyü görene dek.bir sayfa geride benim testlerin resimleri var istersen bi bak aynımı.

Son düzenleme:
gül cezacım bişey sorcam

ben ayın 9 unda yaptım çizgi silikti ikinci,
10. gün yaptım gene aynısıydı silik,
11. gün de yatığımda ikinci çizgi baya belirgindi ama diğeri daha koyu idi ama belirgindi,
12. gün silikti ikinci çizgi
13. gün tek çizgiye düştü bunların yorumunu alabilirmiyim.
bide saat önemlimi bu testlerde ???

gülcezacım yumurtlamadan önce hep negatif çıkyodu 15.gün baya koyu bir çizgi çıktı ve 16.günde öyle sonra pozitif çıktı ama 15 le 16.gn kadar koyu olmasada pozif çıktı

hanımlar ben ovulasyon testime göre dün adet olmalıydım ama hala olmadım ve bu sabah kanda b-hcg testi yaptırdım 0 çıktı :1shok: 2-3 gündür sol yumurtalık tarafıma (yumurtalık mı böbrek mi anlamadım) ağrı giriyor 10 dk sürüp geçiyor. değerim sıfır çıktı peki neden adet olmadım acaba :uhm: acaba yumurtlamadım mı diyeceğim ama yumurtladığımı düşünüyorum çünkü ikinci çizgiyi (diğeri kadar koyu olmasa da) gördüğüm gün karnımda ağrı da oldu fisfisfis o zaman ben neden adet olmadım :bbo:

dr gitsene cnm havalardandr gecikme bence

dr gitsene cnm havalardandr gecikme bence

2 gün daha yani pazartesiye kadar bekleyeyim diyorum o gün de olmazsam gideceğim mecbur mirmirmirmir ama anlamadım lh hormonumda piki yakaladım sonuçta yumurtladığımı da hissettim piki yakaladıktan 14 gün sonra 15. gün adet olunması gerekmez mi luteal faz belirgindir değişmez diye biliyorum ben akannehir

ama kan testi yaptımışsın sonuç negatif dr bi görün valla değşebilirde belli olmaz cnm ya

evet canım mümkün oldukça aynı saatlerde yapmaya çalışman lazım.söyledigine göre 11.gün yumurtlama olmuş ama senin bugün kaçıncı günün hala devam ediyomusun testleri yapmaya

evet canım mümkün oldukça aynı saatlerde yapmaya çalışman lazım.söyledigine göre 11.gün yumurtlama olmuş ama senin bugün kaçıncı günün hala devam ediyomusun testleri yapmaya

hayır cnm benim 25. günüm bugün
ateşten anlıyomusun test 5 tane idi :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…