- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi maviningolgesi
-
benim mesajımın aynısını yazmıssınız :)Evet ben olsam bende nefret ederdim, benimde okuyunca gücüme gitti
Sırf onun gibiler yüzünden bugün bu haldeyiz.
Şimdi daha ağır konuşurdum ama zor tutuyorum kendimi, ben olsam çenemi tutamazdım tartışırdım.
Dünden beri ben nasıl kuruyorum kendimi bilseniz.. Sanki resmen düşman yatıyor pusuda. Resmen kötü gözle bakiyorum. Ama elimde değil onca şey yaşadık nefret edemedim sonuçta bir anne dedim, ama şu lafindan sonra ne anneliği..
Kendisi anneliği çocuğu için birşey yapsa dk başı söylemekten ve gelininden kiskanip ona birsey olsa ben yanarım sen değil demekten ibaret sanıyor..O sehit annelerine kurban olsun
eşiniz ve sizin kazancınızı sömürmeye çalışmıyor değil mi?Cahil ama cahil insan tutumu da parasının kuruşunu da bilmez yaişine göre cahillerden.. sağolun
Hayır az bir birikimi var hep onu başımıza kalkıyor kimseye vermicem yar etmicem diye. dönüp dolaşıp ona muhtaç olacağımıza inanıyor ben de bu yüzden deli gibi iş arıyorum kendi anneme babama bile muhtaç olmamak adına..eşiniz ve sizin kazancınızı sömürmeye çalışmıyor değil mi?
Kendisiyle konuşmuyorum yılbaşından beri yoksa asla susmazdimkeşke kırıldığınızı söyleseydiniz içinizde kalmazdı.
Bu hassas olmamaktan da çok öte birşey değil mı amaHassas biri olmayabilir ,hassas olmayanlarla bir arada olmak cok zor.
Kayınvalideniz aşağılık bir insanmış.
İnsan demek de istemiyorum da, neyse.
Siz ona orda cevap vermeden nasıl durdunuz ben anlamadım.
Askere polise, hele şehide laf edenin ağzına etmemek için iyi sabır lazım.
Orda kendinizi tutmuşsunuz burda paylaşmanın anlamı yok.
Konu yasaklı yerlere kayacak, gerek var mı bu konuyu açmaya?
Cevabını verecektiniz, kim olursa olsun!
neden ona muhtaç olmanızı istiyor peki, eşiniz kendi ailesinden bağımsız çalışıp hesap vermeden yaşadığı için deliriyor mu?Hayır az bir birikimi var hep onu başımıza kalkıyor kimseye vermicem yar etmicem diye. dönüp dolaşıp ona muhtaç olacağımıza inanıyor ben de bu yüzden deli gibi iş arıyorum kendi anneme babama bile muhtaç olmamak adına..
Verdiğiniz cevabı dönüp okudunuz mu?Sizin kayinvalidenizle bir sorununuz olmasa gerek, direk düşüncelerinizi söyleyebiliyorsunuz. Bariz ben de barışık vaziyetteyken Şakir Şakir konuşurdum yüzüne. Ama orada kapı arkasındayım, kapi Aralık. Açıp da içeri fırlayıp dinlemiş gibi kendimi niye onu haklı çıkarırcasına küçük düşüreyim ? Üstelik eşim de cevabını vermişken, gereken cevabı oğlundan almışken. İçimde yedirmeyip Burda dert olarak paylaşmam da anlamsızlığı değil hassasligimi gösterir. Nerden saldiracaginizi şaşırmışsınız.. bir de vatan haini ilan Edip beni öyle görseydiniz..
Zor bu insanlarla aynı ülkede yaşamak ama en zoru da bi ömür hayatınızda belli bir sıfatla yer alacak olmasi ve her defasında patlamamak icin dua etmek zorunda bırakması..Bazı geri kafali comarlar yuzunden bizim gozumuze uyku girmezken ben bu kadina kufretmemek icin cikiyorum buradan. Ulke nasil kazanildi nasil dusunen beynini kusa taksan ters ucacak insanlar tarafindan jasil kaybediliyor
Zaten bana etmediğini bırakmadığı için biz konuşmuyoruz.. Ama bu kadarını da beklemiyordum ondan. Verdim onun notunu eksiden başka birşey değil artık benim için.. eşimin anneciğim ama artık öyle de bakamıyorum kimse kusura bakmasınsuçsuz günahsız ana kuzularına bile çıkarı için laf edebiliyorsa, sizi çok hırpalar. cahil de değil terbiyesiz.
ben çektim onlar da çeksin banane mantığında. halbuki doğru insan Allah düşmanıma bile vermesin der.
ne güzel konuşmuyorsunuz, konuşmayın da. her söylediğiniz sözün bin karşılığını verir. çok zor ama duymayın görmeyin, niyeti tahrik etmek umursamayın.
Ne demek güzel sorup ne de güzel tarif etmişsiniz.. Eşim kazanır kimseye muhtaç olmaz ve onunla aynı mahallede yakınlarda oturmaz diye korkuyor. Bilmiyor ki biz o ve onun çevresinde çocuk büyütmeyecegiz..neden ona muhtaç olmanızı istiyor peki, eşiniz kendi ailesinden bağımsız çalışıp hesap vermeden yaşadığı için deliriyor mu?
Aah ah sizin eşiniz bu zihniyette insanları koruyor bu zorlu koşullar altında. Belki en çok buna siz üzülmüşsünüzdürÇok acı.Yaşayan biliyor.Benm eşimin mesleği askerlik.9 aydır doğudayız,2 kez bomba patladı,iş yeri yoluna bomba düzeneği yerleştiremeye çalışan teröristler yakalandı.10 dk geç kalsın aklımdan geçenleri ben bilirim.
Demek ki bizde ulus olma bilinci yerleşmemiş.Çoğu İnsan rahatken umursamaz oluyor
Olayın gerginligi ile farklı algilayip konustuysam kusura bakmayın. Ama farklı algatmaya çalışmadım bunu bilin ve teşekkür ederim dilekleriniz için..Verdiğiniz cevabı dönüp okudunuz mu?
Ne alaka?
Vatan haini filan?
Ne ilgisi var, ne demişim ben size hain diyecek kadar?
Konuyu farklı yöne çekmeye çalışmayın.
Burda biri hain olacaksa ona valideniz aday olur.
Neyse...Allah kolaylık versin size.
Asla belki de istediği budur zaten ben istediğini ona vermek istemiyorum. Tek isteğim o ağzını başkasının yanında da tutamasin da boyle olacakları o zaman görsün..Bir insan hele ki bir anne bu şekilde konuşabiliyorsa Allah akıl fikir versin derim sadece. Sizde bu şekilde düşünün,yüz göz olmayın.
Ben sizin gibi haberlerin başında ağlamaktan hasta olan annem tarafından büyütüldüm. O yüzden böyle anneleri anlayamıyorum. Benim kv anne dediğimde kendi anneme haksızlık olarak görüyorumMalesef merhamet yoksunuymuş, ben haber seyretmiyorum şehit haberlerini duydukça içim kan ağlıyor diye. Herkese herşeye üzülmekten bi hal olduk. Vicdansız merhametsiz bir insanmış kayınvalideniz , umursamayın , kaale almaya değmez.
Ben de Bosna savaşı ve katliamlar ile ilgili bir roman okumuştum, okumaz olaydım kendime gelemedim uzun bi süre. Annemin lafı "ne yapalım canım, onların da ordusu olsaydı" oldu, hala aklımdan çıkmaz, bir insan bu kadar nasıl merhametsiz olabilir ..
aman aman çalışın kazanın ve o apartmandan o kadından uzağa gidinNe demek güzel sorup ne de güzel tarif etmişsiniz.. Eşim kazanır kimseye muhtaç olmaz ve onunla aynı mahallede yakınlarda oturmaz diye korkuyor. Bilmiyor ki biz o ve onun çevresinde çocuk büyütmeyecegiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?