Öyle ağrıma gitti ki..

Peki siz bu ülke için uğraşan insan, demiyor musunuz hiç "bunlar için mı bunca fedakarlık ?" Şehitlerimiz duysa kemikleri nasıl sizlamasin..
Diyorum demez olur muyum ? Düşman dışarıda değil içeride ah arkadaşım.
Ahde vefası olmayanlara karşı da boş vermek, koyvermek olmaz... 2 büyük dedem Çanakkale'de...
Onların emanetini son nefesime kadar müdafaa ederim...
Bugün veryansın edenler de 2 yıl önce çok mutluydu, bir başkasının üzerine basarken...
Zaman işte... Herkesin sırası hacmine göre...
Allah kardeşinize ve bütün vatan evlatlarına sağ salim annelerine kavuşmak nasip etsin...

Amaann yasli ve cahil kadin ne anlar siyasetten. Oglu digerine oy verse bu sefer onu savunacakti. Sirf oglu x partisine vereceksin diyor diye ona oy verenler cok var cok sahit oldum. Bilmeden konusuyorlar. Bosver bu kadar abartmaya gerek yok canim. Kardesinin asker olma konusunda haklisin. Benim de zoruma giderdi acikcasi.

Ne demek istedigimi anlamadiniz bile. kv gercekten oyle bir konusma yaptiysa zaten talihsiz bir konusma buyuk gaflet.

Çok sağolun güzel dualarınız icin.. dedelerimize de buyuk büyük rahmetler diliyorum..

Eşim su oyu ver demedi ne verdiğini bile bilmezken sadece hep eşi ne veriyorsa onu vermesinden veryansın etti. Bir gün önce de "bu kocası ne oy verirse onu veren kadınların hiç mı aklı yok " diye konuşmuştu. Annesine de sen kendin karar veremiyor musun bak ülkenin haline şehitlere ona göre içinden geleni ver gibi biseyler konuştu. Aldığı yanıt karşısında şaşırınca tartışmaya bile girmedi yani. Kardeşim geldi direk aklıma ama o askere gitmeden önce de şehit haberi duyunca ağlayan biriydim ben derinden bir hassas nokta yani

Ne demek istedigimi anlamadiniz bile. kv gercekten oyle bir konusma yaptiysa zaten talihsiz bir konusma buyuk gaflet.
Çok net anlaşılıyor gibiydi ama ben yanlış anladıysam siz kusura bakmayın. Yaptı bu konuşmayı ben paranın bu denli geçtiğini bilmiyordum o insanda. Evet düşkündü ama bu denli bilmiyordum

Amaaan konuşsun dursun kafa pekmez olmuş boşverin.. Zaten daha dün olanlardan belli zihniyetin ne kadar vahim olduğu.. Sandıklardan hile ile oy çıktığına sevinen bir güruhtan mantık beklenemeez.. Kayınvalidenizde o güruhtan.. Boşverin.. Asker analarının ağlaması onlar için bir şey ifade etmiyor ki.. Kaç şehit verilmiş nolmuş kim ölmüş ne için ölmüş.. Umurlarında bile değil.. İçi kararmış insanlara dert anlatmaya çalışmak kar yağarken evşn önünü temizlemeye çalışmak gibi bir şey.. Sonuç olarak ülkenin ne hale geldiği gayet ortada.. Herkes bize totsuyla güldü.. Bırkaın kayınvalideniz sevinsin. Ağzına bir parmak bal çalındığı için 40 takla atan insanla uprşamaya değmez.. Vatan millet cumhuriyet demokrasi onun için bir şeu ifade etmiyor.. Şayet etseyi banane demezdi.. Muhattap olmamak en iyisi.. Düşünün ben sosyal medyada bu tarz insanları görüp gülmekten ölmemek için ve de kayıtsız kalamadığım için sosyal medya kullanmıyorum.. Çünkü bitmez.. Bitmeeeez.. Ne zaman biter biliyo musunuz kuyrukşarına basıldığı gün geldiğinde biter.. Sabırla o günü bekliyorum.. Saygılar.

Bi an tartisma cikarip sonuclari konusmak istiyorsun diye dusundum.ben de yanlis anlamis olabilirim.kusuru
bakma oyle ise.hele kardesin askerdeyken boyle bir konusma yapmasi cok ayip.

Ben de duramayan biriyim beni içeri alirlarsa şaşırmayın yani.. ama ben hesaplarımı kapatsam nolur hayatımda bir sifatla yeri var bu insanın ne yazık kı. Hep hayatımda bu insanlarla bir arada olmaktan korkmuştum. Olan mesafeyi de 2 katına çıkarmaktan başka seçenek yok ne yazık kı..

Bi an tartisma cikarip sonuclari konusmak istiyorsun diye dusundum.ben de yanlis anlamis olabilirim.kusuru
bakma oyle ise.hele kardesin askerdeyken boyle bir konusma yapmasi cok ayip.
Sorun değil.. inanın benim her partiden arkadaşım var hatta en yakın arkadaşım benimle karşıt düşüncede hayatta en değer verdiğim ablam da öyle. Sorsanız bu konularda bir kere bile konuşmadık hissettirmeyiz birbirimize o derece. Söylenilen laf çok ağır geldi işte tüm ülke duysa ülkenin boğazına oturur taş gibi..

Koskoca mega kentlerin reddettiği bir meseleyi kayınvalideniz gibi ahlak ve vicdan yoksunları kabul ettiği için çok değil, 1 ya da 2 sene içinde bütün ülke mahvolacak ve dün yaşadığımız şeye lanet edecekler. Bütün vatanseverler duysun bu aşağılık insan müsveddesinin ettiği lafları. Ülke ikiye bölündü resmen, yarısının evet dediği şeye diğer yarısı hayır dedi. Utanmadan neyin maaşını, emeklisini düşünüyorlar? Onu da geçtim ortada bir hukuksuzluk var. Ama insan şereften yoksun olunca hukuğun ne olduğunu bilmiyor.

Kan donmayacak gibi degil. Benim eşim asker şuan hakkari Şemdinli'de ve bu vatan icin bu bayrak bu toprak icin ve en önemlisi de bu insan olarak yaratılmış ama vicdandan yoksun varlıklar için. Iste bu insanlar yüzünden eşime diyorum ki ne icin , kimin için vermeye hazırsın o canı bir bilsen. Yazıklar olsun onca can veren vatan evlatlarının kanları , yazıklar olsun yetim öksüz bıraktıkları o evlatların kul hakları... o kadar sinirleniyorum ki. Benim eşim dag başımda ne gıda gidebiliyor. Ne adam akıllı yatacak yerleri var 24 saat 7 gün nöbet, meslek aşkı, vatan aşkı ile yaşıyorlar. Bu nankörlerin yarına kar kalacak belki o çıkarları ama yanlarına kalmayacak. Ilahi adelet bir gün tecelli edecek.

Kayınvalideni çok ağır kınıyorum !!! Başını yastığa rahat koyuyorsa , o kanı kurumamis şehitler yüzündendir. Sadece haberlerde görüyoruz diye sehir efsanesi mi sanıyor ? Bir habere denk geldim geçenlerde ,şehit yavrusu ,hıçkırıklara boğulmamak için var gücüyle kendini sıkıyor ,titriyor ve ağlıyor .sadece 10 yaşında bu inanılmaz acıyı iliklerine kadar yaşıyor ama düşman sevindirmemek için küçük kalbiyle buna karşı koyuyor .şehidimiz defnedilmek üzere götürüldüğü sırada BABA diye bir bağırışı vardı ,hala kulaklarımda ve asla unutmayacağım .kayinvaliden gibileri düşman safından çıkarmamak için beynimin en işlek alanına kazıdım. Bu ülke bizim ,bizi koruyan ,canını feda eden asker de bizim .ama kayınvaliden gibileri ülkemde hiçbir yere koyamıyorum. Savaşı yaşayarak görmesi gerekenlerden diyeceğim ağır olacak ..yeri burası değil diyip susayım .............

Yazıklar olsun başka hiç birşey demiyorum. İnsanda biraz merhamet olur be ! O gencecik fidanlar biz kıçımızın üstünde rahat rahat otururken vatan uğruna can veriyor. Yazıklar olsun böyle insanlara.. Çok şey söylenir de neyse... Sanmasın ki düşman sadece cephede, bu ülkenin içi dışı her yeri düşman dolu.. Yılbaşında ölenler asker değildi, havaalanında, stadyumda, caddenin orta yerinde... Neyse çok sinir oldum daha fazla bişey demeyeyim...

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum İnsan sevdikleriyle zaten siyaset yapmamalı lakin bu insana Allahın selamı bile fazla. Bugün bana deseler seviyor musun onu, asla sevmiyorum. Eşimin ona dediği bı cümleyi hatırladım şu an "eğer ki savaş çıkarsa askerliğini yapmış yapmamış herkes çağırılırsa da mı böyle dusuneceksin" dedi annesine. Ben cevapladim bunu eşime hayır o zaman evladını seven anne kesilecek ve tüm annelerin yanındaymış gibi davranacak. Duruma ve olaya göre renk değiştiren insanlar işte. İstemsiz nefret ettim, kızlar resmen soğudum kendime de kizamiyorum.. oylamadan ne çıktı ne çıkmadı hepsi bir yaba Biz bugün rahat uyuyorsak o askerlerimiz sayesinde. Benim en yumuşak karnım bu, ve belki yıllarca uğraşsa kazanamayacağı nefretimi tek cümlesiyle kazandı. O ne kadar bencilse ben o kadar olamıyorum..

Bu ulkede neden oy kullandiklarini bilmeyen insanlar var. Türkiye Cumhuriyeti ne zorluklarla kuruldu simdi ise insanlar kendi menfaatleri ve cikarlarina gore davraniyor.
Herkes kendi seciminde hürdür ama ben insanlardan yaptigi secimi ne icin yaptigini ve bu secimin tum Türk milletini etkiledigi anlamalarini bekliyorum.
Maalesef şu şu oyu veriyor diye ayni oyu veren insanlar var yada sizin dediginiz gibi kendileri maas alacak diye gencecik askerlerimizi dusunmeyen insanlar var.
Icim yaniyor boyle seyler okuyunca. Yazik gercekten cok yazik..

Insan diyemedigim mahlukat umarim hayatin boyunca mutlu olamazsin zavalli kadin.

Ya her seçim de hile var demek zorunda mısınız?
Kazanan tarafin nasıl çalışıp didindigini ne zaman göreceksiniz acaba?

Ya her seçim de hile var demek zorunda mısınız?
Kazanan tarafin nasıl çalışıp didindigini ne zaman göreceksiniz acaba?
Arkadaşlar konu siyaset değil yapmayın lütfen konu bir insanın bu uğurda sarfettiği cümleler üzerine benim dünden beri üzgün olmam.. Bir vatandaşın ağzından şehitlerimize ilgili bunlar çıkarken lütfen muhalefete çevirmeyin.. Üstelik bu sadece bildikleriniz benim buraya yazdığım bu mantıkta insanlar bu ülkede doluyken bunun tartışmasını yapmayın hiç yeri değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…