- 4 Nisan 2016
- 3.009
- 9.315
- 88
- Konu Sahibi maviningolgesi
-
Diyorum demez olur muyum ? Düşman dışarıda değil içeride ah arkadaşım.Peki siz bu ülke için uğraşan insan, demiyor musunuz hiç "bunlar için mı bunca fedakarlık ?" Şehitlerimiz duysa kemikleri nasıl sizlamasin..
Ne demek istedigimi anlamadiniz bile. kv gercekten oyle bir konusma yaptiysa zaten talihsiz bir konusma buyuk gaflet.Keşke kvnin ağzından çıkan hakikaten bahane uğruna kullanılacak birşey olsa sizden çok isterdim emin olun. Ama insan işte herkesi kendi gibi sanıyor sizi de anlıyorum.. Güzel bakan gözlerinizi güzel görmesi dileğiyle..
Çok sağolun güzel dualarınız icin.. dedelerimize de buyuk büyük rahmetler diliyorum..Diyorum demez olur muyum ? Düşman dışarıda değil içeride ah arkadaşım.
Ahde vefası olmayanlara karşı da boş vermek, koyvermek olmaz... 2 büyük dedem Çanakkale'de...
Onların emanetini son nefesime kadar müdafaa ederim...
Bugün veryansın edenler de 2 yıl önce çok mutluydu, bir başkasının üzerine basarken...
Zaman işte... Herkesin sırası hacmine göre...
Allah kardeşinize ve bütün vatan evlatlarına sağ salim annelerine kavuşmak nasip etsin...
Eşim su oyu ver demedi ne verdiğini bile bilmezken sadece hep eşi ne veriyorsa onu vermesinden veryansın etti. Bir gün önce de "bu kocası ne oy verirse onu veren kadınların hiç mı aklı yok " diye konuşmuştu. Annesine de sen kendin karar veremiyor musun bak ülkenin haline şehitlere ona göre içinden geleni ver gibi biseyler konuştu. Aldığı yanıt karşısında şaşırınca tartışmaya bile girmedi yani. Kardeşim geldi direk aklıma ama o askere gitmeden önce de şehit haberi duyunca ağlayan biriydim ben derinden bir hassas nokta yaniAmaann yasli ve cahil kadin ne anlar siyasetten. Oglu digerine oy verse bu sefer onu savunacakti. Sirf oglu x partisine vereceksin diyor diye ona oy verenler cok var cok sahit oldum. Bilmeden konusuyorlar. Bosver bu kadar abartmaya gerek yok canim. Kardesinin asker olma konusunda haklisin. Benim de zoruma giderdi acikcasi.
Çok net anlaşılıyor gibiydi ama ben yanlış anladıysam siz kusura bakmayın. Yaptı bu konuşmayı ben paranın bu denli geçtiğini bilmiyordum o insanda. Evet düşkündü ama bu denli bilmiyordumNe demek istedigimi anlamadiniz bile. kv gercekten oyle bir konusma yaptiysa zaten talihsiz bir konusma buyuk gaflet.
Bi an tartisma cikarip sonuclari konusmak istiyorsun diye dusundum.ben de yanlis anlamis olabilirim.kusuruEşim su oyu ver demedi ne verdiğini bile bilmezken sadece hep eşi ne veriyorsa onu vermesinden veryansın etti. Bir gün önce de "bu kocası ne oy verirse onu veren kadınların hiç mı aklı yok " diye konuşmuştu. Annesine de sen kendin karar veremiyor musun bak ülkenin haline şehitlere ona göre içinden geleni ver gibi biseyler konuştu. Aldığı yanıt karşısında şaşırınca tartışmaya bile girmedi yani. Kardeşim geldi direk aklıma ama o askere gitmeden önce de şehit haberi duyunca ağlayan biriydim ben derinden bir hassas nokta yani
Çok net anlaşılıyor gibiydi ama ben yanlış anladıysam siz kusura bakmayın. Yaptı bu konuşmayı ben paranın bu denli geçtiğini bilmiyordum o insanda. Evet düşkündü ama bu denli bilmiyordum
Allah ağlatmasın hanımefendi..Gülün tabii gülmek hepimizin hakkı... ben de dünden beri nasıl mutluyum nasıl gülüyorum....
Ben de duramayan biriyim beni içeri alirlarsa şaşırmayın yani.. ama ben hesaplarımı kapatsam nolur hayatımda bir sifatla yeri var bu insanın ne yazık kı. Hep hayatımda bu insanlarla bir arada olmaktan korkmuştum. Olan mesafeyi de 2 katına çıkarmaktan başka seçenek yok ne yazık kı..Amaaan konuşsun dursun kafa pekmez olmuş boşverin.. Zaten daha dün olanlardan belli zihniyetin ne kadar vahim oldulğu.. Sandıklardan hile ile oy çıktığına sevinen bir güruhtan mantık beklenemeez.. Kayınvalidenizde o güruhtan.. Boşverin.. Asker analarının ağlaması onlar için bir şey ifade etmiyor ki.. Kaç şehit verilmiş nolmuş kim ölmüş ne için ölmüş.. Umurlarında bile değil.. İçi kararmış insanlara dert anlatmaya çalışmak kar yağarken evşn önünü temizlemeye çalışmak gibi bir şey.. Sonuç olarak ülkenin ne hale geldiği gayet ortada.. Herkes bize totsuyla güldü.. Bırkaın kayınvalideniz sevinsin. Ağzına bir parmak bal çalındığı için 40 takla atan insanla uprşamaya değmez.. Vatan millet cumhuriyet demokrasi onun için bir şeu ifade etmiyor.. Şayet etseyi banane demezdi.. Muhattap olmamak en iyisi.. Düşünün ben sosyal medyada bu tarz insanları görüp gülmekten ölmemek için ve de kayıtsız kalamadığım için sosyal medya kullanmıyorum.. Çünkü bitmez.. Bitmeeeez.. Ne zaman biter biliyo musunuz kuyrukşarına basıldığı gün geldiğinde biter.. Sabırla o günü bekliyorum.. Saygılar.
Sorun değil.. inanın benim her partiden arkadaşım var hatta en yakın arkadaşım benimle karşıt düşüncede hayatta en değer verdiğim ablam da öyle. Sorsanız bu konularda bir kere bile konuşmadık hissettirmeyiz birbirimize o derece. Söylenilen laf çok ağır geldi işte tüm ülke duysa ülkenin boğazına oturur taş gibi..Bi an tartisma cikarip sonuclari konusmak istiyorsun diye dusundum.ben de yanlis anlamis olabilirim.kusuru
bakma oyle ise.hele kardesin askerdeyken boyle bir konusma yapmasi cok ayip.
Kan donmayacak gibi degil. Benim eşim asker şuan hakkari Şemdinli'de ve bu vatan icin bu bayrak bu toprak icin ve en önemlisi de bu insan olarak yaratılmış ama vicdandan yoksun varlıklar için. Iste bu insanlar yüzünden eşime diyorum ki ne icin , kimin için vermeye hazırsın o canı bir bilsen. Yazıklar olsun onca can veren vatan evlatlarının kanları , yazıklar olsun yetim öksüz bıraktıkları o evlatların kul hakları... o kadar sinirleniyorum ki. Benim eşim dag başımda ne gıda gidebiliyor. Ne adam akıllı yatacak yerleri var 24 saat 7 gün nöbet, meslek aşkı, vatan aşkı ile yaşıyorlar. Bu nankörlerin yarına kar kalacak belki o çıkarları ama yanlarına kalmayacak. Ilahi adelet bir gün tecelli edecek.Merhaba arkadaşlar. Aranızda ailesiyle siyaset hakkında yorum yapan vardır. Eşimle dün oy kullanmaya gidecektik ve eşim annesine uğradı siz gittiniz mı diye sordu. Ben ayakkabilarimi giyiyorum ama net duyuyorum yani. Kullandık dedi kv (kendi hiç birşey bilmez bu konularda kb ne atarsa onu atar)
Eşim de dedi senin aklın fikrin yok mu kendin görmüyor musun birşeyleri dedi. Ne kadar şehit verdik bak daha da verelim istiyorsun dimi dedi. (Burada konu kimin ne oy attığı değil arkadaşlar şimdi kvnin ağzından çıkacak olan laf)
Gayet ciddi bir şekilde demesin mı "banane canım milletin askerinden oğlundan benim oğlum yapmış gelmiş sonuçta"
Kızlar ben mı abartiyorum bilmiyorum.. Ama cok kanıma dokundu. Kardesim asker benim üstelik kendi de biliyor duydugumun da farkinda..
Dakika başı "para verecek bize adam ev hanımını emekli yapacak" diyor. Aklı fikri çıkarda parada. Emekli olmak için bir ev parası yatiracagindan haberi yok tabi. Duysa basar küfürü. Konu kimin kimi tuttuğu değil insanların bu denli bencil olması. O bir anne fakat bir karar çıksa (çıkacağından değil de) size para vereceğiz ama bir ailenin oğlu şehit düşecek dese yemin ederim kabul eder.. Benim o ailelerin acısını yaşamam için ne anne olmama ne oğlumu askere göndermeme gerek var şu an bile uzuluyorum. Kardeşim asker en başta bu bile yeterli anlamam için. Kendi oğlu Şırnak'ta yapmış kadın bir senede yaşlanmış çökmüş resmen yememiş icmemis her gün ağlamış. Bı kere gorememis bir seneye yakın. Ama sanki hiç bunu yaşamamış gibi kimseyi anlamıyor çok bencil ben hala inanamıyorum kusura bakmayın belki abartiyorum ama dünden beri çıkmadı aklımdan buraya yazdım. Eşimin ne dediğini soracaksınız. Eşim kızdı, sen bu ülkede yasamiyon galiba bambaşka bir kafadasin gibi birşey söyleyip çıktı.
Ama benim de ahtım olsun ki Allahım bana oğlan çocuğu verir de onu askere gonderirsem asla ağlayıp üzülmesin o kv. "Sen niye dert ediyorsun sen gönderdin geldi seneler önce bırak ben cekerim oğlumun hasretini sana gerek yok" dicem ki rahatlayacagim..
Kayınvalideni çok ağır kınıyorum !!! Başını yastığa rahat koyuyorsa , o kanı kurumamis şehitler yüzündendir. Sadece haberlerde görüyoruz diye sehir efsanesi mi sanıyor ? Bir habere denk geldim geçenlerde ,şehit yavrusu ,hıçkırıklara boğulmamak için var gücüyle kendini sıkıyor ,titriyor ve ağlıyor .sadece 10 yaşındaMerhaba arkadaşlar. Aranızda ailesiyle siyaset hakkında yorum yapan vardır. Eşimle dün oy kullanmaya gidecektik ve eşim annesine uğradı siz gittiniz mı diye sordu. Ben ayakkabilarimi giyiyorum ama net duyuyorum yani. Kullandık dedi kv (kendi hiç birşey bilmez bu konularda kb ne atarsa onu atar)
Eşim de dedi senin aklın fikrin yok mu kendin görmüyor musun birşeyleri dedi. Ne kadar şehit verdik bak daha da verelim istiyorsun dimi dedi. (Burada konu kimin ne oy attığı değil arkadaşlar şimdi kvnin ağzından çıkacak olan laf)
Gayet ciddi bir şekilde demesin mı "banane canım milletin askerinden oğlundan benim oğlum yapmış gelmiş sonuçta"
Kızlar ben mı abartiyorum bilmiyorum.. Ama cok kanıma dokundu. Kardesim asker benim üstelik kendi de biliyor duydugumun da farkinda..
Dakika başı "para verecek bize adam ev hanımını emekli yapacak" diyor. Aklı fikri çıkarda parada. Emekli olmak için bir ev parası yatiracagindan haberi yok tabi. Duysa basar küfürü. Konu kimin kimi tuttuğu değil insanların bu denli bencil olması. O bir anne fakat bir karar çıksa (çıkacağından değil de) size para vereceğiz ama bir ailenin oğlu şehit düşecek dese yemin ederim kabul eder.. Benim o ailelerin acısını yaşamam için ne anne olmama ne oğlumu askere göndermeme gerek var şu an bile uzuluyorum. Kardeşim asker en başta bu bile yeterli anlamam için. Kendi oğlu Şırnak'ta yapmış kadın bir senede yaşlanmış çökmüş resmen yememiş icmemis her gün ağlamış. Bı kere gorememis bir seneye yakın. Ama sanki hiç bunu yaşamamış gibi kimseyi anlamıyor çok bencil ben hala inanamıyorum kusura bakmayın belki abartiyorum ama dünden beri çıkmadı aklımdan buraya yazdım. Eşimin ne dediğini soracaksınız. Eşim kızdı, sen bu ülkede yasamiyon galiba bambaşka bir kafadasin gibi birşey söyleyip çıktı.
Ama benim de ahtım olsun ki Allahım bana oğlan çocuğu verir de onu askere gonderirsem asla ağlayıp üzülmesin o kv. "Sen niye dert ediyorsun sen gönderdin geldi seneler önce bırak ben cekerim oğlumun hasretini sana gerek yok" dicem ki rahatlayacagim..
Ya her seçim de hile var demek zorunda mısınız?Amaaan konuşsun dursun kafa pekmez olmuş boşverin.. Zaten daha dün olanlardan belli zihniyetin ne kadar vahim olduğu.. Sandıklardan hile ile oy çıktığına sevinen bir güruhtan mantık beklenemeez.. Kayınvalidenizde o güruhtan.. Boşverin.. Asker analarının ağlaması onlar için bir şey ifade etmiyor ki.. Kaç şehit verilmiş nolmuş kim ölmüş ne için ölmüş.. Umurlarında bile değil.. İçi kararmış insanlara dert anlatmaya çalışmak kar yağarken evşn önünü temizlemeye çalışmak gibi bir şey.. Sonuç olarak ülkenin ne hale geldiği gayet ortada.. Herkes bize totsuyla güldü.. Bırkaın kayınvalideniz sevinsin. Ağzına bir parmak bal çalındığı için 40 takla atan insanla uprşamaya değmez.. Vatan millet cumhuriyet demokrasi onun için bir şeu ifade etmiyor.. Şayet etseyi banane demezdi.. Muhattap olmamak en iyisi.. Düşünün ben sosyal medyada bu tarz insanları görüp gülmekten ölmemek için ve de kayıtsız kalamadığım için sosyal medya kullanmıyorum.. Çünkü bitmez.. Bitmeeeez.. Ne zaman biter biliyo musunuz kuyrukşarına basıldığı gün geldiğinde biter.. Sabırla o günü bekliyorum.. Saygılar.
Arkadaşlar konu siyaset değil yapmayın lütfen konu bir insanın bu uğurda sarfettiği cümleler üzerine benim dünden beri üzgün olmam.. Bir vatandaşın ağzından şehitlerimize ilgili bunlar çıkarken lütfen muhalefete çevirmeyin.. Üstelik bu sadece bildikleriniz benim buraya yazdığım bu mantıkta insanlar bu ülkede doluyken bunun tartışmasını yapmayın hiç yeri değilYa her seçim de hile var demek zorunda mısınız?
Kazanan tarafin nasıl çalışıp didindigini ne zaman göreceksiniz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?