Öyle Bir Geçer Zaman Ki Kanal D

Hayatın gerçekleri olan her şeyi tv.de göreceğiz diye bir kural yok. Ders kitabi değil ki bu illa ki bütün gerçekler olacak değil. Bence Türkiye'de artık ipin ucu kaçmış durumda. Artık çocuklar bile cinsellik eğilimi içinde. Öpüşme sevişme tecavüz ne varsa evimize ve gözümüze gözümüze soktular, sokuyorlar. Bu sahnede hiçbir şey olmaması çok da fark eden bir şey değil. O zaman neden günler öncesinde haber sitelerinde Cemile tecavüze mi uğrayacak diye manşetler çıktı?

Ben artık tv.lerde öpüşme sahnesi gördüğümde dahi çok rahatsız oluyorum. Ama dediğim gibi Türkiyede ipin ucu kaçmış. RTÜK bir şey yapmaya kalksa vay efendim gerici olur, yobaz olur.

Neden bu kadar sinirliyim kızlar, çünkü bugün bizim mahallede iğrenç bir olay oldu. Bir çocuk, kendinden büyük ama yine çocuk olan başka biri tarafından tacize uğruyormuş hem de ne zamandan beri. Annesi tesadüfen görmüş ve iki aile birbirine girdi bir sürü olay oldu.
Benim çocukluğumun bir kısmı İstanbul'da geçti, düşünün yani şu an oturdugum yer küçük bir ilçe. Ama ben çocukken sokaktan eve zor girerdik, hiç de böyle şeyler yaşamadık çok şükür.

Allah aşkına çocuktan sapık olur mu? Ama her akşam ayrı bir kanalda insanların nasıl seks yaptığı gösterilir, öğretilir ve özendirilirse olur.

Hem tecavüz sahnesi bizim içimizi acıtıyor, tamam. Ama tecavüz edebilecek bir pislik, tv.de izleyip 'Aman ne kötü bir şey' mi diyordur yoksa daha da tahrik mi oluyordur?

Oyuncular gerçekten güzel oynuyorlar.
Özellikle Ali.
Adamın yüzüne bir nursuzluk çöktü yahu...

ee o eskiden köpek dizisinde köpek karakterini canlandırıyordu.ahanda bu da devamı...

not:adama köpek demiyorum dizinin adı oydu yine uyarı almayalım da.

Niye herkes son sahneye takılmış ki!!
Türk tv lerinde hep olan şeyler,fatmagül kadar kötüsü olamazdı herhalde!!
Dizinin diğer bölümleri de çok etkileyiciydi özellikle İnci hoca'nın hastalığını öğrenip ağlaması,soner'in aylin'in elini öpmesi,mesudeye haddini bildirip sonra da evlenme teklif etmesi vs.
gelecek haftayı heyecanla bekliyorum..

Son düzenleme:
diziyi seviyorum fakat dunku bolumu rahatsizlikla izledim
bir kadinin bu tarz seyler yasamasi,bosandigi adamin hala kendini koca zannetmesi beni cok gerdi.
acikcasi bir kadinin bu traz seyler yasadigini, senaryo olsa bile izlemek, beni diziden soguttu.
Ki dunyada benzer seyleri senaryo olmadan, hayatin icinde yasayan kadinlarin oldugunu da dusunursek..

bu arada ben kacirdim izlerken sanirim,soner aksam yemeginden sonra odada mesudeye hattini bildirmedi mi?Ne ara evlenme teklif etti

benimde evladım var allah evlatlarımızı korusun bende 33 yaşındayım buna benzer bir şeyin ortaokulda yaşandığını duymuştum ama bir dergide çocuğun kendi itirafıydı
tv nin suçu yok bence kesinlikle bu yaşanan mahallenizdeki olayla ilgili bu 100 yıl öncesindede yaşanıyordu ama duyulmuyordu duyurulmuyordu
ayıp yorgan altındadır cümlesindeki gibi
şimdi insanlar bunları konuşmaktan çekinmiyor medyanın olumlu ve olumsuz yönleri var maalesef..

bu diziyi ilk basladıgı zaman cok temız , gercekten aile ile bırlıkte ızlenebılcek dızı olarak görmüş kalıtelı dıye sevınmıstım .. ama neyın pesınde olduklarını bılemedıgımız yapım dızının ıcın etmıs bulunuyor ...

berrin gider ahmetle yatar , ali metresıyle alelen yaşar , yetmez karısına tecavuz eder vs ..
ayrıca kımse kendını kandırmasın , tv.deki hersey özellıkle cocukları sonra genclerı cok cıddı etkılıyor ve yön verıyor .. aşk-ı memnu bıhter kıyafetlerı , kurtlar vadısı ve daha bırcok dızıden etkılenıp o sekılde davranan bırcok ınsan goruyoruz , duyuyoruz

Sadece medya kötü değil mi???

İnsanlar sütten çıkmış ak kaşık.

Medyanın işlevini gerçekten öğrenin lütfen.

Medyanın reyting kaygısının sebebini öğrenin.

Ve ondan sonra medyayı kötülemeye devam edin isterseniz.

Ama okumadan, etmeden bu kadar önyargılı olmayın medyaya karşı.

Cemile'nin suçu ne?
NE yazık ki duyduklarım şehir efsanesi değilmiş. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Cemile'si tecavüze uğradı.
Köşemize tepki mesajları yağıyor. Bu sahne yüzünden diziyi bir daha izlemeyeceğini söyleyen çok sayıda seyirci var. Ama biz en çok 'şikayet ettiklerimizi' izleriz. Haftaya reytingler yine tavan yapacaktır şüphesiz...
Ali Kaptan, eski karısı Cemile'ye tecavüz etti, hem de hunharca, vahşice... Psikolojik gerilim dozu çok yüksek bir sahneydi.
Sembolik bir anlatım vardı ama 'sarsıcı etkisi' inanılmazdı. Ben aynı hissi daha önce bir tek Monica Belluci'nin tecavüze uğradığı Irreversible (Dönüş Yok) filminde yaşamıştım. Koltuğun tutamaklarında tırnaklarımın izi kalmıştı.
İşin daha da can acıtan, iç burkan tarafı, minik Osman'ın masumiyetinin de 'dramatik bir öğe' olarak bu sahnelerde kullanılmasıydı.
Evet, kadına karşı şiddet, tecavüz, taciz mutlaka karşı durulması gereken bir konu. Ama tecavüzün bu kadar sıklıkla ve genelde reyting artırmak için senaryolara 'iliştirilmesi' bana samimi gelmiyor.
Bu dizide Cemile'nin eski kocası tarafından tecavüze uğraması gerekiyor muydu? Bu sahne olmasa da biz Ali Kaptan'ın uyguladığı psikolojik şiddetin farkına varmıyor muyduk zaten? Başına gelmedik kötülük kalmayan Cemile'nin bir de tecavüze uğramasına ihtiyaç (!) var mıydı? Öyle Bir Geçer Zaman ki, bugüne kadar şiddetin her türlüsünü 'pervasızca' kendine malzeme edindi. Aile içi şiddetle başladı, fiziksel şiddetle sürdü, psikolojik şiddetle doz artırdı, politik kavgaları ve cinayetleri eksen alıp siyasi şiddeti ekrana taşıdı ve nihayet cinsel şiddet ile tavan yaptı. Dizi, 'hastalıkları' da drama malzemesi olarak kullanmaktan geri durmadı. Ayakları tutmayan delikanlının yataktaki başarısızlığı, Ali Kaptan'ın kalp krizi geçirmesi, İnci Öğretmen'in amansız bir hastalığa yakalanması gibi...
Diyeceğim o ki, bir dizi eğer tüm gücünü 'ajitasyondan' alıyorsa, orada samimiyetten söz edilemez.
Cinsel şiddete ve istismara karşı duyarlı olmak, sapkınlıkları her fırsatta milletin gözüne gözüne sokmak demek değildir. Bunun iki olumsuz tesiri olur. Birincisi; eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürürsünüz. İkincisi; tecavüz gibi insanlık dışı bir eylemi giderek sıradanlaştırırsınız...

yüksel aytuğ

çok güzel yazı olmuş....

medyada insanlardan oluşuyor.

ya bu bölüm baya moral bozucuydu,öncelikle,ahmed o hakanın babasını vurduğnda ben ken di kendime dedimki ..belki yakışı kalmaz,ama soylecem,,ben de aynısını yapardım,hiç gözü kırpmadan,ama bi taraftan da yazık çocuğun hayatı karadı,nereye kadar kaçacak,sonra sonere önce çok taktir ettim,sonra ise çok üzüldüm,bence eğer kardeşi kendi iktidarsızlığı soylemeseydi,soner bukadar çaresiz kalamazdı,ve mesudeye evlenme teklifte bulunamazdı,o hem aylin ondan nefret edip uzak durmasını böylece sağlar hem kendi uzak durması için bir sebep,yoksa tutamaz kendini,sonra ise cemile ve ali çok saçma buldum,evet son sahnesi korkunçtu(allahtan o saatte çocuklarım uyorlar)ama iyinede saçma buldum,o cemile koskoca evde alinin kafana geçirebelecek bir nesne bulamadımı?o sobada duran çaydanlık,nasılsa sıcak,indiriverseydi,bak bakalım cesaret edermı ondan sonra,ben yıllar önce bir film izledim,,yeter,,jenifer lopez oynuyor,bence çok güzel durumu anlatan,kadın kendini korumayı öğrenmeli,ondan sonra bak bakalım cesaret ederler mı şidet göstermeyi

ya aslına bakarsanız dizide her olayda etik olmayan bir konu var.cemile konusunda; alinin tecavüzü ,alinin ihaneti,alinin çocuklarına davranışı,berrin konusunda;ahmetle ilişkisi,metenin hocasına aşık olması(gerçi en masum olan bence bu olay),aylinin kocasının abisiyle karşılıklı duygular beslemesi(seviyorduysa soneri, o zaman evlenmeyecekti)
bende bunu izleyip insanımızın etkilendiği kanısındayım.eskidende taciz vardı,eskidende tecavüz vardı,eskidende yasak aşk vardı.ama ben bu kadar yaygın olduğunu sanmıyorum.insanlar özellikle bu olayları gördükçe çok doğalmış gibi görüyorlar.benim çocukluğumdada bir arkadaşında dediği gibi gece geç saatlere kadar dışarıda oynardık.şimdi ben çocuklarımı büyüdüklerinde bayramda şeker toplamaya tanıdğım evlere bile göndermek istemiyorum.benim çocukluğumda etik olmayan benim yaşadığım şehirde kadınlarla erkeklerin yalnız kalmalarıydı.şuan eşlerini aldatan aldatana.müge anlının programını izleyen biri değilim ama bazen kanal değiştirirken gözüm takılıyor mutlaka bir cinayet olayı var.
ya ben medyanın insanları ,insanlarında medyayı etkiledğini düşünüyorum.yani şöyle ;bir insan bir cinayeti gördüğünde tabiiki demiyor bende gidip birini öldüreyim.ama azda olsa bi potansiyeli olan kişi yapabiliyor.yada tecavüzü görüpte ben gidip tecavüz edeyim demiyor.ama potansiyeli olan kişi tahrike açık olan kişi anını bulduğunda hemen değerlendiriyor bu fırsatı.
ama ben bu diziyi bir daha izlemeyecem diyemiyorum.çünkü merak izlettiriyor.ee senaristlerde bunu biliyorlar.

sizin bu tarz çıkışlarınız oluyor hemen her topikte sanırım yayıncılık sektöründesiniz işinizi korumanız da en doğal hakkınız tabi ama bence son zamanlarda medya artık zıvanadan çıktı neyi haber yapcaklarını şaşırdılar.Yanlış anlamayın sadece olayları magazinselleştirmelerine karşıyım ben,futbolu bile magazine alet ediyorlar.Sıktılar artık!

Cinsel şiddete ve istismara karşı duyarlı olmak, sapkınlıkları her fırsatta milletin gözüne gözüne sokmak demek değildir. Bunun iki olumsuz tesiri olur. Birincisi; eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürürsünüz. İkincisi; tecavüz gibi insanlık dışı bir eylemi giderek sıradanlaştırırsınız...

yüksel aytuğ

Bu yazının yukardaki bölümüne tamamen katılıyorum dizi git gide psikolojik gerilime dönmeye başladı

Bende katılıyorum insanlarımız malesef bu tarz şeyleri örnek alıyor.Programlarda uzun uzadıya inceleniyor,gazetelerde internet sitelerinde çarşaf çarşaf haberler yapılıp tartışmaya açılıp daha da sıradanlaştırılıyor ve yapılması meşrulaştırılıyor.Biz suça eğilimli bir toplumuz o yüzden bunların uluorta haber olması yanlış

Herseyin kararinda ve dozunda olmasi taraftariyim,siddet yada cinsellik iceren dizilerin filmlerin yayinlanma saatlerine dikkat edilmesi gerekir diye düsünüyorum ama olduki edilmedi ve bu türk tvlerinde oldukca sik rastlanir bir olay o zaman anne baba rtük olucak kusura bakmayin ama kücük yastaki bir cocugun 8-9 civarlari tv önünde öyle bir gecer zamankiyle pek isi yok coktaaaan yatmis olmali mesela buda bir sorun kacimizin cocugu belirli bir saatte yatagina giriyor dizilerdeki öpüsme sahnelerini bile dogru bulmayan insanlar gecenin 12-1 inde cocugun yatmasina firsat taniyip babanin evde ana avrat küfür etmesinden anneye siddet uygulamasindan sokaktaki siradan insanlarin yaptiklari yanlislardan rahatsiz olmazlar bütün suc dizilerin filmlerinmi yani?Bence buda vurun kahpeye gibi birsey oluretrafimizdaki tecavuz gasp cinayet olaylarina bakarsak genellikle orta yasli insanlarin yaptiklari olaylar yani 30 lu yaslar 30 yil oncesi fatmagülmü vardi,öyle bir gecer zamankimi?Bu olan olaylarin hepsi ailenin yapisiyla deger yargilariyla yasam tarziyla alakali seyler.Bence herkes cocuguba göstermeli ki öpüsmek kotü birsey degil anne baba cocugun yaninda sarilip birbirini sevmeli hatta yeri geldiginde dozunda tartismali cocuklarimiz hayati,yasami,duygularini ifade etm,eyi dizilerden filmlerden degil biz anne babalardan ögrenmeli:13:cocugun ilk olarak dikkate alip taklit edicegi insanlar ayni evde yasadigi kisilerdir diziler.Bir cocugun yine bir cocuga tecavuz etmesindeki asil sorumlu,zanli bir film yada dizi asla olamaz asil zanli anne ve babadir kanimca.Allah hepimizin cocuklarini bütün kötülüklerden korusun insallah

siz bii önce azarlayıcı üslubunuzdan vazgeçin
medyayı kimse kötülemedi,reyting için yapıldı dendi
yalanda değil

eğer medya sektöründeyseniz profesyonelliği öğrenin
yazılan her şey böyle azarlanmaz

napalım biz cahalız,halkız ne bilek medya ney
biz gazeete,interaktif habercilik ney bilmeyiz
okuyun,öğrenin demişsiniz ya ondan şey ettim

ya bu arada ahmeti katill ettiler gül gibi çocuk.açıkçası çok şaşırdım
ahmet böyle olmamalıydı
psikolojisi kötü tamamda insan öldürmezdi o.cidden çöktü dizi

verilen msj adalete teslim etmek olmalıydı

bend eaynı şeyleri düşünmüş ye yazdım. alinin manyak olduğu zaten çok güzel bi şekilde karakterize edilmişti.
guya cemile güçlü aklı başında bi kadın oğlununhemen dışarda olfduğunu biliyor şöle bi toparlanamzmıydı göğüs bağır açık yatmış. hiç bir anne çocuğunun hemen gelebileceği korkusuyla ne olurda olsun kendini toplar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…