öyle kolay gidilmiyor ...

Çok üzüldüm
Kalemin çok etkileyici an be an hayal ediyor insan
Eşin yeterince yardımcı olamamış gibi
Dünyanın sonu değil öyle düşünme

önce kendinize acımaktan ve herşeyin sizin suçunuz olduğunu düşünmekten vazgeçin ve laneti diye birşey yok.....ben bu rahatsızlığın tek taraflı olduğuna inanamıyorum..
eşimin kuzeni,7-8 sene sanırım evliydi,kocası dışardan harika bir adamdı içlerini bilmiyorduk..boşandılar pat diye..sonradan öğrendim,3 kere beraber olmuşlar o da iğrençmiş zaten..kadının deneyimi olmadığı için normali bu sanmaya başlamış..oysa ki kültürlü bilinçli bir kadındır..çocuk sahibi olmka isteyip de beraber oamadıklarında ayırılmışlar..ten uyumu vs bahaneleriyle oyalanmış hep..oysa durum farklı ,bunu istemeyen ve çaba göstermeyen bir adam vardı karşısında..şimdi yeniden evlendi ve çocuk sahibi oldu,istenmke arzulanmak kadın olmak nasıl bir duygu yeni anladım dedi.
önce bir kendinize güvenin..sonrasında iyi bir doktor bulup kaynağını öğrenmeye çalışın..psikologtan bahsediyorum..
sonrasında da yeni aşklara yelken açın..size kadın olduğunuzu hisseettirecek birini bulacağınıza inanıyorum ben..

Yasadiklarin cok zor seylermis Cnm cok uzuldum

O nasıl bi doktordur öyle yaa... Onları demek için mi para alıyor bu insanlar. Allah YARDIMCINIZ olsun valla çok zor.

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Doktordan şikayetçi olduk zaten ama malum sistem belli, pek bir yaptırım da olmuyor. Bazı doktorlar tabela da ve yaka kartında sadece o vasfı taşıyorlar. İçlerin de çok çok iyileri de vardır ama bize denk gelmedi ne yazık ki.

Yaşamadım, bilemem.
Havadan atar tutar bir yorum yapmak istemem.

Çok zordur eminim ama ben vajinusmuslu bir bayanın bu sorunu ( eğer çabalıyorsa) en geç 1 yıl içinde
çözebileceğine inanıyorum.

9 yıl çözülemeyen bu sorunda erkek işini bilmiyordur rahatlıkla bunu söyleyebilirim.

Sorun sizde değil yani eşinizde, üzülmeyin.

her şey yolundayken aldatsa eminim kafan rahat olurdu, siler atardın..şimdi biraz da kendini suçlu bulduğundan gidemiyorsun..adı üstünde bu bir rahatsızlık, hastalık umarım şifa bulursun..(şu kk da garip bir durum var; nickine aşina olduğum üyelerin konularını okurken sanki tanıdığım biriymiş gibi şaşırıyorum..)

Durumunuza çok üzüldüm gerçekten. Ama kendinizi eksik hissetmeyin lütfen. Siz her insan gibi değerlisiniz lütfen güçlü olun rabbim yar ve yardımcınız olsun

Kendimden ornek verirsem, masturbasyon normal bir sekilde oluyordu. Cinselligi hic tabu olarak gormedim kisisel olarak ama kulaktan dolma şeyler duyduğumda çok korkardım. O ilk gece facialarını sehir efsanesine dönüştürenler mesela. Eşimle evlenmeden önce yakınlaşmalarımız da oldu. Yani arzuda da bir problem yoktu. Hatta aşırı istekliydik. Gel gor ki olmadi yani uc ay, olduramadım. Ben bunun biraz da kendi hayatımdaki evlenmeden önce yaşadığım sorunları çokça kafama taktığımdan olduğunu düşünüyorum. Çok problemli bi süreçti. Bi de sanki cinsel ilişki olunca herkes anlayacak, arkamdan konuşacak hissi vardı, aileme karşı suçluluk bi sürü saçma düşünce işte...

Me derim mevzu inaniyorum ki çok güzel bir kadın sın artık gecti gitti o gunler cinde masaj yerleri filan diue duydum arastırsan bir gitsen onlarda boyle fark tedavi şekilleri filan var

eski eşinle ten uyumu sağlayamadın oysa yepyeni bir ınsanla hersey cok güzel olabilir buna inan

Abartı abartı abartı. Tüm abartilarin birlesimi. İşe cinsel organiniza bakabilmekle başlayın o zaman cisim sokmakla degil. Karşı tarafa da hak vermek lazim ama senelerce sevismeden durmak cok sacma degil mi. Ne kadar yasicaz belki bir ay sonra olucem koskoca 9 sene... Ben olsam adama hak verir bir an önce sabit fikirlilikten kurtulmaya çalışırım. Birinin sizi anlamasindan ziyade sizin evrenin isleyisini kavramaniz gerekiyor. Varoluş çiftleşme üzerine kurulu geri kalan her sey teferruat.

3 günde ben uğraştım arkadaşım, ki öncesinde cinselliğe uzak değildik 9 sene flört ettik tam birleşme olmasa da aşinaydık birbirimize, ama ben de eşim de hiç olmayacak ya da bugünde olmasın demedik senin eşin bir hoşmuş

Kolay gidilmiyodur ama başka arkadaşların konusunda kolay gidiliyormuşçasına yorumlarınızı okuyordum. Empati.

Gerçekten psikolojik dedikleri şey bunlar demek ki bu rahatsızlıkla ilgili. Tamam şu doğru; biz özellikle kadınlar açısından bakınca "barda tanıştığı erkeği beğenip arzuladıysan o geceyi onunla geçir, birlikte ol" tarzı bir toplum değiliz. Ülkemiz bir şekilde ilişkiye girip daha sonra bekaretini kaybettiğine binlerce kez pişman olan kadınlarla dolu. Birçok kadın halen daha evlenmeden önce yaşanan cinselliğin hata olduğunu düşünüyor. Ama ülkemizdeki tek cinsel sorun vajinismus değil. Eşler arasındaki ten uyumsuzluğu, erkeklerdeki erken boşalma, kadınların orgazm olamaması, cinselliği sanki bir görevmiş gibi görme gibi daha bir sürü problem dolu. Bence kadınlarımız cinselliğe gereğinden fazla anlam yüklüyorlar, evlisi bekarı yani, birçoğu. Bence cinselliğin kadınlar açısından "ilk kez nikahlı eşle yaşanması gereken bir olay" olarak görülmesi çok saçma. O beden, o bekaret, o hayat bize ait, bizi başka insanların düşünceleri hiç ama hiç ilgilendirmiyor aslında. "Bakire değilim, bundan sonra beni hangi erkek kabul edecek?" zihniyetinden mi kaynaklanıyor yoksa toplumun saçma, ayıpçı bakış açısından mı kaynaklanıyor bilmiyorum artık bazı şeyler.

Konunu okudum çok üzüldüm. Tüm sayfalari okumadim belki tavsiye eden oldu. komsumun ablasi vajinismus u bir türlü yenememis.3 yıl sonunda bir kadın doğum Uzmanı narkoz eşliğinde zar kismini almis .o günden sonra iliskisi olmus.su an 3 çocuğu varmis.duydun mu bilmiyorum ama böyle yontem varmis..kasilma oluyormus sanki setten duvar var gibi kaskati oluyormus ilişki sırasında. dr.degil 3 yil ömür boyu olamazdi demis

ayrıldım da bundan sonraki süreçte ne yapacağımı bilmiyorum ..Kimseyle birlikte de olamıyorum ,isteyener olmasına rağmen ..Çünkü kocaman bir sorunum var ..
Belki başka birinde olmaz.Aradan zaman geçince belki beynine oturtacaksın.Benim bir arkadaşım başka birinde yaşamadı bu sorunu.Aradan zaman geçmişti.Ama bunu tanıştıpın eekeklerw söyleme.Adamlar niyeti bozabilir.Arkadaşım anlatmıştı.

Cok cok duygulandim gercekten senin su yazdiklarinin her kelimesini ben yasadim ya beni anlatmissin bes yilimin ozetini gecmissin seni su kk da anlayabilcek tek insanim belkide insanin ozguvenini nasilda yok ediyo degilmi bu lanet hastalik en kotusude seni anliycak tek bi insan evladinin olmamasi su lafa sinir oluyodum ben "ayy nevar onda ilkokula hiden kizlar yapiyo onu" nasil canim yanardi bi yandan kocaya yetememe hissi bi yanda annelik hasretim ahh allahim ne zor yillardi ne bunalimlar ne aglamalar biliyomusun bnde senin gibiyim jonekolog kadar bilgiye sahibim artik arastirmaktan okumaktan ben bes yilin sonunda astim bunu kendi kendime aparatlarla cok sikilmistim artik olmaliydi bu hayatimin sonuna kadar boyle korkarkyasayamazdim mutlu olmak benimde hakkimdi diye dusundum ve bi aylik bi calismanin ardindan yaptim cok doktorlara gittim bi bayan dkgittim tvyede cikiyo hatta bundan dort yil once falan di bes bin tlyi getir cozeyim dedi okadar sinirim bozulmustuki dk kapisindan ciktiktan sonra aglamistim bende dokunamiyodum bakamiyodum capa tip fakultesinde isinin ehli bi dk sayesinde parmak egzersizlerini yapicak kadar ilerledim sona gelemiyodum aran ikiyil gibi bi zaman sonra kendim astim ozamnki dktoruma bnde aynisini demistim goze parmak sokmak gibi dktorumda "gozunde parmagini sokacak yer yok ama vajenin ici okadar geniski demisti gercekten oyle bu sorunu astigimda bu sefer sevincten aglamistim bumu dedim bnden bes yilimi calan bumuydu yapabilirsin kendine inan insan isterse herseyi yapar boy boy aparatlar yap kendine dene ben hep sihirli bi degnegin bana dokunmasini bekledim olmatacagini anladigim noktada yendim allahim bu hastaligi kimseye vermesin hastalik vajinanda degil canim senin beyninde

Aynen ne onun hayatinda ne benim hayatimda boyle bir sorun yokmusa dondu olay tabi kavgalar sirasinda can acitmak icin soylenen sozler disinda //

Kolay gidilmiyodur ama başka arkadaşların konusunda kolay gidiliyormuşçasına yorumlarınızı okuyordum. Empati.

Bu sizin empati yapmis haliniz mi ?
Sızın isteklerinize göre yorum yapamam ben kusura bakmayın kaldı ki yaptığım yorumlarda bel altı vuruş yok ,alakasız yorum yok ,iftira yok ,yalan yok ..

Eskiden okuduğumuzu anladık mı ? diye derslerde öğretilen bölüm vardı ..Eğer siz tam anlamıyla bu okuduğumuzu anladık mı kısmını kavrayabilseydiniz konunun hiçbir yerinde karşı tarafı suçlayıcı bir söz yok ..
Defalarca kez haklı olarak aldatıldım dedim ..Çünkü adama bir şey veremedim ..
Buna rağmen sanki ben sadece aldatılmışım ,adam hayatımı mahvetmiş gibi yazdığımı nasıl çıkardınız merak ediyorum.
Evren bana o şekilde işlemedi ,bende istiyorum ama dünyada iki renk yok ,ara renklerde var

ben cinsel organınızın göz gibi gelmesi olayını anlamadım bence kilit orası gibi
siz organınızı farklı algılıyorsunuz bu yüzden de olmuyor
yani onu algılamanızı değiştirseniz sorun aslında gidecek mi ki
Ankara'daysanız bir psikolog önerebilirim ben başka sebeple gitmiştim;travmaydı
ama sizin için de yardımcı olabilir sanırım çünkü uzmanlık alanı bu konular aslında daha çok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…