Öyle kötüyüm ki ölsem keşke..

Hayat ne garip.. ben fr senin yasadiklarinin aynısını yasadim direttim hayir evlenicem dedim hersey dengi dengine degil hersey muhendis olmak degil dedim ve karsimdaki kisinin cabalarini da gordum diye hep direndim haa sonra ben kazandim ve evlendim sonuc 10 ay evli kaldim bosandim bu iyi bi ornek degil ama sunun icin yaziyorum o adamdan emin misin ozellikle ailesinden emin misin bana 1 yil once sorsan kendi ailemden iyilerdi harila insanlardi hele ki eski esim aman tanrim beni cok severdi hersey yalan emin misin iyi gozlemle dort ac gozunu herseyi gor ustunu kapatma bence ben oyle yapmisim..sonra anladim ki aileler hakli dengi dengine olmak onemli sen calisip esine de bakarken ne yaptim allahim diyorsun

Malesef ailen hakli. Ekonominin bu halinde işi net belli olmayan biriyle olmak cok zor. Hayatın toz pembeligi bir sure sonra geciyor gerçeklerle yüzleşiyorsun.

Herkes memur olmak zorunda değil ki özel islere girsin.Hem ölmek niye istiosun anlamıyorum.

Ben ailene hak veriyorum. Lise mezunu esnaf biriyle evlendim, öğretmenim. Bu kişiye göre değişir ama eşim asla kendini geliştirmiş biri değil. Hiç uyumlu değiliz. Bizim flört dönemimiz olmadı tabi bunun da etkisi var böyle bi seçim yapmak zorunda kaldım. Sen daha iyi tanırsın sana ayak uydurabilir mi? İleride girilen ortamlar sosyal yaşam geçim vs sıkıntı yaşar mısınız? Bunları iyice düşünmelisin. Kimse aşktan ölmez, insanlar evlatlarını toprağa veriyor yaşamaya devam ediyor.. yemişim aşk acısını

Hala var mi böyle kafalar ? 28 yaşına gelmişsiniz daha kendi kararınız arkasında duramıyorsunuz. Ben bu adamı seviyorum ne olursa olsun işi sorun değil biz anlaşıyoruz benim için insanlığı önemli diyemiyorsunuz.
Memurluk ne ki elini atsan herkes memur zaten ? Asker olunca da lise mezunu olacak bu adam denklik nerde? Parayla mi oluyor denklik? Özel sektörde çalışıp memurlardan daha iyi para kazananlar var.
Sorun sizde bence. Ailenize sırtınızı dönmeyi ama kararlarınızın da arkasında durun. Insanları olduğu gibi sevin olmasını istediği gibi değil. Kalıba sokmayın.

Ben 22 yaşındayım eski erkek arkadaşım ortaokul mezunu yani şuan sistemle ilk okul. Ben unv mezunu. Annem biliyordu ama bi gun bile bişey demedi.

Ben de öğretmenim. Bana ayak uyduracak bir insan evet kendini geliştirmiş. Yoksa yapamazdım zaten. Ama onsuz olmuyor denedim

Zaten bu durumda evlenirsem ben çalışıcam onun düzenli bir işi yok. Haliyle ailem ileriyi görüyor ondan istemiyorlar

Burada binlerce örneğini okuyabilirsin statü farkıyla evlenmiş binlerce kadın var. Kimisi mutlu kimisi mutsuz kimisi ayrılmış, boşanmış. Kısaca binlerce kadın var.

Fakat şahsi fikrimi soracak olursanız ben statü farkınızdan ziyade kurduğunuz cümlelere takıldım onsuz yapamamanız, nefes alamamanız, ölmeniz vs bana çok çok yanlış geliyor. 6 yıllık bir ilişki var, emek var, anılar var elbette. Nice aşklar, sevdalar bitiyor kimler nelere alışıyor kimler kimlersiz yapıyor, kimler kimlersiz hayatını sürdürüyor. İnsan nelere alışıyor, insan neler yaşıyor zamanın denen şey öyle bir canavar ki aldığını geri vermiyor biliyor musunuz?

Hayal kurmayın mesela, kurmamaya özen gösterin. Hayata çok olumlu bakmamak lazım olumsuzluklar yakaladığında çok üzülür ve mutsuz olursunuz.

Benim eşimi de istememişti ailem. Ben avukat o polis. Uzun bi ilişki de değildi. Ama biz kararlıydık, dik durduk, ikna oldular sonuç olarak. Elinizde mesleğiniz, özgürlüğünüz var; karşınızdakinden de eminseniz ailenizi silin demiyorum tabi ki ama biraz dik durun yahu. Hayır adam da size uymuş illa o kalıba girecek, sevginizi, sevgilinizi bu kadar ezdirmeyin.

Bak ben ailen hakli demiyoru! Ama bizler onlarin yetistirdigi ve aslinda bilinc alti!izda onlar gibi dusunuyoruz evlendigindr madd anlamda olan sikintilar cok yipratiyo benim eski esim 3ay calismadi is bulamadi ben calisiyordum is yoktu bise dr diyemiyorsuno anda allahtan olan bisr is yok.ya herneyse belki konumu oku o kadar mucadele ederek evlendigim adam beni !i para mi mi muhendisligi mi mi sevmis iyi dusun ..

Bunun için mi ölmek istiyorsunuz şu soğukta çamur içinde yalın ayak yarı aç yarı tok çadırda yaşayan insanlar var. Tamam şu an bu sorun sizin için dert olabilir ki gerçekten sıkıntılı bir süreç ama bunun için ölmeyi istemenize anlam veremem

Ailem özel sektörde çalışmasını istemiyor. Dengin olsun diyor. Yoksa çoktan evlenmiştik.

Ailenmi evlencen canim alla alla nr kadar saçma anneme kalsa eşimle evlenmemi asla istemedi sen yapamazsın dedi ama sonuç şimdi bayılıyor damadına yatıp kalkıp dua ediyor şahsen

ailenize neymiş , olaya bak ya .
Valla ben de anlamadım. Özelde çalışanlar insan değil mi? Evlenmeye hakları yok mu? Bir tek memur olanlar mi ev gecindirebiliyor? Değişik yani. Bir de yazmış ki ayrılık deyince nefesim kesiliyor ama memur değil ailem izin vermiyor

Denklik meselesi ne ayrıca? Memur olunca statü mu atliyorsunuz

Zaten bu durumda evlenirsem ben çalışıcam onun düzenli bir işi yok. Haliyle ailem ileriyi görüyor ondan istemiyorlar
E memurla evlensen çalışmıcan mı?
Ya da sevgilin memur olsa yarın birgün bi rahatsızlığın olsa çalışamasan aa artık memur değilsin seni istemiyorum deme hakkına sahip senin ve ailenin zihniyetine göre
Adam iyi dayanmış ama sabır da bi yere kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…