- 19 Aralık 2019
- 56
- 17
- 3
- 34
- Konu Sahibi Neolmusyani12
-
Aynen ailem o yüzden karşıMerhaba öncelikle sana şunu söylemek isterim bende 27 yaşındayım evliyim eşimlede çok şükür iyiyiz Ama inanki hiç kimse için onsuz nefes alamam ölmek istiyorum diye düşünemezsin. Şuan senin psıkolojık durumundan bu cümleler dökülmüş yazıya belli. Sen bide annesi babası ölmüş insanlara sor derim nefessiz kalmak nasılmış. Ailen daha önce bu tecrübeyi ablanda tatmış sende aynı durumda olma diye sende aynı acıları çekme diye onaylamıyordu belliki. Olmuyorsa da şimdi değil ama ilerde görecegin bi hayır mutlaka vardır. Unutma herkesten herşeyden cok sen degerlisin.
Kimse için ölmeye değmez bunu aklınızdan çıkartın lütfen. Olmuyorsa Rabbimin bir bildiği için olmuyordur. Ailenizi de kimse için karşınıza almayın aşk bir yere kadar.
Evet malı mülkü evi arabası olsjn demediler. Kendi eşyamı Bİle kendim alırım dedim. Ama bazı arkadaşlar sanki mal mülk zenginlik istemiş ailem gibi konusmus. Öyle olsa zaten aileme söz söyletmezdim. Güzel bi işi olsaydı yine kabuldü ailem tarafından ama olmadıBurada mevzu lisans denklik para meselesi değil, bir ailenin ne kadar gerçekçi ve öngörülü olduğu. Bekarlar bile yorum yapmış ya arkadaşım içinde olmadığınız kurum için bu kadar rahat yorum yapmayın. Üzgünüm ama ben de ailene hak verdim. Erkek arkadaşın bir işe asılmış olsaydı bu zamana kadar yerini maaşını bulmuştu, dolayısıyla kamu özel falan dedirtmezdin ailene.sonuçta onlar da be emeklerle bir evlat yetiştirdiler okutup emek verdiler, rahat ettiğini güvende yaşadığını, yarınının belli olduğunu görmeye hakları var. Bunun prestij peşinde olmakla falan ilgisi yok. Damat zengin olsun da çamurdan olsun demiyorlar sonuçta. Maalesef haklılar
Kırmak istemiyorum hicAileniz kendine göre haklı olabilir ama ülke gerçeklerinden çok kopuk bir anlayışları var gibime geldi.
Lise mezunlarını küçümsemek için demiyorum ama üniversite mezunlarının bile memur olarak çok zor atandığı hatta atanamadığı bir ülke durumuna geldik. Lise mezunu olup memur olabilmesi için de çok yüksek bir kpss puanı alması lazım. Genelde bu yüksek puanı da üniversite okuyacak kadar bilgisi olan ama kendine özel durumlardan ötürü üniversite okuyamamış lise mezunu olarak kalmış kişiler ders çalışarak alıyor.
Aileniz sırf öyle istiyor diye karşınızdaki kişiyi kırmayın.Siz belki kırmadığınızı düşünüyorsunuz ama bir süre sonra ailenizin sürekli her düşüncesini nişanlınıza söyledikçe kendini yetersiz hissedip sizden ayrılmayı kendisi isteyecektir gurur yapıp. Özel de olsa iyi bir işi olması yeterli, önemli olan ikinizden birinin sağlam işi olması aslında. Siz memursanız onun da ortalama sizi geçindirecek kadar bir işi olsa yeterli olur. Bu devirde iki eşin de memur olması tabiki mükemmel bir durum, hepimizin temennisi o yönde. Ancak bu o kadar zorlaşıyor ki günümüz şartlarında, bunu görmemek mümkün değil. Artık eşlerden birinin bari işi garanti olsun hiç yoktan iyidir deniyor o yüzden.
Market sektöründe ismi reklam olabilr asgari ücret + 500 yemek parası + 200 yol parası resmi ve dini tatillerde çift yevmiye ve kendi içinde sınavlara girerek ilkokul mezunu olsan dahi müdürlüğe kadar yükseltiyorlar seni ama kızın ailesi sırf memur istediği için 6 senede hicbiryere basvuru yapmamıs çocuk sırf kızın ailesini memnun etmek için özel sektörü düşünmemişİşi olsa yeter diyenlere bakmayın. 28 yaşında lise mezunu adam ne işi bulacak mesela? Yoksulluk kapıdan girince aşk bacadan çıkar demişler fazla abartıyosunuz ölsem mölsem nedir yani. 6 senedir birlikteymişsiniz sıksaydı kendini adamakıllı bir meslek sahibi olurdu şimdiye. Adamın bel bağladığı şey bekçilik. Ayrılın önünüze bakın 3 gün ağlarsınız maksimum. Ama şu kafadan çıkıp gerçekleri görün önce.
Market sektöründe ismi reklam olabilr asgari ücret + 500 yemek parası + 200 yol parası resmi ve dini tatillerde çift yevmiye ve kendi içinde sınavlara girerek ilkokul mezunu olsan dahi müdürlüğe kadar yükseltiyorlar seni ama kızın ailesi sırf memur istediği için 6 senede hicbiryere basvuru yapmamıs çocuk sırf kızın ailesini memnun etmek için özel sektörü düşünmemiş diye tahmin ediyorumİşi olsa yeter diyenlere bakmayın. 28 yaşında lise mezunu adam ne işi bulacak mesela? Yoksulluk kapıdan girince aşk bacadan çıkar demişler fazla abartıyosunuz ölsem mölsem nedir yani. 6 senedir birlikteymişsiniz sıksaydı kendini adamakıllı bir meslek sahibi olurdu şimdiye. Adamın bel bağladığı şey bekçilik. Ayrılın önünüze bakın 3 gün ağlarsınız maksimum. Ama şu kafadan çıkıp gerçekleri görün önce.
Seni çok iyi anlıyorum, bende eşimle 6 sene sevgili kaldıktan sonra evlendim. Ülke şartları gittikçe zorlaşıyor, memur olmayı geçtim özelde bile şartları iyi yer bulmak hatta iş bulmak çok zor. Sen memur olduğun için sevgilin özelde de çalışsa idare edebilirsiniz o yüzden.Sadece memurluktan iş bakmasın, özel sektörde de iş aramaya devam etsin. Sevgilinden karakter olarak kişilik olarak eminsen aileni ikna etmen gerekiyor özelde iş bulursa evleneceğinize.Kırmak istemiyorum hicama suan bir işi yok. Gel evlenelim diyor ama benim bunu aileme söyleyecek cesaretim de yok. Eğer böyle bir şey söylersem cok üzülecekler annem duyunca ağlamıştı ona bu acıyı tekrar yaşatamam. Kekse özelde de olsa işi olsaydı düzenli yıllarca çalıştığı ama yok
6 senede uğraşmadı bu iki senedir uğraşıyor biseyler icin. İşe girip çıkıyordu o daha önce de. Annem duydu ayrılmamı istedi ondan sonra aklı basına geldi öyle uğraştı.Market
Market sektöründe ismi reklam olabilr asgari ücret + 500 yemek parası + 200 yol parası resmi ve dini tatillerde çift yevmiye ve kendi içinde sınavlara girerek ilkokul mezunu olsan dahi müdürlüğe kadar yükseltiyorlar seni ama kızın ailesi sırf memur istediği için 6 senede hicbiryere basvuru yapmamıs çocuk sırf kızın ailesini memnun etmek için özel sektörü düşünmemiş
Bu sene bekçilik icin uğraştı o yüzden calısmadı. Ailesinin dükkanı var oraya baktı bir. Onun dışında çalışıyordu ama sürekli iş değisstirdi. Devamlı bir işi yoktu. Ondan ben de pek güvenemedim ki o süreçte ailem öğrendi ve istemedi tabiBu yaşa kadar ne iş yaptı. Erbaşlık da bekçilik de dünkü hikaye ilişkiniz 6 yıllık. Siz gelecek hayal ederken o düzenli bir yerde çalıştı mı iş ahlakı nasıl vs.. Bu noktadaki gayretini değerlendirip adım atın.
Ne güzel Allah sizi utandırmasın. Darısı bizim başımızaSeni çok iyi anlıyorum, bende eşimle 6 sene sevgili kaldıktan sonra evlendim. Ülke şartları gittikçe zorlaşıyor, memur olmayı geçtim özelde bile şartları iyi yer bulmak hatta iş bulmak çok zor. Sen memur olduğun için sevgilin özelde de çalışsa idare edebilirsiniz o yüzden.Sadece memurluktan iş bakmasın, özel sektörde de iş aramaya devam etsin. Sevgilinden karakter olarak kişilik olarak eminsen aileni ikna etmen gerekiyor özelde iş bulursa evleneceğinize.
Bizden ne bekliyorsunuz peki, ayrıl mi diyelim ayrılma diren mi? Ne istediğinizi de söyleyinde bari ona göre vaziyet alalım.6 yıldır bir insan var hayatımda. Çok sevdiğim ayrılık deyince nefesimin kesildiği, her gün ona kavuşmak için dua ettiğim.. Ben memur, o lise mezunu olduğu icin ailem izin vermiyor haliyle. Çok sorun yaşadık kopmadık. O da zorladı bişeyleri. Uzman erbaşlığa başvurdu. Bekçiliğe başvurdu. Ama artık ümitlerimiz tükendi. Neden her şey bu kadar zor. En son geçen Mart ayından bu yana bekçilik sınavına hazırlandı. O kadar çalıştı o kadar emek verdi ki. Ve ümidimiz çok fazla vardı. Güzel geçmişti. Taaa ki dün sonuçlar açıklanana kadar. 50 kişi alımda 28. Yedek olmus. Tüm hayallerimiz tüm ümitlerimiz yıkıldı. Yerle bir olduk. O da ben de. Çünkü artık onsuz nefes alamıyorum. Ailemi de silemem. Dünden beri araştırıyorum ediyorum yaştan dolayı uzman erbaşlığa da başvuramıyor. Sanki elimizi nereye atsak orası kuruyor. Sanki sürekli birileri önümüze taş koyuyorikimiz de 27 yaşındayız şubatta 28 olucam. Yaşım da geçiyor ailem de laf ediyor bana. Onla olmamı istemiyorlar. Artık ölmek istiyorum. Ne yapsak da bu iş olmayacak gibi. Dua edin bizim için ne olur ölmek istiyorum
Düzenleme: herkes ailenin karşısında dik dur sen bir bireysin diye seyler yazmıs. Benim ablam eniştem düzenli bir iste çalışmıyor diye boşandı. Ve direndi de dayanırım diye ama olmadı. Kendi ailem onu geçindirdi yeri geldi. Anneme konuyu açarken lise mezunu demem annem icin sorun olmadı. Belki ondan yanlış anladınız. Sadece lise mezunu olması değil ki öyle olsa yine aklı basında bir insanım lise mezunu der hic iliskiye bile başlamazdım. Annem ne iş yapıyor diye sorduğunda pek bisey diyemedim cünkü düzenli bir işi yoktu. Bu yüzden istemiyorum sorun yaşarsınız ilerde evlenirsen seni silerim beni unut , ablanı da mı görmüyorsun dedi. Burda cok konu okudum. Kendisi memur Esi özel sektörde çalışıyor veya işsiz olduğu icin boşanma esiğine gelen konuları. Nişanlısı işsiz diye ayrıl diyenleri de cok gördüm. Yani burda ne yazsak mutlaka bir muhalefet oluyor. İlerde sorun olacağını düşünmüyor değilim ben de . Ha düzenli bir işi bir aileyi geçindirecek bir maasi, sonradan kendisinin de üzülmeyeceğini bilsem kimseyi karıştırmazdım bu konuya. Ama malesef ki durum cok Farklı. Lütfen ona göre yorum yapın...
Sizden bir şey istediğim yok. Sadece derdimi paylastımBizden ne bekliyorsunuz peki, ayrıl mi diyelim ayrılma diren mi? Ne istediğinizi de söyleyinde bari ona göre vaziyet alalım.
Amin canım , sizin için de bir an önce yoluna girer her şey. Bizde baktık ikimizde kendi bölümlerimizden atanamıyoruz evlenelim bari demiştik. Ve sonra eşim polisliği kazandı.Ben hala özeldeyim ama birimiz memur en azından diyorum. Para evet çok önemli, kimse tersini savunamaz ancak ikinizde sabredip birbirinize destek olursanız her şey yoluna giriyor. Ablanın örneği ailen için travma olmuş, bunu değiştirmen zor ama sevgiline 6 yıl emek vermişsin. Ailene karşı ilişkinizi savunursan ikna olurlar eninde sonunda.Ne güzel Allah sizi utandırmasın. Darısı bizim başımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?