Öyle kötüyüm ki ölsem keşke..

6 senede uğraşmadı bu iki senedir uğraşıyor biseyler icin. İşe girip çıkıyordu o daha önce de. Annem duydu ayrılmamı istedi ondan sonra aklı basına geldi öyle uğraştı.
Sorumsuz biri gibi o zaman evlenmek istiyorsan düzgün bir işe gir yoksa hayatında ben yokum diyin karsınıza baska insanlar çıkacak ilk acı çekersin sonra alısırsın insanlar nelere alışmıyor ki

22 yaşındayım.Ben lise mezunuydum eşim lise iki terk. Babam vermedi. Dövdü, sövdü. Neden çünkü mesleği yoktu. Ama ben dinlemedim kaçtım. İki yıllık evliyiz. Eşim liseyi dışardan bitirdi. İki yıl boyunca fabrikada asgari ücretle çalıştı. Çocuğumuz yok henüz. Ve eşim eğitimde şuan. Jandarma eğitiminde. Babamsa fabrikada çalışırken küçümsediği eşimi şimdi jandarma oluyor diye yere göğe sığdıramıyor.Geçti bolu pazarı sür eşeği niğdeye diye bir laf var. Evet babadır falan ama yapmadığı da kalmadı. O yüzden kimse evladını silmiyor gerekirse git evlen. Çünkü öyle bir zaman gelir içine oturur. Seviyorsan sonuna kadar git. Çünkü Allah evlenenin yardımcısı oluyor.
Tüm hayallerin gerçek olsun.

Yine de çocuk Bi işe girsin önce eşşeği saglam kazıga baglasın sonra işini Allah'a bıraksın sanssızlık Bi kere kapıyı çaldı mı gerisi geliyor bu devirde çok zor

ben çalışıyorum eşimle evlendik askere gitti geldi işinden çıkardılar ve 1 yıldır işsiz benim için hiç sorun değil iş arıyormu ? arıyor. hele ki bu mesele ailemi hiç ilgilendirmez. bizim durumumuz farklıydı ama böyle düşünmeniz de bi anormal seviyorsanız herşeyin üstesinden ikiniz gelirsiniz (işime girmemi sağlayan kişi de eşim)

Nasip kismet bu işler. Bir yerden sonra da fazla zorlamamak gerekiyor .

Özel sektörde şu ana kadar kendi işini yapsa yükselişi belki. Ailenizin memur takıntısı , çocuğun önüne taş koymuş.

Bence bu genç adam, evlenip, ev geçindirecek kapasitede değil.
28 yaşına gelmiş ama hayatını düzene sokamamış.
Kendi ailesini geçtim başka bir ailenin yönlendirmesine göre vaziyet alıyor.
Ne eğitimini tamamlamış, ne de bir işte istikrarlı şekilde çalışmış.
Uzun lafın kısası bu ilişkinin geleceği sıkıntılı.

Yaşı 28'e gelmiş, öğretmen olmuş bir genç hanımın aşk acısından/ümitsizlikten ölmek istemesine ise yorum yapmayacağım zira sözün bittiği yer...

garanti , düzenli bir işi olmadan evlilik yoluna girmeyin derim. ille memur olmak zorunda değil tabi ama düzenli bir geliri olmalı. diğer türlüsü çok riskli. hayatınızla ilgili kumar oynamış olursunuz. boşanmaların en önemli sebebi maddiyattır. ekonomik kriz dönemlerinde boşanma oranları artar. ha birbirine denk , maddi sorunları olmayanlar çok mu mutlu oluyor derseniz o çok farklı bir durum. ama tabi benim maaşım bize yeter sıkıntı olmaz derseniz de siz bilirsiniz. ama neden birinin sorumluluğunu ömür boyu yüklenesiniz ki?

ama onlarin bu davranışı sevgilinizizor duru
Aileniz sizi düşünüyor olabilir amabu durum sevgilinizi zor duruma sokuyor.onun yerinde olmak istemezdim.illa evlenmdk icin memurlugu şart koşmaları cok cirkin. Herkes mukemmel mi belki o da siz de begenmedigi seyler var ya da ailenizde.

Reactions: 000
Yani bu da bi bakış açısı ama market personeline de sıcak bakacağını sanmıyorum ben konu sahibinin ailesinin. 6 senede üniversite bitirilir üstüne memur olunur çocuk resmen sallamış konu sahibini nasıl olsa ailesini ikna eder diye. Gerçekten istese yapardı çünkü ben örneklerini gördüm :)

Yine de çocuk Bi işe girsin önce eşşeği saglam kazıga baglasın sonra işini Allah'a bıraksın sanssızlık Bi kere kapıyı çaldı mı gerisi geliyor bu devirde çok zor
İşe girsin çalışsın ona bir şey demiyorum. Ben kendisi memur eşi lise mezunu diye ailesinin karşı çıkmasına üzüldüm. Tabi sizde haklısınız şanssızlık kötü. Allah pişman etmesin kimseyi.

Tabi öyle matbaacılıkta çalısıp sırf evlenecem diye arkadas 60 bin biriktirmiştir daha ortada sevgili falan yok sorumluluk sahibi olmak lazım

Olmuyorsa zorlama ben zorladım senin gibi bir işe girsin diye bir yerlerimi yırttım sonuçta bir çocukla boşandım berbat bir evlilik geçirdim aile olmuyor diyorsa olmaz yüzde 99 boyle

Olmuyorsa zorlama ben zorladım senin gibi bir işe girsin diye bir yerlerimi yırttım sonuçta bir çocukla boşandım berbat bir evlilik geçirdim aile olmuyor diyorsa olmaz yüzde 99 boyle
Allah yardımcınız olsun. Bizim de olmayacak belli ki. Nereye elimizi atsak orası kuruyor

Sana şunu diyorum lise mezunu oluşuna asla takılma insan olsun en başta evlenmedeN Önce hep derdim ki kocam lisans mezunu olsun Beni isteyen lise mezunu hali vakti yerinde maddi durumu oldukça iyi biri vardı sırf lise mezunu diye istemedim karakter olarak da o kadar iyi bir insandı ki şuna ki karısına imrenerek bakıyorum gel görki lisans mezunu biriyle evlendim konularımı okursan anlarsın evliliğimi diploma adam etmiyor insanı

Reactions: 000
Haklısınız. Ümidimiz çok vardı ondan cok hayal kurdum. Simdi de yere çakıldım. Cok mutsuzum
Umudunuzu kaybetmeyin.
Iki yıllık acil tip teknisyenliği okusun hemen atanır bir yere. Alım var. Özelde de çalışabilir. Iki yıllık sağlık bölümlerine bakın..

Bu arada bekçiliği de bazı üyeler küçümsemiş.
Şu an yapılan işlerin yüzde 90i hizmet sektörü devlette de öyle sevgili üyeler.
Yani doktor da ebe de öğretmen de polis de hâkim de bekçi de hizmet edip para kazanıyor.
Bekçiliği küçümsemek kimsenin haddi değil..
Herkesin eşi sanki ordinaryüs profesör.

Bak canım yaşın daha 27ymiş geçiyor değil.annenlerin memur olması konusunda zorlaması saçma belki ama sevgilinin 6 yılda hiç bi gelişme göstermemesi fragman.sınavlara çalışmak için işten çıkmak çalışmamak bi özveri değil insanlar tam gün çalışıp sınava çalışıyor yine.erkeksen evlenmek için yola çıkacaksan yere sağlam basıcaksın.şu An hemen evlenelim demesinde rahatlık var çünkü sen çalışıyorsun maaş var belki de evlenirsen ki da sayısız gördüğümüz kocam evde oturuyor ben çalışıyorum konusuna bi yenisini ekleyeceksin.bence ayakları yere sağlam basana kadar evlenme hele şuanki durumda aileni karşına alma

Bekçilik de sınavla alıyor polis gibi çalışıyorlar sadece gece çalıştığı icin adı bekçi. O kadar başvuru vardı giremeyen çoğu kişi cok üzüldü. Askerliği bırakıp bekçiliğe geçmeye çalışan cok vardı. Ben olsun diye cok dua ettim. Ümidim yok acıkcası artık. Allah büyük elbet ama cok üzgünüm

Haklısınız. Su durumda evlenemem. Sonumuz hüsran olur biliyorum

Belki hayırsız olacaktı. Elinden geleni yapmış önemli olan o.
Siz dediğimi bir düşünün. Iki yıllık sağlık bölümlerinden birini okusun. Bir özel hastaneye 3000 civarına girer orada çalışırken de kpssye çalışır kazanır. Özelde çalışırken de evlenirsiniz. Yaşınız 27 2 yıl 3 yıl beklenir. Umutsuz olmayın çözüm üretin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…