- 27 Mart 2015
- 1.385
- 1.850
- 333
- 32
- Konu Sahibi Neolmusyani12
-
Sorumsuz biri gibi o zaman evlenmek istiyorsan düzgün bir işe gir yoksa hayatında ben yokum diyin karsınıza baska insanlar çıkacak ilk acı çekersin sonra alısırsın insanlar nelere alışmıyor ki6 senede uğraşmadı bu iki senedir uğraşıyor biseyler icin. İşe girip çıkıyordu o daha önce de. Annem duydu ayrılmamı istedi ondan sonra aklı basına geldi öyle uğraştı.
22 yaşındayım.Ben lise mezunuydum eşim lise iki terk. Babam vermedi. Dövdü, sövdü. Neden çünkü mesleği yoktu. Ama ben dinlemedim kaçtım. İki yıllık evliyiz. Eşim liseyi dışardan bitirdi. İki yıl boyunca fabrikada asgari ücretle çalıştı. Çocuğumuz yok henüz. Ve eşim eğitimde şuan. Jandarma eğitiminde. Babamsa fabrikada çalışırken küçümsediği eşimi şimdi jandarma oluyor diye yere göğe sığdıramıyor.Geçti bolu pazarı sür eşeği niğdeye diye bir laf var. Evet babadır falan ama yapmadığı da kalmadı. O yüzden kimse evladını silmiyor gerekirse git evlen. Çünkü öyle bir zaman gelir içine oturur. Seviyorsan sonuna kadar git. Çünkü Allah evlenenin yardımcısı oluyor.6 yıldır bir insan var hayatımda. Çok sevdiğim ayrılık deyince nefesimin kesildiği, her gün ona kavuşmak için dua ettiğim.. Ben memur, o lise mezunu olduğu icin ailem izin vermiyor haliyle. Çok sorun yaşadık kopmadık. O da zorladı bişeyleri. Uzman erbaşlığa başvurdu. Bekçiliğe başvurdu. Ama artık ümitlerimiz tükendi. Neden her şey bu kadar zor. En son geçen Mart ayından bu yana bekçilik sınavına hazırlandı. O kadar çalıştı o kadar emek verdi ki. Ve ümidimiz çok fazla vardı. Güzel geçmişti. Taaa ki dün sonuçlar açıklanana kadar. 50 kişi alımda 28. Yedek olmus. Tüm hayallerimiz tüm ümitlerimiz yıkıldı. Yerle bir olduk. O da ben de. Çünkü artık onsuz nefes alamıyorum. Ailemi de silemem. Dünden beri araştırıyorum ediyorum yaştan dolayı uzman erbaşlığa da başvuramıyor. Sanki elimizi nereye atsak orası kuruyor. Sanki sürekli birileri önümüze taş koyuyorikimiz de 27 yaşındayız şubatta 28 olucam. Yaşım da geçiyor ailem de laf ediyor bana. Onla olmamı istemiyorlar. Artık ölmek istiyorum. Ne yapsak da bu iş olmayacak gibi. Dua edin bizim için ne olur ölmek istiyorum
Düzenleme: herkes ailenin karşısında dik dur sen bir bireysin diye seyler yazmıs. Benim ablam eniştem düzenli bir iste çalışmıyor diye boşandı. Ve direndi de dayanırım diye ama olmadı. Kendi ailem onu geçindirdi yeri geldi. Anneme konuyu açarken lise mezunu demem annem icin sorun olmadı. Belki ondan yanlış anladınız. Sadece lise mezunu olması değil ki öyle olsa yine aklı basında bir insanım lise mezunu der hic iliskiye bile başlamazdım. Annem ne iş yapıyor diye sorduğunda pek bisey diyemedim cünkü düzenli bir işi yoktu. Bu yüzden istemiyorum sorun yaşarsınız ilerde evlenirsen seni silerim beni unut , ablanı da mı görmüyorsun dedi. Burda cok konu okudum. Kendisi memur Esi özel sektörde çalışıyor veya işsiz olduğu icin boşanma esiğine gelen konuları. Nişanlısı işsiz diye ayrıl diyenleri de cok gördüm. Yani burda ne yazsak mutlaka bir muhalefet oluyor. İlerde sorun olacağını düşünmüyor değilim ben de . Ha düzenli bir işi bir aileyi geçindirecek bir maasi, sonradan kendisinin de üzülmeyeceğini bilsem kimseyi karıştırmazdım bu konuya. Ama malesef ki durum cok Farklı. Lütfen ona göre yorum yapın...
Yine de çocuk Bi işe girsin önce eşşeği saglam kazıga baglasın sonra işini Allah'a bıraksın sanssızlık Bi kere kapıyı çaldı mı gerisi geliyor bu devirde çok zor22 yaşındayım.Ben lise mezunuydum eşim lise iki terk. Babam vermedi. Dövdü, sövdü. Neden çünkü mesleği yoktu. Ama ben dinlemedim kaçtım. İki yıllık evliyiz. Eşim liseyi dışardan bitirdi. İki yıl boyunca fabrikada asgari ücretle çalıştı. Çocuğumuz yok henüz. Ve eşim eğitimde şuan. Jandarma eğitiminde. Babamsa fabrikada çalışırken küçümsediği eşimi şimdi jandarma oluyor diye yere göğe sığdıramıyor.Geçti bolu pazarı sür eşeği niğdeye diye bir laf var. Evet babadır falan ama yapmadığı da kalmadı. O yüzden kimse evladını silmiyor gerekirse git evlen. Çünkü öyle bir zaman gelir içine oturur. Seviyorsan sonuna kadar git. Çünkü Allah evlenenin yardımcısı oluyor.
Tüm hayallerin gerçek olsun.
ama onlarin bu davranışı sevgilinizizor duru6 yıldır bir insan var hayatımda. Çok sevdiğim ayrılık deyince nefesimin kesildiği, her gün ona kavuşmak için dua ettiğim.. Ben memur, o lise mezunu olduğu icin ailem izin vermiyor haliyle. Çok sorun yaşadık kopmadık. O da zorladı bişeyleri. Uzman erbaşlığa başvurdu. Bekçiliğe başvurdu. Ama artık ümitlerimiz tükendi. Neden her şey bu kadar zor. En son geçen Mart ayından bu yana bekçilik sınavına hazırlandı. O kadar çalıştı o kadar emek verdi ki. Ve ümidimiz çok fazla vardı. Güzel geçmişti. Taaa ki dün sonuçlar açıklanana kadar. 50 kişi alımda 28. Yedek olmus. Tüm hayallerimiz tüm ümitlerimiz yıkıldı. Yerle bir olduk. O da ben de. Çünkü artık onsuz nefes alamıyorum. Ailemi de silemem. Dünden beri araştırıyorum ediyorum yaştan dolayı uzman erbaşlığa da başvuramıyor. Sanki elimizi nereye atsak orası kuruyor. Sanki sürekli birileri önümüze taş koyuyorikimiz de 27 yaşındayız şubatta 28 olucam. Yaşım da geçiyor ailem de laf ediyor bana. Onla olmamı istemiyorlar. Artık ölmek istiyorum. Ne yapsak da bu iş olmayacak gibi. Dua edin bizim için ne olur ölmek istiyorum
Düzenleme: herkes ailenin karşısında dik dur sen bir bireysin diye seyler yazmıs. Benim ablam eniştem düzenli bir iste çalışmıyor diye boşandı. Ve direndi de dayanırım diye ama olmadı. Kendi ailem onu geçindirdi yeri geldi. Anneme konuyu açarken lise mezunu demem annem icin sorun olmadı. Belki ondan yanlış anladınız. Sadece lise mezunu olması değil ki öyle olsa yine aklı basında bir insanım lise mezunu der hic iliskiye bile başlamazdım. Annem ne iş yapıyor diye sorduğunda pek bisey diyemedim cünkü düzenli bir işi yoktu. Bu yüzden istemiyorum sorun yaşarsınız ilerde evlenirsen seni silerim beni unut , ablanı da mı görmüyorsun dedi. Burda cok konu okudum. Kendisi memur Esi özel sektörde çalışıyor veya işsiz olduğu icin boşanma esiğine gelen konuları. Nişanlısı işsiz diye ayrıl diyenleri de cok gördüm. Yani burda ne yazsak mutlaka bir muhalefet oluyor. İlerde sorun olacağını düşünmüyor değilim ben de . Ha düzenli bir işi bir aileyi geçindirecek bir maasi, sonradan kendisinin de üzülmeyeceğini bilsem kimseyi karıştırmazdım bu konuya. Ama malesef ki durum cok Farklı. Lütfen ona göre yorum yapın...
Yani bu da bi bakış açısı ama market personeline de sıcak bakacağını sanmıyorum ben konu sahibinin ailesinin. 6 senede üniversite bitirilir üstüne memur olunur çocuk resmen sallamış konu sahibini nasıl olsa ailesini ikna eder diye. Gerçekten istese yapardı çünkü ben örneklerini gördüm :)Market
Market sektöründe ismi reklam olabilr asgari ücret + 500 yemek parası + 200 yol parası resmi ve dini tatillerde çift yevmiye ve kendi içinde sınavlara girerek ilkokul mezunu olsan dahi müdürlüğe kadar yükseltiyorlar seni ama kızın ailesi sırf memur istediği için 6 senede hicbiryere basvuru yapmamıs çocuk sırf kızın ailesini memnun etmek için özel sektörü düşünmemiş
İşe girsin çalışsın ona bir şey demiyorum. Ben kendisi memur eşi lise mezunu diye ailesinin karşı çıkmasına üzüldüm. Tabi sizde haklısınız şanssızlık kötü. Allah pişman etmesin kimseyi.Yine de çocuk Bi işe girsin önce eşşeği saglam kazıga baglasın sonra işini Allah'a bıraksın sanssızlık Bi kere kapıyı çaldı mı gerisi geliyor bu devirde çok zor
Tabi öyle matbaacılıkta çalısıp sırf evlenecem diye arkadas 60 bin biriktirmiştir daha ortada sevgili falan yok sorumluluk sahibi olmak lazımYani bu da bi bakış açısı ama market personeline de sıcak bakacağını sanmıyorum ben konu sahibinin ailesinin. 6 senede üniversite bitirilir üstüne memur olunur çocuk resmen sallamış konu sahibini nasıl olsa ailesini ikna eder diye. Gerçekten istese yapardı çünkü ben örneklerini gördüm :)
Olmuyorsa zorlama ben zorladım senin gibi bir işe girsin diye bir yerlerimi yırttım sonuçta bir çocukla boşandım berbat bir evlilik geçirdim aile olmuyor diyorsa olmaz yüzde 99 boyle
Sana şunu diyorum lise mezunu oluşuna asla takılma insan olsun en başta evlenmedeN Önce hep derdim ki kocam lisans mezunu olsun Beni isteyen lise mezunu hali vakti yerinde maddi durumu oldukça iyi biri vardı sırf lise mezunu diye istemedim karakter olarak da o kadar iyi bir insandı ki şuna ki karısına imrenerek bakıyorum gel görki lisans mezunu biriyle evlendim konularımı okursan anlarsın evliliğimi diploma adam etmiyor insanı6 yıldır bir insan var hayatımda. Çok sevdiğim ayrılık deyince nefesimin kesildiği, her gün ona kavuşmak için dua ettiğim.. Ben memur, o lise mezunu olduğu icin ailem izin vermiyor haliyle. Çok sorun yaşadık kopmadık. O da zorladı bişeyleri. Uzman erbaşlığa başvurdu. Bekçiliğe başvurdu. Ama artık ümitlerimiz tükendi. Neden her şey bu kadar zor. En son geçen Mart ayından bu yana bekçilik sınavına hazırlandı. O kadar çalıştı o kadar emek verdi ki. Ve ümidimiz çok fazla vardı. Güzel geçmişti. Taaa ki dün sonuçlar açıklanana kadar. 50 kişi alımda 28. Yedek olmus. Tüm hayallerimiz tüm ümitlerimiz yıkıldı. Yerle bir olduk. O da ben de. Çünkü artık onsuz nefes alamıyorum. Ailemi de silemem. Dünden beri araştırıyorum ediyorum yaştan dolayı uzman erbaşlığa da başvuramıyor. Sanki elimizi nereye atsak orası kuruyor. Sanki sürekli birileri önümüze taş koyuyorikimiz de 27 yaşındayız şubatta 28 olucam. Yaşım da geçiyor ailem de laf ediyor bana. Onla olmamı istemiyorlar. Artık ölmek istiyorum. Ne yapsak da bu iş olmayacak gibi. Dua edin bizim için ne olur ölmek istiyorum
Umudunuzu kaybetmeyin.Haklısınız. Ümidimiz çok vardı ondan cok hayal kurdum. Simdi de yere çakıldım. Cok mutsuzum
Bekçilik de sınavla alıyor polis gibi çalışıyorlar sadece gece çalıştığı icin adı bekçi. O kadar başvuru vardı giremeyen çoğu kişi cok üzüldü. Askerliği bırakıp bekçiliğe geçmeye çalışan cok vardı. Ben olsun diye cok dua ettim. Ümidim yok acıkcası artık. Allah büyük elbet ama cok üzgünümUmudunuzu kaybetmeyin.
Iki yıllık acil tip teknisyenliği okusun hemen atanır bir yere. Alım var. Özelde de çalışabilir. Iki yıllık sağlık bölümlerine bakın..
Bu arada bekçiliği de bazı üyeler küçümsemiş.
Şu an yapılan işlerin yüzde 90i hizmet sektörü devlette de öyle sevgili üyeler.
Yani doktor da ebe de öğretmen de polis de hâkim de bekçi de hizmet edip para kazanıyor.
Bekçiliği küçümsemek kimsenin haddi değil..
Herkesin eşi sanki ordinaryüs profesör.
Haklısınız. Su durumda evlenemem. Sonumuz hüsran olur biliyorumBak canım yaşın daha 27ymiş geçiyor değil.annenlerin memur olması konusunda zorlaması saçma belki ama sevgilinin 6 yılda hiç bi gelişme göstermemesi fragman.sınavlara çalışmak için işten çıkmak çalışmamak bi özveri değil insanlar tam gün çalışıp sınava çalışıyor yine.erkeksen evlenmek için yola çıkacaksan yere sağlam basıcaksın.şu An hemen evlenelim demesinde rahatlık var çünkü sen çalışıyorsun maaş var belki de evlenirsen ki da sayısız gördüğümüz kocam evde oturuyor ben çalışıyorum konusuna bi yenisini ekleyeceksin.bence ayakları yere sağlam basana kadar evlenme hele şuanki durumda aileni karşına alma
Belki hayırsız olacaktı. Elinden geleni yapmış önemli olan o.Bekçilik de sınavla alıyor polis gibi çalışıyorlar sadece gece çalıştığı icin adı bekçi. O kadar başvuru vardı giremeyen çoğu kişi cok üzüldü. Askerliği bırakıp bekçiliğe geçmeye çalışan cok vardı. Ben olsun diye cok dua ettim. Ümidim yok acıkcası artık. Allah büyük elbet ama cok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?