ne iyi yapmışsın da içni dökecek bi topik açmışsın yazdıklarını ve sana destek için yazılan yaşanmış hikayeleri okurken gözyaşlarımı tutamadım yıllar önce annemin din dersi öğretmeni bi arkadaşı meme ameliyatı olduğunda annem ziyarete giderken yolda ağlamış içeri girdiğinde arkadaşı ağladığını farketmiş ve anneme demiş ki ''allah herkese sayılı nefes vermiştir o bitene kadar yaşayacağız benim ne kadar yaşayacağım hastalığımla ilgili değil'' biliyor musun tam 24 yıl oldu sağlıklı neşeli mutlu 70 yaşında bi kadın üstelik 6 aylık evli kızında da meme kanseri çıktı ameliyat oldu daha sonra bebeği de oldu durup dururken küçük kızı lösemi oldu ama o hayatını kaybetti bu kadar evlat acısı bile o bünyeye hiçbişey yapamadı ne metastaz ne nüksetme oldu demek daha alacak nefesi varmış
ilk günler şok yaşıyor insan normaldir ağlayacak hıçkıracak içindeki bütün kötü duyguları boşaltacaksın ki sonra dimdik mücadelene başlayacak ve bitirecaksin tabi ki bunu kötümser senaryo için söylüyorum herşey temiz çıkarsa bugünler hayat tecrübesi olarak kalır hatırında umudumuz öyle olması
umarım yazdıklarımda canını sıkacak bişey yoktur artık burada da takipçinim seni çooook öpüyorum
Çok geçmiş olsun , bu yazdığım kelimelerde kalmasın , dilerim gerçekten hemen geçip gitsin .
4 yıl kadar önce benden de kanser şüphesi ile biyopsi aldılar , şükür ki temiz çıktı . Kanamaların devam ederse bu şekilde kansere dönüşebilecek durumun devam ediyor dedi doktorlar , 3 yıl kanamalarım dinmedi ve biyopsiler hep temiz çıktı , son bir yıldır tüm yaralarım iyileşti , kanama yok , en ufak bir şikayet yok , doktorum da hayretler içinde ama durumun bu .
O dönemler hayatı kendime zindan etmiştim , daha kanser olabilir dediklerinde sanki kanser olmuşum gibi o zaman henüz bir kaç aylık olan oğluma veda mektubu bile yazmıştım .
Şimdi her sene kolonoskopiye giriyorum ve yine biyopsi alınıyor .
İçinizi her anlamda ferah tutun .Önce bir şey olmadığını düşünün , tahlillerin temiz çıkacağını . Ve dilerim ki öyle çıkar .
Sonuçlar olumsuz çıkarsa bile bir dolu başarı hikayesi olduğunu unutmayın ama bunu düşünmeye bile gerek yok şimdi.
Biyopsim temiz çıktı arkadaşlar diyeceğiniz mesajınızı bekliyor olacağız
Canım hiç sıkma canını nolur. Tıp çok ilerledi biliyor musun? Benim de 2 yakınıma birden yıllar önce meme kanseri tanısı kondu. Güzelce tedavilerini oldular ve o dönemi atlattılar. Meme kanserinde iyilleşme şansı oldukça yüksek merak etme olur mu? Ayrıca sana bir önerim var sürekli internetten hastalıkları okuyup okuyup içini sıkma, kendine dert edinme olmadık yerde. Umarım sonucun iyi ve sağlıklı çıkar. Sen ve ailen için dua edeceğim. Bize sürekli yaz olur mu?
Canim benim sen icini ferah tut aklına hic kötü bişey getirme bol bol dua et..
Ben yeni evliyken kanamam çok oluyordu cok doktora gittim adetinden 3gun sonra gel diyolardi hep kan testi vs yapiyolardi horminlarin soyle böyle dediler ilac verdiler ne paralar döktüm ama gene ayniydi doktoruna rast gelicen iste sonra baska doktora gittim rahimimde et parcasi varmış megersem o kanama yapiyomus hemen alicaz dedi kötü bişey olabilir hemen ameliyat ettiler benu aldılar ordan parcayi çok şükür temiz cikti ayni senin yasadiklarini yasadim Allah korusun oyle bisey olsa onlar biopsi yapmadan önceki mamografi ulturasonda anliyolar zaten korkma sakin insallah temiz cikicak..
Bana cocugunda cok zor olur senin demislerdi 8aylik oğlum varAllah bilir herseyi sen dua et..
sabah biyopsiye gittim...yanımda bekleyen hanımların hepsi de biyopsi için bekliyordu...hepsi 50-55 yaşın üzerindeydi...içlerinde en genci ben olduğum için hepsi bana sanki acıyan gözlerle baktılar...bir hanım da dillendirdi zaten...vah vaaahhh artık gençler de kanser oluyor,bize ne kalmış...dedi...yutkundum...patoloji sonucum çıkana kadar ihtimal %50 diyemedim...cesaret alıp yanındakiler de konuşsun istemedim...dün yeterince dağıldım,bugün felaket tellalım onlar olsun istemedim...sakince,hatta eşimi rahatlatmak için şakalaşarak girdim...zaten korkum biyopsi değildi...okuyanlar da bilsin ki;biyopsi acısız,basit bir işlemmiş...benden sonra gelen hanım anestezi istedi ama gerek yokmuş...kanama falan da olmuyor...kan aldırırken hissedilen acı kadar...şimdi beni rahatlatan haberi söyleyeyim;dr iğneyi sokar sokmaz,içinin dokuyla dolu olduğunu zannettiği şey patladı!!!meğer içi su dolu kistmiş(us da gördüğü kadarını söylüyor,kesin değil)...diğerini göremediği için örnek alamadı...10 gün sonra sonuçları almaya gittiğimde diğerinden de biyopsi olacağım...ama şimdi pataloğum;kist çıkacak bu bak görürsün dediği için rahatım...ruhen iyiyim...kist ise korkulacak birşey yok demektir...şimdi beklemedeyim,sabırsızım...hepinize çoook çok teşekkür ediyorum...
sabah biyopsiye gittim...yanımda bekleyen hanımların hepsi de biyopsi için bekliyordu...hepsi 50-55 yaşın üzerindeydi...içlerinde en genci ben olduğum için hepsi bana sanki acıyan gözlerle baktılar...bir hanım da dillendirdi zaten...vah vaaahhh artık gençler de kanser oluyor,bize ne kalmış...dedi...yutkundum...patoloji sonucum çıkana kadar ihtimal %50 diyemedim...cesaret alıp yanındakiler de konuşsun istemedim...dün yeterince dağıldım,bugün felaket tellalım onlar olsun istemedim...sakince,hatta eşimi rahatlatmak için şakalaşarak girdim...zaten korkum biyopsi değildi...okuyanlar da bilsin ki;biyopsi acısız,basit bir işlemmiş...benden sonra gelen hanım anestezi istedi ama gerek yokmuş...kanama falan da olmuyor...kan aldırırken hissedilen acı kadar...şimdi beni rahatlatan haberi söyleyeyim;dr iğneyi sokar sokmaz,içinin dokuyla dolu olduğunu zannettiği şey patladı!!!meğer içi su dolu kistmiş(us da gördüğü kadarını söylüyor,kesin değil)...diğerini göremediği için örnek alamadı...10 gün sonra sonuçları almaya gittiğimde diğerinden de biyopsi olacağım...ama şimdi pataloğum;kist çıkacak bu bak görürsün dediği için rahatım...ruhen iyiyim...kist ise korkulacak birşey yok demektir...şimdi beklemedeyim,sabırsızım...hepinize çoook çok teşekkür ediyorum...
canım çok geçmiş olsun.boğazım düğüm düğüm...haykırmak,bağırmak istiyorum...doktorum kanserden şüpheleniyor...hep eşten dostta duyardım,falanca kansere yakalanmış,filanca kanserden ölmüşya şimdi bende de bu dert varsa????yarın sabah biyopsiye gideceğim...sonra sancılı geçecek olan 10-15 gün...kendimi bu kadar sağlıklı hissediyorken,hayatımda herşey yolunda iken olacak şey mi bu?çok kötü hissediyorum kendimi çok...kızım hiçbirşeyden habersiz,hissediyor ters bişeyler var,gözümün içine bakıyo nasıl da....eşim...uykuları kaçtı şimdiden....gözleri dolu dolu geziyor...dik durmam lazım ama nasıl...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?