Oysa ki tek istediğim sevgindi...

monicc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
239
3
46
İzmir
Oysa ki tek istediğim sevgindi. Elbette annem beni seviyor, aklım almıyor bir annenin çocuğunu sevmeyebileceği. Hep annemi abimi severken gördüm tabi bende istedim beni sevsin, öpsün… Şöyle sıkı sıkı sarılmadı bana hiç. Gelinlikle evden ayrılırken bile… Ben kokusunu bilmem annemin. Hayatımda belki 20 kez öpüşmüşüzdür. Çok az değil mi? 32 yaşımdayım. Hiç gel kızım seveyim seni demedi. Hiç bana güzel kızım demedi. Televizyonda gördüğü her güzel kıza dedi, hatta bak bu kız senden güzel dedi. Hiç beni övmedi, başarımı takdir etmedi. Küçükken pekiyi aldığımda birgün sormuştum anneme. Benimle övünüyor musun? demiştim. Aman hep alıyorsun zaten demişti. Ama en acısı seni doğurmayı hiç istemedim demesiydi. Ama ben çok küçüktüm anne. Beni neden bu psikolojiyle büyüttün ki? Hep kendi sorunlarını anlatttın, babamı çekiştirdin. Hiç demedin yavrum iyi misin? Okul nasıl? Bu kadar sorun için küçük değil miydim sence anne? Ben ne anlardım kaynana derdinden, koca derdinden. Ha birde beni hiç istemediğinden. Seni zaten hiç istemedim ki diye başlardın. Aldırmak istedim doktor büyümüş dedi, düşürmek istedim olmadı, doğurdum halana vermek istedim sana baksın diye baban izin vermedi dedin. Bu çocuğa denir mi anne?

Büyüdüm çalışmaya başlayınca kıymetli oldum, hep naz kapris yaptın ufacık sebepten. Barışmak için pahallı hediyeler alırdım sana. O zaman gülerdin yüzüme. Bu para nelere kadirmiş, anne sevgisini satınaldım ben onla. Bazen aldığım takıları bile beğenmezdin. Altın alırdım sana hep yatırımın olsun diye. İlk paraya sıkıştığında onları sattın zaten. Sonra bak sattım onları dedin, kurtuldum der gibi. Olsun anne… Eşimi önceden çok seviyordun pahallı hediyeler alıyordu. Düğün yaklaşınca senden para çıkacak diye aranı soğuttun, dünürleri aramadın sormadın, ben yapayalnız kaldım. Ezildim ben senin yüzünden, insanlar neler neler dediler biliyor musun? Param yok dedin sana eşya almam dedin, evlendim ardından evini tadilat ettirdin. Olsun anne… Eşimlede küstürdün kendini, benlede. Hiç merak etmiyor musun beni anne? Kaç kere aradım açmadın teli. Kardeşlerime soruyorum sağlığını. Nasıl bir inattır bu? Ben sana ne yaptım? Sen kocandan o kadar kahır çektin, hiç merak etmiyor musun bu kız mutlu mu değil mi? Nasıl annelik bu? Hani yavrusu ağlayınca anne hissedermiş. Sen peki… O kadar çok ağlattın ki beni.. ben anladım, insanın yakını daha çok incitirmiş. Sen beni her ağlattığında kendi kendime söz verdim. Asla çocuğuma bunu yaşatmayacağım. Çünkü benim evladım bana bunları demesin, istemem. Yazık ona.

Oysa ben daha küçücükken hep seni izlerdim, hep beklerdim kardeşlerimi sevdikten sonra benide seveceksin diye. Yok sevmedin… Hep sordum sana ben evlatlık mıyım diye? O kadar soğuktun ki bana evet deseydin hemen inanırdım. Hatırlar mısın küçükken karanlık odalara saklanırdım, beklerdim yokluğumu fark etmeni. Ama hiç fark etmedin hep babam geldi, ben sen gel diye yapardım biliyor musun? Koltukta uyumuş taklidi yapardım. Beni kucağına alman için. Yok nerde… Olsun anne, senin canın sağolsun. Ama en çok hangi lafın beni incitti biliyor musun? Komşumuzun kızı vardı, o keşke benim çocuğum olsaydı demiştin. Ha birde senin yerine taş doğursaydım keşke demiştin. Ben ne yapmıştım bunu hak edecek. Birgün bir terbiyesizlik yapmadım, kötü söz söylemedim. Ablam sana ne hakaretler etti, seni evinden kovdu ama bak sen hergün ona gidiyorsun, o sana geliyor. Ben gelemiyorum babamın evine, annem gelmiyor benim evime. Eşim soruyor türlü bahaneler söylüyorum. Ah anne, babam için hep evimizin huzurunu bozdun, çok değer verdin, benim eşime değer vermemi yadırgadın. Ah anne ah, tek bilmek istediğim ben sana ne yaptım?

inanmıyorum ya..gerçek mi bu..çok üzüldüm canım...bu eksıklıgı nasıl nasıl kapatırsın bılemıyorum evıne evlatlarına tutunarak herhalde...senın yerınde olsam bu yazdıklarımı ona mektup olarak yollardım..taş olsa çatlar okurken...umarım yüreği sızlar...

maalesef gerçek, aslında yazmazdım ama hamile kalmayı düşünüyorum. duyunca beni arayacak mı çok merak ediyorum. aramazsa ne yaparım bilmem, kahrolurum. inşallah o zaman yüreği sızlar. çok inatçıdır kendisi.

yazdıklarını okuyunca anlatmadığın birşeyler olmalı diye düşündüm.

sevgi dolu bir anne olmayışını vs anladım da neden evlendikten sonra sana küstü, evine barkına gelmiyor, neyin inadı bu anlayamadım.

Allah yardımcın olsun. hamileyken beş beter duygusal oluyor insan . bunları kaldırmak çok zor. bilemedim ne diyeceğimi.

küsmesinin nedeni, evini tadilat yaptırdı sonra paraya sıkıştığını söyledi bende o zaman yaptırmasaydın dedim. babamın çok borcu var ve ben bazılarına kefilim. annem uzun zamandır biriktirdiği parasını evine harcadı. (ben evlenirken bu para vardı bana hiç param yok dedi, ben sadece bana 200 tl lik küçük ev aleti al dedim, onunda yarısını verdi.) benim ona yaptırmasaydın dememin sebebi o paralarıyla benim kefil olduğum borçları kapatmasını istemişim o niyetle söylemişim güya. yemin ederim aklıma bile gelmedi bu. ben hep onları öncelikli yaşadım. çok kırılmış. benim kırgınlıklarımın tabiki hiç bir anlamı yok. insan demez mi bu kız evlendi eşine mahçup olmasın, kızımızın kefil olduğu borçları kapatalım bari. benim annem önce kendini düşünür. bu kefalet olayını açmayım diye aramıyor bence, söyleyince inciniyor çünkü.

yüreği kilitlenmiş annenizin... yazık ... ona sizden daha çok yazık... sizin gibi bir evladı kaybetmiş...

Annecim, sana buradan sesleniyorum ne yazık ki. Dün hastalandım, canımın acıdığını bahane edip ağladım. Eşim çok korktu. Hastaneye götürmek istedi. Dedim hastaneye gidersem acaba beni görmeye gelir misin? Hep bunu düşündüm.

Geçen babam söyledi, tansiyonun çıkmış bayılmışsın. Hiç anlamaz mısın bu dünya geçici, her an herşey olabilir. Bu inat niye?

dün annemi aradım. nasılsın bile demeden babamla ilgili 30 dakika şikayette bulundu. sonra benle kavga etti. eşinle konuşmayacam asla dedi ve ben aradığıma bin pişman oldum, sabaha kadar ağladım.

çok ama çok şaşırdım insanın aklına hakakten evlatlık mı diye geliyor yani

hep söylerim anne baba ömrü yettiği kadar evladına bakmakla yükümlüdür bu onun borcudur ölene kadar evladına bakacaksın sahip çıkcaksın süs diye mi dünya ya geitriyorlar bizi bunlar yaa aklım almıyor bu tür anneler babalar evet var canım benimde annem ben evleneyim die etmediğini yapmadı boşanmaya kalksam(çok şükür öle bir durum yok) gün gelse asla kapısını açmaz hiç bir problemi mi söyleyemem evliliğimle alakalı evlenmeseydin der neyse canım çok üzüldüm sana Allah yardımcın olsun

nasıl agladım bunu okurken arkadasım son zamanlarda hiç bir sey yüregimi bu kadar sızlatmadı senin yasadıkların kadar olmasada benzerlerini yasayarak büyüdüm bende ahh annelik zor zanaat bunu herkez basaramaz malesef

içinde kimbilir nasıl yara var ya canım bnm ya... baksana hala bir hareket bekliyorsun annenden . demekki kaç yasında olsakta ana boslugu işte

bizde şuan mesafeliyizz o kdr kötü olmasada paylaştgmız pek birşey yokk ilerde böyle olmaktan korkuyorumm. Allah sabır versinn onun bıraktgı boşluğu umarm eişinz bi nebze dolduruyordur

cevaplar için teşekkür ederim. Bayramda abimin ısrarları sonucu annemlere eşim ve eşimin ailesi ile beraber bayram ziyaretine gittik. Annem, hiçbirşey olmamış gibi sıcak davrandı. Mutfakta yalnız kalınca beni özledin mi? diye sordum. Surat 1 karış evet dedi. ben onu öpünce oda beni öptü. bu bile bana yetti mutlu oldum.

ınsallah dahada duzelır aranız cok uzuldum ben yazdıklarınızı okuyunca...bıde bu yazdıgınızı annenızede yazıp versenız okusa belkı daha ıyı olur...

inşallahh aranızz dahada düzelir birazda olsa anne sıcaklığını hissedersinz..sizz daha çok adım atınn bu eksikliği haytta başka bişeyler kapatabileceğinizi düşünmüyrum çünkü..çok zor gerçekten alah yardımcınız olsun size güç dayanablmenz için kuvvet versin..samimiyetle söylyrum ağladm çok üzüldüm

teşekkür ederim tweest. en son yazdıklarımdan sonra aramız yine bozuldu. sebebini diğer konumda anlattım. uzak durmak daha iyi, konuştukça beni üzüyor. ben aramadıkça zaten merak etmiyor, 3 ay konuşmadık birgün sesimi özleyip aramadı. tamam hep soğuktu ama işin içine maddiyat girince bu kadar dışlanacağımı hiç ummazdım. Allah ıslah etsin diyorum.

çok şaşırıyorum böyle insanlaraa hiçmi içi sızlamıyo acaba yada çokmu gururlu belli etmiyo diyeceğim ama gururlu brisi maddi konlardan dolayı sorun yaşamaz ailesyle..allah yardımcın olsun gerçekten nedemeliyim bilemiyrm..diğer açtığm konlar demişsinde ben pek anlmıyrm daha burdan yazdıklarnızı bile tesadüf eseri göryrm nasıl takip ediliyo msjlar falan bilmiyorm yani(

canım okurken gözyaşlarıma hakim olamadım. az çok aynı yaşlardayızdır diye tahmin etmeme rağmen yanımda olsan sarılır öperdim heralde. az çok benzer şeyler yaşamışız ama bizim annemiz hiç yanımızda değildi ablama da bana da hep mesafeliydi. maddi olarak çok yaptı ama sıcaklığını hiç hissetmedim. içimde yaradır yani. ama şimdi 2 çocuğum var Allaha şükür onları öyle bir sevgiyle büyütüyorum ki Allahtan bu duyguları yaşamayı Allah nasip etti diyorum. inşallah senin de güzel bi bebişin olur görmediğin sevgini onunla yaşarsın eşin ve çocuğunla çok mutlu bir hayat yaşamanı temenni ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…