öz ablamın bebeğini sevdirmemesi beni artık bumbuz etti

Yabancılarla yaşıyorum bir evde neredeyse on yıldır. Evimizde çocuk var, köpekle yaşıyor, yere düşüyor, üstü çamur içinde, yerden yiyecek alıyor, ayakları çıplak koşuyor vs. Çocuğu sık boğaz etmiyorlar hiç ve birey gibi davranıyorlar. En kıymet verdiğim davranışları bu ,birey gibi davranmaları, sözlerine değer veriyor " sen küçüksün karışma" demiyor ya da, söylediklerini geçiştirmiyorlar , duymamazlıktan gelmiyorlar. Şiddet öğretmıyorlar , vuran çocuk kavramı yok, bu çok ama çok büyük bir şey onlar için ve küfür. Bizim çocuklar, özellikle erkek çocuklara erkekler küfür ettirip gülüyorlar güzel bir şey yapmış gibi. Ülke arıza insan dolu.

Ben bu forumdaki annelerin tavrini gorene kadar bebek sevmekte hic cekinmezdim. Doktor oldugum icin zaten normalde de elim kirliyken bir cocuga dokunmam ya da tanimadigim bir çocuğu opmezdim ama uzaktan sevimli hareketler yapip güldürürdüm yani. Ama gördüm ki toplumdaki annelerin fikirleri ve dunyalari o kadar cirkin ki. Artik hicbir bebegi sevmiyorum. Muayeneye gelen bebekleri muayene etmek disinda hicbir sey yapmiyorum. Çünkü bizde once evlenmek sonra da cocuk yapmak en buyuk basari. Bunu yapan kadin da kendini bir halt saniyor.
Ablaniz icin de soyleyecegim, kalkin eşyalarınızı toplayip gidin. Herhalde hizmetci niyetine cagirdi sizi oraya. Az yesin de k.cina bir cirak tutsun.

Madem hekimsin al sana sevimli bebek hasta :)))
anası yabancı korkma bir şey demez sevebilirsiin:))))

5 çocuk ablanın ruh sağlığını bozmuş bence,yerinde olsam tamamen kendi haline bırakırdım...

Maalesef bende burayla tanisinca en yakinlarimin cocuklarina dahi mezafeli yaklasir oldum

Hakikaten bu toplumda is sahibi koca sahibi birde cocuk sahibinin yanina artik yaklasilmiyor

Kocasini begenmeyen bi tanidigim hergun birilerinin kocasina baktigini kocadiylavilgilendigini idaa ediyor birde kac yasinda artik yasliliga dogruvadim atmis bir adam Allah kimseyi buldumcuk etmesin

Yani bende surekli kucaga alinmasindan hoslanmiyorum. Fakat bu donemle ilgili. Birisine gittiginde agliyorsa ve o insan inatla aliyorsa tabiki de deli oluyorum. Ama yeni dogan bebeklerde ozellikle, kucaga alma alismasin tam bir sacmalik. Ablaniz cok abartmis durumu. Temas kurma ne demekmis ya. Omzuna falan ortu ser der saglikla ilgili bir durumsa. Yada dikkat et der. Kusura bakmayin ama gormemisin cocugu olmus demek zorundayim.

Madem hekimsin al sana sevimli bebek hasta :)))
anası yabancı korkma bir şey demez sevebilirsiin:))))

ay evet bunu biliyorum. zaten bebeklere sorsak sevmeyi ve sevilmeyi annelerin bu tavirlara cok daha fazla tercih edeceklerine eminim. Çocuklarımıza bunu biz yapiyoruz. Asiri tatli olanlari var bu kucuk hainlerin. Insan arkasindan bakakaliyor

Sanırım konuyu burda anlayan yok çünkü herkes olayı temizlik bakteri vs olayına çekmiş.Ablanızın bahsettiği şekilde bebek büyütme teorileri var.Ağladığında çocuğun kucağa alınmaması, kendi kendine susması vs gibi.Ablanız bundan bahsetmiş bence, konu temizlik değil.

Ama böyle yetiştirmek istiyosa kendi yapacak bi zahmet tabi.

Benim de 1 tanecik yegenim var, sevemedigim diger tum bebeklerin hirsini ondan cikariyorum sagolsun annesinin en ufak bir rahatsizligi yok. Anneyse o da anne. Gidip ona kotu bir anne oldugunu soyleyeyim bari.

Hainler cidden insan öyle de güzel ve sevimli olmaz ki:)) bizim kadınlar kulübünde bile gelip yaziyorlar, çocukları ayrı birey değil, kendi eşyaları gibi sanıyorlar
" canım seni istemeyen, çocuğunu da görmesin", "canım seni sevmeyen çocuğunu da sevmez":)) niye la, herkes senin gibi çocuğu annenin kuyruğu saymıyor ki, pekala sevmediğimiz onlarca insanın pırtlanta gibi çocukları var, niye sevmeyecek misiz:) hatta bu çocuk nasıl bu aileden çıkmış dediğimiz onlarca insanla tanışmısızdır herhalde, ne yapak anası babası yüzünden çocuğa niye düsman olalım, kabileyiz sanki :)))

Son düzenleme:
kendi nasıl büyümüş acaba...bu kadar abartmaya hiç gerek yok..ikiz bebeklerim var..36+2 doğum yaptım..bizim kollamamız şarttı küçüklerdi çünkü..1-2 aydan sonra normal bebek kıvamına geldiler ondan sonra gayet normal davrandık..şu an dışarı çıktığımızda ikiz oldukları için çok dikkat çekiyorlar insanlar illaki geliyor seviyor uzaktanda olsa gülüyor...yani ne var bunda.. kii o senin canın kanın bebek dediğin sevgiyle büyür..

Valla öyle o kadar sakindik hani mikrop kapmadı. Ama kasik fıtığı varmış. 2 aylıkken ameliyat oldu.

Herkes cam fanus demiş ama aslında öyle değil. Belki tam anlatamadım. Dışarı çıkıp geziyoruz, insan içine karışıyoruz. Parklara, marketlere gidiyoruz. Sadece sokakta tanımadığım insanların çocuğun burnunun dibine kadar girip nefes vermelerine sinir oluyorum. Onu dışında 40 ı çıkana kadar kucağa pek vermemeye çalıştık. Bir de çoğu insan aslında yeni doğan bebeği düzgün tutamıyor. Başını destekleyemiyorlar falan.

Ablanizin yetistirme tarzi sizi ilgilendirmez ilk cocuktada boyleydi dediginize gore besinci cocuk olmasina ragmen ablanizin isteklerini geri plana atip hala bebege bakma cabaniz sizin hic insanlarin kurallarina sayvi gostermediginiz birisi oldugunuzu gosteriyor.

Yenidogan evlerinde talep disinda insanlar bebege bakma derdinde oysa bebegin sadece anne babaya ihtiyaci var siz diger 4 cocukla ve evle ilgilenin anne bebegiyle ilgilenir o zaman ablanizda bunu belirtmis ama anlamamissiniz.

öyle.
ama bebekler porselen değil kırılmaz.
ama annelik hassasiyetini de anlıyorum.
bizim çocuk doktoru kızımı muayene ederken önce ellerinden sonra ayaklarından tutup salıncak sallar gibi sallamıştı da yüreğime inmişti.

yürümeye başlayınca daha fena. düşmeler her şeyin tadına bakmalar neler neler.

sakin ve rahat olmakta fayda var.

Çok abartılı buldum ablanızın davranışını. Ben yakın aileye üzerlerine örtü serdirerek kucaklarına verdim. İlk 2 ay bu şekilde gittik sonra da normal kucaklarına aldılar. Zaten ben sürekli dışarıya çıkarıyordum.
Bebeğin sevilince veya dokunulunca özgüvensiz olacağı şeklinde süper abuk subuk birşey de duymadım ablanız ya 5 çocuğu Haybeye büyütüyor ya da siz de bir hastalık falan var bulaşmasını istemiyor uçuk gibi eee bunlar da yoksa bilemeyeceğim

Yok o kadar değilim. Benim bebeğim de emeklemeye başlayınca evimizdeki tüm mikroplar ile yavaş yavaş tanışacak. Sonra parklarda ki mikroplara sıra gelecek. Evet köpek kedi gibi hayvanlarla oynasin istiyorum ama şu ara onun için kritik dönem. Annesi olarak riskleri azaltmak da benim görevim zaten.

Benim mesela en yakın arkadaşım 2 yaş civarında menenjit olmuş. Annesi erken fark etmiş, hemen tedaviye başlamışlar. Sadece tek gözünde bozukluğu kalmış.

Ananemin kız kardeşi de çocukken menenjit oluyor ve kör kalmış. 27 yaşında da vefat ediyor.

Mesela cmv diye bir virüs var. Nüfusun %80 ı bu enfeksiyonu geçirmiş. Yetişkinleri hasta etmiyor bile. Ama hamileler ve yeni doğanlar için ölümcül riskleri var. Aynı menenjit gibi hava yoluyla bulaşıyor.

Daha bunun gibi nice hastalık var. Komşumuz, kardeşimiz mutlu olacak diye çocuğumu niye riske atayım. Ben bu konuda hayatım boyunca özenli oldum. Ama insanlar çok özensiz. Mesela ben hamileyken bayram ziyaretinde zatürre olan birini öpmüşüm. Yani mesela o umursamamiş ben hastayım uzaktan bayramlasalim dememiş.

+1

Ya bir de cocuk kac yasinda olursa olsun tanimadigim insanlarin ellerinin uzerinde ne isi var ben ona anlam veremiyorum. Belki elleri pis, belki para aldi verdi,belki tuvalete girdi cikti elini yikamadi? Sanki cok temiz herkes. Hap kadar bebegi birakin vermeyi ben kendim igreniyorum insanlardan. Parktaki toz toprak degil ki insanlarin ellerindeki.

bisey sorucam. ablaniz da mi cocugu kicagina alip oksamiyor?
yani temas kurmasin derken size baglanmasin ya da sizden bi hastalik kapmasin diye soylemiyor bunu anladigim kadariyla.
guvensiz olur zayif karakterli olur falan demis. o yuzden kendisi de bebegiyle bag kurmuyormus gibi hissettim ben.
tamam cocuklar ozguvenli olsun zayif olmasin, cocuklar asla anne babalariyla birlikte yatmasin ama el kadar bebek de anne kokusundan mahrum kalmasin.
o layin sizinle ilgili boyutuna gelirsek. madem bebege bakmak yardim etmek icin ordasiniz tabiki bebekle ilgileneceksiniz. ama ablaniz bebegime ben bakicam siz sadece ev isi icin yardim edin diye cagirdiysa yapicak bisey yok bunu kabul etmissibiz ve oyle gotmissiniz.
diger yegenlerinizi buyudugunde de sevmenize izin vermedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…