- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 13.452
- 408
- Konu Sahibi Leylleyl06
-
Her konuda yabancılar şöyle böyle diyoruz ama yabancılarda bu tip bir koruma hali yok, ha nedir evet kimse kimsenin çocuğunu öpmüyordur ama oraya dokunma buna elleme falan da yok onlarda az çok gördüğüm kadarıyla, çocuk mikrop alacak yahu
Kaldı ki bu kişi teyze, sen insanları oraya sadece hizmet etsinler diye mi çağırdın diye sorarlar adama[/QUOTE
Yabancılarla taşıyorum bir evde neredeyse on yıldır. Evimizde çocuk var, köpekle yaşıyor, yere düşüyor, üstü çamur içinde, yerden yiyecek alıyor, ayakları çıplak koşuyor vs. Çocuk sık boğaz etmiyorlar hiç ve birey gibi davranıyorlar. En kıymet verdiğim davranışları bu birey gibi davranmaları, sözlerine değer veriyor " sen küçüksün karışma" demiyor ya da, söylediklerini geçiştirmiyorlar , duymamazlıktan gelmiyorlar. Şiddet öğretmıyorlar , vuran çocuk kavramı yok, bu çok ama çok büyük bir şey onlar için ve küfür. Bizim çocuklar, özellikle erkek çocuklara erkekler küfür ettirip gülüyorlar güzel bir şey yapmış gibi. Ülke arıza insan dolu.
Ben bu forumdaki annelerin tavrini gorene kadar bebek sevmekte hic cekinmezdim. Doktor oldugum icin zaten normalde de elim kirliyken bir cocuga dokunmam ya da tanimadigim bir çocuğu opmezdim ama uzaktan sevimli hareketler yapip güldürürdüm yani. Ama gördüm ki toplumdaki annelerin fikirleri ve dunyalari o kadar cirkin ki. Artik hicbir bebegi sevmiyorum. Muayeneye gelen bebekleri muayene etmek disinda hicbir sey yapmiyorum. Çünkü bizde once evlenmek sonra da cocuk yapmak en buyuk basari. Bunu yapan kadin da kendini bir halt saniyor.
Ablaniz icin de soyleyecegim, kalkin eşyalarınızı toplayip gidin. Herhalde hizmetci niyetine cagirdi sizi oraya. Az yesin de k.cina bir cirak tutsun.
Maalesef bende burayla tanisinca en yakinlarimin cocuklarina dahi mezafeli yaklasir oldumBen bu forumdaki annelerin tavrini gorene kadar bebek sevmekte hic cekinmezdim. Doktor oldugum icin zaten normalde de elim kirliyken bir cocuga dokunmam ya da tanimadigim bir çocuğu opmezdim ama uzaktan sevimli hareketler yapip güldürürdüm yani. Ama gördüm ki toplumdaki annelerin fikirleri ve dunyalari o kadar cirkin ki. Artik hicbir bebegi sevmiyorum. Muayeneye gelen bebekleri muayene etmek disinda hicbir sey yapmiyorum. Çünkü bizde once evlenmek sonra da cocuk yapmak en buyuk basari. Bunu yapan kadin da kendini bir halt saniyor.
Ablaniz icin de soyleyecegim, kalkin eşyalarınızı toplayip gidin. Herhalde hizmetci niyetine cagirdi sizi oraya. Az yesin de k.cina bir cirak tutsun.
Madem hekimsin al sana sevimli bebek hasta :)))
anası yabancı korkma bir şey demez sevebilirsiin:))))
Maalesef bende burayla tanisinca en yakinlarimin cocuklarina dahi mezafeli yaklasir oldum
Hakikaten bu toplumda is sahibi koca sahibi birde cocuk sahibinin yanina artik yaklasilmiyor
Kocasini begenmeyen bi tanidigim hergun birilerinin kocasina baktigini kocadiylavilgilendigini idaa ediyor birde kac yasinda artik yasliliga dogruvadim atmis bir adam Allah kimseyi buldumcuk etmesin
ay evet bunu biliyorum. zaten bebeklere sorsak sevmeyi ve sevilmeyi annelerin bu tavirlara cok daha fazla tercih edeceklerine eminim. Çocuklarımıza bunu biz yapiyoruz. Asiri tatli olanlari var bu kucuk hainlerin. Insan arkasindan bakakaliyor
lohusalığı dibine kadar yaşamışsın.
bu kadar hassasiyet hem sana hem çocuğa zarar.
çocuk mikropla tanışarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
ayrıca atalarımızı dinle: sakınılan göze çöp batar.
öyle.Valla öyle o kadar sakindik hani mikrop kapmadı. Ama kasik fıtığı varmış. 2 aylıkken ameliyat oldu.
Herkes cam fanus demiş ama aslında öyle değil. Belki tam anlatamadım. Dışarı çıkıp geziyoruz, insan içine karışıyoruz. Parklara, marketlere gidiyoruz. Sadece sokakta tanımadığım insanların çocuğun burnunun dibine kadar girip nefes vermelerine sinir oluyorum. Onu dışında 40 ı çıkana kadar kucağa pek vermemeye çalıştık. Bir de çoğu insan aslında yeni doğan bebeği düzgün tutamıyor. Başını destekleyemiyorlar falan.
Bu ne abartı arkadaş yuh ya. Eğer Yen'i doğan bebek bahsettiğiniz gibi bişey olsaydı şu an 3 de 2 si ölmüştü bebeklerin. Tavsiyem bir cam fanus alıp içinde büyütmeniz.
Aklıma geldi Dayım çocuk cerrahi,birgün bi çocuk gelmiş perişan aile perişan. Hastanın hikayesini dinlemek için sorular sormuş falan. Meğer kadın o kadar pinpirikliyniş ki yere beyaz bi çarşaf serer kimseye dokundurmadan kendi bakarmış.3/4yaşlarunda parka gittiğimde mikrop kapmış ama vücut mikroba ol adar uzakmış bağışıklık sistemi öyle gelişmemiş ki grip gibi kolay atlatacağı şeyi yoğun bakımda 12 günle atlattı vücudunda hasar kalarak. Dayìm sesi ki bebekler süs değil vitrinde büyüsün yaşadığın ortama uyum sağlarmamak kadar büyük bi kötülük yapılamaz
+1Ablanizin yetistirme tarzi sizi ilgilendirmez ilk cocuktada boyleydi dediginize gore besinci cocuk olmasina ragmen ablanizin isteklerini geri plana atip hala bebege bakma cabaniz sizin hic insanlarin kurallarina sayvi gostermediginiz birisi oldugunuzu gosteriyor.
Yenidogan evlerinde talep disinda insanlar bebege bakma derdinde oysa bebegin sadece anne babaya ihtiyaci var siz diger 4 cocukla ve evle ilgilenin anne bebegiyle ilgilenir o zaman ablanizda bunu belirtmis ama anlamamissiniz.
Ya bir de cocuk kac yasinda olursa olsun tanimadigim insanlarin ellerinin uzerinde ne isi var ben ona anlam veremiyorum. Belki elleri pis, belki para aldi verdi,belki tuvalete girdi cikti elini yikamadi? Sanki cok temiz herkes. Hap kadar bebegi birakin vermeyi ben kendim igreniyorum insanlardan. Parktaki toz toprak degil ki insanlarin ellerindeki.Valla öyle o kadar sakindik hani mikrop kapmadı. Ama kasik fıtığı varmış. 2 aylıkken ameliyat oldu.
Herkes cam fanus demiş ama aslında öyle değil. Belki tam anlatamadım. Dışarı çıkıp geziyoruz, insan içine karışıyoruz. Parklara, marketlere gidiyoruz. Sadece sokakta tanımadığım insanların çocuğun burnunun dibine kadar girip nefes vermelerine sinir oluyorum. Onu dışında 40 ı çıkana kadar kucağa pek vermemeye çalıştık. Bir de çoğu insan aslında yeni doğan bebeği düzgün tutamıyor. Başını destekleyemiyorlar falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?