- 18 Temmuz 2007
- 779
- 761
- 628
- 44
- Konu Sahibi Leylleyl06
-
Dikkat et de birgün benim gibi birine denk gelme.Bir gün sahilde oturuyoruz bir bebek nasıl ağlıyor nasıl. Ordan geçen orta yaşlı bir teyze yardım etmek istedi. Bebeğin annesi kadina bir bağırdı yardım mı istedik bilmem ne. Kalktim o saçlarını elime bir doladim dedim söyle nerden çıkardın oraya tekrar muhafaza edicem. Yer misin yemez misin.Sonradan görmeler.Millette çok merakliydi boklu bebeginize.Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.
Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.
Bir ara face de gruba üye olmuştum. Aman Allahım. Adama resmen tapıyorlar. Adam 10 gün wc ye gitmeyin dese gitmeyecek anneler tanıdım.O adamdan da onu okuyanlardan da yildim..
Dikkat et de birgün benim gibi birine denk gelme.Bir gün sahilde oturuyoruz bir bebek nasıl ağlıyor nasıl. Ordan geçen orta yaşlı bir teyze yardım etmek istedi. Bebeğin annesi kadina bir bağırdı yardım mı istedik bilmem ne. Kalktim o saçlarını elime bir doladim dedim söyle nerden çıkardın oraya tekrar muhafaza edicem. Yer misin yemez misin.Sonradan görmeler.Millette çok merakliydi boklu bebeginize.
Bu yorumu okuyunca kendimi enayi gibi hissettim. Ne cahil kadınmışım.Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.
Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.
Lütfen benim bebeğime denk gelin ve bol bol sevin benim hoşuma gider.Bebekler sevgiyle büyüyor.Bu şekilde büyüyen bebekler daha sosyal ve özgüvenli oluyor bence.Bebekleri tabi koruyacağız ama sevgiden değil, kötü niyetten.Dikkat et de birgün benim gibi birine denk gelme.Bir gün sahilde oturuyoruz bir bebek nasıl ağlıyor nasıl. Ordan geçen orta yaşlı bir teyze yardım etmek istedi. Bebeğin annesi kadina bir bağırdı yardım mı istedik bilmem ne. Kalktim o saçlarını elime bir doladim dedim söyle nerden çıkardın oraya tekrar muhafaza edicem. Yer misin yemez misin.Sonradan görmeler.Millette çok merakliydi boklu bebeginize.
Mic mic sevilmesin tamam da siz de çok abartmissiniz. Mikroplar öyle cepte taşınır gibi tasinmiyor sağa sola. Yoksa sağlam insan kalmazdı. Üstelik bebekler anneden aldıkları bağışıklıkla ilk bir yıl idare edebilecek direnctedir. İlk yıl kolay kolay su çiçeği olmazlar mesela. Sadece viral olan virüsleri alırlar grip gibi..Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
kalma ordaarkadaşlar günaydın benim benden 10 yaş büyük bir ablam var ben 26 yaşındayım ablam bayramda 5. çocuğunu doğurdu şuanda diğer ablamla beraber doğum yapan ablamın evinde kalıyoruz yardım etmek için.ben bebeği bakmak amaçlı(oynamak değil) ne zaman kucağıma alsam ablam diyor ki alma kucağına temas kurma bebekle mesela bebeği uyutuyordum dizimde gazı vardı kucağıma yasladım masaj yaparak uyuttum geldi yine dedi temas kurma bebekle güvensiz olur zayıf karakterli olur falan dedi sonra yine ağlıyordu ağlatmamak için kucağıma aldım niye kucağına alıyorsun temas kurma beni niye çağırmadın dedi bende dedim ki bebeği ağlatsamıydım dedim ve kendinden çok soğutuyorsun dedim cevap vermedi birşey daha eklemek istiyorum ilk çocuğu olduğunda da böyleydi bize gezmeye gelmişlerdi bebeği sevmek için kucağıma almama izin vermedi.. İlerde inşallah çocuğum olursa böyle itici ve gıcık hareketlerde bulunup çocuğumu sevdirmemezlik yapmak istemiyorum.Sizce de haklı değil miyim
oynamak sevmek amaclı almıyormus elineBizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?