öz ablamın bebeğini sevdirmemesi beni artık bumbuz etti

Dikkat et de birgün benim gibi birine denk gelme.Bir gün sahilde oturuyoruz bir bebek nasıl ağlıyor nasıl. Ordan geçen orta yaşlı bir teyze yardım etmek istedi. Bebeğin annesi kadina bir bağırdı yardım mı istedik bilmem ne. Kalktim o saçlarını elime bir doladim dedim söyle nerden çıkardın oraya tekrar muhafaza edicem. Yer misin yemez misin.Sonradan görmeler.Millette çok merakliydi boklu bebeginize.

O adamdan da onu okuyanlardan da yildim..
Bir ara face de gruba üye olmuştum. Aman Allahım. Adama resmen tapıyorlar. Adam 10 gün wc ye gitmeyin dese gitmeyecek anneler tanıdım.
Hastalıklı düşüncelere sahiptiler.
Anadolu pedagojisi, güvenli bağlanma vs. gibi terimlere sahip insanlarla doluydu grup. Zavallı çocuklar demekten kendimi alamamıştım.
2 çocuk büyüttüm, ilk günden gelip sevmek isteyene verdim sevdiler. Kimseden sakınmadım. Hastada olmadılar, güvensiz de.
Eşşek kadar oldular şimdilik bir sorun yok. Nedir bu acaip tavırlar anlamış değilim zaten.

O kadarda değil hani bu derece çirkefleşmeye gerek yok. Pek bi örneksiniz maşallah..

Çocuğum olunca asla bu derece pimpirikli olamam heralde hastalıklı tavırlar çünkü.. ha dikkat edersin annesin sonuçta o ayrı ama bu bildiğin hastalık ya.

Ablanın cahilliğine ver canım, çünkü hiç bir bebek temas kurmaktan dolayı zayıf karakterli olmuyor aksine temas kurdukça bağları güçlenir ki doktorların önerdiği de budur...

Bir kaç üyenin çocuğunu karanlık odada karantina ortamında yetiştirir kafasında anlattığına bakma bunlara biz ileri paranoya hastalığı olan anneler diyoruz. Haklısın Sen ilerde anne olunca bunu yapma bence de...

Birde konudan çok şu 5.çocuk meselesine takıldım. Ne cesaret?

Siz bebeğe bakmaya gitmişsiniz kendisi bakıyorsa dönün evinize size ihtiyacı yok,onun kimseye ihtiyacı yok bence olsaydı 5. Doğurmazdı , olsaydı çevresinde kendine yardımcı olmaya çalışan insanlara güzel davranırdı.

Bence kucağa alışır da uğraşırım diye korkuyor.
Ben de çok pimpirikli bağımlı bir anneydim. Ama bu kadar da değil. Bana pimpiriklilik ya da kıskançlık gibi gelmedi. 5.çocuk demişsiniz. Bence kucağa alışmasından korkuyor.
Halbuki annesinin kucağına ne kadar ihtiyacı var o yavrunun şimdi.

Bu yorumu okuyunca kendimi enayi gibi hissettim. Ne cahil kadınmışım.

Arkadaşlar abartmayın isterseniz. Bebeklerin bağışıklık sistemi hızla gelişir. Onlar bu dünyaya hayatta kalmaya programlanmış küçük canavarlar olarak gelirler:) Allah hepsini korusun kollasın, biz de üzerimize düşeni yapalım tabi ama insanoğlu yukarda anlatıldığı gibi zayıf olsaydı dünya nüfusu 7 milyara dayanmazdı.

Benimde 3 çocuğum var .Hiç birinde böyle davranmadım .Aksine bebeğimi sevmeleri yoruma giderdi.Ablaniz biraz abartmış ilk çocuk olsa tamam da 5 incide daha rahat davranması lazım.

Valla doğuda kadınlar 10 tane doğuruyo turp gibi milletin böyle gıcık gıcık davranmasına dayanamıyorum. Benim çevremdede vardı biri şimdi çocuğun en ufak toza alerjisi var. Herşeyden koruyacaksınız diye bağışıklıkları düşük oluyo tozdan nem kapıyolar. Abartmayın Allah aşkına. Sanki birtek siz doğuruyosunuz birtek siz annesiniz.

Lütfen benim bebeğime denk gelin ve bol bol sevin benim hoşuma gider.Bebekler sevgiyle büyüyor.Bu şekilde büyüyen bebekler daha sosyal ve özgüvenli oluyor bence.Bebekleri tabi koruyacağız ama sevgiden değil, kötü niyetten.

Maşallah kadın tek başına ufak çaplı bir ülke kurmuş.madem çok bilmiş sizin orda işiniz ne?baksın 5 çocuğa tek başına.

Mic mic sevilmesin tamam da siz de çok abartmissiniz. Mikroplar öyle cepte taşınır gibi tasinmiyor sağa sola. Yoksa sağlam insan kalmazdı. Üstelik bebekler anneden aldıkları bağışıklıkla ilk bir yıl idare edebilecek direnctedir. İlk yıl kolay kolay su çiçeği olmazlar mesela. Sadece viral olan virüsleri alırlar grip gibi..

kalma orda
git evine

oynamak sevmek amaclı almıyormus eline
yardım destek amaclı alıyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…