öz ablamın bebeğini sevdirmemesi beni artık bumbuz etti

temas kurma derken?
temas kurmadan nasıl yardım edebilirsin ki
kendi de mi temas kurmuyor peki

+10000000000000

Mecbursalar kimse düşünmüyor mikrobu. Dün havalaanı wcsindeydim. çıktığımda kadını 3-4 aylık bebegı ile gördüm. ellerimi yıkadım. kagıt havlu yoktu, cantamdan çıkardım kuruadım. kadın yalvaran gözlerle bana 2 dk tutar mısnız wc ye gitmem gerekiyor 2 dk çok değil diye söyledi. Ben de aldım tuttum. 1.si wc deydik ortam steril değil. 2.si belki cocugu bana bırakıp kacacaktı :) 3.sü belki cocugu ben alıp kacacaktım :) ama caresizlik her seyi mümkün kılıyor.

yok kendisi ilgileniyor temas kuruyor bebekleriyle ben artık kıskandığını ve bencillik ettiği için sevdirmediğini düşünüyorum

arkadaşlar mesajlarınızı okudum teşekkürler yorumlarınza. ben artık ablamın bu saçma sapan hareketini bebeğinİ kıskandığı için yaptığını ve bencillik ederek sevdirmediğini anladım evet evime dönmeye karar verdim

Sadece kendileri dogurmuscasina davranan buldumcuk annelerden gına geldi.
Çekip evinize gidin. Ben böyle tiplere hayırlı olsun bile demiyorum.
Aynen katıldım tam dogru tabir 2çocuk büyüttm hiç buldumcuk olmadm

+1000
Zaten kimsenin cocugu opulmez kucaga alinmaz bunlar normal olmasi gerekendir
Birde abarttiklarini dusunuyorum kendi paranoyalari bazilarinin
bundan 15yil once bugunun instagram bebegi gibi yegenimle ki hakkaten sevimli dikkat ceken cocuktu gitmedigimiz gezmedigimiz yer kalmadi yahu 15 yil once insanlar bakmaktan veya kardesinmi Allah bagislasin dan elindekini bana verde kardesini guzel kucakladan baska mudahale etmediler ya kucuk cocuklar gelirdi kardes diye ya liseli kizlar sevebilirMiyiz diye
15yil once daha pervasizdik daha cahildik telnoloji yaygin degildi o zaman yoktuysa bu karisma simdimi cikti ortaya arabadan kisinin ardindan kafa uzatmalar iceri dalip pispiamalar kucaga almalar

Simdi pusette gordugun bebege gulumseyerek masallah sana desen veya yan masanda yemek yiyen ufakliga kas goz sebekligi bir gulumsesen deliriyorlar bir bakislari var sanki dovmussun zarar vermissin bakma cocugumaaaa
Ama bu tarzlara asansorde oncelik verme otobuste yer verme yikar ortaligi kosa kosa gelir burada konu acar senin suratinda meymenet varmi ona bak once karsindakine surekli sapik muamelesi yapma bize kimse Dokunamaz karisamaz goz temasi
Kuramaz hakkini tavrini sergilemekten rahatsiz degilsin bende sana oncelik vermemekten degilim banami dogurdun derim

Yeminle nefret ettim cocuk gordumu. Basimi ceviriyorum ne ana babasina ne cocuga bakiyorum hatta ortamimda bulunmalarida rahatsiz ediyor beni yanlislikla biraz baksan izlesen cocugu kapip bes karis surat gidenini gordum
Insanlar kendi kendilerini sevimsizlestiriyor
Korumak kisisel alan baska birsey gorgusuzluk sonradan gormelik psikolojik bozukluk baska

Üniversitedeki hocalarımızdan birinin sözü vardı hep aklıma o geliyor böyle konularda, "toplumumuz çocuk sahibi olmayı çocuğa sahip olmak olarak algılıyor, Çocuk yetiştirmedeki en büyük sorunumuz bu". Ne güzel bir tespit olduğunu en çok kk da anladım.

Daha geçenlerde buna benzer bir konu açıldı,epey bir patırtı oldu sonuna doğru.
Bu tür konular genelde "bebeme kimseler dokunamaz versus bebeni fanusta büyüt o zaman" şeklinde ilerlediği için kimse kimseye gerçekte yardımcı olan yorumlar asla yapmıyor. Bu ve bunun gibi bir kaç konu adeta gövde gösterisi minvalinde.
Keşke buraya açmasaydınız bunu

Ama konu yenidoğanı çok kişinin dokunmaması

Yenidoğan daha göremediği vs için koku alıyor anne kalp ritmini vs biliyor o nedenle annesi temas etmeli babası da bağ kurmak için kucaklamalı

Bu kişi sayısı arttıkça çocuk başlıyor yabancı mı anne baba mı bilemiyor hatta akraba vs olunca kokular da benziyor

Yenidoğan olunca parfüm kokulu sabun kullanmayın vs

Gibi görüşler de

Ablanız bebeği sevme değil temas etme ağlayınca da beni çağır demiş özetle

çantanızı alıp evinize dönün.
en sinir olduğum şey, bebek bu sevilecek elbette ki siz avutmak gaz çıkarmak için alınca da tavırları bir garipmiş.
sanırsın bir o doğurmuş.

Sanki ablaniz mikrop kapardan çok çocuğa duygusal temasi yasakliyor.kendide ellemiyor sanki bebeğini.guvensiz olurmuş ezik olurmuş...
Şu ne dedigini bilmez bazi psikologların saçma sapan konusmalarindan oluyor .
Sevgiyle temassiz büyüyen cocuk nasil olur?biz buyuklerin bile ihtiyaci varken birinin bize dokunup guven vermesine el kadar bebe den bu nasıl esirgenir.

Konu sahibi simdi cocuk buyutme bu sekilde siz dogurunca gonlunuzce yetistirirsiniz
Bebekle ilgilenmeyin evin isi gelen giden daha buyuk yegenlerle vb konulara yardimci olun oda sadece yenidoganla ilgilensin suan icin size en mantikli yaklasim bu oluyor siniriniz bozulmaz
Ha benim ablam her cocuga yas vs ayirmaksizin boyle onlarlada iletisim istemiyor ama cocuk bu bende kayitsiz
Kalamiyorum diyorsaniz mesafeli gorusun kirginlik kizginlik olmaz en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…