• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öz annem yuvamı yıktı... :(

keşke dinlemeseydim keşke... ama keşkelerle olmuyor...
annem hala doğru yaptıgını düşünüyor. işin kötü tarafı ben onun söylediklerine karşı çok direndim. annemin söyledikleriyle kocamdan gördüklerim tutmuyordu ama nasıl oldu da gözüm kör oldu bu kadar anlamadım. 3 talak la boşadığı için geri dönüşü yok. çok üzgünüm çok pişmanım. resmi nikahımız duruyor halen boşanmadık. ama dinen karı koca değiliz artık. çok araştırdım ama dönüşü yok. oda çok üzüldü. benim böyle bi aile içinde kalmama çok daha fazla üzüldü. ben ne yaparım bundan sonra nasıl annem diye bağrıma basarım nolur içimi ferahlatacak bişey söyleyin

Kadın evi terk ederse, iddet süresi olan üç aya kadar muhakkak barışmanın yolları aranmalıdır. Bu süre zarfında eşlerin dost ve akrabaları da, dedikoduyu bir tarafa bırakarak bunları barıştırmaya davranmalıdır. Üç ay içerisinde barışma ve bir araya gelme gerçekleşmezse, işte o zaman eşler fiilî olarak üç boşanma haklarının birincisini kullanmış olurlar ve bu ilk boşanma haklarını kullandıklarında fiilen ayrılmış olurlar.

Ancak herşey bitmiş değildir. Tekrar birbirleriyle evlenmek istediklerinde, yeni bir nikâhla evlenmelerini, Bakara Sûresinin 232. Âyet-i celilesi mümkün kılıyor. Ayrılık süresinin kısa veya uzun oluşu, eşlerin bu ikinci nikâh haklarına zarar vermez. Yani burda anlatılan 3 talak dedikleri 3 kerede ayrı ayrı boşanmak. Siz daha 1. boşanmadasınız barışmanızda bir sakınca yok.

Buraya sorarak hata etmişsiniz bence dinî bir foruma (mumsema, mumine gibi) sormanız daha mantıklı olur hem size daha çok yardımcı olurlar.

günlerdir uğraşıyorum bir çare arıyorum. eşime pişmanlığımı defalarca anlattım. anladı ama nafile diyor. o da üzüldüğünü söylüyor. ama elimden bişey gelmiyor diyor. napacam bilmiyorum. bi başıma kaldım

O zaman senin düsncene göre resmi nikahtan bosanacak baskasiyla evlendikten sonra tekrar kocanla evleneceksin öyle mi? sen bilirsin o zaman oturur böyle karar kara düsünürsün...sen hala tam olarak bosanmis degilsin..ne zaman mahkeme karari eline gecer evet..

günlerdir uğraşıyorum bir çare arıyorum. eşime pişmanlığımı defalarca anlattım. anladı ama nafile diyor. o da üzüldüğünü söylüyor. ama elimden bişey gelmiyor diyor. napacam bilmiyorum. bi başıma kaldım

Arkadaşım 3 kere ayrı zamanlarda mı boşadı seni bunu bir açıklasan, yoksa bir kerede 3 kez boş ol, boş ol, boş ol mu dedi.

bu kadar çıkmaza sokulacak bir olay yok bence
resmi nikahınız durduğu sürece dini nikah için çare var ki arkadaşlar yazmışlar
bence eşin pek niyetli değil barışmaya

inanmıyo olabilirsiniz ama dinen 3 talak tamamen boşamak demektir. ben yeni biriyle evlenip ondan ayrılmazsam geri kocama dönemem. bu ilk kavga değildi. evliliğimizin ilk ayı annem beni aramadı ondan izinsiz evlendiğim için. 1,5 ay geçtikten sonra kabullenmiş gibi arayıp araya sürekli bişey sokmaya başladı. eşim bana "ben senin dostunum" diye çok uyardı. ailesi keza çok sahiplendi. ama onca tartışmanın, onca kocamı tutmamanın ve en son bunu yapmamın sebebiyle boşadı. oda içim yandı ama dönüş yok dedi... galiba derdime çare sabredip dua etmekte... ilginiz için sağolun Hakkınızı helâl edin.

cnm seni kırmak için yazmıyorum,ama şöyle bişey var bu resmi nikah zaten kadınların üç talakla kapının önüne konmasını engelliyor.üstelik kocanız kanun ve allah önünde resmi nikah hükümlerini kabul ederek zaten talak hakkından vazgeçmiş oluyor,yani böyle bişeye hakkı artık olmuyor bi de bu yönden baksan.
onunla konuşmayı dene ve bunları anlat bence.hiçbirşey için geç değildir.allahın en sevmediği helal zaten boşanmak bunu hatırlat ona

O zaman senin düsncene göre resmi nikahtan bosanacak baskasiyla evlendikten sonra tekrar kocanla evleneceksin öyle mi? sen bilirsin o zaman oturur böyle karar kara düsünürsün...sen hala tam olarak bosanmis degilsin..ne zaman mahkeme karari eline gecer evet..

Bu onun düşüncesi değil canım rabbimin bize sunduğu hüküm kadını korumak için . Yani erkek her canı istediğinde kadını boşamaması için. 3 talaktan yani 3 ayrı zamanlarda eşin seni boşarsa bir daha evlenemiyorsun kocanla. Başkasıyla evlenmek lazım ancak öyle.

tek seferde 3 defa ben seni boşadım seni boşadım seni boşadım dedi.

Allah allah eşin geriye dönüş yok dedi öylemi. Oysaki bunun gibi daha iki hakkı var ve kendisi kesin biliyordur sofiya...Bu senden vazgeçmiş istemiyor demek ki çünkü dinde 2 hakkınız daha var. bence sende fazla üzme ve fazla uzatma.

cnm seni kırmak için yazmıyorum,ama şöyle bişey var bu resmi nikah zaten kadınların üç talakla kapının önüne konmasını engelliyor.üstelik kocanız kanun ve allah önünde resmi nikah hükümlerini kabul ederek zaten talak hakkından vazgeçmiş oluyor,yani böyle bişeye hakkı artık olmuyor bi de bu yönden baksan.
onunla konuşmayı dene ve bunları anlat bence.hiçbirşey için geç değildir.allahın en sevmediği helal zaten boşanmak bunu hatırlat ona

hala bi yandan da ona yazıyorum. vardır çaresi diye. sizden gelenlerlede yazıyorum ama cevap yok. dönmezse ben annemi nasıl affedecem onu hiç bilmiyorum.

3 kez seni boşadım dediyse nasıl çaresi olmaz ya hu?
din zaten kolaylık dini değil mi? mantıklı düşünün yani verdğimiz kararlardan pişman olup tövbe edebiliyorken bunun geri dönüşü neden olmasın ki? Allah'ın kapısı zaten açık değil mi? yanlışsam düzeltin elbette ama. madem eşiniz bu kadar dinine bağlı bunları nasıl bilmez?belki tekrar barışmak istemedği için size böyle söylemiştir?

eşiniz bunu bahane ederek boşanma davası açabilir ,boşanmamanızı tavsiye ederim.boşansanız da kanuni haklarınızı nafakanızı ondan alın.(dini duygularınızı sakın bu yönde sömürtmeyin ).almazdığınız takdirde tekrar nikah yapacağına güvenim yok.hatta bunu bahane ederek sizi ne evli ne de bekar konumuna sokabilir.Yani allahın istemediği bir konuma sokabilirki, cahiliye devrinde eşlerini boşamadan yıllarca nikahı altında tutanlar olmuş.eşinizin katı tutumunu anlayamadım azcık vicdanı varsa zaten bu kadar çabaya size geri döner.

din zaten kolaylık dini değil mi? mantıklı düşünün yani verdğimiz kararlardan pişman olup tövbe edebiliyorken bunun geri dönüşü neden olmasın ki? Allah'ın kapısı zaten açık değil mi? yanlışsam düzeltin elbette ama. madem eşiniz bu kadar dinine bağlı bunları nasıl bilmez?belki tekrar barışmak istemedği için size böyle söylemiştir?

Biliyorda sanırım işine gelmiyor eşinin, tabiki dönüş var. Ya bide şunu anlamıyorum buraya geldin bu konuyu açtın iyi hoş. Bir sürü fikir çıkacak bizden kimisi doğru kimisi yanlış. Buraya konu açacağına araştırsa veya diyanet işlerini arasa sorusunun cevabını doğru bir şekilde bulacak zaten. Araştırmayı sevmeyen milletiz armut piş ağzıma düş....

haklısınız. eşim istemiyor da olabilir ama hiç sanmıyorum. benden çok benim ahiretimi düşünürdü. benim ailemin yanına döndüğüm için imanımın zedeleneceğinden korkuyor. ve zaten kendisi içim yandı 3 talakla boşadığım için de dedi. offf nasıl yaptım böyle bişeyi annem nasıl yaptı bana bunu

Biliyorda sanırım işine gelmiyor eşinin, tabiki dönüş var. Ya bide şunu anlamıyorum buraya geldin bu konuyu açtın iyi hoş. Bir sürü fikir çıkacak bizden kimisi doğru kimisi yanlış. Buraya konu açacağına araştırsa veya diyanet işlerini arasa sorusunun cevabını doğru bir şekilde bulacak zaten. Araştırmayı sevmeyen milletiz armut piş ağzıma düş....

insan çaresiz kalınca nereden yardım alacağını bilemez sanırım konu sahibi de öyle düşündü bir umut buraya baktı ama evet dedğiniz gibi müftülüğü falan arayıp sorsa daha mantıklı olur.

yani anne ve babanız evlenme deyince onları dinlemiyosunuz ama boşan deyince nasıl hemen boşanabiliyosunuz anlamıyorum...üstelik ortada bi sorun yokken...
anne ve babanız da bu zihniyetle namaz kılsa ne olur...neye yarar yuva yıktıktan sonra...

insan çaresiz kalınca nereden yardım alacağını bilemez sanırım konu sahibi de öyle düşündü bir umut buraya baktı ama evet dedğiniz gibi müftülüğü falan arayıp sorsa daha mantıklı olur.

Dini işlerde iş değişir o yüzden bu formda dini sohbetler yasaktır. Mazallah yanlış bişey söylesek al başında vebali ne yapcan. Diğer herşeyde insanlar derdini paylaşabilir ama dini konular hassastır bence tam bir bilene sormak lazım.

haklısınız. eşim istemiyor da olabilir ama hiç sanmıyorum. benden çok benim ahiretimi düşünürdü. benim ailemin yanına döndüğüm için imanımın zedeleneceğinden korkuyor. ve zaten kendisi içim yandı 3 talakla boşadığım için de dedi. offf nasıl yaptım böyle bişeyi annem nasıl yaptı bana bunu

şimdi nasıl yaptığınızı , annenizi bir kenara bırakın olan oldu. geçmişe üzülmek hiçbir fayda etmez.
eşiniz bu kadar dini bütün ise kuralları da biliyordur bana kalırsa. her zaman bir çıkar yol vardır dinde buna rağmen hala neden barışmaya meyil etmiyor bu kadar üzülüyorsa ben onu anlamadım

Back
X