- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
keşke dinlemeseydim keşke... ama keşkelerle olmuyor...
annem hala doğru yaptıgını düşünüyor. işin kötü tarafı ben onun söylediklerine karşı çok direndim. annemin söyledikleriyle kocamdan gördüklerim tutmuyordu ama nasıl oldu da gözüm kör oldu bu kadar anlamadım. 3 talak la boşadığı için geri dönüşü yok. çok üzgünüm çok pişmanım. resmi nikahımız duruyor halen boşanmadık. ama dinen karı koca değiliz artık. çok araştırdım ama dönüşü yok. oda çok üzüldü. benim böyle bi aile içinde kalmama çok daha fazla üzüldü. ben ne yaparım bundan sonra nasıl annem diye bağrıma basarım nolur içimi ferahlatacak bişey söyleyin
Kadın evi terk ederse, iddet süresi olan üç aya kadar muhakkak barışmanın yolları aranmalıdır. Bu süre zarfında eşlerin dost ve akrabaları da, dedikoduyu bir tarafa bırakarak bunları barıştırmaya davranmalıdır. Üç ay içerisinde barışma ve bir araya gelme gerçekleşmezse, işte o zaman eşler fiilî olarak üç boşanma haklarının birincisini kullanmış olurlar ve bu ilk boşanma haklarını kullandıklarında fiilen ayrılmış olurlar.
Ancak herşey bitmiş değildir. Tekrar birbirleriyle evlenmek istediklerinde, yeni bir nikâhla evlenmelerini, Bakara Sûresinin 232. Âyet-i celilesi mümkün kılıyor. Ayrılık süresinin kısa veya uzun oluşu, eşlerin bu ikinci nikâh haklarına zarar vermez. Yani burda anlatılan 3 talak dedikleri 3 kerede ayrı ayrı boşanmak. Siz daha 1. boşanmadasınız barışmanızda bir sakınca yok.