- Konu Sahibi morciceklidal
-
Değerler eğitimi anaokulundan liseye özellikle sözel dersler içinde gizil olarak verilen, müfredatta var olan bir şey. Ve aileyle başlayıp okulla devam eden bir süreç. Biz anne babalar davranışlarımızla, konuşmalarımızla veriyoruz zaten o eğitimi. Bunun için özel ders aldıranı, hele ki o yaşta çocuğa, ilk defa duydum. Bu sitede daha saçmasını okuyamam diyorum ama her zaman biraz daha saçması denk geliyor skskskksanaokulu öğrencisine özel ders aldıran kişide para çoktur az söylemişsiniz
değerler eğitimi nedir ne değildir bimmiyorum.
ister sevgi saygı hoşgörü ister dua din eğitimi olsun küçücük çocuğa özel ders saçmalık.
anası iki dua ezberletip sevgiden hoşgörüden bahsedemiyorsa demek.
Değerler eğitimi anaokulundan liseye özellikle sözel dersler içinde gizil olarak verilen, müfredatta var olan bir şey. Ve aileyle başlayıp okulla devam eden bir süreç. Biz anne babalar davranışlarımızla, konuşmalarımızla veriyoruz zaten o eğitimi. Bunun için özel ders aldıranı, hele ki o yaşta çocuğa, ilk defa duydum. Bu sitede daha saçmasını okuyamam diyorum ama her zaman biraz daha saçması denk geliyor skskskks
Sizin okul kendi değerlerini oluşturmuş o zaman. Bakanlığın okullarda verdiği değerler eğitimi başlıklarında böyle şeyler yok.yanlışım varsa düzeltin ama o derste; sureler, dualar ve kuran eğitimi vardı,
Yorumun alnı olsa da öpsem.Yani el kadar bebeye sevgi hoşgörü bilmem ne öğretmek için haftada 400 TL vermezdim ben, hadi veriyorlar diyelim artırmanız iyi olmaz. Kalsın böyle bence illa gidecekseniz
Yani mezun olunduğunda deneyim isteyen yerlere "ama yeni mezunum siz almazsanız nasıl deneyim kazanayım" deniyor mesela, suçlu işveren oluyor bi anda. Ama aslında işverenlerin istediği deneyim girsin bir şirkete 5 sene manager olarak çalışsın değil, deneyim tam olarak budur, okurken bi şeyler yapmalı ki mezuniyette rahat etsinlerYorumun alnı olsa da öpsem.
Bende bunu diyecektim,bu parayı vereni bulduysanız bence yolu dert etmeyin, benim oğlum 5 yaşında mesela haftalık 400 lira bu derse vereceğime jimnastik ne bileyim,futbol,basketbol vb bir kursa gönderirim aylık ödeme yaparak. Daha uyguna bile gelir aylık ödendiģi için,yası itibariyle enerjisine ve doğasına da uyar.
öğrencisiniz,haftalık 400 lira iyi para,hadi 100 lira yolda harcadınız diyelim (yemek yiyip gittiğinizi ve yine evde yiyeceğinizi varsaydım)size 300 lira kalır. Cok bir para değil ama arkadaşlarınızla dısari çıkmanıza sosyalleşmenize yeter belki yada katkı olur.
Ufak tefek ihtiyaçlarınıza katki olur yine.
Başka birine ders verme durumunuz olursa gideceğiniz yolu ,harcayacağınız zamanı da hesaba katıp ona göre fiyat verirsiniz.
Ben de anlamadım. İnsan değerlerini doğduğu andan itibaren önce ailesinde öğrenmeye başlıyor zaten. Küçücük çocuk değerlerini niye anasından babasından öğrenmiyor da, bunun için dışardan bi öğretmen tutuluyor hiç anlamadım.Ailede para çok, nereye saçsam diye düşünüyorlar herhalde. El kadar çocuğa değerler eğitimi diye özel ders aldırmak şu hayatta duyduğum en tuhaf şeylerden.
Ben olsam bi müddet gittikten sonra ücreti konuşurdum.Haftada iki gün birer saat
Genelde yol parasını da hesaplayarak teklif veriyor öğretmenler. ( benim çevremdekiler en azından) aynı mahallede oturduğunla 2 saatlik yerdesin aynı ücreti vermek makul değil zaten. Ama bunu konu sahibinin baştan hesaplaması gerekirdi.Ders saat ücreti olarak ve vereceğiniz ders olarak makul bir rakam.
Deneyim kazanmak adına 50 tl artırıp elinizdeki imkanı kaçırmamanızı tavsiye ederim.
İlk deneyimlerde ücretten çok size ne katacak o önemli.
Ve çok kolay vazgeçilecek bir özel ders konstepti. Ben tekrar fiyatı yükseltmezdim. Vaktiniz filan olmasa zaten başta önceliğiniz o olurdu.
Bir de ben evime gelen günlük çalışanlara ya da saatlik ders veren hocalara yol paralarını ayrıca veriyorum. Normalde işin raconu bu diye biliyorum.
Mesela 500 lira veriyorsam gittiği mesafeyi ya da kullandığı dolmuşu minibüsü otobüsü hesaplayıp 40 lira tutan yola 50 tlye tamamlar veririm.
Bence de. Dersin içeriğine baktım internetten. Çok hayatın içinden şeyler. Buna önem veren aile zaten bu bilgilere hakimdir neden başkasına para veriyor ki? Ben dil dersleri ve sayısal dersler haricinde özel ders almayı ( olağanüstü durumlar ve sınavlar hariç) anlamsız buluyorum.Ailede para çok, nereye saçsam diye düşünüyorlar herhalde. El kadar çocuğa değerler eğitimi diye özel ders aldırmak şu hayatta duyduğum en tuhaf şeylerden.
Yol parasını kendin veriyorsan o kadar saate o paraya değmez. Keşke fiyatı hemen söylemeseydin şimdi tekrar fiyat konuşmak ayrı bı olay olur. Ya da açık açık yol uzak aldigim para cebimde kalmayacak yola gidecek diyeceksiniz o zaman belki tekrar fiyat konusu gündeme gelebilir memnunlarsaKızlar selam bugün bir arkadaşım vesilesiyle aniden anaokulu çağında bir çocuğa haftada iki gün bir saat değerler eğitimi vermek için anneyle görüştüm bir anda olduğu için düşünmeden saatine 200₺ dedim arkadaşım en az öyle dersin demişti yol epey uzak ve evimden çıkıp geri evime dönmem totalde 4 saatimi alacak bugün deneme yaptık o kadar sürdü.
Deneme günümüz bence gayet iyiydi ve ailenin olumlu dönüş yapacağını düşünüyorum durumları baya iyi duruyodu ailem de o ücrete hiç değmez boşa gitme falan deyince aklım karıştı herhangi bi meşguliyetim yok öğrenciyim kadın olumlu dönüş yaparsa gitsem mi yoksa bana çok uzak kalıyor çok vaktimi alacak diyerek ücreti artırmayı mı talep etsem bilemiyorum yan çizmek de istemiyorum siz ne dersiniz?
Kızlar selam bugün bir arkadaşım vesilesiyle aniden anaokulu çağında bir çocuğa haftada iki gün bir saat değerler eğitimi vermek için anneyle görüştüm bir anda olduğu için düşünmeden saatine 200₺ dedim arkadaşım en az öyle dersin demişti yol epey uzak ve evimden çıkıp geri evime dönmem totalde 4 saatimi alacak bugün deneme yaptık o kadar sürdü.
Deneme günümüz bence gayet iyiydi ve ailenin olumlu dönüş yapacağını düşünüyorum durumları baya iyi duruyodu ailem de o ücrete hiç değmez boşa gitme falan deyince aklım karıştı herhangi bi meşguliyetim yok öğrenciyim kadın olumlu dönüş yaparsa gitsem mi yoksa bana çok uzak kalıyor çok vaktimi alacak diyerek ücreti artırmayı mı talep etsem bilemiyorum yan çizmek de istemiyorum siz ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?