Özel ders ücreti

Hanımlar ben sizi aydınlatayım, benim çocuklar da alıyor, yurt dışında bu dersin adı etik.
Dersin açıklamasını copy paste yaptım. Her derste bir konu belirleyip onun üzerinden gidiyorlar.

Derslerde çocuklar, yaş seviyelerine göre hazırlanmış bir dizi hikaye ve senaryoyu dinler ve ardından bu durumlarda ne yapmaları gerektiğine dair fikirlerini paylaşırlar. Odak noktası, öğrencilerin diğer çocuklarla saygılı tartışmalara girerken etik sorunları belirleme ve kendi gerekçeli fikirlerini geliştirirken eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleridir.

Etik derslerinde çocuklar şunları tartışabilir:

Birini cesur yapan şeyin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Hiç korkmadıkları için mi yoksa korktukları şeylerle yüzleştikleri için mi?
Peki ya yalan söylemek, çalmak ya da verilen bir sözü bozmak? Bunların tek kabul edilebilir alternatif olduğu durumlar var mı - bunun ne zaman olduğunu nasıl bilebiliriz?
Bir spor müsabakası gerçekten adil olabilir mi? Peki ya okul? Öğretmenler tüm öğrencilere aynı miktarda ilgi göstermeli midir?

Değerler eğitimi anaokulundan liseye özellikle sözel dersler içinde gizil olarak verilen, müfredatta var olan bir şey. Ve aileyle başlayıp okulla devam eden bir süreç. Biz anne babalar davranışlarımızla, konuşmalarımızla veriyoruz zaten o eğitimi. Bunun için özel ders aldıranı, hele ki o yaşta çocuğa, ilk defa duydum. Bu sitede daha saçmasını okuyamam diyorum ama her zaman biraz daha saçması denk geliyor skskskks

param çok mürebbiyelerle büyütüyorum özel dersi bu bence
neyseki ben ve çevrem o kadar fakiriz ki böyle bir saçmalık duymadım
konu sahibesinin yerinde olsam 500 isterdim.

bizim anaokulunda değerler eğitimi ekstra bi dersti isteyen o dersin ücretini ödeyip öğretmenden dersi alabiliyordu.

yanlışım varsa düzeltin ama o derste; sureler, dualar ve kuran eğitimi vardı, ve çocukların anlayacağı dilden öyle güzel bi eğitim veriyordu ki öğretmenimiz, zaten çocuk 4 yaş, ne versen alacak durumda. çok memnun kalmıştık biz ama devam edemedi kızım kardeşi olunca gitmek istememişti.

o dönem öğretmenimizin vakti olsaydı bende evde özel ders şeklinde devam etmeyi çok isterdim, çok mu zenginim? hayır ama daha okul stresi yüklenmemiş bi çocuğun kısa sürede bir şeyler öğrenmesi ne güzel.

yol paranız çok değilmiş, başlamışsınız zaten artık, bence değiştirmeyin elinize harçlık olsun, hem bu sayede kendinizi geliştirir ve tanıtırsınız, bence size büyük bi getiri sağlayacaktır ilerisi için.

Haftada bir gün iki saat yapma ihtimali olur mu onu konuşun.
Çok zaman kaybi olur diğer türlü.
Ama tecrübe çok önemli, bu bir adım.
Sizi çok beğenirler ve çevrelerine tavsiye ederler sonrasında bakarsınız.

Ben öğrenciliğimde özel ders veriyordum.
Bir apartmanda ilk başta birine bir saat ders veriyordum, veli arkadaşına anlatıyor ayni apartmandaki.
O da iki saat istedi aynı gün, sonra başka biri daha istedi ayni apartmandan.
Bir günde bir haftalık harçlık çıkarıyordum.
Önemli olan işinizi iyi yapmaniz bence ilk etapta.

Yani el kadar bebeye sevgi hoşgörü bilmem ne öğretmek için haftada 400 TL vermezdim ben, hadi veriyorlar diyelim artırmanız iyi olmaz. Kalsın böyle bence illa gidecekseniz
Yorumun alnı olsa da öpsem.
Bende bunu diyecektim,bu parayı vereni bulduysanız bence yolu dert etmeyin, benim oğlum 5 yaşında mesela haftalık 400 lira bu derse vereceğime jimnastik ne bileyim,futbol,basketbol vb bir kursa gönderirim aylık ödeme yaparak. Daha uyguna bile gelir aylık ödendiģi için,yası itibariyle enerjisine ve doğasına da uyar.
öğrencisiniz,haftalık 400 lira iyi para,hadi 100 lira yolda harcadınız diyelim (yemek yiyip gittiğinizi ve yine evde yiyeceğinizi varsaydım)size 300 lira kalır. Cok bir para değil ama arkadaşlarınızla dısari çıkmanıza sosyalleşmenize yeter belki yada katkı olur.
Ufak tefek ihtiyaçlarınıza katki olur yine.
Başka birine ders verme durumunuz olursa gideceğiniz yolu ,harcayacağınız zamanı da hesaba katıp ona göre fiyat verirsiniz.

Yani mezun olunduğunda deneyim isteyen yerlere "ama yeni mezunum siz almazsanız nasıl deneyim kazanayım" deniyor mesela, suçlu işveren oluyor bi anda. Ama aslında işverenlerin istediği deneyim girsin bir şirkete 5 sene manager olarak çalışsın değil, deneyim tam olarak budur, okurken bi şeyler yapmalı ki mezuniyette rahat etsinler

Ailede para çok, nereye saçsam diye düşünüyorlar herhalde. El kadar çocuğa değerler eğitimi diye özel ders aldırmak şu hayatta duyduğum en tuhaf şeylerden.
Ben de anlamadım. İnsan değerlerini doğduğu andan itibaren önce ailesinde öğrenmeye başlıyor zaten. Küçücük çocuk değerlerini niye anasından babasından öğrenmiyor da, bunun için dışardan bi öğretmen tutuluyor hiç anlamadım.

Genelde yol parasını da hesaplayarak teklif veriyor öğretmenler. ( benim çevremdekiler en azından) aynı mahallede oturduğunla 2 saatlik yerdesin aynı ücreti vermek makul değil zaten. Ama bunu konu sahibinin baştan hesaplaması gerekirdi.

Ailede para çok, nereye saçsam diye düşünüyorlar herhalde. El kadar çocuğa değerler eğitimi diye özel ders aldırmak şu hayatta duyduğum en tuhaf şeylerden.
Bence de. Dersin içeriğine baktım internetten. Çok hayatın içinden şeyler. Buna önem veren aile zaten bu bilgilere hakimdir neden başkasına para veriyor ki? Ben dil dersleri ve sayısal dersler haricinde özel ders almayı ( olağanüstü durumlar ve sınavlar hariç) anlamsız buluyorum.

3 saat yolda yapılacak bir sürü şey yok mu materyal hazırlayabilirsiniz otururken mesela. Ben uzun süreli yolculuklardan önce kesip biçeceğim materyallerimi ya da öreceğim örgüyü alıyorum yanıma yollar hemen bitiyor sanki. 1 ay dayanın. Sonra araya bir süre koyun tatile gideceğim vs gibi. Sonra yine dönüş yaparlarsa ücreti arttırırsınız. O zamana kadar zaten zam gelir her şeye bahaneniz hazır

Aslında münazara şeklinde yapılıyor bizde orta okul dönemi başladı. Bir konu belirleniyor, ve öğrenciler o konu kendilerine ne ifade ediyor söylüyorlar. Atıyorum cesaret konusu. Kim cesur kim değil veya herkes cesur olabilir mi cesur olmayan korkak mı sayılır... Bunları tartışıyorlar. Öğretmen belirli bir planda sorular soruyor.

Çocuklara vermek istedikleri şu; herkes farklı düşünüp farklı hissedebilir, sadece 1 tane doğru yok, başkasının doğrusuna saygı göstermelisin... Biraz da zorbalığı önleme amaçlı olduğunu düşünüyorum ben. Toplu terapi gibi. Biz de evde bunları öğretebiliriz doğru ama aynı anda tüm sınıf ne düşünüyor ne hissediyor fikirleri ne bu beyin fırtınasını yaratamayız. Zaten amaçlanan da bu. Çocuk toplumla karşılıklı iletişime geçiyor.

Yalnız anaokulu falan denmiş. Bu yaşlarda hiç görmedim ben etik dersi çok saçma değil mi? Oyun çocuğu bunlar.
Hatta ek ücret alıp özel ders şeklinde dua sure falan öğretiliyor denmiş. Bu, değerler-etik dersi olamaz. Bildiğin özel din dersi.

Yol parasını kendin veriyorsan o kadar saate o paraya değmez. Keşke fiyatı hemen söylemeseydin şimdi tekrar fiyat konuşmak ayrı bı olay olur. Ya da açık açık yol uzak aldigim para cebimde kalmayacak yola gidecek diyeceksiniz o zaman belki tekrar fiyat konusu gündeme gelebilir memnunlarsa

Bence çok tatlı bir şey din eğitimi için özel hoca tutulması. Hiç böyle bir şey duymamıştım. Belki online ders bile verebilirsin onlineda daha rahat edersin. Büyükşehirse 4 saat normal geldi bana. Ama çok uzaksa bir tekrar konuş para işini. 250-300 gibi ortada buluşmaya çalışın. Ben o sırada yol hesabını eklemeyi unuttum dersin.

yeni nesil bebelere bak sen. Geçen de bunlara ingilizce drama gösterisi yaptıracaklardı. Şimdi de özel değerler eğitimi. Şirin şirin dua ezberleyecekler, bizim zamanımızda anamız babamız ezberletiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…