Özel hastanede çalışmak

Kingdom9821

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
558
1.706
113
23
Ya ben bir haftadır işe başladım laborantım ama hemşirelikte yaptırıyorlar mesleğimi iki senedir yapmıyordum hiçbir şey bilmiyorum yani bana işi öğretip gece vardiyasına geçiricekler ben markette kasiyerlikte yaptım lcwda da çalıştım burada onlar gibi bedenim yorulmuyor ama psikolojim mahvolmuş durum da laboratuvar sorumlusu var 50yaşında bir kadın 7yıldır o hastane de çalışıyor ama oradakilerle 20yıllık tanıdık yani her yerde sözü geçen biri hastane sahibi özel getirtirmiş kendisini işi bana o ve yanımdaki kızla öğretiyorlar o da dört senedir yanında ilk günler o kadar güzeldi ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar gösterdiler ama şu üç gündür en ufacık hatam da azarlanıyorum ı bahsettiğim sorumlu tarafından örnek veriyorum ben yaaa of ama kelimelerini çok kullanıyorum bana bir daha sakın o kelimeleri söylediğini duymicam yarın öbür gün başhekime çıktığında böyle konuşursan baba sen bu kıza hiçbir şey öğretemedin mi der diyor ya da evrakta iş yazıyor onu ekstra eklemem gerekiyor ben de unuttum bir kere yazmayı bana kızarak buraya iş yazılacaksın tamam mı iş diye sinirle yazdı deftere sonra bugün artık patlama noktam oldu asistan kızla kavga ediyorlardı ben de boşluğuma geldi noldu dedim döndü hastaların yanında bana kızmaya başladı sen her şeyi merak etme işini öğren işin dışındaki şeylerle ilgilenme öğrenme diye bağırarak konuştu cevap verince daha da sinirlendi orada kızlar sus sus yaptı sonra gelip o hep böyle he de geç dediler ardından böyle zaten bitik durumdaydım o am kan grubu bakıyordum a negatif diceğime pozitif dedim hemen hasta da oradan ben de sağlıkçıyım yıllardır negatif olam kanım ne ara pozitif oldu diye söylenmeye başladı sonra pardon karıştırdım dedim onlara kanı gösterdim neyse halloldu ama kadın gidip başhekime şikayet etmiş sizi cimere şikayet edicem diye bu kadını da getiren aşağı da çalışan hemşirelerden biriydi tanıdığı yani kadın sonra sorumluyu aradılar sorumlu da o hemşireye sinirlendi kızdı yani hani bir şey yok çocuk yeni işe başladı neden gidip hemen şikayet ediyor diye kız gülmeye başladı sonra başhekime çağırdırlar çıktı hemen 10dakika azarlamışlar sorumluyu sonra o da geldi bana konuştu ağlamam başladı yani sonra otobüse bindim arkadaşım aradı olanları anlattım meğerse o hemşire de oradaymış ben gerçekten dayanamıyorum napıcam hastane işi olduğu için de bırakamam tecrübem yok iş bulmam çok zor normalde cevap verirdim ama çıkışımı verirler diye cevap veremiyorum bana bir fırsat oldu çünkü KPSS puanım da 86atanamıyorum da kaldım öyle durmadan ağlıyorum bana denilenleri yapılanları sindiremiyorum çünkü küçük değilim 23yaşındayım sonra gelip hiçbir şey olmamış gibi konuşuyor benimle kimseye de anlatamıyorum şimdi o kız otobüste anlattıklarımı duyduysa gider yetiştirir zaten hemen of gerçekten

herkes hata yapar diyenler olacaktır da sağlıkta hata olmaz olmamalı
olduğunuz yerde ne kadar önemli bilmem ama birine kan verilecek olsa ve yanlış kan verilse sonuçları nasıl olur
Kan grubuydu zaten yazarken doğru yazdım söylerken yanlış söyledim yanlış evrak vermedim yani

1. Türkçemizin noktalama işaretleri var. Cümle sonuna filan koyuyoruz. Nokta (.)

2. Kızım da "ya ve uf" gibi kelimeleri çok kullanıyor şiddete karşı bir anneyim ama yemin ederim ağzının ortasına cakasım geliyor. Ama ben sürekli uyarıyorum. Kadın haklı açıklada yapmış.

3. İşi öğretmişler ve artık aksiyon almanızı bekliyorlar. Hastane hata kaldıracak bir yer değil. Uyarı işe yaramıyorda bağırırlar. Hastanede çalışmadım ama hasta olarak sık sık gidiyorum. İşlerin aksamaması için herkesin işini düzgün yapması gerekiyor.

4. Kadın başkasına bağırıyorken araya girmeyin. Sizene kendi işinizi yapın.

5.23 yaş daha yolun başındasınız. Zorlukların aşıp işiniz de mutlu olmaya bakın.

Kan Grubu bakarken hasta yanınızda mi,gerekirse kontrol testi yapar tekrar etmeliydiniz de hastanın yanında değil tabi kim olsa tepki gösterir,devlette çalışıyorum en ufak hata da tutanakları yiyoruz valla, değil ki özel hastane .. işi tam anlamıyla öğrenene kadar yanınızdakilere teyit ettirin ve hemen öğrenmeye bakın, alışıp öğrendikçe bu yaşadığınız problemler yaşanmayacak..

Ya bunları ağlayarak yazıyorum şuan da noktalamaya dikkat edicem halim yok nasıl mutlu olucam bu işte evet ben de işi artık yapmak istiyorum ama bir sürü öğrenmem gereken şey var bir haftada nasıl hepsini öğreneyim

Kan grubunda haklılar sağlık bu şakaya gelmez. Panik yapmadan elinizden geleni yapın. O kişiye de olabildiğince iyi davranın buna mecbursunuz. Bir psikolog işe giderken yüzünüze bir maske takın ve gülümseyin sürekli takmayın ne olursa derdi tavsiye ederim size de

Evet yanımızda maalesef öğrenmeye çalışıyorum ama ufak yanlışlarım olabiliyor napiyim elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum

laborantlık mesleğiniz iyi kötü demeden mezun olur olmaz başlamalıydınız ( lwk Kasiyer ) sizin mesleğiniz değil ne kadar geç başlarsanız alışmak adapte olmak o kadar zorlaşıyor,bu işten çıksanız ne olacak yine başka işler yapıp bu alandan iyice uzaklaşacaksınız.Sizinle ilgili değilse yanınızda saç baş girişseler dönüp arkanızı işinizi yapacaksanız.Tüm dikkatinizi işinize verin,samimi olmayı bırakın.6 ay sonra işin kurdu olursunuz.Biraz sabır......

Ben de sağlıkçıyım ve hata yapılabilir bu normal bir şey ama hemen o an fark etmek gerekiyor yoksa sonra sıkıntı oluyor ve sen de hemen fark etmişsin zaten ama sanki biraz hataların fazla olmaya başlamış bir de gerçekten ya of ya denmez sorumlu kişiye o konuda haklılar her şeyde bu kadar ahlak olma hastane ortamı en stresli yerdir Herkes kolay zanneder ama tam tersi asıl psikolojik savaş orada oluyor daha ilk işin sağlık alanında zamana alışırsın her şeye alınma gerçekten he he de geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…