- 6 Temmuz 2025
- 346
- 1.291
- 28
- Konu Sahibi Kingdom9821
-
Burada da herkesten bir azar yedim ya bu açıdan bakınca evet haklısınız ama o üslup ne kadar doğruSana ilk günler her şeyi ayrıntılarıyla anlatan kıdemlilerin var. Sen ise:
Ne denir ki
- 1 haftadır çalıştığın bir yerde kıdemline ‘yaa off’lu cümle kuruyorsun
- tartışma görünce kafanı çevirip işinle ilgilenmek yerine ‘ne oldu?’ diye soruyorsun
- a negatif kan grubuna pozitif dediğinde uyarılmaya tahammül edemiyorsun
Ayy bu ne biçim yer be.o onu azarladı, bu buna kızdı, o buna bağırdı, şu bunu şikayet etti.önce yorumları okuyup haksız olduğunu düşünmüştüm ama böyle iş mi olur? Pozitif negatif meselesi neyse de bir kelime eksik yazdın diye ne bu tepki? Her şeyi bilsen sana ne gerek var o zaman? Herkes psikopat hastanede.Ya ben bir haftadır işe başladım laborantım ama hemşirelikte yaptırıyorlar mesleğimi iki senedir yapmıyordum hiçbir şey bilmiyorum yani bana işi öğretip gece vardiyasına geçiricekler ben markette kasiyerlikte yaptım lcwda da çalıştım burada onlar gibi bedenim yorulmuyor ama psikolojim mahvolmuş durum da laboratuvar sorumlusu var 50yaşında bir kadın 7yıldır o hastane de çalışıyor ama oradakilerle 20yıllık tanıdık yani her yerde sözü geçen biri hastane sahibi özel getirtirmiş kendisini işi bana o ve yanımdaki kızla öğretiyorlar o da dört senedir yanında ilk günler o kadar güzeldi ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar gösterdiler ama şu üç gündür en ufacık hatam da azarlanıyorum ı bahsettiğim sorumlu tarafından örnek veriyorum ben yaaa of ama kelimelerini çok kullanıyorum bana bir daha sakın o kelimeleri söylediğini duymicam yarın öbür gün başhekime çıktığında böyle konuşursan baba sen bu kıza hiçbir şey öğretemedin mi der diyor ya da evrakta iş yazıyor onu ekstra eklemem gerekiyor ben de unuttum bir kere yazmayı bana kızarak buraya iş yazılacaksın tamam mı iş diye sinirle yazdı deftere sonra bugün artık patlama noktam oldu asistan kızla kavga ediyorlardı ben de boşluğuma geldi noldu dedim döndü hastaların yanında bana kızmaya başladı sen her şeyi merak etme işini öğren işin dışındaki şeylerle ilgilenme öğrenme diye bağırarak konuştu cevap verince daha da sinirlendi orada kızlar sus sus yaptı sonra gelip o hep böyle he de geç dediler ardından böyle zaten bitik durumdaydım o am kan grubu bakıyordum a negatif diceğime pozitif dedim hemen hasta da oradan ben de sağlıkçıyım yıllardır negatif olam kanım ne ara pozitif oldu diye söylenmeye başladı sonra pardon karıştırdım dedim onlara kanı gösterdim neyse halloldu ama kadın gidip başhekime şikayet etmiş sizi cimere şikayet edicem diye bu kadını da getiren aşağı da çalışan hemşirelerden biriydi tanıdığı yani kadın sonra sorumluyu aradılar sorumlu da o hemşireye sinirlendi kızdı yani hani bir şey yok çocuk yeni işe başladı neden gidip hemen şikayet ediyor diye kız gülmeye başladı sonra başhekime çağırdırlar çıktı hemen 10dakika azarlamışlar sorumluyu sonra o da geldi bana konuştu ağlamam başladı yani sonra otobüse bindim arkadaşım aradı olanları anlattım meğerse o hemşire de oradaymış ben gerçekten dayanamıyorum napıcam hastane işi olduğu için de bırakamam tecrübem yok iş bulmam çok zor normalde cevap verirdim ama çıkışımı verirler diye cevap veremiyorum bana bir fırsat oldu çünkü KPSS puanım da 86atanamıyorum da kaldım öyle durmadan ağlıyorum bana denilenleri yapılanları sindiremiyorum çünkü küçük değilim 23yaşındayım sonra gelip hiçbir şey olmamış gibi konuşuyor benimle kimseye de anlatamıyorum şimdi o kız otobüste anlattıklarımı duyduysa gider yetiştirir zaten hemen of gerçekten
Uyarılmaya mı ?Sana ilk günler her şeyi ayrıntılarıyla anlatan kıdemlilerin var. Sen ise:
Ne denir ki
- 1 haftadır çalıştığın bir yerde kıdemline ‘yaa off’lu cümle kuruyorsun
- tartışma görünce kafanı çevirip işinle ilgilenmek yerine ‘ne oldu?’ diye soruyorsun
- a negatif kan grubuna pozitif dediğinde uyarılmaya tahammül edemiyorsun
Cidden daha da bozuldu moralimUyarılmaya mı ?kızın anasını bellemiş, içinden geçmiş.yazık kızcağız bir konu açmış daha fena morali bozuldu.ki bence haklı.tek sert çıktığı kavga ettiği konu sahibi değilmiş ki.belli ki sorunlu bir tip.
Ben diğer çalıştığım yerler de hiç böyle sorunlar yaşamadım sağlık evet daha disiplin gerekiyor ama her şeyde azarlanmayı da gerektirmiyorCanım sağlık alanındayım, üniversitede öğrenciyken dahi ay kelimesini kullandığım için klinikten kovuldum.
Evet ağız alışkanlığı fakat iş disiplini kazanabilmen adına bunlara dikkat etmen gerekiyor.
Eğer seni meslek tanımından başka işler için kullanıyorlarsa, yani yapman gereken şeyleri bilip diğer kısmı bilmiyorsan haklısın. Git ve sağlık bakanlığına şikayetçi ol.
Yani mesela numune örneği alabilirsin laborantlık tanımında bu var (kan alma, pcr vs.)
Fakat enjeksiyon da yaptırıyorlar mı? Hadi diyelim ki yapıyorsun allah korusun sinir felci yapsan sorumluluğu ne olacak?
Maşllah o kişinin de hararetli konuşmaktan başka işi yok.kimi azarlasam kimi azarlasam diye geziyor.bu gestapo gibi birşey anladığım kadarıyla.hastane yönetimi de bu höt höt olunca bu iyi çalışır demişler.haksız değil ama bu kadar onu bunu azarlayıp durmak da normal değil.Baana cok ciddiyetsiz geldiniz kusura bakmayin. Ya off gibi kelimeler is yerinde hangi sektörde olursa ol kullanilmamali heleki kurumsal yerlerde. Ister yazili ister sozlu yanlis soyleyin yanlis yanlistir heleki kan grubunda.. Ustunuz calisanlardan biriyle konusurken hemde hareretli bir konusmada noldu diye araya girilmez yani anlattiklarinizin tamaminda haksizsiniz
Valla anlattığınız her şeyde sorumlunuz haklı geldi bana .of ya diye bir dil olmamalı çalışma ortamında hele yeni başlamış biri için. Elbette fazla merak iyi değil onda da haklı .kan grubu işi zaten falso . Çok toysunuz daha çalışma ortamları hele sağlıkta biraz da ciddiyet ve sorumluluk isterYa ben bir haftadır işe başladım laborantım ama hemşirelikte yaptırıyorlar mesleğimi iki senedir yapmıyordum hiçbir şey bilmiyorum yani bana işi öğretip gece vardiyasına geçiricekler ben markette kasiyerlikte yaptım lcwda da çalıştım burada onlar gibi bedenim yorulmuyor ama psikolojim mahvolmuş durum da laboratuvar sorumlusu var 50yaşında bir kadın 7yıldır o hastane de çalışıyor ama oradakilerle 20yıllık tanıdık yani her yerde sözü geçen biri hastane sahibi özel getirtirmiş kendisini işi bana o ve yanımdaki kızla öğretiyorlar o da dört senedir yanında ilk günler o kadar güzeldi ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar gösterdiler ama şu üç gündür en ufacık hatam da azarlanıyorum ı bahsettiğim sorumlu tarafından örnek veriyorum ben yaaa of ama kelimelerini çok kullanıyorum bana bir daha sakın o kelimeleri söylediğini duymicam yarın öbür gün başhekime çıktığında böyle konuşursan baba sen bu kıza hiçbir şey öğretemedin mi der diyor ya da evrakta iş yazıyor onu ekstra eklemem gerekiyor ben de unuttum bir kere yazmayı bana kızarak buraya iş yazılacaksın tamam mı iş diye sinirle yazdı deftere sonra bugün artık patlama noktam oldu asistan kızla kavga ediyorlardı ben de boşluğuma geldi noldu dedim döndü hastaların yanında bana kızmaya başladı sen her şeyi merak etme işini öğren işin dışındaki şeylerle ilgilenme öğrenme diye bağırarak konuştu cevap verince daha da sinirlendi orada kızlar sus sus yaptı sonra gelip o hep böyle he de geç dediler ardından böyle zaten bitik durumdaydım o am kan grubu bakıyordum a negatif diceğime pozitif dedim hemen hasta da oradan ben de sağlıkçıyım yıllardır negatif olam kanım ne ara pozitif oldu diye söylenmeye başladı sonra pardon karıştırdım dedim onlara kanı gösterdim neyse halloldu ama kadın gidip başhekime şikayet etmiş sizi cimere şikayet edicem diye bu kadını da getiren aşağı da çalışan hemşirelerden biriydi tanıdığı yani kadın sonra sorumluyu aradılar sorumlu da o hemşireye sinirlendi kızdı yani hani bir şey yok çocuk yeni işe başladı neden gidip hemen şikayet ediyor diye kız gülmeye başladı sonra başhekime çağırdırlar çıktı hemen 10dakika azarlamışlar sorumluyu sonra o da geldi bana konuştu ağlamam başladı yani sonra otobüse bindim arkadaşım aradı olanları anlattım meğerse o hemşire de oradaymış ben gerçekten dayanamıyorum napıcam hastane işi olduğu için de bırakamam tecrübem yok iş bulmam çok zor normalde cevap verirdim ama çıkışımı verirler diye cevap veremiyorum bana bir fırsat oldu çünkü KPSS puanım da 86atanamıyorum da kaldım öyle durmadan ağlıyorum bana denilenleri yapılanları sindiremiyorum çünkü küçük değilim 23yaşındayım sonra gelip hiçbir şey olmamış gibi konuşuyor benimle kimseye de anlatamıyorum şimdi o kız otobüste anlattıklarımı duyduysa gider yetiştirir zaten hemen of gerçekten
İlk başlarda zor gelir hastanede çalışmak. İşi öğrenene kadar canı çıkar insanın. Özel degil devlet te de olsa bu azarlarin bir çoğunu yiyeceksin maalesef.. biraz sabretmeni öneririm sana. Üslubuna da dikkat edersen yaşayacağın sorunlar en aza inecektir. Zaten senin çalışkan biri olduğunu görürlerse emin ol destek olacaklar sana. Bende atanmadan önce 4 ay gibi bir sure ozelde çalışmıştım. O kadar zor koşullarda çalışıyordum ki.. sonra sınava birkaç ay kala hayatta devam edemem dedim istifa ettim. Normalde ders calismaya basladim ama sans yuzume güldü 2 sene önce aldığım puan ile atanmıştım.. ve o hastanede o dönem tek atanan ben olmuştum.. herkese en büyük cevap bu olmuştu.. kpss puanın cok güzel cidden belli ki çalışkan birisin. Bu çalışkanlığıni işine de yansıt sonuçta ekmeğini yiyorsun.. sorumlular da işi öğretene kadar bence haklılar biraz eleştirmekte.. dilerim atanirsin biran önce bunlar da güzel tecrübeler olarak heybende kalır..Ya ben bir haftadır işe başladım laborantım ama hemşirelikte yaptırıyorlar mesleğimi iki senedir yapmıyordum hiçbir şey bilmiyorum yani bana işi öğretip gece vardiyasına geçiricekler ben markette kasiyerlikte yaptım lcwda da çalıştım burada onlar gibi bedenim yorulmuyor ama psikolojim mahvolmuş durum da laboratuvar sorumlusu var 50yaşında bir kadın 7yıldır o hastane de çalışıyor ama oradakilerle 20yıllık tanıdık yani her yerde sözü geçen biri hastane sahibi özel getirtirmiş kendisini işi bana o ve yanımdaki kızla öğretiyorlar o da dört senedir yanında ilk günler o kadar güzeldi ki her şeyi en ince ayrıntısına kadar gösterdiler ama şu üç gündür en ufacık hatam da azarlanıyorum ı bahsettiğim sorumlu tarafından örnek veriyorum ben yaaa of ama kelimelerini çok kullanıyorum bana bir daha sakın o kelimeleri söylediğini duymicam yarın öbür gün başhekime çıktığında böyle konuşursan baba sen bu kıza hiçbir şey öğretemedin mi der diyor ya da evrakta iş yazıyor onu ekstra eklemem gerekiyor ben de unuttum bir kere yazmayı bana kızarak buraya iş yazılacaksın tamam mı iş diye sinirle yazdı deftere sonra bugün artık patlama noktam oldu asistan kızla kavga ediyorlardı ben de boşluğuma geldi noldu dedim döndü hastaların yanında bana kızmaya başladı sen her şeyi merak etme işini öğren işin dışındaki şeylerle ilgilenme öğrenme diye bağırarak konuştu cevap verince daha da sinirlendi orada kızlar sus sus yaptı sonra gelip o hep böyle he de geç dediler ardından böyle zaten bitik durumdaydım o am kan grubu bakıyordum a negatif diceğime pozitif dedim hemen hasta da oradan ben de sağlıkçıyım yıllardır negatif olam kanım ne ara pozitif oldu diye söylenmeye başladı sonra pardon karıştırdım dedim onlara kanı gösterdim neyse halloldu ama kadın gidip başhekime şikayet etmiş sizi cimere şikayet edicem diye bu kadını da getiren aşağı da çalışan hemşirelerden biriydi tanıdığı yani kadın sonra sorumluyu aradılar sorumlu da o hemşireye sinirlendi kızdı yani hani bir şey yok çocuk yeni işe başladı neden gidip hemen şikayet ediyor diye kız gülmeye başladı sonra başhekime çağırdırlar çıktı hemen 10dakika azarlamışlar sorumluyu sonra o da geldi bana konuştu ağlamam başladı yani sonra otobüse bindim arkadaşım aradı olanları anlattım meğerse o hemşire de oradaymış ben gerçekten dayanamıyorum napıcam hastane işi olduğu için de bırakamam tecrübem yok iş bulmam çok zor normalde cevap verirdim ama çıkışımı verirler diye cevap veremiyorum bana bir fırsat oldu çünkü KPSS puanım da 86atanamıyorum da kaldım öyle durmadan ağlıyorum bana denilenleri yapılanları sindiremiyorum çünkü küçük değilim 23yaşındayım sonra gelip hiçbir şey olmamış gibi konuşuyor benimle kimseye de anlatamıyorum şimdi o kız otobüste anlattıklarımı duyduysa gider yetiştirir zaten hemen of gerçekten
İnşAllah dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim bana iyi gelen yorumlardan biri olduİlk başlarda zor gelir hastanede çalışmak. İşi öğrenene kadar canı çıkar insanın. Özel degil devlet te de olsa bu azarlarin bir çoğunu yiyeceksin maalesef.. biraz sabretmeni öneririm sana. Üslubuna da dikkat edersen yaşayacağın sorunlar en aza inecektir. Zaten senin çalışkan biri olduğunu görürlerse emin ol destek olacaklar sana. Bende atanmadan önce 4 ay gibi bir sure ozelde çalışmıştım. O kadar zor koşullarda çalışıyordum ki.. sonra sınava birkaç ay kala hayatta devam edemem dedim istifa ettim. Normalde ders calismaya basladim ama sans yuzume güldü 2 sene önce aldığım puan ile atanmıştım.. ve o hastanede o dönem tek atanan ben olmuştum.. herkese en büyük cevap bu olmuştu.. kpss puanın cok güzel cidden belli ki çalışkan birisin. Bu çalışkanlığıni işine de yansıt sonuçta ekmeğini yiyorsun.. sorumlular da işi öğretene kadar bence haklılar biraz eleştirmekte.. dilerim atanirsin biran önce bunlar da güzel tecrübeler olarak heybende kalır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?