Özel hastanede çalışmak

Sana ilk günler her şeyi ayrıntılarıyla anlatan kıdemlilerin var. Sen ise:

• 1 haftadır çalıştığın bir yerde kıdemline ‘yaa off’lu cümle kuruyorsun
  • tartışma görünce kafanı çevirip işinle ilgilenmek yerine ‘ne oldu?’ diye soruyorsun
  • a negatif kan grubuna pozitif dediğinde uyarılmaya tahammül edemiyorsun
Ne denir ki

kendinizi yetersiz buluyorsanız bu işte çalışmayın.
sizi kimsenin azarlamasına müsade etmeyin.
Kadın uyardığı için değil ama üslup bir kişinin giyimi kuşamı görünümü kadar önemli bir imajdır, yaa, aynen, off, hee gibi sözcükler profesyonellikten uzak. kullanmayın.
kendinize güvenin.

Burada da herkesten bir azar yedim ya bu açıdan bakınca evet haklısınız ama o üslup ne kadar doğru

Ayy bu ne biçim yer be.o onu azarladı, bu buna kızdı, o buna bağırdı, şu bunu şikayet etti.önce yorumları okuyup haksız olduğunu düşünmüştüm ama böyle iş mi olur? Pozitif negatif meselesi neyse de bir kelime eksik yazdın diye ne bu tepki? Her şeyi bilsen sana ne gerek var o zaman? Herkes psikopat hastanede.

Son düzenleme:
Uyarılmaya mı ? kızın anasını bellemiş, içinden geçmiş.yazık kızcağız bir konu açmış daha fena morali bozuldu.ki bence haklı.tek sert çıktığı kavga ettiği konu sahibi değilmiş ki.belli ki sorunlu bir tip.

Canım sağlık alanındayım, üniversitede öğrenciyken dahi ay kelimesini kullandığım için klinikten kovuldum.
Evet ağız alışkanlığı fakat iş disiplini kazanabilmen adına bunlara dikkat etmen gerekiyor.
Eğer seni meslek tanımından başka işler için kullanıyorlarsa, yani yapman gereken şeyleri bilip diğer kısmı bilmiyorsan haklısın. Git ve sağlık bakanlığına şikayetçi ol.
Yani mesela numune örneği alabilirsin laborantlık tanımında bu var (kan alma, pcr vs.)
Fakat enjeksiyon da yaptırıyorlar mı? Hadi diyelim ki yapıyorsun allah korusun sinir felci yapsan sorumluluğu ne olacak?

Cidden daha da bozuldu moralim

Ben diğer çalıştığım yerler de hiç böyle sorunlar yaşamadım sağlık evet daha disiplin gerekiyor ama her şeyde azarlanmayı da gerektirmiyor

Sağlık şakaya gelmez.
Vizite çıkan bir çok dr. yanındaki hemşirenin yanlış bilgi vermesi sonucunda hastanın yanında bile azarlıyor. Bunun sebebi ego değil. Tamamen işi sıkı tutmaktan ileri geliyor. Çünkü bugün yumuşak davranırsa yarın büyük bir vakada sorun olursa telafi edilemez bir durum olur.

Ya,öf ,ay gibi tepkiler sizi karşı tarafa yetersiz gösterir. Böyle durumda sessizliğinizi koruyup işinize odaklanmanız gerekiyor.

Bir de mesleğiniz için geç kalmışsınız. Çok alakasız yerde iş hayatınız olmuş. Böyle bir durumda sağlık alanının kiyisindan köşesinden bir işe girmeniz gerekiyordu. Ya da çok çalışıp KPSS 'den daha yüksek puan almaya bakacaksınız.

Baana cok ciddiyetsiz geldiniz kusura bakmayin. Ya off gibi kelimeler is yerinde hangi sektörde olursa ol kullanilmamali heleki kurumsal yerlerde. Ister yazili ister sozlu yanlis soyleyin yanlis yanlistir heleki kan grubunda.. Ustunuz calisanlardan biriyle konusurken hemde hareretli bir konusmada noldu diye araya girilmez yani anlattiklarinizin tamaminda haksizsiniz

Maşllah o kişinin de hararetli konuşmaktan başka işi yok.kimi azarlasam kimi azarlasam diye geziyor.bu gestapo gibi birşey anladığım kadarıyla.hastane yönetimi de bu höt höt olunca bu iyi çalışır demişler.haksız değil ama bu kadar onu bunu azarlayıp durmak da normal değil.

Ablacım bi sakin ol olur mu? Bak şu an bunları sana karadeniz teknik üniversitesinin hastanesinden yazıyorum.

Öncelikle sağlıkta hata yapmak maalesef çok ciddi şeylere sebep olabilir. Sen azarlamışsın üzülmüşsün ama senin bir hatan birilerinin hayatını kaydırabilir. Bu noktada en dezavantajlı sektör sağlık sektörüdür cünkü hataya yer yoktur.

Duygusal yaklaşma olaylara. Işi sıkı tut,negatif yerine pozitif demen bence tamamen stres ve duygusalliktan

Beni azarlayacaklar diye stress yapıyorsun ve bu sana hata yaptırıyor .

Bunun haricinde üslubun çok önemli ablacım. Hem çalışanlar için hem de hastalar için. Özel hayatında arkadaşlarınla istediğin gibi konuş ama iş ortamında ciddiyeti elden bırakma.

Ben öğretmenim mesela . Asla sağlıkçı olarak görev yapamazdım cünkü stres beni de etkiliyor ve hataya açık oluyorum. Bir öğretmenin hatası telafi edilebilir ama senin ki edilemezse hayatin boyunca bedel ödersin.

Eğer duygusallığı bi kenara bırakıp işine profesyonel yaklaşabileceksen sık dişini. Hepimiz amirimizden azar isitmisizdir olabilir. Bu kadar yıpratma kendini.

Ama yok ben duygularımı bi kenara bırakamıyorum, stres beno ele geçiriyor profesyonel olamıyorum diyorsan bence sağlık sektöründen uzak dur.

Hem kendi selametin için hem de cümlemizin selameti için

Valla anlattığınız her şeyde sorumlunuz haklı geldi bana .of ya diye bir dil olmamalı çalışma ortamında hele yeni başlamış biri için. Elbette fazla merak iyi değil onda da haklı .kan grubu işi zaten falso . Çok toysunuz daha çalışma ortamları hele sağlıkta biraz da ciddiyet ve sorumluluk ister

İş arkadaşlarınızın dedikodusunu ve iş yerindeki yaşadığınız olayları toplu taşımada veya herhangi bir yerde anlatmayın.Bu meslek etiğine aykırı bir durum.

Aynen sizin gibi iş dedikodusunu toplu taşımada anlatan 2 kişinin işten atıldığına bizzat şahit oldum.

Sağlık hata kabul etmez felan demiyecegim onları herkes yazmış çünkü.Derin bir nefes al sakinleş güzelce uyu.Yarin ilk iş gununmus gibi yeniden başla hayatına.Bu iş yerinde biraz tecrübe edinmeye calis daha sonrasında beğenmezsen başka bir yere geçiş yaparsın.İlk hatanda yilma.Kendini üzme. Bu tarz insanlar her yerde varlar.Sen işinde kendini geliştirmeye bak.Kimseyide kafana takma

İlk başlarda zor gelir hastanede çalışmak. İşi öğrenene kadar canı çıkar insanın. Özel degil devlet te de olsa bu azarlarin bir çoğunu yiyeceksin maalesef.. biraz sabretmeni öneririm sana. Üslubuna da dikkat edersen yaşayacağın sorunlar en aza inecektir. Zaten senin çalışkan biri olduğunu görürlerse emin ol destek olacaklar sana. Bende atanmadan önce 4 ay gibi bir sure ozelde çalışmıştım. O kadar zor koşullarda çalışıyordum ki.. sonra sınava birkaç ay kala hayatta devam edemem dedim istifa ettim. Normalde ders calismaya basladim ama sans yuzume güldü 2 sene önce aldığım puan ile atanmıştım.. ve o hastanede o dönem tek atanan ben olmuştum.. herkese en büyük cevap bu olmuştu.. kpss puanın cok güzel cidden belli ki çalışkan birisin. Bu çalışkanlığıni işine de yansıt sonuçta ekmeğini yiyorsun.. sorumlular da işi öğretene kadar bence haklılar biraz eleştirmekte.. dilerim atanirsin biran önce bunlar da güzel tecrübeler olarak heybende kalır..

İnşAllah dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim bana iyi gelen yorumlardan biri oldu

Anladığım kadarıyla unvanınız lab teknikeri/teknisyeni.
Kan alma yetkiniz olabilir, enjeksiyon yapıyor musunuz? Hastanede sizi hangi alanlarda hemşirelik yapmaya teşvik ediyorlar?
Acil serviste görev vermeyi planlıyorlar mı?

@Camgulu güzel özetlemiş.
Anlattığınız duurumlar sizin iş tecrübesizliğinizden kaynaklı, farklı yerlerde çalıştıkça yeni yeni şeyler öğreniyorsunuz.
Oturup ağlamak yerine kendinizi geliştirip oraya uyum sağlayabilirsiniz, anlattığınıza göre kötü bir ortam da yok.
Kurumsallarda ve özellerde kişiliğinize karakterinize hazmedemiyeceğiniz davranışlarda bulunuyorlar.

Üstlerinize karşı daha kibar olun, öffleyip pöfleyerek konuşurum gibi bir tutum yok, siz engelli bir birey değilsiniz ki bu durumu normal karşılasınlar.
Birden fazla görev ile meşkul olduğunuz ortamlarda kafanız karışıyorsa yazdığınızı okursunuz, kafanızdan söylemezsiniz,
Mesela aynı durumda sorulduğunda bir dakika der kağıda bakıp okursunuz.
Yazarken soruluyor ve dikkatiniz dağılıyorsa yazmanız bitince cevap verirsiniz.
Öncelikle işinizi öğrenmeye ve doğru yapmaya odaklanın.

Hemen rahbete kapılmayın yavaş yavaş oturacaktır.
Onlarda sizin yeni ve tecrübesiz olduğunuzu biliyorlar ki anlattıklarınıza göre fazla yüklenmemişler, sizin yüzünüzden sorumlu problem yaşamış.

Siz benzer çalışma ortamında deneyiminiz olmadığı için bocalıyorsunuz.
Memnun değilseniz ayrılabilirsiniz ya da oraya alışmaya, iş dinamiklerini öğrenmeye çalışabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…