- 24 Eylül 2016
- 1.099
- 739
- 123
- Konu Sahibi Sampanyadakizehir
-
Millet bıkmışsın
Gelip millete soruyorsun
Artık resmi nikahla evliyseniz aynı evi paylaşmak için düğün beklemeniz şart değil, sonuçta siz kanunlara göre evli bir çiftsiniz, aslolan nikahtır, düğün işin eğlence kısmıdır. Bu konuda sizin canınız nasıl istiyorsa öyle yapın, laf söyleyenleri de kibarca uyarın.
Bebek konusuna gelince, flört dönemi ne kadar uzun olursa olsun aynı evde yaşamaya başlamadan sevdiğiniz kişiyi tam olarak tanıyamıyorsunuz, evlilik bambaşka birşey, hiç flört etmeye benzemiyor, hem birbirinizi daha iyi tanımak, hem evliliğe, evlilik sorumluluklarına adapte olmak için aslında bir süre bebek sahibi olmamak lazım, eşimle 5 yıl flört ettim, evlenince de 3 ay sonra hamile kaldım, tamam belki biz birbirimizden yana sorun yaşamadık ama evliliğimizin 1. yılına girerken kucağımızda bebekleydik, baş başa yapabileceğimiz birçok şeyi bebeğe göre ayarlamak zorunda kaldık.
Şu kadar zaman bekleyin diyemem, eşinizle aynı evi paylaşmaya başlayınca herşeyi rayına oturttuğunuzu düşündüğünüz zaman ortak karar alarak bebek sahibi olursunuz.
Rica ederim, bebek sahibi olmak için net süreler vermek doğru olmuyor bazen, kimi evlilikler de alışma süreci çabuk oluyor ya da çiftler hemen bebek sahibi olmak istiyor, o yüzden herkes için doğru zaman kendini hazır hissettiği zamandır, ki sanırım siz evli ve çalışan kadın olacaksınız, ev işleri, çalışma hayatı, evliliğe adapte dönemi derken belki 2 yıl çocuk istemiyorum diyeceksiniz, belki de hemen olsun isteyeceksiniz, benim bebek büyüdü kocaman kız oldu, Allah herkesin evladına sağlıklı ömür versin benimkine de inşaallah ama mesela bugünkü aklım olsa en az 1 yıl sonra bebek sahibi olurdum, ev kadını olmama rağmen eve alışma, evliliğe alışma, hemen peşinden bebeğe alışma süreci üst üste geldi, eşim yardım eden bir adam olmasaydı çok aşırı zorlanacaktım, onun yardımlarına rağmen bazen herşeye yetişemiyorum diye ağladığım olurdu :))Yaşayarak görmüş birinden fikir almak çok önemli işte, az çok kendimi eve adapte olmadan bebek sahibi olmuşken hayal edince durumlar ne kadar gerektirirse o kadar beklemek doğru olur diye düşündüm. Teşekkür ederim :)
Biz beş yıllık sevgililiğin ardından evlendik,sevgiliyken başbaşa çok tatile gitmiştik çok gezmiştik birlikte de çok kalmıştık,o yüzden eşimi iyi tanıdığımı düşünüyordum üç aylık evliyken çocuğumuz olsun dedim eşime kafa karışıklığı ve sindirilmemiş bi kararla korunmasız tek ilişkimiz oldu ve hamile kaldım,sindirilmemiş bi karar oldugu için zaman zaman kararımı çok sorguladım yer yer pişman oldum,sanırım evliliğin bilmem kaçıncı yılından ayından ziyade annenin gerçekten hazır hissetmesi gerekiyor,eşim daha kolay uyum sagladı ebeveynlik fikrine ve onun bu tarzı yardımcı oldu bana yoksa cok daha zorlu olabilirdi herseyMerhabalar herkese size uzun zamandır kafama takılan bi konu hakkında soru sormak istiyorum
Bi aydır evliyim okul da bitti sayılır, henüz eşimle aynı şehirde değiliz. Okul arkadaşlarım olsun çevrem olsun ailem olsun herkes önce nikah tarihim için yorum yaptı sonra dini nikahım için yorum yaptılar.
Bunlar geçti şimdi gerdeğe girme yok düğüne kadar bekle ( korunmamız dert galiba )
Düğüne kadar aynı evde yaşama bence, kocanla aynı yerde yalnız kalma bilmem ne ( bunlara çok kızıyorum elimden geldiğince karşımdakileri kırmadan cevap veriyorum)
Şimdi daha bir aylık evli bir kadına, “ bir yıl çocuk yapma aman aman” inadına yaparım istiyorum çocuk seviyorum deyince öyle bi tepki alıyorum ki amaaan asla yapma yok şöyle gördük şöyle duyduk ( akıl veren herkes bekar )
Bu gibi yorumlardan şimdiden gına geldi, özel hayatıma yorum yapmalarından iyice de sıkıldım ama kafam da karışmadı değil.
Sizce çocuk için gerçekten ne kadar beklenmeli? Koşullar yaşlar hayatlar uygunsa? Özellikle Deneyimlemiş olanlardan yorum bekliyorum ( bekarlardan çok yorum aldım ya ondan)
Bi de şöyle bişey var, Allah ne zaman verir biz isteriz de olur mu o iş hiç belli olmaz. Takdir.
Kendinizi hazır hissetmenize bağlı tabi eşiniz de kendini hazır hissetmeli. Bu sadece eve bebek geldi sevelim olayı değil çünkü. Geceleri sürekli ağlayacak, belki uykusuz kalacaksınız, belki emmeyecek sürekli bununla stres olacaksınız, bakacak biri yoksa uzuuun bir dönem sinemaya bile gidemiyeceksiniz vs. Tabi ki güzel yanları çok ama bu büyük sorumluluğa, fedakarlığa hazır olmak lazım yoksa evliliğiniz bir anda sallantıya bile girebilir.Merhabalar herkese size uzun zamandır kafama takılan bi konu hakkında soru sormak istiyorum
Bi aydır evliyim okul da bitti sayılır, henüz eşimle aynı şehirde değiliz. Okul arkadaşlarım olsun çevrem olsun ailem olsun herkes önce nikah tarihim için yorum yaptı sonra dini nikahım için yorum yaptılar.
Bunlar geçti şimdi gerdeğe girme yok düğüne kadar bekle ( korunmamız dert galiba )
Düğüne kadar aynı evde yaşama bence, kocanla aynı yerde yalnız kalma bilmem ne ( bunlara çok kızıyorum elimden geldiğince karşımdakileri kırmadan cevap veriyorum)
Şimdi daha bir aylık evli bir kadına, “ bir yıl çocuk yapma aman aman” inadına yaparım istiyorum çocuk seviyorum deyince öyle bi tepki alıyorum ki amaaan asla yapma yok şöyle gördük şöyle duyduk ( akıl veren herkes bekar )
Bu gibi yorumlardan şimdiden gına geldi, özel hayatıma yorum yapmalarından iyice de sıkıldım ama kafam da karışmadı değil.
Sizce çocuk için gerçekten ne kadar beklenmeli? Koşullar yaşlar hayatlar uygunsa? Özellikle Deneyimlemiş olanlardan yorum bekliyorum ( bekarlardan çok yorum aldım ya ondan)
Bi de şöyle bişey var, Allah ne zaman verir biz isteriz de olur mu o iş hiç belli olmaz. Takdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?