Özel hayat

Evlendikten ne kadar sonra çocuk yapmak en doğru?

• Ankete Katılan
    145

Sampanyadakizehir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
1.099
739
123
Merhabalar herkese size uzun zamandır kafama takılan bi konu hakkında soru sormak istiyorum

Bi aydır evliyim okul da bitti sayılır, henüz eşimle aynı şehirde değiliz. Okul arkadaşlarım olsun çevrem olsun ailem olsun herkes önce nikah tarihim için yorum yaptı sonra dini nikahım için yorum yaptılar.
Bunlar geçti şimdi gerdeğe girme yok düğüne kadar bekle ( korunmamız dert galiba )

Düğüne kadar aynı evde yaşama bence, kocanla aynı yerde yalnız kalma bilmem ne ( bunlara çok kızıyorum elimden geldiğince karşımdakileri kırmadan cevap veriyorum)

Şimdi daha bir aylık evli bir kadına, “ bir yıl çocuk yapma aman aman” inadına yaparım istiyorum çocuk seviyorum deyince öyle bi tepki alıyorum ki amaaan asla yapma yok şöyle gördük şöyle duyduk ( akıl veren herkes bekar )

Bu gibi yorumlardan şimdiden gına geldi, özel hayatıma yorum yapmalarından iyice de sıkıldım ama kafam da karışmadı değil.

Sizce çocuk için gerçekten ne kadar beklenmeli? Koşullar yaşlar hayatlar uygunsa? Özellikle Deneyimlemiş olanlardan yorum bekliyorum ( bekarlardan çok yorum aldım ya ondan)

Bi de şöyle bişey var, Allah ne zaman verir biz isteriz de olur mu o iş hiç belli olmaz. Takdir.

Artık resmi nikahla evliyseniz aynı evi paylaşmak için düğün beklemeniz şart değil, sonuçta siz kanunlara göre evli bir çiftsiniz, aslolan nikahtır, düğün işin eğlence kısmıdır. Bu konuda sizin canınız nasıl istiyorsa öyle yapın, laf söyleyenleri de kibarca uyarın.

Bebek konusuna gelince, flört dönemi ne kadar uzun olursa olsun aynı evde yaşamaya başlamadan sevdiğiniz kişiyi tam olarak tanıyamıyorsunuz, evlilik bambaşka birşey, hiç flört etmeye benzemiyor, hem birbirinizi daha iyi tanımak, hem evliliğe, evlilik sorumluluklarına adapte olmak için aslında bir süre bebek sahibi olmamak lazım, eşimle 5 yıl flört ettim, evlenince de 3 ay sonra hamile kaldım, tamam belki biz birbirimizden yana sorun yaşamadık ama evliliğimizin 1. yılına girerken kucağımızda bebekleydik, baş başa yapabileceğimiz birçok şeyi bebeğe göre ayarlamak zorunda kaldık.

Şu kadar zaman bekleyin diyemem, eşinizle aynı evi paylaşmaya başlayınca herşeyi rayına oturttuğunuzu düşündüğünüz zaman ortak karar alarak bebek sahibi olursunuz.

Yaşayarak görmüş birinden fikir almak çok önemli işte, az çok kendimi eve adapte olmadan bebek sahibi olmuşken hayal edince durumlar ne kadar gerektirirse o kadar beklemek doğru olur diye düşündüm. Teşekkür ederim :)

Rica ederim, bebek sahibi olmak için net süreler vermek doğru olmuyor bazen, kimi evlilikler de alışma süreci çabuk oluyor ya da çiftler hemen bebek sahibi olmak istiyor, o yüzden herkes için doğru zaman kendini hazır hissettiği zamandır, ki sanırım siz evli ve çalışan kadın olacaksınız, ev işleri, çalışma hayatı, evliliğe adapte dönemi derken belki 2 yıl çocuk istemiyorum diyeceksiniz, belki de hemen olsun isteyeceksiniz, benim bebek büyüdü kocaman kız oldu, Allah herkesin evladına sağlıklı ömür versin benimkine de inşaallah ama mesela bugünkü aklım olsa en az 1 yıl sonra bebek sahibi olurdum, ev kadını olmama rağmen eve alışma, evliliğe alışma, hemen peşinden bebeğe alışma süreci üst üste geldi, eşim yardım eden bir adam olmasaydı çok aşırı zorlanacaktım, onun yardımlarına rağmen bazen herşeye yetişemiyorum diye ağladığım olurdu :))

Ben 8 ay geçtikten sonra hamileydim. 1 yıl beklesem ne olurdu bilmiyorum. Başta annem sonra kayınvalidem hep hayırlı haber bekliyor , soruyordu. Her konuştuğumuzda. Ayar oluyordum. Ama bi şey de diyemiyorum torun istiyor onlarda.
Fakat şöyle bi şey var ve bınu kimse anlamıyor. Mesele sadece eşle başbaşa geçirilecek vakit değil. Ayni evde yaşamadan gerçekten insan birbirinin huyunu suyunu anlamıyor. Yarın öbür gün boşanma eşiğine geleceğim bi adamdan neden pat diye çocuk sahibi olayım ki ? Sonra o elalem, boşanma aşamasına gelmiş yeni evli hamile kadına “neden hemen çocuk yaptın, ne acelen vardı ?” Der. Uyarılara eyvallah ama benim taşıyacağım çocuk kimsenin derdi olmamalı.
Ne konular okuyoruz burda. Daha dün bi arkadaş hem Kadın hem erkekle aldatıldım diye konu açtı. 3,5 aylık hamileydi. Kim ister böyle olmasını?bazı şeyler tabi ki belli olmuyor. Adam 20yıl sonra da yapabiliyor yapacağını niyeti bozup. Bence beklemek lazım bi süre

Bebek sadece mutlu evliliği taclandirir,sorunlu giden evliligi hepten bitirir...evlilik sevgililik donemine benzemez,ayni evde yasamaya başladıktan sonra bunu anlayacaksiniz,bence birkaç sene bebek fikrini erteleyin,çünkü hamilelik bebek ne kadar güzel olsada,büyük bir stres çift için,kadinin iste hormonlari degisyor,mide bulantilar,bebek icin korkular endiseler basliyor,vucudunuz değişecek,kilo alırsınız,cinsel hayatiniza belki ara vermek zorunda kalicaksiniz...daha bir sürü şey yani,kolay degil ne kadın için ne de erkek için,ee bu zamanda eşinize çook ihtiyaciniz olacak her konuda,ama hamilelik evliliginizin ilk aylarina denk gelirse,butun bunlara bir de bir birinizi tanıma stresi eklenir,çünkü evliliginiz oturmamış olacak,yuzde %99 çift gibi kavga yapicaksiniz,bir birinize alisana kadar...bence acile etmeyin,bikac sene kendiniz için yaşayın,gezin tozun kari koca evliliginizin tadini çıkarın,evliliginizden esinizden emin oldugunuz zaman bebek yapin bence(kimse boşanmak için evlenmiyor,ama hayatta her sey oluyor)iyice eşinizi tanimadan bebek yapmayin size tavsiyem...ben 4 senelik evliyim,ilk 1-1,5 sene çok kavga yapardik eşimle,ve o zamanlar çok boşanmayı düşünüyordum yaşadıklarım yuzunden,ama zamanla artik her sey güzel olmaya basladi,evliligimiz oturdu,bir birimize daha cok baglandik,bir birimizin huyunu ogrendik,ne zaman alttan almayi, ne zaman susmak gerektiğini ogrendik,bir birimizin neyden hoşlanıp hoslanmadigini öğrendik,ve cok daha nadir kavga yapardik,sadece evliligimin 2.yilin sonunda,ben kendi kendime tamam bu adamdan eminim,esimi cok seviyorum,kesinlikle bosanmak istemiyorum,ondan çocuğum olsun isterim diyebildim,sonra da bebek için biraz hazirlik yaptik maddi manevi kendimizi hazirladik,ve bebek yapmaya karar verdik,çok şükür Allah nasip etti şu anda hamileyim,hamileligim çok zorlu geçiyor,ama eşim bana %100 destek,her konuda yardim ediyor....iyiki de evliligimin başında hamile kalmadim diyorum,çünkü o zaman daha çok ağır bir hamilelik gecirecektim eminim...

Düğün konusu biraz aile ve sosyokültürel yapınızla alakalı. Kanunen sıkıntı yok. Ama özellikle düğün hazırlıkları aileler ve bireyler için yıpratıcı. Aileniz atı alan Üsküdar’ı geçer hesabı devamının istediğiniz gibi olmamasından korkuyordur. Bebek konusu da ayrı bir handikap. Extra yorum yapamayacağım.

Bana göre bebek konusunda kesinlikle haklılar. Henüz evlilik oturmadan yapılan bebekler çok sıkıntılı ve çocuk Dr u olarak şunu düşünüyorum ki en çok bebeğe yazık. Ayrıca evlilik gibi tüm hayatın değiştiği bir kurumda eşinle başbaşa yaşayacağın birçok şeyin kalıp sorumluluğun 10 kat artması yıpratıcı. Ben evliliğimde 2 yıl çocuk düşünmemiştim. Tabiki Allah verir ama kul da cuzi irade gösterir.

Ayrıca unutmayın iki iyi insan = iyi bir evlilik olmuyor bazen. Önce evliliğinizi sağlamlaştırmanızı öneririm. Allah şimdiden mutlu Mesut etsin.

Ben de 6 aylık evliyim, yakın çevreden bebek baskısı çok görmesem de kendi içimde yavaştan anne olma isteği başlıyor ama maddi manevi henüz hazır değiliz 4-5 ay daha cesaret edemeyecek gibiyim. Bu arada 8-9 senelik bir sevgililik döneminden sonra birçok zorluktan geçerek evlendik. Eşim de birbirimizle daha çok başbaşa vakit geçirelim evliliğimiz biraz demini alsın diyor bebek konusunda.
Evlenir evlenmez hamile kalan çok yakın bir arkadaşım da "evlat muhteşem birşey ama inanılmaz zor, kesinlikle ilk zamanlar eşinle başbaşa ol, başbaşa tatil yap sinemaya git, yemege çık bol bol tadını cikar, çocuk er geç Allah nasip ederse olur ama bu cicim aylarında başbaşa olma fırsatı bir daha ele geçmez, biz ilk tatilimizde ve diğer tüm aktivitelerimizde kendimizden, romantizmden çok çocuğu düsunduk.." vs diye öğüt verir hep..

Ben evlendikten 5 yıl sonra cocuk sahibi oldum. Iyiki de öyle olmuş diyorum. Çünkü kendime zaman ayırdım, canım ne istiyorsa onu yaptım, yedim içtim gezdim :) Gerçi benimkisi pcolu olduğum için uzadı tedaviler felan..

1 yıl geçmeli bence. Evliligi yaşayamadan çocuk sorumluluğu almak doğru gelmiyor bana.. Ama herşey nasip kısmet meselesi.

Yas uygunsa demissin de universiteden yrni mezun biri ne kadar uygun olabilir

Ne oluyor siz cocuklara allah askina bu ne hiz bu ne acele ? Once bir buyuyun yahu
Cocuk dunyanin en zor seyi
Disaridan cok mu kolay geliyor?
Sizlere degil ama sizin gibi cocuklarin dogurdugu cocuklara cok uzuluyorum ben
Dunyaya gelen her cocuk olgun , saglikli , akli basinda bir anneyi hak ediyor
Siz su anda kendinizi cok olgun saniyorsunuz buyuk ihtimalle ama degilsiniz
Once hayatinizi bir yasayin , cocuk bir yere kacmiyor
Ben ilk cocugumu 30 , ikinciyi 38 de dogurdum
Lutfen hemen cocuk yapmayin

ailenın derdi özellikle erkek tarafı kızın çocugu oluyormu olmuyormu onu ögrenmek ,

kendı çocuklarının muhakkak oluyor yaaa

Biz beş yıllık sevgililiğin ardından evlendik,sevgiliyken başbaşa çok tatile gitmiştik çok gezmiştik birlikte de çok kalmıştık,o yüzden eşimi iyi tanıdığımı düşünüyordum üç aylık evliyken çocuğumuz olsun dedim eşime kafa karışıklığı ve sindirilmemiş bi kararla korunmasız tek ilişkimiz oldu ve hamile kaldım,sindirilmemiş bi karar oldugu için zaman zaman kararımı çok sorguladım yer yer pişman oldum,sanırım evliliğin bilmem kaçıncı yılından ayından ziyade annenin gerçekten hazır hissetmesi gerekiyor,eşim daha kolay uyum sagladı ebeveynlik fikrine ve onun bu tarzı yardımcı oldu bana yoksa cok daha zorlu olabilirdi hersey

Hem milletin yorumlarından bıktım diyorsun, hem de gelip özel hayatınla ilgili soru soruyorsun.

Kesin cevrendekilere de sen soruyorsundur onlar da hoşlanmadığın bir şey söyleyince yaa uff herkes yorum yapıyor moduna giriyorsundur.

Kendinizi hazır hissetmenize bağlı tabi eşiniz de kendini hazır hissetmeli. Bu sadece eve bebek geldi sevelim olayı değil çünkü. Geceleri sürekli ağlayacak, belki uykusuz kalacaksınız, belki emmeyecek sürekli bununla stres olacaksınız, bakacak biri yoksa uzuuun bir dönem sinemaya bile gidemiyeceksiniz vs. Tabi ki güzel yanları çok ama bu büyük sorumluluğa, fedakarlığa hazır olmak lazım yoksa evliliğiniz bir anda sallantıya bile girebilir.

Ben 1 yıl eşlerin başbaşa gezip eğlenmeleri, birbiriyleriyle yaşamaya aile olmaya alışamarı ondan sonra aileye yeni bir üye katmaları taraftarıyım (tabi yaşlar gençse). Ama bir tavsiyem bu 1 yıllık süreç içerisinde bi kadın doğuma gidin bi rutin muayene olun, hamileliğe engel bi durumunuz olmadığından emin olun .

Ben de aynı düşüncelerle 1 yıl korunmuştum ama maalesef bende çikolata kistleri varmış şimdi 4 senedir tedavilere uğraşıyorum bu rahatsızlığımı bilsem 6 aydan fazla korunmazdım

8 ay sonra hamile kaldım. Kv kp görümce başladılar değişmeye. Hamile artık bir yere gidemez boşanamaz düşüncesi ile. Yani karşındaki insanlara bağlı istersen 10 sene sonra hamile kal insan değillerse yine pişman olursun erken diye.

Bu konular milletin yorum yapmayı en çok sevdiği konular. Ben evlendikten 4 yıl sonra yaptım yaklaşık olarak. Hiç de pişman degilim. Daha önce de olsa olurdu ama bence böyle iyi. Aynı evde birbirini tanimadan rahatça vakit geçirmeden çocuk yapmak tuhaf. Özel sebepler hariç tabi ki. Çalışacaksınız iş bulmanız oncelikli olsun. Sonrasina hazır olma durumunuza göre karar verirsiniz. Sizin kendinizi gerçekten hazır hissetmeniz çok önemli. O çocuk yapmak diyenler çocuk olunca ortadan kayboluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…