Özel hayat

Evlendikten ne kadar sonra çocuk yapmak en doğru?

• Ankete Katılan
    145
Henüz aynı şehirde olmadığınızdan bahsetmişsiniz. Bence bu yüzden çocuk için acele etmeyin. Önce aynı evde yaşamaya başlayıp birbirinizi tanıma sürecini atlatmanız gerekir bence.
Bende 5,5 yıl flört ettikten sonra evlendim. Buna rağmen 1,5 - 2 senemiz çatışmayla geçti. Hiç korunmadım hep çocuk istiyordum ama Rabbim şimdi nasip etti yani 2,5 senelik evliyken iyi ki de daha önce olmamış dedim benim için zamanı şimdiymiş gerçekten.

Sampanyadakizehir merhaba.
Öncelikle tebrik ederim. Bir ömür boyu mutlu olmanız dileğimle
Eşimle evlenmeden once uzuun yıllar birlikteliğimiz oldu. Ayni evde yaşamış olmamıza rağmen evlendikten sonra sorumluluk, sevgi, ilgi, herseyimiz karşılıklı daha da arttı.
Ben 35 yaşımda evlendim. 4 yıl oldu. Hah dedik biz bu evliliği güzelce yürütürüz dedik hadi çocuk yapalım dedik. Evliliğimizin 6.ayından itibaren çocuk istedik ama bu kez de çocuk bi türlü gelmek istemedi :) Noldu bir sürü denemeler tedaviler derken bebiş ekim ayina ancak doğacak kısmetse..
Özetlemem gerekirse, artık kanunen evlisiniz. Eşinizle birlikte yaşamak en doğal hakkınız . Buna kimse laf edemez, karisamaz. Cocuk yapmak icin de ne zaman ki evliliginizde "acaba" soruları kalmaz, eşinizle ortak karara varırsınız, işte o zaman cocuk düşünebilirsiniz. Bebişin dogru zamanda saglikla gelmesi dilegimle

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim gerçekten son söylediğiniz güzel bi öğüt benim için de :)

Amin çok teşekkür ederim :)

Öncelikle hayırlı olsun.Rabbim bir ömür boyu mutlu etsin.bana özellikle annem çok yalvardı kızım en azından 1 yıl bekle diye ama ben evliliğin 2.ayında hamile kaldım.30 yaşımda evlilik yaptım yaşım geçiyor diye korktum biraz da açıkçası.çocuğum baş tacım tek gerçeğim ama gelin görün ki herşeyin gerçek yüzünü çocuktan sonra gördüm.ve yine diyorum ki annelerin her söylediklerinde bir doğru var.şuan boşanma sürecindeyim.

Ben bebek baskısı görenlerden değilim. Gerdek de hamile kalınca ) ben bile sok )

Sen kendini ne zaman hazir hissederseniz o zaman yap. Bazen Rabb'im ne derse o oluyor.

Bir arkadaşım korunmustu ilk yıl. Sonra çok çocuk istedi 4 sene olmadı. Sonrasında kendiliginden oldu. Birazda nasip isi.

Bence ne zaman ki karşıdaki insandan emin oldun. Sorunsuz bir evliliğin oldu ( ufak tefek tartışmalar illaki olur bence güzel de oluyor arada barışması çok tatlı oluyor ) aklında acaba bitince. Evliliğin tadını çıkart Esinle :) bebek olur zaten birgun. Ben eşimle uzaktan iliski yaşadım O İngiltere de ben Kanada'da 5 saat farkına rağmen 3 yıl görüşmeye devam ettik evlenmeden önce sadece 1 kez yanıma geldi erkeklerden delice korkan ve çekinen ben eşimi gördüğüm an sanki yıllardır onu bekliyormuşum gibiydim bir an bile yabancılık çekmedim ve bu görüşmeden 7 ay sonra evlendik hemen alıştık bir birimize,evliliğimize galiba bu konuda çok şanslıydık. 2 yıl bebek yapmam derken evliliğimiz tam 1 yılı doldurduktan 1 ay sonra hamile kaldım :) asla pişman değilim. Umarım çok güzel bir evliliğin olur arkadaşım+güzel tatlı bebekler.

Bunun herkese göre farklı bir cevabı vardır
Ben 6,5 sene sevgililik + 6.5 sene evlilikten sonra yaptım.
Ve bazen erken miydi yaa diye düşünüyorum

Maddi durumu, hayattaki amaçlarınızı, iş durumlarını vs vs düşünerek karar almanız mantıklı olur

22 yaşındayım, nişanlıyım ve şöyle düşünüyorum çocuk kocaman bir sorumluluk, baktın besledin diye bitmiyor, kendi ayakları üzerinde durana kadar üzerinde taşıyorsun sorumluluğunu. Ayrıca maddi anlamda bir güvencem yok, evimi belki arabamı alıp, çalışmadığım zaman da çocuğuma maddi anlamda yetebilecek bir evreye ulaşmış olmayı beklerim, yapmak için değil düşünmek için. Çünkü her geçen gün var olan düzene bir can getirmeyi daha da bir bencillik ve düşüncesizlik olarak görüyorum. Doğan büyüyor ama nasıl büyüyor, ne şartlarda büyüyor, insan olmanın gerekliliklerinden uzak yalnızca yemek ve barınakla bir ömür geçiren çocuklar var dünyada, belki onları bile bulamayanlar.

Çocuk kısmının dışında eş var, koskoca bir hamilelik dönemi, öncesi sonrası var. Hiç bir şey yapmadan tembel tembel yattığımız bir pazar gününü bile özleyeceğim bir döneme lambur lumbur dalmak istemem kendi adıma. Her üreyebilenin üremesi gerektiğini düşünmüyorum, iyice düşünülmeli dünyaya bir can getirmek.

şayet çocuğuna hem anne hem baba olacak gücün varsa bir ömrüne ona adarsan her an olabilir.
hep diyorum bir anne tam anlamıyla hazırsa olur. çünkü kimseye güvenip çocuk yapılmaz. bu eş bile olsa.

Aynı evde yaşamaya başlayın. Huyunu suyunu görün ondan sonra çocuk düşünün bence. Eşimle 3 yıl görüştük evlenmeden önce. Benim okulum vardı. Yine de evlendiğimde bambaşka biriydi. Aynı tastan kaşıklamadıkça tanımazsın derler bizde :)

Evlendikten 3 ay sonra hamileydim. Çok şükür güzel oldu her şey, pişman da değilim ama 5-6 ay gezip tozup tadını çıkarmak güzel olurdu bence. Çocuksuz bir hayatı hiç bilmiyorum mesela. Bütün evlilik hayatımız çocukla planlandı. O da ayrı bir keyif ama çocuk zaten bir kere olduktan sonra artık hep 3 kişisin. En azından bir kaç ay iki kuru kafa takılmak da eğlenceli olsa gerek.

Ben evlendikten 1 yıl sonra hamile kaldım, şimdi yakınlarıma eşinle gez toz sonra peş peşe yap çocuklarını diyorum. Zaman geçince telafi olmuyor, ama şuda var, kızım şimdi kocaman yanımda arkadaşım gibi:), hertürlü avantajıda var dezavantajıda var, bence en doğru zaman kendini hazır hissettiğin zaman:)

25 yaşında evlendim ve çalışmadığım için eşimi sevdiğim yani velhasıl şartlar bana uygundu ki eşimin yaşı dolayısıyla bir yoldan önce hamile kaldım.ilk bir yıl istemiyordum başta ama dayanamadım o duyguyu biran önce yaşamak istedim ki iyiki de olmuş

Eşiniz ve siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz çocuk için en uygun zamandır bence. Ama nacizane fikrim biraz evliliği oturtup tadını çıkarmak gerek. Evlendiğimin 10. Ayında hamile kaldım. O süre de iyi kötü evliliğe alışmaya çalıştık gezdik eğlendik. Yapabileceğimiz şeyleri başbaşa yapmaya özen gösterdik. Sonra ben pco olduğumu iki yumurtalığımda da olduğu için kistler hamile kalamazsın dedi doktorlar. 5 6 farklı doktor imkansız olduğunu 1 yıl korunmamamı eğer olmazsa tedaviye başlayabileceklerini söylediler. Yine de ümidimizi kaybetmedik. Hemen olmaz nasılsa baksana imkansızmış düşük ihtimalmiş denk gelmez dedik. Ama korunmadığımın 2. Ayı hamile kaldım ve evlendik evleneli 3 kez adet olmuştum. Yani eğer doktorlar imkansız demeseydi ben yine beklerdim ama nasılsa olmaz anca tutar diye düsününce erkenden sahip oldum. Şimdi evet hazırım ama şartlar farklı olsaydı yine beklerdim. Daha gezilecek çok şehir keşfedilecek çok yer var malesef. :)
Bir süre başbaşa olmanın sakinliğin tadını çıkarın. Evlilik bambaşka ve zor bir süreç özellikle çalışacan kişilere daha bir zor. Eşinize ve kendinize zaman tanıyın. :)

Düğün konusunda da nasıl isterseniz öyle yapın ama ben nikahım yapılsa düğünümü beklemeden eşimle yaşamaya başlardim. Hayırlı olsun.

1,5 yil sonra yaptım. Esimle evlilik bağımızı tamamen olusturup gönlümüzce gezdik tozduk. Yalniz kaldik.... hatta simdiki aklim.olsa 1 2 sene daha beklerdim .cocuk cok yorucu bir surec. Es ile kaliteli zamanlar geçirmeden cocuk yapmamali. Ha ama annelik.babalik.cok.guzel duygular o ayri mevzu hiçbirşeye degismem.yavrucugumu.

Ben 2 yıllık evliyim yeni yeni bebek düşünüyorum. Evlilik paşkolojisi çok farklı hiç bir sorun olmasada uyum sağlaman için belli bir zaman geçmesi gerekiyor.
Bir sürü yeni insan akraba kontenjanından hayatına dahil oluyor.
Yani bi düzen oturtmak, evliliğe alışmak, rahatça vakit geçirmek bence önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…