- 8 Kasım 2018
- 5.966
- 14.770
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben sizin adınıza çok sinirlendim. Benim kızım da çok seçici ve doktor takipliyiz. Buradan belki size soranlara da cevap olur. Bu derece bir seçicilik varsa diğer şeyler arka plana atılıyor. Yesin de nasıl ve hangi koşulda yerse yesin durumunda oluyor. Kızım okulda yemiyor olsa ne olursa olsun ben de gönderirdim. Benim için çok hassas bir konu bu.Merhaba
Kızım ilkokul 2. Sınıfta , 3 yıldır aynı okula devam ediyor.
Okulumuzda yemek çıkıyor ancak kızım yemiyor . Yemiyor derken de öğretmenlerinin bu çocuk hiç yemiyor yemeyen çocuk gördük ama bu kadarını görmedik dediği derecede yemiyor.
Okulda evden yiyecek gıda getirmek serbest . Ben de beslenme kutusu hazırlıyorum. Ancak bir kaç anne kimsenin beslenme göndermemesi için karar almak istediler ben uyamayacağımı göndermek zorunda olduğumu söylesemde kabul etmediler . Sonunda bu konuda karar verici olduğunu düşünen bir veli beslenme göndererek fikir ayrılığı yapmış olduğumu söyleyip beni bu gruptan çıkardı.
daha sonra ise öğretmen kızıma beslenme getirmemesini getirirse de gizli gizli yiyebileceğini söylemiş.
Oysaki bütün sınıflar beslenme getiriyor ve yemekhanede kahvaltı ve ilkindi öğünlerinde yiyorlar.
Bu konuyu öğretmenle görüştüm ancak çözüm bulamadım.
Okul müdürü ve müdür yardımcısı ile görüştüm . Beslenme konusunda sağlıklı gıdalar olması hariç bir kısıtlama olmadığını getirmeye devam edebileceğimizi söylediler. Ancak bir kaç veli kızımın beslenme getirmesine takmış durumda sürekli ve düzenli olarak Whatsap grubunda kızım ve benim hakkımda çirkinleşen konuşmalar yapılıyor .
Bu arada bu gruptan beni çıkaran veli öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Okul yönetimi ile bu durumu da paylaştım ve kesinlikle öğretmenin iş sözleşmesinde yasaklanmış bir durum maddi değeri olan hediye kabul etmek dediler
Ancak öğretmen en son kızımı yemekhanede beslenme kutusunu getirip yememesi konusunda azarlamış .
Ne yapacağımı şaşırdım . Fikirlere ihtiyacım var.
Sanki devlet okulunda herkes aynı yiyeceği mi getiriyor ? Bizde genel yasaklar var tamam veri kalanı istediğinizi koyun diyor öğretmen. Can çekme olayı illaki olacak. Beslenme çekmez tenefuste çikolata alan olur onu çeker bunun önüne geçilemez ki.Bizim okulda yasak bende yasak olmasını destekliyorum. Raporlu hastalık olur o durum ayrı ama serbest olunca herkes kafasına göre bir şeyler koyuyor.. Eski okulda kışın böğürtlen gönderen vardı . Yada kurabiye koyuyorlar diğer çocukların canı istiyor bu sefer. Çocuğunuz da mutlaka yiyecek bir şey bulur kimse açlıktan ölmez
Taşımalı eğitim yapan 700 kişilik okulda öğretmenlik yaptım. Öğle yemeğini devlet veriyordu. Çocuklar o kötü çıkan yemekleri yiyebilmek için iştahla sıraya giriyorlardı. Kimisi de evden beslenme getiriyordu. Sınıfta oturup yiyordu. Kimse de vay efendim sen niye beslenme getiriyorsun demedi :))) şu zengin dertleri, paran olunca en ufak bir şeyde benim dediğim olacak mevzusuna geliyor konu.Merhaba
Okulumuzda yemek çıkıyor ancak kızım yemiyor . Yemiyor derken de öğretmenlerinin bu çocuk hiç yemiyor yemeyen çocuk gördük ama bu kadarını görmedik dediği derecede yemiyor.
Okulda evden yiyecek gıda getirmek serbest . Ben de beslenme kutusu hazırlıyorum. Ancak bir kaç anne kimsenin beslenme göndermemesi için karar almak istediler ben uyamayacağımı göndermek zorunda olduğumu söylesemde kabul etmediler . Sonunda bu konuda karar verici olduğunu düşünen bir veli beslenme göndererek fikir ayrılığı yapmış olduğumu söyleyip beni bu gruptan çıkardı.
daha sonra ise öğretmen kızıma beslenme getirmemesini getirirse de gizli gizli yiyebileceğini söylemiş.
Oysaki bütün sınıflar beslenme getiriyor ve yemekhanede kahvaltı ve ilkindi öğünlerinde yiyorlar.
Okul müdürü ve müdür yardımcısı ile görüştüm . Beslenme konusunda sağlıklı gıdalar olması hariç bir kısıtlama olmadığını getirmeye devam edebileceğimizi söylediler. Ancak bir kaç veli kızımın beslenme getirmesine takmış durumda sürekli ve düzenli olarak Whatsap grubunda kızım ve benim hakkımda çirkinleşen konuşmalar yapılıyor .
Bu arada bu gruptan beni çıkaran veli öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Okul yönetimi ile bu durumu da paylaştım ve kesinlikle öğretmenin iş sözleşmesinde yasaklanmış bir durum maddi değeri olan hediye kabul etmek dediler
Ancak öğretmen en son kızımı yemekhanede beslenme kutusunu getirip yememesi konusunda azarlamış .
Kız kardeşim böyleydi yemekhanede ki hiç bir öğünü yemezdi. Kahvaltı da zeytin peynir dahil. Annem her öğün okula gider ona evden bişeyler götürürdü. Şuan 22 yaşında ünv gidiyor halen yemekhane yemeklerini yemiyor. Bazen diyorum ki annem bu kadar üstüne düşmeseydi yerdi yemek zorunda kalırdı bu sayede alışırdı belkide.Merhaba
Devlet okulunda 3 öğün yemek veriliyor mu. Ha devlet anaokulunda da bir liste olur O listeye göre yiyecek gönderilir. Yani herkes gene kafasına göre yiyecek getirmemeli. Ayrıca ilkokul ve anaokulunda kantin yasak bizim okulda .Sanki devlet okulunda herkes aynı yiyeceği mi getiriyor ? Bizde genel yasaklar var tamam veri kalanı istediğinizi koyun diyor öğretmen. Can çekme olayı illaki olacak. Beslenme çekmez tenefuste çikolata alan olur onu çeker bunun önüne geçilemez ki.
Devlette anaokulda liste var evet ama ilkokulda hiçbir öğretmen uğraşmıyor liste ile. İlkokulda da beslenme koyuyoruz ama istediğimizi koyuyoruz. Bazen de para veriyoruz tost al diyoruz.Devlet okulunda 3 öğün yemek veriliyor mu. Ha devlet anaokulunda da bir liste olur O listeye göre yiyecek gönderilir. Yani herkes gene kafasına göre yiyecek getirmemeli. Ayrıca ilkokul ve anaokulunda kantin yasak bizim okulda .
Sakin sakin anlatmaya kendimi gaza getirmemeye çalışıyorum . Tek yapmadığım şu ana kadar kavga etmek oldu. Eğer kavga çıkarırsam biliyorum ki daha çok etki göreceğim ama diğer yandan çocuklar bu durumdan çok etkilendi daha fazla üzülmesinler istiyorum .Ben sizin adınıza çok sinirlendim. Benim kızım da çok seçici ve doktor takipliyiz. Buradan belki size soranlara da cevap olur. Bu derece bir seçicilik varsa diğer şeyler arka plana atılıyor. Yesin de nasıl ve hangi koşulda yerse yesin durumunda oluyor. Kızım okulda yemiyor olsa ne olursa olsun ben de gönderirdim. Benim için çok hassas bir konu bu.
Bu kadınların derdi ne sizinle? Okulun genelinde serbest olan bir şey için neden sınıfa ayrı karar alınıyor? Sizi ne hakla sınıf grubundan çıkarıyorlar? Öğretmene yasak olmasına rağmen nasıl pahalı hediyeler alırlar? Bu öğretmenin cocuklara eşit davranacağına nasıl inanıyorsunuz? Öğretmen nasıl sizin çocugunuzu azarlar?
Aşırı şekilde pasif ve sakinsiniz.
Ben müdürle bunu da konuştum ve velilere de bu şekilde söylemiştim. Tüm okulda yasak olursa elbetteki benim kızım alışmak zorunda kalır işime gelir. Ama yan sınıflar yemekhanede beslenmesi kabını açıp güzelce yiyorlar bizimkiler bakıyor . Ve benim kızım zaten yemiyor .Bizim okulda yasak bende yasak olmasını destekliyorum. Raporlu hastalık olur o durum ayrı ama serbest olunca herkes kafasına göre bir şeyler koyuyor.. Eski okulda kışın böğürtlen gönderen vardı . Yada kurabiye koyuyorlar diğer çocukların canı istiyor bu sefer. Çocuğunuz da mutlaka yiyecek bir şey bulur kimse açlıktan ölmez
Dediğiniz gibi öğretmen hediye aldığı o baskın velinin sözüne uyuyor maalesef , okul vakıf okulu ve hediye meselesinin öğretmenle yapılmış sözleşmede fesih sebebi olduğunu söylediler . Bekliyorum umarım öğretmenle okul idaresi çözebilir konuyu.siz idareyle görüşüp idare beslenme yollaması konusunda sıkıntı çıkarmadıktan sonra velilere halt yemek düşer. öğretmenizin bu konuda net bir tutumda olup, velilerin ağzını kapatması gerekiyor. ne münasebet çocuk gizli gizli yiyecekmiş?? hangi eğitimci bir çocuğu arkadaşlarından ayrıştırıcı bu hareketi tasvip eder anlamak güç. bence bir kez daha öğretmenle konuşun. velilerin bu tavrını da anlatın. muhtemelen öğretmen velilerle bir olup sizi çekiştirdiği için veliler de bundan yüz buluyor. öğretmen yapıcı bir rol oynamazsa da tavrınızı değiştirip idareye çocuğunuzu okuldan alacağınızı ve gerekli mercilere öğretmenin hediye kabul etmesi de dahil olmak üzere şikayette bulunacağınızı söyleyin. bu onların yumuşak karnı, malum özel okul.
Gaza getirmek değil hakkınızı aramak. Karşınızdaki kişiler sizi anlıyor talebiniz basit bunda anlamayacak bir şey yok. Karşınızdaki kişilerle çıkar çatışması yaşıyorsunuz. Sizin sesiniz onlardan daha yüksek çıkmadığı sürece kızınız öğretmenin kötü tutumuna maruz kalacak.Sakin sakin anlatmaya kendimi gaza getirmemeye çalışıyorum . Tek yapmadığım şu ana kadar kavga etmek oldu. Eğer kavga çıkarırsam biliyorum ki daha çok etki göreceğim ama diğer yandan çocuklar bu durumdan çok etkilendi daha fazla üzülmesinler istiyorum .
bizde de yasak ve ben yasak olmasini destekliyorum .ozel hastaliklar haric cocuk sadece patates kizartmasi,makarna yese ben benimkilere yemekhanede kuru fasulye ye dedigimde kiyamet kopacak bizim evde.Bizim okulda yasak bende yasak olmasını destekliyorum. Raporlu hastalık olur o durum ayrı ama serbest olunca herkes kafasına göre bir şeyler koyuyor.. Eski okulda kışın böğürtlen gönderen vardı . Yada kurabiye koyuyorlar diğer çocukların canı istiyor bu sefer. Çocuğunuz da mutlaka yiyecek bir şey bulur kimse açlıktan ölmez
Müdür ve müdür yardımcısı getirebilirsiniz dedikten sonra öğretmene laf düşmez,ben olsam bir daha kızımı beslenme konusunda uyarirsaniz cimere sizi şikayet etmek zorunda kalacağım diye bir konuşma yaparım öğretmenleMerhaba