Özel okuldan devlet okuluna geçiş

MoonlitSoul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
589
Puanlar
103
Oğlum 3 senedir bulunduğumuz şehirdeki köklü bir koleje gidiyor 1. sınıfta şuan. Geçen senelerden okula ve arkadaşlarına alıştığı için bu sene de alternatifleri araştırmadan buraya gönderdik ama tabi bu sene sınıflar dağıtıldı ve iyi arkadaşlarıyla aynı sınıfa denk gelemedi. Öğretmenimiz de yeni geldi bu sene ama şansımıza biz iyi anlaşıyoruz oğlum da öyle ilgili bize karşı. Bazı veliler şikayetçi öğretmenden çok ters olduğunu söylüyorlar ama biz bir problem yaşamadık.

Ancak içime sinmeyen şeyler var, biraz problemli çocukları attıkları bir sınıf olmuş sanki öğretmen yeni geldiği için de ona vermişler gibi geldi bana. Okulun akademik ve İngilizce eğitiminden de çok memnun değilim, 3 senedir İngilizce gören çocuklar hala my name is kısmındalar mesela. Evde sürekli ben destekliyorum dil anlamında.
Devlet okuluna geçmeyi düşünüyorum sınıfların 20 kişi olduğu proje okulu var gönderebileceğim. Ama oğlum sessiz sakin bir çocuktur uyum sağlar mı dışlanır mı sonradan geldiği için emin olamıyorum. Bir yandan tr şartlarında el bebek gül bebek olmasını istemiyorum o yüzden de geçiş yapmak istiyorum. Bu sene fiyatlar çok yüksek ve bizi zorlayacak. Ödediğimiz meblağlara göre beklentimi hiç karşılamıyor benim. Benim gibi düşünüp özelden devlete geçenler neler yaşadınız çocuğunuz uyum sağladı mı paylaşabilir misiniz?

Ben kızımı devlet okuluna veriyorum.
Şuan 8.5 yaşında 3. Sınıfa gidiyor.
1. Sınıftan beri ingilizce eğitimi alıyor. Bu sene +4 yıl kampanyalı fiyattan yazdırdım. Amacım okul devam ettiği müddetçe dil anlamında dışarıdan desteklenmesidir.
Ek olarak dans kursuna gidiyor.
Evde online özel Matematik dersi alıyor.
Doping hafıza uygulamasına kayıtlı.
Özel okul bana mantıksız geliyor.
Şu yazdıklarım 1 yıllık özel okul parası etmez.
Hem maddi anlamda hem de egitim anlamında geleceğe yönelik yatırım yapıyorum.
Özel okula kolay kolay vermem.

Hangi İngilizce eğitimi alıyor online mı

Bu arada neden ek ders aldırıyorsunuz çocuğa geride mi ?

Oğlum özelde üçüncü sınıfta. Okuldan memnunuz biz. Öğretmeni biraz bazen sevmediğim onaylamadığım uygulamalar yapıyor ama sınıfı okulu arkadaşlarını seviyor diye sabrediyoruz. Ben açıkçası seneye bursluluk sınavında dişe dokunur bir indirim olmazsa devlete geçireceğim.
Her anlaşma dönemi yüzde kaç olur diye düşünmekten sıkıldım.
Ki bizim okul akademik ve ingilizcede iyi ona rağmen. Zayıfsa gerek yok

Bu arada neden ek ders aldırıyorsunuz çocuğa geride mi ?
Okullardaki İngilizce eğitimi yeterli değil benim görümce de gönderiyor. Speaking yapıyorlarmış. Okulda her öğrenciyle ayrı ayrı speaking/ reading yapacak vakit yok.

Devlet okuluna verin. Özele verdiğiniz para ile de çocuğu istediği kurslara goturebilirsiniz

Benim çocuklarımın bazı sağlık problemi var. Çevre okul çok kalabalık. Kıyamadım özele verdim. Ama yirmi kişilik sınıfı olan okul bulsam ben yollardım. Dışardan İngilizce dersi alabilir. Bir üniversite öğrencisi gelip derslerinde yardımcı olabilir. Spor kursuna gidebilir.

Oğlum ortaokula kadar özelde okudu
Sonra devlet lisesini kazandı orda devam ediyor
Hepsinin ayrı ayrı artısı eksisi var
Özel okul öğretmenleri davranış olarak daha yumuşak idareci
İngilizce oğlum kabul etmese de çok iyi öğretildi
Güvenlik konusunda kafam çok rahat idi
Sınıf kalabalık değildi
Hijyen iyiydi
Bir sürü satranç buz pateni müzik aletleri çalmak yüzme öğrenmek gibi artıları oldu
Kötü yanları arkadaşları iyi ama iletişimleri zayıftı
Yan yana gelince sohbet yoktu hiç birbirleri hakkında bilgi sahibi değillerdi
Sınıf ortamında rekabet yoktu kimsenin ders umrunda değildi sanki
Yemek pahalı ve güzel değildi
İstedikleri kadar yiyemiyorlardı
Müdür gelirse yemeye ,dağıtıyorlar ,gelmezse bizi üzmeyin diyolarmışçocuk yemek istediği için üzülen çalışanları vardı

Devlet okuluna geleyim
Çok çok iyi öğretmenleri de var hiç sevmediği öğretmenleri de
Sevdiği öğretmenin dersleri çok iyi
Bir yıl hazırlık okudu özelde okumanın rahatlığını yaşadı hala yaşıyor
Devletten gelen arkadaşları baya zorlandılar hala devam ediyor zorlukları
Arkadaşları ile iletişimi çok iyi farklı okullardan gelen çocukların kattığı bir sürü şey oldu
Onunla beraber biz de öğreniyoruz
Toplu taşımayla tanıştı gözüm arkada kalsa da öğrenmesi kendi başarabilmesi hoşuma gidiyor
Okulunfa çok fazla öğrenci klubü bulunuyor baya sosyal
Sınıf mevcudu 30 oğlumun eski okullarına göre çok yüksek 6 kişilik sınıflarda okumuşluğu oldu çünkü
Hijyen okul çalışanları yapıyor ama kalabalık çabuk kirleniyormuş
Yemek ucuz ama kötü
Eğitim bana göre öğretmenler elinden geleni yapıyor
Oğlum da harıl harıl bir çalışma yok
Tabi benimki büyük
20 kişilik bir sınıf olsa gönderir miydim bilmiyorum çünkü yaşadığım semt kötüydü malum İstanbul
Şimdiki okulunu kazanmasa yine özelden devam ederdim
Eğer çevre iyi ise denenebilir yaşı küçük ,orta sınıfta vermektense şimdi vermek daha iyi olabilir alışması açısından(tabi öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir)

Ortaokul için özel daha mantıklı diyorsunuz yani.
Benim de bu aralar kafam bu konuda çok karışık. Oğlum seneye ilkokulu şehrin köklü bir kolejinden bitirecek. Okulu disiplinli güzel. Memnunuz. Ama her sene yüzde kırk zamdan da bıktık.
Ortaokulda iyi bir indirim yakalayamazsa devlete geçsin diyordum ortaokulda. Bir ini iyi ortaokul var adresimiz tutmuyor ama şansımı denerim belki kayıt parasıyla hallederiz diyordum. Siz böyle yazınca yanlış mı yapıyorum dedim şimdi.

Maddi imkanım el veriyorsa ve kaliteli bı özel okulsa gönderirim.ama her köşe başında açılan özel okulsa asla gondermem o paraya yazık.suan her mahallede neredeyse var onlara verilen para boşa gidiyor.bilindik okullar olursa o paraya hiç acimayin bence.maddi anlamda zorlayacaksa çok iyi devlet okulları da var.korkmayin çocuklar çabuk alisiyor

Başta özel mi yoksa devlet mi diye düşünüp uzun uzun araştırmış, sormuş bir anne olarak edindiğim sonucu yazayım

Türkiye şartlarını düşününce senelerce o okullara o paraları dökmeyi doğru bulmadık. Özel ya da devlet, çocuğun becerisine ve yeteneğine göre eğitim vermiyor. İkisi de aynı müfredatı kullanıyor ve ikisinde de dışarıdan kurs ve benzeri ile destek vermemiz gerekiyor ve bu çocuğun kapasitesi ile de alakalı.

Senelerce özel okula harcanacak paraları bir kenara koysak özel bir üni de okutur, üstüne de iş kurmasına destek veririz. Zaten meslek hayatını belirleyen de üni maalesef. Sınavı dereceyle kazanıp devlet üniversitesinde okuyan da parayı basıp barajı zor geçen, özel üniversiteye giden de aynı diplomayı alıyor, ana babası iş çevrelerinin kurdu, elit tabakadan değilse aynı iş ortamına atılıyor.

Çevremde şahit olduğum üzere, özelde okuyanlar akademik anlamada da yaşama becerisi olarak da bir adım öne çıkmış değil. Köklü bir okulsa başta okeydik ama oraya da genelde elit tabakanın çocukları gidiyor ve zar zor okul taksidi ödenen çocukların o ortamda, arkadaş edinememe, kendini diğerlerinden eksik görme vs. nur topu gibi psikolojik sıkıntıları oluyor.

Eğer sosyo ekonomik olarak daha yüksek, daha istikrarlı bir semtte iseniz devlet okulları da gayet başarılı. Şuan emekli ve memur kesimin yoğunlukta olduğu bir semtteyiz ve kızımın sınıfı 18 kişi, öğretmenleri de akademik anlamda kendilerini geliştirmiş. Özele vermedik diye pişman olmadık. Tek derdimiz akran zorbalığı, ondan da hiç bir yerde kaçış yok.

benim küçük ilkokulu özelde ortayı devlette okudu. iyi bir lise kazandı devletten devam ediyor.
hiç kafan karışmasın çocuk çalışırsa devlet özel farketmez. zaten 2 sene sonra lgs değişiyor.

Ben ilkokulda özel okulu gereksiz buluyorum hele ki 20 kişilik sınıf gibi bir alternatif varsa,ama Mevla zorlamayacaksa güvende olsun diye gönderilir,zorlayacaksa göndermeye gerek yok ilkokulda,benim oğlum da ortaokula başlayacak bayağı ikilemde kaldım,ilkokulu devlette okudu,ortaokulda yaş biraz daha büyüdüğü,arkadaşlardan daha kolay etkilendikleri ve çevremdeki ortaokulda sınıf mevcutları 50 ye dayandığı için,ortaokul kaydını özele yaptım amacım ilerde güzel bir devlet lisesi kazanması..Yani ben aslında ortaokul kademesinde olabilirse özel okul diyorum..Daha denemedim umarım verdiğimiz paraya değer...

benim küçük ilkokulu özelde ortayı devlette okudu. iyi bir lise kazandı devletten devam ediyor.
hiç kafan karışmasın çocuk çalışırsa devlet özel farketmez. zaten 2 sene sonra lgs değişiyor.
Tam gün olan ama adres çıkmayan bir okulu kestirdim gözüme. Eğer dışardan kayıt alıyorsa orası diyorum. Bir tane çok popüler okul var. Mevcutlar 40 kişiymiş. Çok geldi bana. Ama özelden devlete geçip yine de memnunsan cidden yapılabilir demek ki. Çocuk adapte olur mu diyordum biraz da

Bu arada ne kadar acaba özel okullar keşke karşılaştırma fırsatımız olsa,okullarımız uçuk fiyat mı veriyor yoksa geneli öyle mi diye

`