Özel okuldan devlet okuluna geçiş

Bizim okul biraz hırslı bir okul. Düzenli okulistik sınavları oluyor ve orada başarıya da önem veriyorlar. Yine aynı şekilde İngilizcede 11 saat ders. 6sı gramer ağırlıklı İngilizce sınıf öğretmeninin girdiği ders, diğerleri 2si oyun ve etkinliklerle yapılan konuşma ağırlıklı dersleri, bir saat anadili İngilizce olan bir öğretmenle dersleri var. Açıkçası baktığımda devlette olan çocuklardan iyi İngilizcesi. Aksanı temiz. Konuşup anlamaya bu sene özellikle başladı. Kelime haznesi fena değil. Kodlama gibi ekstra güzel yararlandığı dersleri de var.
Seneye bursluluk için sıkı tutacakları için 8 saat etüt geliyormuş. Gruplarda özel ders gibi 6 kişi olacakmış. Her dersten her hafta böyle etüt yapılacakmış.
Sıkı tutuyorlar.
Bizim okul genelde eğitimli beyaz yaka çocuklarından oluşuyor diye mi bilmem akran zorbalığı yok. Sınıf mevcudu 20lerde olduğu için öğretmenlerin ilgisi iyi.
Yani genel olarak memnunum.
Ama her sene yüzde kaç olarak gerginliğinden çok sıkıldım ben

Daha düşük olacaksa hiç göndermeyin.ben öğretmenim ve devlet okulu taraftarıyım.benim için en önemli kriter sınıf mevcudunun az olması.bulundugum yerde sınıflar çok kalabalık.temiz güzel bı devlet okulu bulursanız ozellerden çok daha iyi olur.sosyal etkinlik açısından sıkıntılı ama sizin için öncelik değilse devlet okuluna verin

Bu arada ne kadar acaba özel okullar keşke karşılaştırma fırsatımız olsa,okullarımız uçuk fiyat mı veriyor yoksa geneli öyle mi diye
Büyükşehirdeyim bizim okul eğitim+yemek 850bin maalesef. Üzerine bir de kitabı kırtasiyesi olacak. Yeni açılan çok şubeli özel okullar 400bin civarı. Uçuk fiyat hem de öyle böyle değil. Her sene yasal artırım oranlarını da dibine kadar kullanıyorlar.

İlin en iyi kolejinde 4. Sınıfta şuan, ortaokul için konuştuk. Oğlum sessiz sakin bir çocuk, ilk seneler iletişim eksikliği vardı, konuşması bozuk olduğu için sorun yaşadık. Harf eksikliği vardı, dil terapisi aldırdık. Pandemi nedeniyle anaokula çok devam edememişti. Birçok eksikle başlamıştı. Eğer devlet okulunda olsaydı bu kadar ilgi göremezdi.. sorunlarını çözdüler. Rehberlik ve sınıf öğretmeni çok destek oldu… oğlum artık açıldı, iletişimi çok iyi… gözümüzle görüyoruz.

Ben çalışmasam gidemez ama, eşim tek başına karşılayamaz. Ayrıca ilkokulda devlette yapamaz onu evde bekleyen biri yok… ortaokulda da özele devam edeceğiz, saatleri yemesi içmesi daha mantıklı. Dil konusunda da iyi bir okul. Online dersleri de oluyor görüyorum , anlıyor…

Başka bir arkadaşım da özelden alıp devlete verdi. Ama bulunduğu muhit iyi, çocuklar o ortamın çocukları, sınıflar çok kalabalık değişilmiş, saatleri de iyi… eğer böyle olsaydı devlet mantıklı… ben özele veremeseydim bulunduğum muhitten uzakta ve sınıfı kalabalık olacaktı.. 39 kişiymiş.

ben (maddi durum elveriyorsa) lise kademesine kadar özelde okutup, lisede devleti mantıklı gören birisiyim. lisede artık güvenlik ve hijyen kaygıları azalıyor, çünkü bireysel çaba gösterecek yaşta artık çocuk. ayrıca ilkokul ve ortaokulda fiziksel şiddet ve küfür daha kolay öğreniliyor fakat liseye kadar bu davranışlar yerleşmemişse kullanma ihtimali düşüyor. akademik olarak bireysel çabaya inanan birisiyim, çalışmayan çocuk özelde de başarı gösteremez devlette de. o yüzden beklentilerle alakalı bence bu karar.

çocukluk döneminde şartlara uyum sağlamak biz yetişkinlere göre çok daha kolay. devlete aldığınızda sizin yaşadığınız kaygıları, çocuğunuz hissetmeyebilir. aksine daha erken eve geldikleri için çocuklar çok mutlu oluyorlar. şimdiden kararınız hayırlı olsun

O sırada ultra insanlarla aynı okulda okuyup kendi pasifliginden arkadaş edinemeyip hiç networku olmayan ben

Özel okul yerine özel ders verdirmek daha ekonomik bence. Günümüz koşullarında eğitimin iyi olduğu bir yer bana göre de yok.

Üniversite için özel olabilir o da pilotluk gibi gelecek vaat eden bir okulsa. Bu ülkede belli başlı meslekler dışında çocuklar için gelecek kaygısı baki.
Nereye gönderirseniz gönderin ebeveyn olarak siz desteklemek zorunda kalıyorsunuz.

Kolaylik ve daha fazla sanş oldugu konusunda katiliyorum kesinlikle ama bazi insanlar kendi şansini kendi yaratiyor, girişken tipler oluyorlar kendileri tirmaliyor yapiyor daha zor oluyordur tabi ki ama bildigim insanlar olduğu icin o okullara gitmeyen asla x yerde olamaz diyemedim acikcasi. Herkeste olmuyor o ozellikler dolayisiyla hazir bir cevre olusturulmasi daha avantajli bisey olmasa da bisey olur o cocuktan. Ha cocugun dumduz bir meslek edinse yetecekse yurticinde yasayacagi dusunuluyorsa o paralari vermeye gerek yok.
O yuzden bence sirf cevre icin bile yollanabilir, her şey cevreyden ibaret.

O belki sizin şahsınızla alakalı olabilir. Devlette çok çok harika öğretmenler var. Benim çok öğretmen arkadaşımda var. Özelde işini düzgün yapmayanda var. Dediğim gibi okul çok kalabalık ve çocuklarım sağlık problemi var. Kıyamıyorum.

güvenlik için liseye kadar özel sonra devlet derim
akademik olarak da dışardan destek
ama tabi sokak başında açılan apartman özelleri değil

Çok uçukmuş ya ben bursluluk sınavına koydum yüzde 70 aldı 230 ödedim,bu sene ilk defa özele vereceğim takip edeceğim, olmadı tekrar devlete ya da başka bir özel okul denerim dedim,ben ingilizce saati fazla olsun biraz kulak aşinalığı olsun,konuşmada ilerlesin istiyorum ve sınıf mevcudu çok fazla olan okulda okusun istemedim o yüzden yazdırdım ama 850 çok uçuk bence hele ilkokul için,20 kişilik devlet okulu varken

Gorumcem cocugu özelde okusun diye kendini yirtiyor (okul adi bilindik iyi bir okul) bu kadar yirtinmasi o okuldan çevresi olsun... Ultra zengin arkadaslar filan.
Ha iyi yerlere gelecek cocuklarin illa buna ihtiyaci olmuyor.

bu çok doğru
etkinliği klupleri fazla olan bir okuluz
öğrenciler her ortama girip herkesle tanışıyor
bakanından valisine,üniversite hocalarına kadar
yurtiçi yurtdışı için her türlü gezi ,kurs vs imkanları var
en önemlisi etkinliklerde diğer iyi okullardan gelen akranlarıyla sosyalleşiyorlar
hem iş hayatındaki okul mezunları,hem de okul arkadaşları veya diğer okullardan mezun olacak arkadaşları da aynı şekilde çevre olacak onlar için
tabi bu anadoluda küçük bir il için geçerli olmayabilir ama burda böyle

bir de çocuk öyle pinpon topu gibi ordan oraya atılmaz arkadaşlar
çocuk bu alışır vs diyosunuz da bu yaşlar tehlikeli yaşlar
gruplaşma olur,dışlanma olur,sürekli yeni yerlere insanlara adapte olmak kolay değil
hele de sessiz sakin girişkin olmayan bir çocuksa okula bir hafta geç başlaması bile sıkıntı

Kitap ücreti de 100-125 bin civarında tutar diye tahmin ediyorum. 1 milyon civarında yıllık okul ücreti çok fazla, en azından ilkokul için kendi adima fazla buldum.
Bu sene bizim okul %35 yaptı, yani her sene ortalama %50 artış olacak gibi dikkate almak mantıklı

inglizce bütün okullarda ilk dönem çok ağır ilerledi, bizde dile getirdik bu durumu ama okuma yazmaya ağırlık verildiği için biz biraz daha geri plandaydık 2. dönem daha hızlı ilerleyeceğiz dediler. ki şimdi bile okumayı öğrenen çocuk ingilizce okurken kafası karışıyor ama çözecekler inşallah.

bence hemen ön yargılı olmayın, ama okul bazen itiraz etmeyen veliye çok tercih edilmeyen öğretmene verebiliyormuş, maalesef bunu da tecrübe ettik ilk çocuğumda, şükür ki bize çok iyi gelmişti öğretmenimizde sizin gibi, ama o da 2. sınıfta falan öğretmenin otoritesi ile toparlanıyor.

devletin en kötü tarafı maalesef güvenlik, yoksa etüt vs ile okulda 5'e kadar kalabildiği bi okul var ama yine de çalışan anne varken güvenip bırakılamıyor, hele ki 9 da ders başlayan okula 7.45te çocuk bırakılacaksa..

adapte sorunu yaşamadık biz illa alışıyorlar.
adres çıkmayan okul için yeni kanundan sonra sanırım ilk önce adres çıkan okula kayıt yapıp okulun ilk haftası nakil olarak yapılabiliyor artık.
birde okul seçerken özellikle özel okul seçerken önceki sene kazandırdıklarına bakın lgs de nereler kazanılmış. özel liseyse yks de nereler kazanılmış devletlerede bakın. çoğu özel okul berbat durumda.

Beğendiğim devlet okulu TOKİ ve karşısındaki bir siteden alıyormuş sadece. Öncelikli adresi tutanları Temmuz ağustos arasında alıyormuş. Ağustosun ikinci haftası yer kalırsa dışardan alıyormuş. Tam gün olması ve lgs başarısı cezbetti beni.
Kayıt konusunda da İki sitede kaç tane orta bir çıkabilir ki? Mutlaka alıyordur diyorum ondan. Oğlumun şu anki okulunda LGs başarısı fena değil. Kur sistemi var çünkü 6. Sınıf itibariyle ilk iki sınıfa hadi bilemedin üçüncüye girerse kazanır gibi. Ama bilemiyorum da bir yandan. Aynı okulda orta ikide oğlu olan arkadaşım da düzeni var arkadaşları var bence gereksiz bir şeye kalkışıyorsun bir bursluluk sınavını gör diyor

okuldan memnunsan bursluluk sınavını gör bencede iyi bir burs alırsa ordan devam edersin.
devlete geçmeye karar verirsen gidip okul müdirüyle görüş önceden zaten benim bildiğim kayıtlar ağustosta başlıyor temmuzda falan alamaz kayıt. adrese dayalılar kayıt olduktan sonra kontenjan illaki kalıyor adrese dayalı şekilde sınıfları 20 25 arası ayarlıyor meb. sonrası okul müdürünün insiyatifine kalıyor. bunun önüne geçmek için geçen sene yeni kanun çıktı işte adresin nereyse mutlaka oraya kayıt oluyorsun. ve tabiki her kanunun açığını bulan bir millet olarak okulun açıldığı ilk hafta nakille hallediyor müdürler işi tabi müdürle anlaşırsan. ben istambuldayım geçen sene bir tanıdık bu şekilde 270 bine halletti. daha küçük yerlerde meblağlar daha uygundur diye düşünüyorum.

`