özel oturmalarda torunu istemeyen kv

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi gecler hanimlar,

Bugün kafama takilan sorunu yazmadan rahat uyuyamicam. Bu yüzden simdi yazma geregi duydum.

Kv'dem kendi evinde her Hafta Sohbet düzenliyor 45 dakika boyun 5-10 genc kizlarla anlatiyor soru cevap seklindede oluyor. Ve bastan kvdem banada gelmemi teklif etti bende gittim mecbur cocugumla cünkü birakacak kimsem yoktu bu yüzden kimseyede birakmaya niyetim yoktu cünkü öyle döken sacan mizmizlayan huysuz bir cocuk degil. Gayet sakin ortamlarda olmayi seven ve benide dinleyen bir cocugum var cok sükür.Cocuk icinde bisey dememisti zaten. Neyse birkere gittikten sonra dedi zümracim istersen sen sohbete gelince dedesi baksin. Bende dedimki aslinda gerek yok ama arada istisnai durumlarda olabilir. Tmm dedi. Dünde tekrar sohbet oldu. Benim cocugum disinda 1 bebek daha vardi annesi cagrildigi icin bebisinle geldi. Sonra kvdem herkese sordu cocuklardan rahatsiz olan varmi? Dikkatiniz dagiliyormu? Oluyorsa söyleyin vb sözler. Ve bunu 2-3 kere tekrarladi!!! Sonra dedi neyse zaten arada birakabildikleri zaman anneler cocuklari birakirlar babalarina. Arkadasta dedi hep birakamamki esim calisiyor sonra birsey demedi kv. Velhasil anladimki cocuklardan rahatsiz olan kendi ama bunu acik acik ifade edemiyor ve kizlari araci olarak bunu bu sekilde ifade etmeye calisiyor. Acikcasi ben bozuldum cünkü cocugum dedigim onun torunu. Inanin baska yerlere gittigimde herkes cocugunla gel diyolar yeterki sen gel fln yasyabanci kisileri yani ki öylede olmasi lazim cünkü oglum daha 2 yasinda. 14 yasinda degilki evde birakasin annesine muhtac bir cocuk bu yani. Ve bastan cagirmasaydi o zmn cocuklu annleri. Madem bastan cagiriyorsun o zmn cocuklari almayin demeye hakkin yok. Ya cagir yada cocuklari istemiyorsan hic cagirma!Siz ayni durumda olsaniz napardiniz? Tepkiniz ne olurdu kv'ye? Aslinda özünde gercekten zararsiz iyi biridir neden böyle yapti anlam veremedimde..

45 dakikalık sohbet seansları, nedir, ne konuşulur bilmem, ama anlaşılan ciddi bir şey. En azından ona göre. Zaten 45 dakikaymış, çok da değil. Demek ki dediği gibi çocukların huysuzlanarak dikkat dağıtacağını ve genel olarak o ortamda bulunmamaları gerektiğini düşünüyor. O orada bir şey anlatacak, birinin çocuğu ağlayacak... Hadii dur çocuk bak orada. Nasıl okula kimse çocuğuyla gidemezse, bu tür bir seansa da gitmeyiversin, madem davet edenin istediği bu. Size çok güzel bir dille çocuğunuzu dedesine bırakmayı teklif etmiş, hatta bundan daha güzel bir cümle kuramazmış. Dinlemeyip götürünce sinirlenip laf dokundurmuş demek ki. Çocuğunuzu 45 dk dedesi kadar yakın birine bile bırakamıyorsanız, haftada bir kere olan 45 dakikalık görüşmeye gitmeyiverin bence. Çocukla gidilecek yer var, gidilmeyecek yer var. Kadın torununu genel olarak evine istemese alınmanıza hak verirdim, ama bu tür bir ortamda çocuk istememesine ancak saygı gösterilmeli. Ben kayınvalidenizi haklı buldum.

Sohbet dediğiniz olayın dini sohbet olduğunu varsayarak anlatılan şeyler hakkında derin konuşulduğunu düşünürsek çocukların emanet edilmesi çok daha doğru olur fakat herkesim bırakacak yeri var mı tartışılır...
Dedesine bıraksanız, yaşına ve konuşulanlara uygun olmayan ortamda çocuğunuz bulunmasa sizin açınızdan da iyi olur. Özellikle psikolojik olarak çocuğun gelişimi göz önünde bulundurulduğunda.

Ben kayinvalidenizi hakli buldum. Gereksiz alingsnlik yapiyorsunuz. Bu kisa sureli dini bir sohbet cocuk sesiyle konunun dagilmasini istememis. Bak sen cocugun icin uslu diyorsun simdi seni goren digerleri de getirecekki getirmiste nasil bi curcuna olacak. Zaten sana anla diye dedesi baksin diye teklif etmis kadincagiz daha ne yapsin??

kvniz kalp kırmadan söylemeye çalışmış. Size çocuğunuz uysal gelebilir ama böyle kalabalık ortamlarda çocuklar mızmızlanabiliyor,dikkat problemi olabiliyor.Bende o toplumda konuşulanları can kulağıyla dinlerken birden,huysuzlanan bir çocuk tüm dikkatimi dağıtıyor.Çoğu annelerde çocuğa sesini çıkarmıyor yaramazlık etmesine müsade diyor,kimi mızmızlanan çocuğuna kızıyor,dikkat dağılıyor.Bence bu tür yerlere çocuğunuz gerçekten uysalsa gidilmeli.Sizin kvnin eviymiş.Biraz erken giderek çocuğu sohbetten önce uyutma imkanınız var.

bana kv haklı gibi geldi. yani sizinki gelsin diğeri gelmesin dese, daha ayıp olmaz mıydı?ya da bu yüzden sizi hiç davet etmese daha da kırılırdınız.

ayrıca özel oturma deyince pasta börek yeyince istemiyor sandım, böyle sohbetler genellikle sessiz ortamlarda yapılmaz mı ki? çocuğunuz uysal olabilir ama adı üstüne çocuk bu, zaten ne zaman ne yapacağı belli değil ki.

hiç gitmedim böyle sohbetlere ama giden yakınlarım var, sorduğumda ya çocuksuz toplanıyorlar, ya da çocuk sayısı fazla olan gruplarda ise çocukları ayrı bir odada başında biri bekleyecek şekilde oyalıyorlarmış.

Kayinvalidenize maşallah diyorum çok güzel bir dille kendini ifade etmiş.kuran dua okuma gibi olsaydı tamam çocuğum alissin kuran kerim dinlemeye hemde iyi olur ama dini sohbetse yada başka bişey çocuğun gelişimi açısından uygun değil çoğu kavramı bilemez 2 yaşında çocuk da konusulani anlar yani .bebek olsada hem kayinvalidenizin ki torunu da olsa hemde diğerlerin dikkatini dagitabilir. Biryere birakamiyorsunuz gitmeyin

Diğer Zaman'larda Nasıl. Yani sohbet dışında gittiğinde torunuyla ilgiliyse seviyorsa sadece bu konuda öyle yapıyorsa çok takılma belki bizim anlayamadığımız bi sebep vardır. Ama normalde de ilgisiz falansa az görüş

Hanimlar anlasilmayan birsey var galiba herzaman kendi söyler bu tür oturmalara gelmeyip cocugunu bahane etmesin kimse. Cocuk engel degil birsey ögrenmek icin diE herzaman o rahatligi kendisi verdi bize. O zaman öyle konusmasi simdide böyle demesi cok ikili konusmus oldu bana göre. Düsünsenize sizi motive edip gelin diyen o sonrada cocugunu biyere birak diyen o. Elbette gitmeyecegim zaten bunu onada dedim. Ayrica dede bakmak istemez baksada cocugumu saatler basi tv basinda oturtur ki bunada cok karisiyim biliyorlarda ama ben olmadigim zamanlarda yapiyorlar yani.

Gitmeyiverin, bir şey kaybetmezsiniz. Eğer kayınvalideniz ordinaryüs profesör falan değilse eminim onun anlatacağı şeylerin çok daha doğrusunu öğrenebileceğiniz yüzlerce kitap, binlerce internet sitesi vardır. İlle gitmek zorunda değilsiniz. Zaten bu tip toplantılarda ne işi var küçük çocuğun. Ben olsam kayınvalidem ısrar etse bile götürmem. Hem bir sürü insan var yani hastalık kapmaya müsait bir ortam, hem de çocuğu ilgilendiren hiçbir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…