özel oturmalarda torunu istemeyen kv

Ben öyle sohbetlere gitmiyorum doğru buldugum da söylenemez kendi adıma ancak dediğin gibi mevlut de zaten kadınların sesi çocukları bastırıyor.

Ama bu farklı galiba yani yeme içme yok sadece dini sohbet var çünkü 45 dakika demiş konu sahibi.

Yani eğer sohbeti veren kişi çocuksu gelin diyorsa ona uymak durumu da herkes yoksa gitmeyecek.

Bak bizim Yasin günümüz var mesela çocukları götürmuyoruz.

Aynen önemli degil ztn gitmem olur biter sadece icimi döküp sizdende fikir alma amacli yazdim buraya..
anladım canım zaten ben kayınvalidene kızdığım için öyle yazdım
hatta senin çocuklu kadın olduğunu biliyor madem çocuklarda gelmesin istiyor baştan çağırmamalıydı diye düşünüyorum

Ya ama bana bastan öyle birsey demedi sorunda orda. Getirin neolcak cocuk ögrenmesine engel olmasin diyen kadin dün farkliydi nedense. Bide rahatsizsa 4 kadini cagirdi cocuklu olan. Yani arada birakabilecek yer olmadiginda düsünmeli cocuklarda arada mecbur getirilcek diye. Ayrica sohbet 45 dk ama sonrasinda yemek flnda var ve katilanlar ztn 6-8 kisi asiri bir kalabalik durumda yok ortada. O yüzden sasirdim yani madem öyle bastan desin cocuklari birakin diye. Bende bastan derdim ozmn ben yokum diye. Cünkü dedesine birakmak istemiyorum.

Öylesine hiç gitmedim bilmiyorum ama orda sessiz duruyorlar mı cidden

Ben camideki düğünleri de görüyorum 'nasılsın, kız nasıl, oğlanı evlendirdin mi, sana yakın mı oturuyo gelin' benzer 7 ceddini soran cümleler. Fonda da Kuran-ı Kerim okunuyo

Konu sahibi peki senin k.valide ile bir sorunun mu var yani önceden bir tartışma bir şey.

Az kisi oldugumuzdan dinleniyor sohbet

Canım benim kızımda 3 yaşında.Sevabından mahrum olmayayım diye sohbete gidiyorum.Ses yaparsa durmazsa gelirim diyorum.Tek gitmek gibi olmuyor haliyle sen bile kafanı tam konuya veremiyorsun ama dediğim gibi sevabı ağır basıyor.Zaten ibadetlerimi tam olarak yapamıyorum biraz motive olurum diye gidiyorum.

Geçen yaz bir düğüne gittik Kuran okunuyor kimse dinlemiyor herkes yüksek sesle muhabbet ediyor.

Şimdi konudan bağımsız ama bu tür şeyler doğru mu diye düşünüyorum ben.yani orada Kuran okunuyor saygısızlık olmuyor mu?

Saygısızlık tabi
Ama işte herkesin yaşam tarzı farklı
Oyunlu düğün bize ters deyip camide yapıyorlar
Ama davetliler maksat görüşmek olsun diye her masayı turlayıp hal hatır hatta dedikoduya sarıyo

Ben kızımı alışsın diye götürüyorum ama çok çok yakın biriyse
Geçen ki bebek mevlütü yakınımdı, eşime de dedim gidiyorum ama durmayabilir sana mesaj atarım durmazsa tetikte ol diye çocukla birlikte hayata adapte olmak zor evet ama konu sahibi benimki uslu puslu ses etmiyo diyo ne bileyim kayınvalide de en baş çocuğa bişey dememiş sonra demiş anlamadım

canım camideki düğünle o tür sohbet arasında dağlar kadar fark var.Camideki düğünde amaç dinlemek düğün olduğu için curcuna çok oluyor.Aynı etkiyi göstermiyor

Eğer ders gibi işlenen bir ortamsa evet çocukların getirilmemesi düşüncesindeyim. Mesela evde yapılan mevlütlerde çoluk çocuk doluyor ev. Gürültüden durulmuyor.

Anlayışlı olmak lazım. Kv nin tavrından rahatsızsan sohbete hiç gitme. Ben gitmezdim şahsen.
Çocuk bu her zaman aynı durmaz. Mızmızlanır, ağlar, oynamak ister.

Evet konuscam bu yüzden kvdemle. Neden basta istedin simdi ne degisti. Ben alindim söylediklerine ve gelmemeye karar verdim dicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…