merhaba arkadaşlar
bu soruları okuyunca hemen sigorta ile konuştum ve bu bekleme süresiyle ilgili şöyle bir açıklama yaptı ki bu beni de ilgilendiriyor benim bekleme sürem 1 yıl idi ben 8. ayda hamile kaldım o nedenle 1 yıla kadar yani marta kadar hamilelikle ilgili hiçbir şeyi kapsamıyor ama bir yıl dolunca yenileme sırasında yeni poliçe yeni dönem mantığıyla ben de bu sigortada 2. yılımda olduğum için marttan sonra ne kadar limit belirlenmişse benimki 6000 lira o kadarını karşılıyor bu mikratın içinde doğumda var.
mesela acıbademde en basit oda normal doğum 7.5 lira ben eğer tetkiklerimi kendim yaptırırsam sadece 1.5 lira vererek orada doğum yapabilirim gibi
umarım yardımı olmuştur
Kızlar eşimle artık yavaş yavaş bebiş düşünmeye başladık.Ben aslında özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum.Ama bu konuda hiç bir bilgim yok.Neleri kapsıyor neleri kapsamıyor.Ben istiyorum ki muayenemi doğumumu tahlillerimi testlerimi karşılasın.Sizce mantıklı mı sağlık sigortası yaptırıp sonra bebek yapmak ne dersiniz?
canım ben bunu ilk defa duydum,sanırım sigorta şirketinin uygulaması.doğum zamanı geldiğinde farklı bir uygulama cıkmaz umarım.İnsan nedense guvenemiyor.bir defa daha sormanda fayda var,ama aslında sana anlatılanda cok mantıklı.sonucta 2 yıllık sigortalısı olacaksın.
birde su limitin 6000lira ya hani.Tamam doğumdan geri kalan kısım 1500 verip doğum kısmını halledersin ama sana yapılan ilaçlar,verilen extra seylerde doğum limitine gireceği için masraf daha cok olmazmı..bebeğin doğduğunda ona yapılacak testlerde ayrıca masraf olacaktır.çok detaylı sormak lazım herseyi tatlım....
Kızlar eşimle artık yavaş yavaş bebiş düşünmeye başladık.Ben aslında özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorum.Ama bu konuda hiç bir bilgim yok.Neleri kapsıyor neleri kapsamıyor.Ben istiyorum ki muayenemi doğumumu tahlillerimi testlerimi karşılasın.Sizce mantıklı mı sağlık sigortası yaptırıp sonra bebek yapmak ne dersiniz?
Benim bildiğim bir bekleme süresi var. Mesela şu anda iş yerimden özel sigortam var, a ile başlıyor, 5 ay dolmadan hamile kalırsan hiç birşey ödemiyorlar. Bazıları da 6 ay süre koyuyormuş. Bence hemen yaptır, çünkü daha beklemen lazım yaptırdıktan sonra.
gerçektenn çok mantıklııı bence de saglık sigortası benim bildgim herşeyi kapsıyoo zaten sözleşme düzenlerken ona göre düzenlenio bizde eşimle düşünüoduyk bi ara saglık sigortasıı yaptırmayı eşim bayabi araştırmıştı o zman işyarın orda sigortacı var bilgi alısam yazarım canım ...
canım benim özel sağlık sigortam var yaptırırken zaten birçok seçenek sunuyorlar sana. eğerki yaptırırsan çok dikkatli incele derim. benim herşeyimi karşılıyor ama fiyatıda ona göre tabiki. tüm testlerimi muayenelerimi doğumumu karşılıyacak. ama kimisi belli bir oranda karşılıyor. yatarak veya ayakta tedavi diye ayrılanlarda var. ben memnunum. ama dediğim gibi dikkatli incelersen daha iyi olur.
ayaktan ve yatark tedavinin aylık ödemesi ne kadar peki. ben de düşünüyorum ki devlette sağlık üzerine çalıştığım halde. devlet hastanelerindeki muamele beni rahatsız ediyo
abim yengem için de ödedi aylarca.. özel bi hastanede sezeryanla doğum yaptı yengem. mükemmel bakıldı,ilgilenildi.. bi eksiği olmadı hastanede.. ve 27tl gibi komik bi rakam ödeyerek çıktık hastaneden.
ö.s.s alakalı çok bi bilgim yok ama konu sağlık oldu mu , gerçekten gerekli..
slm oncelikle 3 senedir özel sağlık sigortam var. bunun tecrübelerine dayanarak sorularına cvp vermek istiyorum.
1-kesinlik gebelikle ilgili hiç bir masrafı karşılamaz.
2-o yaptırdığın testlere ve dr.nun tanısına bağlı zaten öncelikle hormon testi ister doktor onu karşılıyor.
3-belli bir süre olmadığı zaman sen eğer araştırılsın dersen dr senden rahim filmi ister ki bunu hiç bir sigorta karsılamıyor. yani dr.interfilite dedimi hiç bir testi karşılamıyor. bnm 3 kimyasal gebelik ve düşüğüm oldu. dr.um özel hast.dr idi ve bir sürü test istedi 3.den sonra toplam 1.500 tl kadar tutuyordu sadece bnm kan testlerim eşimin genetik benim hsg de eklenince 2.500 tl. ve tek bir kurusunu karsılamadı.uzun yazdım ama başıma geldiği için bilgilendirmek istedim.
bnm sana tavsiyem ünv.hastanesinde çalışan bir dr.bul ve bole testleri unv.hastanesinde bedava yaptır. ben oyle yaptım.
4- oyle abartı fiyatlar cıkmıyor herzaman pazarlık edebilirsin zaten
umarım yardımcı olmusumdur.
poliçeyi onaylamadan önce cok cok ii okumak lazım. bu sirketler cok kurnazlmaz:
merhaba arkadaşlar
bu soruları okuyunca hemen sigorta ile konuştum ve bu bekleme süresiyle ilgili şöyle bir açıklama yaptı ki bu beni de ilgilendiriyor benim bekleme sürem 1 yıl idi ben 8. ayda hamile kaldım o nedenle 1 yıla kadar yani marta kadar hamilelikle ilgili hiçbir şeyi kapsamıyor ama bir yıl dolunca yenileme sırasında yeni poliçe yeni dönem mantığıyla ben de bu sigortada 2. yılımda olduğum için marttan sonra ne kadar limit belirlenmişse benimki 6000 lira o kadarını karşılıyor bu mikratın içinde doğumda var.
mesela acıbademde en basit oda normal doğum 7.5 lira ben eğer tetkiklerimi kendim yaptırırsam sadece 1.5 lira vererek orada doğum yapabilirim gibi
umarım yardımı olmuştur
Kızlar ben sigortalıyım ve 4,5 aylık hamileyim 2 ay öncede sigorta poliçemi yeniledim. Öncelikle 5 ay bekleme süresi sadece allians sigortada var geri kalan hepsi 12 ay bekletiyor. 5 ay derkende 5 ay dolup 6. aya girmek kesinlikle şar. Ama bir -iki haftadan birşey olmuyor doktor yardımcı oluyor.
İstenilen testleri tabiki kapsıyor çünkü TSH tam kan sayımı tam idrarsayımı şeker gibi testler isteniyor. Bunler sadece gebelikle ilgili şeyler değil.
Sadece toksoplazmadan emin değilim çünkü ben hamile kaldıktan sonra yaptırmıştım.
Kısırlıkla ilgili testlerin hiçbirini hiçbir sigorta şirketi kapsmıyor hatta bir arkadaşımın evli olmamasına rağmen yumurtalık kitsi ameliyatını bile karşılamadı. O kitslerin hamileliğe engel olduğunu hamşle kalmak için ameliyat olduğuna karar verdiler.
son olarakda yenileme döneminde hamile olunduğu için ekpirim asla istenmiyor sadece daha önce hamileliğiniz başladığı için sigortanızı kullanmaya başlamış oluyorsunuz eğer kullanımınız ödediğiniz primin yarısını geçmişse 2. senede yapılan hasarsızlık indiriminden yararlanamamış oluyorsunuz.
Bu arada eğer sigorta yaptıracaksanız kesinlikle tek bir markanın acenteliği yerine uzmanlığı sağlık sigortası olan bir brokerlik şirketiyle görüşün derim. Çünkü onlar tüm sigortaşirketlerine eşit davrandıkları için sizin için en iyi olanını önereceklerdir.
esraopal aynı şeyi 10 kere yazma!!! İnsanlar 1 kere okuduklarında anlayabilirler!!! Eşref'e de selamlarımı ilet
sağlık sigortası yaptırmak isteyen bayanlar benimle irtibata geçebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?