Merhaba sigortacı size birşey sormak istiyorum bu yıl 1-2 tane sigorta şirketiyle görüştüm artık eskisi gibi doğum masraflarını karşılamıyorlar,şöyle ki aldıgınız poliçenin yanında extra bir doğum paketi satıyorlar iki şirkettede yaklaşık 5 bin lira kadar bir ücret çıktı .9 yıldır kullandığım kendi sigortamıda bu yüzden iptal ettim ,Çünkü benim için önemli olan doğum masraflarının karşılanmasıydı.Bu politikayı uygulamayan bir sigorta şirketi biliyormusunuz??
merhaba arkadaslar,
benim özel sağlık sigortam var ve 2,5 ay sonrada doğum yapacağım.İsterseniz bahsedeyim size biraz.Öncelikle eğer devlet hastanelerinde ugrasmak istemiyorsanız yada devletle anlaşmalı olan özel hastanelerde doğum yaptığınızda vereceğiniz extra parayı özel sağlık sigortasında kullanmak istiyorsanız en doğru seçim sigorta yaptırmak.
sigorta yaptırdığınızda sadece doğum değil basınıza gelebilecek herturlu hastalığıda sigortadan karsılıyorsunuz.Ama bu tamamen sizin seçtiğiniz poliçeye bağlı.
1-öncelikle yatarak tedavi mi ve hem yatarak hem ayakta tedavi mi diye soracaklar size.Ayakta tedaviden baslayalım anlatmaya. Bu su demek.Normal muayeneye gittiğinizde bu ayakta tedavidir.Buna acilde dahil(hayati tehlike tasımayan acil durumlar ama).Nezle grip oldunuz,hamilesiniz ve kontrole gittiniz,hastalandınız testleriniz yapılacak vs gibi işlemler ayakta tedavidir.siz poliçenizde ayakta tedavide olsun diye seçmediyseniz,sigorta bunları karsılamaz.Yani ücreti neyse hepsini verirsiniz.yuzdesi falan yoktur.Ama bazı sigortalara hastaneler ayakta tedavi olmasada indirim yaparlar,anlaşmalarına göre.diyelimki muayene ücreti 140tldir.muayene oldunuz,poliçeniz ayakta tedavi kapsamıyor.normalde 140 vermeniz gerekirken,sigortanızın anlaşmasına göre sizden 80-90 alırlar.Bu her sigortada olmadığı için mutlaka anlaşma yapmadan önce sorun!!!!her zaman avantajdır cunki.
2-hem yatarak hemde ayakta tedavi nedir.Gerek hastanede yatış gerektirecek ameliyatlar,kazalar olsun,gerekse gunluk kotroller olsun tum hallerde poliçeye dahil olan hizmetlerdir.bunu seçerseniz normal muayene için gittiğinizde genelde %20sini ödersiniz muayene ücretinin.hani 140tl demiştimya size.poliçenizde ayakta tedavi kapsamı varsa 28 tl öder cıkarsınız.testlerde falanda aynıdır.yatarak ameliyat vs olursanız zaten %100 karsılar.
3-sadece yatarak tedavi anlaşması yaparsanız,hastanede kalmayla,yatmayla sonuçlanan ameliyat,mudahale,doğum.vs yada ,acil bir kazada ölüm tehlikesinde tum masraflarınızı karsılayan plandır.Doğum yapacaklar genelde bunu seçerler cunki hem daha ucuzdur ve doğumda herseyi karsılar,hemde hastalar kontrolleri genelde ssksını kullanıp yaptırıp,sadece doğum kısmı için tercih ederler.Bende bu poliçeyi seçtim.Ama doğumun mutat kotrollerini karsılamadığı için,bana biraz pahalıya patladı diğer testler.cunki ssk gecmeyen bir özel hastanede doktorum.
doğum için plan arıyorsanız sigortacınıza sunları sorun.Bekleme süresi ne kadar.Kimisinin 1 yıl,kimisin 5 ay kimisininde 6 ay olabiliyor.bunu sakın atlamayın.Ayrıca bekleme suresi sigorta tarihine göre değil,son adet tarihi ve bebeğin ultrasondaki yasına bakılarak hesaplanıyor.yanlış hesap yapıp,8 gun yuzunden poliçesini kullanamayan arkadasım olmustu benim.
2.bir soru bebeğin durumu ne olacak.Bazı sigorta şirketi bebeği doğar doğmaz sigortaladığından doğduğunda çıkacak herturlu hastalığını karsılar.premature de olsa masraflarını karsılar.Bazılarıda doğduktan sonra 15 gun bekler sonra sigortalar.Bu 15 gun içerisinde Allah korusun hasta olursa,gecerli olmaz sigorta.erken doğumda vs masrafını siz üstlenmek zorunda kalırsınız.bunu da sigortacıya sorun mutlaka.
3-bir önemli meselede anlaşmalı olunan kurumlar.hangi hastanelerde gecerli oldukları,anlaşmasız bir kurumda işlem yapılırsa ne olacağı vb konular.Bunlarada göz atın.
4-son olarak yaptırdığınız poliçelerde kaza sigortası olur.Bu poliçeye bağlıyken,kaza sonucu vefat ederseniz yada sakat kalırsanız size ödenecek bir tazminat vardır.kiminin 50,000 kiminin 75,000 olur.Asla başımıza gelmez inşallah ,Allah hepimizi korusun ama bence cok önemli bir noktadır bu ayrıntı.
son sözüm sigortacınıza doğum için özellikle yaptırdığınızı söylerseniz,onlar zaten tecrubeli olduğundan,hangi masrafları karsılayan seçenekleri olduğunuda size söyleyecektir.
haa bu arada sigorta yaptırmadan önce bir hastalığınız olduğunu söylerseniz,çoğunda bu hastalıkla ilgili hastaneye giderseniz poliçeniz masrafı karsılamaz.örneğin bende baş ağrısı çok olurdu.Ama hiç teşhis koymadılar migren vs die.Sonra bi ara cok siddetli başağrıları yaşayınca hastaneye gittim.doktor bana neyin var dedi.Bende basım 2-3 senedir genelde ağrıyor ama son 3 aydır çok şiddetli ağrılar cekiyorum dedim.mr cektiler.iş ödemeye gelince surppriiiizzz,sigorta karsılamadı.neymiş ben 2-3 senedir ara sıra cektiğim başağrılarını yazmamışım poliçe satın alırken.Halbuki böyle bir soru yoktuki.
bilinen hastalıklarımı sormuslardı.Hiç basınız ağrırmı die sormadılar.:)))
zaten en iyisi muayeneye gittiğinde ilk defa olmus gibi yazdırmak muayene kağıdına.:))
neyse cok uzun oldu,anlamadığınız bişey olursa sorun canlarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?