Özel Sağlık Sigortası İle Hamilelik ve Doğum

canım ben alman hastanesine gidiyorum her hastanede ücret alınıyor diye duydum bende son gittiğimde bebek ücreti ne kadar diye sordum hamile kaldığınızda ilk yapmanız gereken şeylerden biri bu olması gerekiyormuş ben bilmiyordum bebek yatak ücreti bebek muayenesi ve aşı parası falan diyolar açıklama olarak amerikan hastaneside telefon açıp bilgi aldım bu kadar yüksek değil ama 1 milyar civarı fiyat verdiler onlarda tabi belli değil sürekli değişebiliyor ücretler yılbaşlarında falan muayene ücretleri ile yenileniyor sorarken dikkat edin her hastane normal doğuma ayrı ücret sezaryana ayrı fiyat veriyo

Anladım canım ben yatak parasını değilde. Küvez parasını sordum. Bazıları karşılamıyor diye duydum çünkü.
Doğum limitin 5.500 tl. Doğumdan sonra paranız artarsa, arttığı kadarıyla karşılanır dedi. Heralde bu yatak parasıda öyle birşey olacak para kalırsa ödeyecekler :sm_confused:

kocallianzda bebek ücretinide karşılamıyo küvez ücretini hiç karşılamıyo bebeğe ancak 21 gün sonra sigorta yapıyorlar kalıtsal bir hastalığı varmı diye bakıyolar ve hemen pat kapsam dışı bırakarak tabiki

ben seneye kesinlikle yenilemeyi düşünmüyorum eşimin işyerinde ssklıyım zaten ya başka bir sigorta acentesine geçerim yada hiç geçmem birde gittiğin hastanede önemli onada dikkat edersin hamile kaldığında

ben zonguldakta bir özel hastaneyede gidiyorum bebek için acil bişey olursa istanbula gidemezsem son dakikada ilgisizlik olmasın diye çarşamba gittim mesela muayene ultrason nst ve kan tahlili yaptırdım 1 tl bile ödemedim ama alman hastanesinde muayene ve ultrasonda içinde tabi yüzde yirmisi 18.14 tl alıyorlardı nst daha hiç çektirmedim almanda ama kan tahlillerindede yüzde 20 sini alıyorlardı açıp sordum sigortaya dediki o hastaneyle alman hastanesinin kocallianzla anlaşmaları farklı o yüzden ne kadar saçma değilmi ikiside özel hastane ve aynı poliçe

çok ince şeylere dikkat etmek gerekiyormuş sonradan öğrendim

Banada doğumdan 15 gün sonra sigortalıyoruz dediler canım.
Gerçekten çok saçma Alman hastanesiyle anlaşmalı olsalar bile bunu sana bildirmeleri gerekir yada farklı diye anlaşmazlar.
Bende zaten doğumda kafam rahat olsun testlere muayeneye falan çok para harcamayayım diye yaptırdım. Doğumdan sonra bende iptal ettirmeyi düşünüyorum.
Umarım başıma böyle şeyler gelmez.:1no2:​

bende genel yaşamlıyım bende çok memnunum istersen bende sigortacımın numarasını verebilirim

Canım selam bende genel yaşamdan yaptırdım sigortamı şuan hamileyim katkı payı ödemeden tüm kontrollerimi oldum şuana kadar 4. aylığım Memorial hastanesine gidiyorum canım sen nereye gidiyorsun avrupa yakasında bir hastane daha var dedin hangisi biliyormusun gerçi ben memnunum hastanemden dört dörtlük herşeyiyle ilgi alakada güsel bide genel yaşamla anlaşıp fiyatları aşağı çekmişler çok daha iyi oldu daha düşük alıyolar şimdi muayne vb. masrafları ben yenidoğan masrafını sordum şuan için 480 tl dedi temmuzda değişebilir dedi karşılıyormu dedim eğer teminatınız kalırsa karşılar dedi bakalım eğer teminatım kalırsa yenidoğan masraflarınıda karşılıyomuş ama kalmazsa onu ben cepten karşılıcam. Doğumda dediğin gibi hediye hastanede güsel bakalım şimdilik memnunum anlıcan :teytey:hihoyyyt

Merhaba bende yapı krediden araştırdım. İlk yıl 1090 ytl fiyat çıkardılar. 2. yıl poliçeyi yenilediklerinde ise 3850 lira çıkardılar. 2. yıl fiyatlar artıyormuş. Sizler 2. yıl ne kadar ödediniz yada ödeyeceksiniz?

Likablegirl, hayırlı olsun canım. İnşallah memnun kalırsın. Zeyhatcım senin için çok yüksek fiyat vermişler o kadar olmaması lazım 2.yıl. Hatta benim ikinci yıl düşmüştü çünkü ilk yıl 1-2 kez kullanmıştım sigortamdan. Bende sen vazgeç ordan, AXA oyak tavsiye ederim. "Platin" diye bir sigorta türü benimki. Doğum teminatı var. Eğer doğum yapacağın hastane anlaşmalıysa, gidip doğumunu yapıp çıkıyorsun. Tüm muayeneleri, testleri karşılıyor. Hafta sonu 2li test yaptırdım, anlaşmalı laboratuar olduğu için kanımı verdim çıktım. Gerçekten gerekli birşey. Bence durumu olan herkes yaptırmalı. Atla deve de değil fiyatlar. Benim ki uygundu yani. Şimdi 1000TL'den başlıyordur ama verilen fiyatlara hemen atlamayın. Mutlaka indirim isteyin, 2-3 taksit düştükleri de oluyor. Benden size sigorta tiyosu. Pazarlık yapmadan kabul etmeyin

canımm şimdi sigortacımla konuşdum hastaneyi öğrenmek için sadece memorial varmış ben yanlış biliyomuşum

Evet benimki gerçekten fazlaymış. Hatat bu fiyata doğumunda 5000 ytl sini karşılıyor. İk yılda sigortayı hiç bir şekilde kullanamıyorum. Axa ile görüşmeye başladım. Ama onunda iki planı var. Eko sağlıkta anlaşmalı kurum az. Ona ilk yıl 1400 lira fiyat verdiler. Ben şimdi daha çok yerde ve büyük hastanelerde geçen axa nın planlarını araştırıyorum.

Sonunda koç allianza karar verdim. İlk yıl 650 ödeyeceğim. Bu yıl ilk 5 ay gebe kalmamak şartıyla doğumu sınırsız karşılıyormuş.

zeyhat,peki 5.aydan sonra hamile kaldın diyelim,ikinci poliçeye kadar olan sürede muayene ücretlerini,tahlilileri v.s. karşılıyormuymuş. ilk sene fiyati çok uygun da ondan merak ettim. ben axa eko platin için 1500tl civarı bi fiyat aldım seninki çok uygun gerçekten.

Malesef ayakta tedavi yok. Ama acil yardım yatarak tedaviler falan sınırsız. Küçük cerrahi işlemlerde dahil. Doğumda sınırsız. Ama bir doktora gidip muayene olamıyorsun. Muayenede labaratuvarda istersen fiyat 2800 oluyor. Ama ben gerek duymadım sadce doğumu karşılasa yeter. Ben muayeneyi kendim ödeyip sedece doğumda kullanacağım.

Ben yapı kredi sigorta ile çalışıyorum.ilk sene düzenli ödemelerimi yaptım.2. sene tekrar yenilemek için gittiğimde hamile kalma riskine karşılık fiyatları arttırıyorlar. ama ben 1500 lük aile planlaması limitini arttırmadım onun yerine hamileliğimin 8. ayında sigortam bitecek şekilde ayarladım. ve tüm tahlil doktor masraflarım aile planlamasından karşılandı. sigortamı yine 1500 den yenileyeceğim ve sadece doğum masrafımı da burdan çıkartacağım.. Anlaşmalı kurumlarına gittiğiniz taktirde hiç para ödemiyorsunuz. %100 kapsamlı.

ben 2 yıldır yapı kredi sigortalıyım. geçen yıl aile planlaması teminatı satın almıştım. poliçem mayısta yenilenecek ve ben o sırada 7 aylık hamile olacağım. doğum teminatı satın almam gerekiyor bu yıl. sigortacım, doğum masraflarına göre bir ödeme planı sundu. örneğin 5000tl tutacak bir doğum için 4000-4500 tl prim ödemem gerekiyormuş. bana çok mantıksız geldi. bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın

koç allianz ın limitsiz paketini yaptırmayı düşünüyorum. ama 5 ay beklemek gerekiyor. 5 ay beklemeden hamile kalsam, sigortam iptal mi olur, yoksa 5 aydan sonra mı karşılamaya başlar??????
beklemek istemiyorum da.. :)

arkadaşlar koc allianz 3.500 ytl gibi bir fiyat çıkardı bize, limitsiz yatarak tedaviler ve %80 ödemeli limitsiz ayakta tedaviler için doğum limitsiz, bebek 14 güne kadar sigorta kapsamı dışında.

2 sene yaptırmak zorunda kalacağımızdan 7000 ytl ye gelecek.

sizce nasıl bir fiyat?

''koç allianz ın limitsiz paketini yaptırmayı düşünüyorum. ama 5 ay beklemek gerekiyor. 5 ay beklemeden hamile kalsam, sigortam iptal mi olur, yoksa 5 aydan sonra mı karşılamaya başlar''

bu sorunun yanıtını bende merak ettim bu arada.

Son düzenleme:
merhaba
mesajlarin tamammini okuyamadim ama ozel sigorta ile ilgili kendi tecrubemi aktarayim.
gecen yil dogumu ve 1 yil bekleme suresini dusunerek ozel saglik sigortasi yaptirdim ykb den sadece yatarak tedavi aldim baz paket 780 odedim.
bu sene yenilerken hamile oldugum icin aile planlamasi paketi ve ayakta tedavileride eklemek gerektigini dusunurek (sizin paketiniz nasil olursa bebekde dogdugunda ayni haklara sahip oluyor) tum fiyatlari degerlendirdik. sonuc; hangi paketi secerseniz secin kariniz %20 oluyor. ama o gecer mi bu gecer mi hesaplari, extra bisiy cikarmi gibi birsuru dusunmenin stresi oldukca fazla. dogumda 1 kerede odeniyor sigorta taksitle derseniz o baska. ben gecen sene baslatmamis olsaydim hic yaptirmzdim acikcasi. sonucda ozel saglik sigortasinda kilitlenip kaliyorsunuz diger turlu o olmadi bunu secerim sansiniz oluyor.

merhaba,
ben izmirdeyim, ilk sene ne kadar odedınız , her sene ne kadar arttı odedıgınız prim? ben de yapı krediyi dusunuyorum, cunku y.k.'de cocuk dogunca dogustan gelen hastalıkları da oduyormus. diger sigortalarda bir ay sonra bebek sigortaya dahil ediliyor. umarım hicbirimizin boyle bir konuda yardıma ihtiyacı olmaz ancak bu buyuk bir avantaj bence.

sigortaların bir özel şartları bir de genel şartları vardır değişmeyecek olan.hiçbir sigorta şirketi bebeğin doğuştan gelen hastalığını karşılamaz ve15 günden önce bebeği sigorta da yapmıyolar.kaldı ki bizlerin bile doğuştan gelmesi olası hastalıkları karşılamıyo,doğduğunda hasta olan bi bebeğinkini hiç karşılamaz.ben de zamanında çok araştırdım konuya hakim sayılırım.
tavsiyem bu konuyu çok iyi araştırmanız.kötü niyetli sigortacılar da var her meslekte olduğu gibi.satana kadar ona da tamam buna da tamam derler ama iş başa düşünce kenara çekilirler.bahsettiğiniz konuyla ilgili poliçede mutlaka bi madde geçmesi gerekir örnek bi poliçe isteyin ve iyice okuyun derim nacizane tavsiyem. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…