özel sektör :((((

Yelbur

cücücükkk
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
7.073
39
358
İstanbul
ben bu ofisin yer temizligi bulaşık temizligi muhasebesi inşaatlarda şantiye şefleri olmasına ragmen oraya verilecek siparişleri vermessi takip etmesi artı tek firmada degil 2 firma patronumun 2 firma oglunun bütün herşeyiyle ben ilgileniyorum bide maden ocakları var neredeyse onlarla bile artı dışarı evrak götür getir falan bi ofiste aklınıza gelebilecek işlerin kat kat fazlasını yapıyorum.ve 4. senemin içindeyim sadece 700 tl maaş alıyorum vede sigortam ben işe girdikten bi sene sonra başladı.tamam çok mükemmel bi eleman degilim bazı şeyleri unutuyorum dogal olarak üzerimde bu kadar iş varken.bide patron 10 tane işi aynı anda verip üzerine çay istiyo yada ben işlerimi bitirmeden başka işler yüklüyo dogal olarak kaçıyo bazı işler takibimden bunun azarını yiyiorum üzzerinede stajer var bitane içtigi sigaranın küllügünü çayın bardagını masada bırakıp gidio ve kimse bişi söylemio
neyse gelelim asıl olaya

dün oglunun açıp ilgilenmedigi bi firmasının ticaret odası borcu çıktı daha önce gelmişti bu borç ve ben kontrol ederek patrona 09-2010-2011 borcu oldugunu ve ben buradayken hiç yatırmadık demiştim oda bi ara öderim dedi kaldı öyle
dün bu mevxzu dile gelince bende aradım patreonu ve böle böle dedi,m oda biz onu ödedik dedi bende hayır ben burdayken hiç ödemedik dedim oda dalga geçer gibi ben gelince ödedigimizi bulur koyarım önüne dedi bende tamam o zaman bulun koyun dedim sakince ama yinede sinirlendim ve daha önce kontrol ettigim şeyi ikinci kere kontrol etmek için dosyayı elime aldım ve sertçe möasaya vurdum bu sırada patronun oglu bana bagırmaya başladı iş ahlakından bahsetti ve yıgınla şey söyledi bende madem benim iş ahlakım yok git babana söyle kovsun beni dedim neyse böyle sustu bende patronu aradım ve ilk başta borçla olan durumu anlattım hııı öylemiydi tamam o zaman dedi daha sonra siz bana güvenmiyomusunuz dedim ne alaka dedi dedim neden böyle böyle dediniz falan oda işte herşeyi unuttugumdan falan bahsetti bende ben insanım robot degil dedim ve oglunuzla kavga ettim dedim
neden dedi dedim ben sizinle konuşunca olayı daha önce kontrol ettigim için emindim ve sizin söylediginiz şeye sinirlendim elime kontrol etmek için aldıgım dosyayı sertçe masaya bıraktım dedim oglunuzda bagırıp iş ahlakından bahsetti bana dedim ben bu ofiste 3 senedir çalışıyorum ve siz benim patronumdan önce büyügümsünüz ben size sinirlenebilirim siz bana sinirlenebilirsizni insanız sonuçta dedim ama ben size sinirlensem dahi böyle bi hareketi siz varken asla yapmam dedim. ama oglunuz kalktı bana iş ahlakı dersi verdi dedim kusura bakmayın ama sizde biliyosunuz bazen oglunuz arkadaşıyla akşam ofise glelip keyif çatıyodu ve yedigi çekirdekleri bırakın tabaga atmayı masanın üzerine atıyodu dedim şimdi gelip bana iş ahlakı diyemez dedim oda pazartesi gelince konuşuruz kızım dedi kapattık.sonucu az çok biliyorum patron gelince bana ahkam kesicek muhtmelen yok şöyle unutuyosun yok böyle unutuyosun diye ve ben işten ayrılmak isedigimi söylüycem.dünden beri aglıyorum gece gram uyku girmedi gözüme hiç bişey yemedim

ne mezunusun bilmiyorum ama eğer vasıfsız bir elemansan tüm iş yerlerinde bunu yaparsın.temizlik, ön muhasebe. asistanlık, getir götür... ve standart maaş bu oluyor.
Eğer kendini geliştiremiyorsan bu iş yerinden çıkıp başka iş bulduğunda da farklı bir pozisyonda farklı bir maaşla işe başlamazsın.
Öncelikle kendine bir not defteri ya da ajanda edin sabah işe geldiğinde tarihi at ve sana söylenen herşeyi bu deftere not al.patronun yanına bu defterle git. ağzından çıkanları tek tek not al. gün içinde de göz gezdir sürekli.yaptıklarını renkli kalemle işaretle.yapmadıklarını yap.
ertesi gün bir önceki güne tekrar bak.unuttukların varsa en azından 1 gün sonra yakalarsın.
İnsanız elbette unuturuz ama bunu aza indirgeyebiliriz.

Seni çok iyi anlıyorum. Ben de bu sebeplerden kaç kere istifa verdim. Hiç pişman değilim. Bu hayata bir kere geliyoruz ve kimsenin bize eziyet etmesine, saygısız davranmasına izin vermemeliyiz. Özel sektör hep aynı. Bence orada çok bile durmuşsun. 700tl kazanabileceğin başka bi yer mutalaka vardır. Kaldı ki artık tecrübeli elemansın, 4 sene olmuş, çok daha fazla alıyor olman lazım. Bence bir iş değişikliği yap. 4 sene zam almamak ne demek ya! Böyle şeylere sessiz kalmamalıyız.

Yanlış zamanda yanlış verilmiş tepki...Keşke bu bahsettiğiniz sorunları ilk farkettiğiniz anda tepkinizi koysa idiniz...Size çıkın ya da kalın diyemem ama bu tarz şeyler bana yapılıyor olsa 3 gün bile dayanamazdım...Şimdi patronunuzla konuşup orta yol bulsanız dahi bi kaç gün sonra aynı tas aynı hamam olayı olacak....

lise mezunuyum ben ama bu şekilde çalışan binlerce ünv. mezunuda vvar
kendimi yeterince geliştirdim ben ama her insanın vasıfsız bile olsa bi iş düzeni vardır ki ben o iş düzenin burda her yaptıgını dogru sayan birisiyle çalışıyorum ki buna oglunun istekleride dahil. şurda şu yorumdan farklı bişey beklerdim cidden ama eleştirmeye o kadar alışmışızki malesef işte ...... sırf vasıfsızım ve lise mezunuyum die bu yaşadıklarımı yaşamayı hakettigimi düşünmüyorum ayrıca tek çalıştıgım yer burası degildi bi çok firmada çalıştım ve hepsi ile gayet iyi şekilde ayrıldım ve hiç bir sorun yaşamadım.
patronun oglu 31 yaşında ve hiç birşeyi yok baba parası yiyor ala 2 firması var ikiside öyle duruyo zarar hep ama ben 27 yaşındayım evliyim ve kimseden bişey beklemeden yaptık evimizi eşimde lise mezunu ama muhasebeci.

bende aynıyım..... lanet bu patronlar.. okdar iş yap yap bişeyi unutunca laf etsnler ki bugüne kdar böyle bişey yapmadım.. iyi yaptıkça hep iyisini istediler... ve bende 700alıyorum.. zaten bu da yemege ve yola gidio.. sadece evde oturmamak için çalışıyorum..üniversite mezunu olmama rağmen(( ama bende istifa etmek üzereyim..geçen çıkcamı söledim bi ayaklarıma yalvarmadığı kaldı çıkmamam için ama yine her şey aynı.... onların cebine kazandırıp kendi cebime bişey girmemesinden bıktımmmmmmmm... Allah yardımcımız olsun......

teşekkür ederim. ev kredisi ödedigimiz için mecbur kaldım sürekli tam çıkıcam diyorum kendşme ama o anda eşime bakınca üzülüyorum çünkü şu dönemde iş bulmakta zor ( ama bu oglunun yaptıgı sondu artımk kendime zarar veriyorum çünkü saygısız insanların yanında ezilip büzülüyorum sürekli

benim patronumda öyle baba parası yiyen..öğlene doğru işe gelen.. akşamları hep içen bi adam.. evli barklı ama hiç bişeye yaramayan bi adam...ilkokul mezunu dahi olsan kimse bunu haketmez.. biz onların cebine okadar para kazandırıyoruz... çok insafszlar çooook... ben öğlenleri ne yicemi şaşırıyorum.. para az hergün tavuk döner yemekten gıdaklıcam.. bağrısaklarım flan çöktü.. ama adam gözümün önünde yemek yeerrr... biz çıksak bile bu şartlarda çalışcak okdar çok kişi varki bunları bildkleri için böyle yapıolar

ben yaklaşık 6 senedir çalışıyorum.oğlum 1,5 yaşındayken inşaat firmasına ön muhasebeci olarak girdim.ilk başlarda çok iyiydi herşey.sonradan patronun tepkileri ve tavırları değişmeye başladı.eziyet etmeye başladı.herşeyi sorun edip işten çıkarma tehditleri savurdu.bu yaz yeğenimin sünneti vardı ve aile içinde bazı sorunlar vardı.bi süre telefonum devamlı meşgulde kaldı haliyle.annemle ablamın arası açıldı ve annem çok fena hasta olmuştu.günde 10 15 defa annemi arayıp kontrol ediyodum ve bikaç kez patron telefonumu arayıpta meşgulde görünce işten çıkarırım dedi.devamlı tehdit altında işimide yapamıyodum.nasıl olduysa 1 tane çek atlamışım ve protesto çekilmiş.o çek benim sonum oldu.kabul ediyorum çok büyük bi sorun bankada itibarın kalmıyo çek yazıldığı için ama işten çıkarma sebebi olmamıydı diye düşünüyorum.ben çıktıktan sonra biri daha girdi.o kız 1 ay çalışmış sadece.onuda postalamış ve şimdi yeniden bi eleman daha almış.bu seferki eleman bekar.normalde ben çalışırken dış kapı kapanmazdı ve her gelen kendi girerdi.şimdi ise kapılar kapalı duruyomuş.herkesin söylediği tek şey 'hiç üzülme.o senden istediğini alamadı ve çıkardı boşver'... çok üzülüyorum ama işten çıkarıldım diye.((((

benim istanbulda 4,5 senem evlenince geldim buraya eşim burda die daha önce bi tekstil firmasındada çalıştım patronlarım okadar iyiydiki güvenirlerdi bana bi iş verirlerdi ve tamamlardım oldukça hızla herşeyi yine ben yüürütüyodum ofiste aynı burdaki gibi ama patronlarım beni motive etmeyi biliyolardı ve en önemlisi güveniyolardı ama burda öyle bişey yok güvenmiyor hiç bir şekilde motive etmiyor beni 10 iş veriyosa birini yapmayınca onun lafını ediyor ve en önemlisi benim tutuugum hesapları onun istedigi gibi tutmam konusunda zorluyor beni sonuçta ben kendim nasıl anlıyosam o şekilde tutmalıyımki o benden bişey isteyice bu böyle diyip anlatabilmeliyim.ama bunlara bişekilde katlandım ama baba parası yiyien ve işyerine içki bile sokan hatta o içkileri benim bulup attıgım ve babasına bişi demedigim oglu bana iş ahlakı dersi verdi ya artık allahlarından bulsunlarr.çok sagol seninde yardımcın olsun rabbim

kim kimseye mecbur değil .Ne sen patronuna nede o sana . Bence bunları dile getir .Eğer memnun değilllerse çıkarsınlar tazminatını verip .Sanada yazık günah. Stajyer falan da değilsin koskoca kadınlada bir insan konuşmasını bilecek . Bence sıkıntını net bir şekilde söyle. . Ben kendi işimn tanımını istiyorum demelisin . . Temizlikçilkmi muhasebecimi sekretermi getir götürmü!
Seni çok yumuşak bulmuşlar ve bayağı üstüne gelmişler .Allah yardımcın olsun .İnşallah emeğinin karşılığını alırısın

(((((((((( çok üzüldüm canım evet gerçekten büyük bir hata ama insanogluyuz olabiliyo işte inan senin yerindeki böyle ünv mezunu falan biri olsa ve firmaya zarar verse hiç bişey denmezdi ona aa olabilir denirdi .mecburuz ya çalışmaya ihtiyaç varya lise mezunuyuz ya vururlar hep

aynen öyleeee mecburum diye kredi ödedigimide biliyorlar çünkü ( pazartesi günü gelicek ve herşeyi tek tek söylüycem eger kendim çıkatım diye ugaşıyorsanızda tazminat istemiyorum başımın gözümün sadakası olsun diycem.çok bunaldım çok hemde hazmedemiyorum herşeyi hazmediyorum ama baba parası yiyen ofiste çekirdek yiyip masa üzerine atan vs birinin bana iş ahlakı dersi vermesini hazmedemiyorum

Bende Yüksekokul mezunuyum.
yakın arkadaşım sandığım birinin şirketinde çalışıyordum aynı şeyleri bana da yaptırmaya başladı son zamanlar
en samimi arkadaşım 1 yılın sonunda bana patronluk taslamaya başlamıştı.Bende hiç çekinmeden istifamı verdim.Hiç te pişman değilim...İyi ki vermişim...

canım bende aniden çıkıcam banada tazminat falanh vermio ve bnm asgari geçim ücretimide vermio düşünsene aylık 50bile değil..ya dicem en azından o paramı ver yada aniden çıkıyorum.birini bulmasına bile fırsat vermicem veee herşey bnm elimde şifrelerde diper işlerde... ya dicem bunu ver yada kendi başının çaresine bak...aklında olsun valla ki bende önceki öyle yapmıştı... yıllarca biiz sömürdkleri yeteeeeeeerr

Bence siz eleştirilmeye çok alışmışsınız ve söylediklerimi sizi eleştirmek olarak algılamışsınız.
Yardımcı olmaya çalıştım ben size.tekarar okuyun isterseniz.
Biliyorum üniversite mezunlarının da bu şekilde çalıştığını hatta bizim sekreter arkadaşta üni. mezunu ve aynı sizin durumunuzda.Vasıfsızlık sadece lise mezunu olmak değildir ayrıca.
sırf lise mezunusunuz yada vasıfsızsınız diye bunları tabii ki haketmiyorsunuz ama düzen bu.iş arayan çok,iş az. sen gidersen bir başkası geliyor. sana yardımcı olmaya çalıştım zaten.ama sen beni çoookkk yanlış anladın.Bu konuda fazlaca hassasın anladığım kadarıyla.Yardımcı olduğumkısmını hiç dikkate almadın sanırım.

malesef insanları ezerek egosunu tatmin etmeye çalışan kişiler çok fazlaaaa ((((((((

Biz de kredi ödüyoruz. Önceki işime girdikten 4 ay sonra ayrıldım. Ayıptır söylemesi ayda 4500 tl gelirim vardı. Delirdik tabi sevinçten, hayatımız kurtuldu dedik. Krediye girdik hemen çünkü geceleri de çalışıyordum ve bana araba şarttı. Ama sonra baktım ki huzurum yok, kafasına esen azar çekmeye çalışıyor, yorgunluğu cabası. Ben yapamam burada parası batsın dedim ve bi sabah işe gitmedim. Çok zor oldu vazgeçmek çok çok üzüldüm. Bir daha öyle bir para kazanabileceğim bir iş bulamam biliyorum ama ayrılarak iyi yaptım. Nefret ettim, depresyona girdim çünkü. İşin zor olduğunu biliyordum ama parası için katlanabilirim sanmıştım. Yapamazmışım. Şimdi iş arıyorum. 1000 liraya razıyım. Hatta 500 tl alayım ama mutlu olayım, ayaklarım geri geri gitmesin işe giderken... Azıcık aşım ağrısız başım olsun. Yıpranmaya gelmedik bu dünyaya..

banada vermiyo o vergi iadesini yeemegimi tolumu verio allah varrr şimdi. bakalım gelsin konuşucam iyice kesin ayrılıcam ama kötü şekilde olsun istemiyorum herşeye ragmen ama patronun tavrına baglı tabiki benden öncekide kasadan biraz para alıp kaçmış direk

sanırım fazlaca alınganım kusura bakmayın.ama ben işimi gayet iyi yapıyorum robotta degilim bi kaç şeyde unutulsun unuttuklarım konusunda kızmıyorum zaten benim tepkim herşeye ragmen o ogluna bana öyle davranamaz heleki bu ofiste iş ahlakından bahsedecek en son kişi o yani

bende öyle düşünüyorum agzımın tadı olsa zaten bu işleri gocunmadan yaparım nolucakki bi temizlikle eksilmem ben tırnak süslemeyle ilgileniyorum hobi olarak bakalım takma tırnaklara degişik manikürlerr yapıp satmaya çalışıcam umarım olurda hiç degilse kendi el emegimle bişeyler kazanırım az olur ama huzurum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…