Özel sektörde çalışmak..

merak etme adamlar senin içini okuyor...nasılsa bu kızı ben çalıştırırım istediğim gibi,ne dersem yapar...biliyor zaten işsizlik var dışarıda,kimi alsam çalışır....yaa arkadaşlar yapmayın....böyle düşüne düşüne zaten bu maaşları,bu hakları biz aşağı çektik...kafanız aşağıda durduğu müddetçe daha da aşağı eğerler..sanıyor musunuz ki farklı olur düzen...oturup başbakan mı düşünecek sizi bu şekilde?? işin ne kadar zor bulunduğunu bende biliyorum,ama haklarınızında farkında olun...

canım onlar gezer ama senin hakkın olmaz. 2 hafta önce burda cumartesi günü 2 kişi izin istedi biri cumartesi gelmeyim falan bari 2 gün denize gideyim dinleneyim dedi. Bizim patronda sürekli yazlıkta havuzda denizde falan gayet mutlu hem tatil yapıyor hem çalısıyor. Ne dese beğenirsin şunlara bak deniz için işi asıyorlar. Kimseye izin yok demedim mi ben dedi ben şok Zaten geçen yaz girdiğim için hiç tatil yapamamıstım bu yıl yaparım diyordum kimse izin almıcak deniz izni şu izni falan ben anlamam dedi ama kendisi sürekli akşam yemeklerinde havuzlarda eğleniyor gel de delirme şimdi

oho en iğrenç olanda kadın patronlar bir kapris,bir kendini beğenmişlik,sürekli kendini övmeler yaptığın işe sürekli burun kıvırmalar, şımarıklık anlayacağın tam dayaklık olur bunlar ,erkek patron iyidir, kadınlar patron olmasın çünkü herşeyleri abartı ve küstahlık diz boyu ben neler çektiğimi bilirim

canım biraz bilgilendirirmisin bizi yarın izinimi son kez isteyeceğim vermezlerse sözleşmemi fes etmek istiyorum mu diyeceğim nasıl yapacagım bunu daha detaylı anlatırsan çok mutlu olurum.

ya bide kırıklarıda cok nereye düştüm dedim cıkmayı düşünüyorum ama ne biliyim ya erken pe et daha ilk işi stajı diyecekler her gün bi misafiri kahvalttıda meyvesi felan her gün cay kahve cok bunaldım valla hizmetcimiyim yöneticilikmi okuyorum belli değil

valla insan gibi davransalar herkes mutlu calıssa daha verimli olmaz mı ya ne adaletsizlik bu kendini üstün görenler böbürlenenler ne kaar da düşük insanlar aslında ...

valla insan gibi davransalar herkes mutlu calıssa daha verimli olmaz mı ya ne adaletsizlik bu kendini üstün görenler böbürlenenler ne kaar da düşük insanlar aslında ...

aynen öyle canım. Insana insan muamelesi yapılmıyor,aslında bizim hakkımız kullanmalıyız,şu an ben tekim çok yükümlülüğüm olmadıgı için gidiyorum bırakıyorum diyebilirim fakat bir çok insanımız zorunda oldugu için katlanıyor bırakamıyor bu yüzden de daha ne kadar sömürsek diye uğraşıp,kafa yoruyorlar

dedem hep derdi simdi haklıymıs diyorum nerede olursan ol ilk geldiğin yeri unutma kızım diye herkes unutmus ilk hallerini ne diyim ki

canım benmde hastaneçalışıyorum hemde adını sölesem şok olursun oha ordada böyle yapılıyorsa falan dersin eminim sanslısın arkadasım senın adına çok sevindim

--Sibelim84 kullanıcısından alıntı --
senelik iznini alamayan arkadaşlar delimisiniz siz niye istifa ediyosunuz sözleşmenizi fesedeceksiniz. İstifa ederseniz tazminat hakkınız olmaz dilekçenize işkanunu gerekçe göstererk sözleşmemi fesediyorum diyeceksiniz ki tazminatınızı versinler vermezlerse açın bi dava uğraşsınlar. bana gelince ben 8 yıldır hukuk bürosunda çalışıyorum. Cumartesi yok maaşım çok yüksek olmasada asgari ücretin baya baya üstü +yol var+yemek var +ssk var ama herşeyden önemlisi huzurum var. ve çok şükürki cumartesi yok.

arkadaslar sibelim84 isimli arkadasın yorumuna cewap alamadım ama sizin bilginiz varmı tazminat almak için sözleşmeyi nasıl fesedebiliyoruz ki şimdi ben çarsamba yöneticimle konusucam izin vermezze istifa etmeyi düşünüyordum ama tazminat hakkım varsa alayım içerde bissürü mesaim ve yıllık iznim var yardımcı olurmusunuzzz

bekarken yani bundan 10 yıl evvel falan özel sektörde çalıştım hemde pek çok yerde. sorun şu ki evde huzurum olmadığı için çareyi çalışarak evden uzaklaşmakta buluyordum. birşey öğrendim ki bu patron taifesinden dost olmazmış. elbette enseye şaplak olalım demiyoruz bizde ama bir bakıyordum bana abla abi yaklaşıyor bir bakıyorum ezeli cellat derken eşimle flörtümüz evliliğe ilerleyince beni işten çıkardı sonrası malum evlilik çocuklar vs. şimdi kendisi iş dolayısıyla yurtdışında ve maalesef ülkemizde iş imkanı kısıtlı olduğundan dönemiyor. 5 yılı geçti ayrıyız onu çok özlüyorum. diyorum ki gel kızlarımız büyüdü ikimiz iki koldan çalışırız kabul etmiyor beni özelde çalıştırmıyor kpss den atama bekliyorum inşallah kavuşmamızın tek yolu bu görünüyor rabbim herkese yardım etsin bana da inşallah hayırlı günler

kızlar halinize şükredin ben sabah 9:30 akşam 11 :00 arası çalışıyorum..

cnm benm senn adına üzüldüm umarım kavusursunuzzz....bencede patrondan dost olmaz

Selam kızlar ben şuan ki işyerimde 4 yıldır çalışıyorum ve iki işe birden bakıyorum 4 yıldan sonra bu sene izin kullanabildim. Şu bi gerçekki bulunduğum şehirde en iyi yer bura diye düşünüyorum ama şuda bir gerçekki ben işimi iyi yaptığım ve iyi olduğum için bana karşı iyiler. İşler o kadar yoğun ki kpss de tercih yapmayı unuttum
Rabbim özel sektörde çalışanların hakkında hayırlısını nasip etsin

bende özel sektördenim
20 günlük emlakçı muhabbetim olmuştu
asker emeklisi patrona dayanamadım ayrıldım

sonrasında bir fabrikaya girdim oradanda ekonomik kriz yüzünden çıkarıldım

tekrar bir fabrikaya girdim 2 ay sonra eski işyerim aradı gel dedi yerimden memnunum dedim
bunu öğrenen yeni patronum param yok bahanesi yapıp işten çıkardı

sonrasında sigorta şirketine girdim 4 ay çalıştım ama gördüğüm en gıcık patrona sahiptin
çalışan bayanlarda yeni gelene hizmetçi muamelesi yapıyorlardı onada tahammül edemedim çıktım
masam "derdi toplu" diye çıkıştığını bilirdim

arkasından kuyumcuda iş buldum
2 patron devamlı dışarıda olduğu için evlenene kadar yaklaşık 3 sene çalıştım
ssk yoktu yol + yemek + maaş veriyorlardı
sadece pazar tatildi çok nadir pazar günleride tartımımız vardı
ama huzurluydum işimi seviyordum çalışma arkadaşlarım iyiydi ondan devam ettim

evlendikten sonra bebişim oldu ama evde oturmaktan sıkılınca kuzenim diğer şehirdeki ofisinde işe başladım
ikinci bebeğim oldu daha devam ediyorum çalışmaya cumartesi saat 15.00 kadar çalışıyorum
tabi patron akraba olunca biraz daha rahat oluyor ama para konusunda ses edemiyorum
ssk+yemek+yok+agi+tel faturamın bir kısmını alıyorum
Allah bozmasın rahatım şükür

Canım ne iş yapıyon sen

turizm canım..bi mağazada çalışıyorum.tek başıma olduğum için böyle..genelde oturuyorum..çok yorucu değil.ama insan evini özlüyo tabi..eşimlede işyerlerimiz yakın bir arada sayılırız..tabi kışın saatler değişiyo..daha az çalışıyorum..ama en azından maaşı iyi sayılır o yüzden katlanıyorum..

sigorta şirketleri hep böyle hizmetci gibi kullanıyor herhalde bence son işin en iyisi ne demişler herkesin bi dayısı olacak arkadaş:)

en azından maaşın iyimiş canım ama yine de fazla çalısma saatleri Ben de tekim burda hasta olsam yataktan kalkıp geldiğimi biliyorum,yerimden kalkamıyorum çok fazla, okuldan sonra buraya basladım fakat daha ilk yıllarımda iş yaşamından soğudum saka gibi vala

Son düzenleme:
Aaa avukatmışsınız. Ben de tereciye tere satıyorum.

avukat olacam inşallah o zaman hallederizzz icabına bakarız
hukuk fakültesi mezunuyum ama denklik sınavım var o yüzden şu anda özel sektördeyim maalesef ahhh ahhh :84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…