Özellikle laf sokma konusunda başarılı olan arkadaşlar bakabilir mi :)

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Arkadaşlar başlığım uygun oldu mu bilmiyorum ama ben laf sokup karşısındakini susturan arkadaşlardan özellikle yardım istiyorum :)
Ben kim ne derse desin beni aşağılasa da tek kelime edemiyorum . Afedersiniz mal gibi kalıyorum .
Mesela bi akrabamız var . Erkek 48 -50 yaşında falan .
Bu adam küçüklüğümden beri benimle bi alıp veremediği var ama ne olduğunu çözemedim .
Bayramda vs gelirler bize . Beni görür görmez sürekli iğneleyici laf söyler mutlaka görür görmez .
Mesela örnek olarak 'çok beyazsın ya bi doktora görün , yok şu saç hiç güzel olmamış . mesela o gün gözümde lens falan yok bana diyo lens mi taktın ne gerek var öcü gibi olmuş vs vs .
Hatta bunu annemde farkında sürekli toplum içinde aşağıılama beni üzme peşinde olduğunu .
Ben bu adama bi dahaki gördüğümde öyle bişey söylemek istiyorum ki bi daha benimle ne muhatap olsun hatta görünce yolunu değiştirsin .
Tabi bunun için genel hayatımda da böyle dış kapının dış mandalı insanlar bişey söylediğinde onlara cuk diye cevabı oturtmak istiyorummm :63:

"Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş, öyle bir laf vardı di mi" diyebilirsin. Ya da "nazar etme ne olur çalış senin de olur" de..."Kedi ulaşamadığı ciğere murdar dermiş di mi" de...

"Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş, öyle bir laf vardı di mi" diyebilirsin. Ya da "nazar etme ne olur çalış senin de olur" de..."Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş di mi" de...
Evet bunlarda olabilir.
Ama ben bana bişey demese bile bunca yıl bana söylediklerinin acısını çıkarmak istiyorum :D
O demese bile ben dicem yani

O anki ortamda olmup görmek lazim yani simdi sana ne soyledginii nasil davranacagini bilemeyiz ki, mesela anlik bi olay icin su su yap diyemeyiz

Sen de onu rahatsiz oldugu seyden vur o halde, saygisiz olursun da once buyuk kucuge saygili olacak ki kucuk de buyuge olsun

adam sana bişey demeden ben nası okkalı cvp bulayım ki sana ?
bu kadar boşlukta iyi değil, gelip benle uğraşıcağına aç bi kitap oku, aldığın oksijen boşa israf olmasın de
ama50 yaşında ki adama da bu denmezki

O anki ortamda olmup görmek lazim yani simdi sana ne soyledginii nasil davranacagini bilemeyiz ki, mesela anlik bi olay icin su su yap diyemeyiz

Sen de onu rahatsiz oldugu seyden vur o halde, saygisiz olursun da once buyuk kucuge saygili olacak ki kucuk de buyuge olsun
Ortamı biraz tarif edeyim ozaman .
Mesela genelde bayramlarda gelirler ve en az 8 9 kişi olurlar . Bayramlaşırız işte hemen beni ilk gördüğünde direk yapıştırır yüzüme şöylesin böylesin diye. Ben ağzımı açmadan daha .

Ortamı biraz tarif edeyim ozaman .
Mesela genelde bayramlarda gelirler ve en az 8 9 kişi olurlar . Bayramlaşırız işte hemen beni ilk gördüğünde direk yapıştırır yüzüme şöylesin böylesin diye. Ben ağzımı açmadan daha .
Mesela neyine daha cok bulasir yani her geldiginde soyledigi cumle ne olur?

adam sana bişey demeden ben nası okkalı cvp bulayım ki sana ?
bu kadar boşlukta iyi değil, gelip benle uğraşıcağına aç bi kitap oku, aldığın oksijen boşa israf olmasın de
ama50 yaşında ki adama da bu denmezki
Evet bu laf baya ağır olur gerçi ona o kadar gıcık kapıyorum ki herşeyi söyleyecek durumdayım :D

onlar gelmeden önce netten Andropozla ilgili bir yazı bul, laf sokar sokmaz eline tutuştur.. Abi mevsimin geldi herhalde bak senin için doktor ne diyor de :27:

sen de aşağılayacaksın arkadaşım. çalıştığım yerde biri var. ona buna laf sokar. dün bana laf etmeye kalktı. masa da kalabalık 8 10 kişiyiz . bişey sordu. ben de şunları söyledim sırayla
-merak mı ediyorsun ... abi?
- ben de bişey merak ediyorum.neden seni ilgilendirmeyen konulara burnunu sokuyosun? (benimle alakalı bişey seni ilgilendirmeze getirdim lafı anladı sanırım) sonra ortamdaki sessizliği dinledik bi süre.

Evet bunlarda olabilir.
Ama ben bana bişey demese bile bunca yıl bana söylediklerinin acısını çıkarmak istiyorum :KK70:
O demese bile ben dicem yani

"Her lafa verecek cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye..."

Back
X