Özellikle rüya yorumlarından anlayanlar yardım

_kybele_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
537
373
33
34
Normalde böyle bişey açmazdım ama benzeri rüyaları 30 40 kere gördüğüm için açma ihtiyacı duydum.

Rüyamda sürekli üniversitedeyim. Mezun olamamışım dersım kalmıs yurtla bogusuyorum. Ya alttan 1 2 dersim kalıyor ya da son sınıfı okuyorum hep. Ve dediğim givi 1 2 kere değil en az 30 kere böyle rüya gördüm. Okudugum yer küçük bir ilçeydi ve sokaklarına kadar net göruyorüm. Sizce sebebi nedir?

Normalde böyle bişey açmazdım ama benzeri rüyaları 30 40 kere gördüğüm için açma ihtiyacı duydum.

Rüyamda sürekli üniversitedeyim. Mezun olamamışım dersım kalmıs yurtla bogusuyorum. Ya alttan 1 2 dersim kalıyor ya da son sınıfı okuyorum hep. Ve dediğim givi 1 2 kere değil en az 30 kere böyle rüya gördüm. Okudugum yer küçük bir ilçeydi ve sokaklarına kadar net göruyorüm. Sizce sebebi nedir?
Okurken bu konunun sizde travma olusturmasi sebebiyle goruyorsunuz ama bu konunun yeri bdv degil bence 🤷🏼‍♀️

Ben de sağlık çalışanıyım.

Bi doktorum sürekli rüyasında tıp fakültesinden aslında mezun olamadığını, devam etmek için taa liseden fizik dersini vermesi gerektiğini görüyordu. O fizik hocası çok gıcıkmış ama. Öyle zor geçtiğiniz bi ders oldu mu?

Rüya yorumlama çok ayrı bir ilimdir.

Sadece kendi görüşümü söyleyecek olursam, okulda iken dersten kaldınız mı, kalma korkunuz falan mı oluştu. Yada haksız bir şekilde dersten geçmeye çalışırken yakaladınız mi yada yakalanmaktan çok mu korktunuz?

İnsanın günlük hayatta kafasına çok taktiği endişe duyduğu kaygıları bilinçaltına işler ve rüyada bu tür konularla şekillenir.
Kendinizi biraz rahatlatsaniz mi acaba ?

Eşim de hep üniversiteyi uzattığını görüyordu sizin gibi. Eşimin ailesi üniversite yıllarında ona maddi anlamda zorluk çıkarıyordu. Okulu uzatırsa maddi yardımı kesecekler konusunda sürekli telkinde bulunuyorlardı.Öyle böyle eşim zamanında mezun oldu üniversiteden.

Fakat yaklaşık 10 yıl sonra çalıştığı kurumun eğitim binasında rahatsızlık geçirdi. Ne zaman eğitim binasına gitse tansiyonu yükseliyordu. Tansiyon hastası olmadığı netleşince psikiyatıra sevkedildi. Bu arada eşim hiç bir şeyi kafasına takmaz. Aşırı rahat biridir. Doktora böyle söyleyince, tekrarlayan rüyalarını olup olmadığını sormuş doktoru. Eşim rüyalarını anlatınca doktor teşhisi koymuştu. Panik atak yaşıyormuş eşim
Eşim ne zaman eğitim için gitse yine aynı şeyleri yaşıyor maalesef.

Evet açıkçası bir hocamla problemli (herkes problemlıydk ama kımse sıkayet etmiyordu) ben yazılı dilekçe vererek şikayet ettım ve o ders hocam değişti. Ama mezun olalı yaklasık 10 yıl oluyor o zaman değil de şimdi ortaya çıkması normal mi?

Bdv ye açmamın nedeni gerçekten dert olarak görmem çünkü gece dişimi o kadar sıkıyorum ki bütün gün baş ve diş ağrısı çekiyorum.

Back
X