Özgüven eksikliği için ne yapmalı?

Evreka1800

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
528
212
303
Özgüvenim sıfır. Yaşadığım bazı olaylardan sonra kendimden nefret etmeye başladım. Allah beni neden yarattı ki bir böcek bile benden değerli gibi hissediyorum. İnsanlar da beni sevmiyor, dolayısıyla bu değersizlik hissini destekliyor olaylar. Sizce ne yapmalıyım? Bu durumu kalıcı bir şekilde değiştirmek mümkün mü?

Eğer nickinizdeki 87 doğum tarihinizse yaşadığınız ciddi bir durum.Hepimiz ergenlikte bu düşüncelerden geçmişizdir ama

yaşınız itibariyle sorununuz ciddi duruyor.Biraz daha detay verseniz

Olaylar neler acaba bu düşünceye ne itti sizi

Eğer nickinizdeki 87 doğum tarihinizse yaşadığınız ciddi bir durum.Hepimiz ergenlikte bu düşüncelerden geçmişizdir ama

yaşınız itibariyle sorununuz ciddi duruyor.Biraz daha detay verseniz
Arkadaş tarafından reddedilmek, beğenilen erkek tarafından reddedilmek, herkesin eleştirmesi, herkesin kötülemesi. Uzun süren yalnızlık. Vsvs

Çalışıyormusunuz? Önce hiç tanımadığınız bi yerden çevre edinmeyle başlayın mesela ben çalışıyor olsamda olmasamda bi kursa giderdim pastacılık,dil vb bi kurs. Sonrasında oradaki arkadaşlarla zamanla sinema piknik gibi aktiviteler yapılıyor,maddi imkanınız varsa ufak tefek alışveriş yapın tarzınıza takviye yapon saçınızı değiştirin bunlar sayesindede insana bir hava geliyor.
Her gün aynaya bakıp kendinizi sevdiğinizi sizi reddeden insanlara ihtiyacınız olmadığını söyleyin ve en önemlisi hayatın devam ettiğini size güzellikler getirebileceğini düşünün. Emin olun kimsenin hayatı dört dörtlük değil, ben 30 yaşındayım çevremde mutlaka beni sevmeyen insanlar var mutlaka reddedildim ama hayat devam ediyor kendimi bi şekilde mutlu etmenin yollarını buluyorum yoksa gerçekten yaşamak zulüm olur.

Teşekkür ederim çok güzel bir yazı. Aslında ben hep negatif geri dönüşleri ciddiye aldım. Biraz da üstüste geldi. Ama insanlar biraz da etrafına göre şekillenmiyor mu?

Enerjinizi aşağı çeken insanları hayatınızdan çıkararak ve kendi öz saygınızı başkalarının beğenisi ya da fikirlerine bağlamamayı öğrenerek işe başlayabilirsiniz.

Bazı eleştiriler vardır,bize ayna tutup eksik taraflarımızı gösterir. Bunlar dostane şeylerdir ve hepimizin kendimizi geliştirmemiz için gereklidir.Ancak bazı eleştiriler de vardır ki insanlar sırf ağızları var diye olmadık şeyler hakkında konuşmayı kendilerinde hak görürler.

Kendini değerli,sevilmeye layık,kendi kendine yeter bulmayan hiç kimseyi dışarıdan kimse ne değerli bulur,ne de sever.

Hatırlayın,çocukken kendi başımıza olmaktan,yalnız başımıza olsak dahi oyunlar kurup oynamaktan ne çok hoşlanırdık değil mi?Üstelik her şeyi yapabileceğimizi düşünürdük.Çok da mutluyduk .. İşte yetişkinken de yalnız başımıza kendimize özel vakit geçirmeyi,sevdiğimiz şeyleri yapmayı,kimse olmadan da mutlu olmayı bilmemiz gerekiyor.

İnanın böyle oldukça dışarı yaydığınız elektrik bile değişecek,o zaman ne böyle hissedecek ne de dışarıdan böyle reaksiyonlar alacaksınız. Hoş alsanız da umrunuzda olmayacak.

Bu hayat sizin ve kimseyi baz alarak tüketilecek bir gününüz dahi yok. Hayatınızdaki herkesten önemli olan tek kişi var o da sizsiniz. Siz olduğunuz halinizle tek ve güzelsiniz..

Kardeş diyorum yasinizi bilmiyorum 31 yaşında abla tavsiyemdir öyle hissettim :)

Bir insan kendisini sevmezse kimse O kişiyi sevmez ( ana madde bu )

Önce kendinizi sevin ve farkı görün. Is olsun diye sevmeyin. Beden ya da insan diyelim mucizedir. Ruh bu et ile kemiğin içinde ve ten en güzel kiyafet.

Kainatta yaratilan her şeyin bi sebebi vardır.

Özgüven kendine sevgi ve saygidir.

Güçlü insan paralı insan algısı var ya esasen güçlü insan koca alemde sadece " kendisine guvenendir ".

Yalnız doğup yalnız öleceğiz, kimse mezara bizim yerimize girmeyecek yani kimseye ihtiyacimiz yok.

Sizi sevmeyen ya da üzen insanlarla araniza mesafe çekin.

Kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez bunu hep bilin.

Nasıl hissedrrseniz öyle yansitir beden ve siz kendinizi adım adım alistirin.

1- Dışarı cikmadan önce ayna karsisinda Dunya' nin kralicesi benim deyin.

2- Dik durun, oturun ve dik yürüyün ( omuzlari salmayin )

3- Insanlarla konusurken duruma göre hafif tebessum ve göz teması kurun.

4- Kahkaha - ağlamak, cok sevinç hareketleri ve üzüntüyü belirtme hareketlerinin ortasını bulun ( mimiksiz olun. )

Stres ve panik anlarinizi dışarı yansitmayin.

Adım adım deneyin bunlari. Aynada bol bol pratik yapın.

Oyuncu gibi rolunuze bürünün zamanla dönüşürsünuz.

Bu Dunya' daki kimseden hicbi eksiginiz yok.
Insanlar seviyor gözükse de içleri bilinmez.

Siz her durumda kendinizi düşünün.

Kim şunu yapsam ne der diye aldırmayin.

Insanlari onemsemeyin. Ben nasıl mutlu olurum, bana ne iyi gelir. ( Bu da ilaciniz )

Olumlu guncellemeyi bekliyorum ne zaman olursa :)

Gerçekten çok güzel bir yazı. Çok çok teşekkür ederim. Ben bayağıdır yalnız yaşayan biriyim. Açıkcası bu benim psikolojimi bayağı yıprattı. Evde kendi kendime konuşmaya başladım. Bayağı oturup kendimle sohbet ediyorum. Ve korkmaya başladım geceleri yalnızlıktan, karanlıktan. Bazen ağlayarak uyanıyorum. Uyku problemlerim var. Evlenmeyi istedim. Ama evlenmiş olmak için değil. Yalnızlığım bitsin, biri beni sevsin, ben de onu çok seveyim. Verecek çok sevgim var çünkü. Ama bir kaç denemede farkettim erkekler benden hoşlanmıyor. Birkaç kez üstüste reddedildim. Çok çirkin hissetmeye başladım kendimi. Gittikçe agresif bir yapım olmaya başladı. Arkadaşlarımla da aram bozuldu. Haftasonları hep bir yerlere gidiyorlar görüyorum sosyal medyalarda. Beni hiç çağırmazlar. Ben de evde dolanıyorum öyle. Yani ondan dolayı böyle oldum. Hiç yaratılmamış olmayı dilerdim. Ve varlığımın kimseye bir faydası bir anlamı yok gibi hissediyorum. Çünkü kimse beni sevmiyor ve istemiyor. Tek başıma ayna başına geçip ben güzelim desem ne olur ki beni güzel gören yokki.

Biri sizi sevince mi değeriniz olacak?

Kalabaliklar içinde yalnız kalanlar da var. Nefes almak için gerçek bi yalnizliga haret kalanlar da.

Bu hayat öyle en sevdiklerimiz imtihanimiz olur demişti Mevlana :)

Sizin hayatiniz başkasının sahip olmak istedigi hayattır. Siz de başka bi hayati seversiniz.

Mutluluk birine baglanirsa O kişi ile gelir ve gider.

Yapmayin kendinize bunu mutluluk kalbinizin attığı yerde.

Kabullenmekle başlayın bence şey olayı bana yanlış geliyor ben mükemmelim heyy herkes bana hayrann evrene olumlu mesaj vs

Unutmayın geçrekten güzel olan hiç kimse ayna karşısına geçip ben çok güzelim deme ihtiyacı duymaz.
Bugün bizi mutlu eden şey yarın bizi mutlu etmeyecektir çünkü insan metabolizması hep bir tık üstünü daha fazlasını ister.

Şu an yaşadığınız şey bence bu. Ortalama bir kadından daha güzel, daha iyi şartlara sahipsiniz fakat bir tık üstünü bekliyorsunuz yaşamdan.

Kabullenmek gerekli mutluluk sonuç değil süreçtir. Yolda olmaktır. Akıllı sağlam bireyler olabilmemiz için olumsuzluklarda yaşanmalıymış.

Bu dediklerimi bir araştırın isterseniz.

bende tam ögüven eksik dolu kilo veremiyorum yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…