Özgüven eksikliği için ne yapmalı?

bende tam ögüven eksik dolu kilo veremiyorum yapamıyorum

Yapamiyorum derseniz yapamazsaniz zaten. Kendinizi olumsuza sartliyorsunuz.

Troid gibi hormonal engeliniz ya da seker gibi diğer hastaliklariniz yoksa genel olarak sağlıklı biri iseniz kilo vermek çok kolay.

Kilo vermenin tartida düşen kilolari görmenin mutluluğu başka

90' dan 52' ye düşmüş biri olarak söylüyorum ( g : 70 yinr başladım bu ara )
kilo vermek sağlık engeli yoksa çok kolay.

Sıkı diyetler düşmandir. Zaafa düşürür ve yoksunluk hissi Körükler.

Tatli krizleri için elmali tarçın ( kan sekerine ve tatli krizine en uygun besinlerden ) tuketilebilir.

Karbonhidratlarin porsiyonu en aza indirilmeli ve yerine sebze ve diger besinlere ağırlık verilmeli.

Sağlıklı besleniyorum telkini yapilmali bol bol.

Tüm sevdigim yemekler yasak dersek nefis ister. 1 kaşık tadimlik. ( o bi kaşık nasıl güzel oluyor ve ödül oluyor )

Azim şart 4 senede kilo verme dura dura verdim. Sabır şart ilk 21 gün alışma süreci.

Besin kalori cetveli çok faydalı. Günlük kalori ihtiyacınızi hesaplayip 500 kalori eksik alırsanız faydali olacaktir.

Zayifladikca girdiğiniz kiyafetler ayrı bi mutluluk ve direnç kaynağı olacaktır.

Çorba haftada 5 gün ( yağ yakmaya yardimci ozellikle mercimek )

Yoğurt ozellikle gobekteki yaglari yakmaya yardimci. ( göbek gece yemeklerinin birikimi, abur cubur oluşumu)

Bedeniniz armut tipi ise ilk fazlaliklardan stok eritiyor bu konuda şanslı tip.

Yürüyüş ya da Leslie ile evde yürüyüş. ( Ağır spor yapanlar birakinca bu deforme ediyor bedeni. Ömürlük bi spor seçin bence. Düzenli yürüyüş komple bedeni inceltici )

Kaslari sıkarak çalıştırma var. Popo , göbek ve bacak kaslari sıkma ( 30 saniye, 60 saniye ) düzenli kas sıkma kaslari sikilastiriyor.
Gerdirme hareketi komple bedeni ( elleri havaya uzatip, ayak parmaklari ucuna basma çok faydali hareket düzenli kullaninca )

Göğüs için kendine sarilma ve ellerle koltuk altindan ortaya doğru oval masaj günde 2-3 kere sabah aksam yapilabilir. Ayrıca göğüs altindan gogusleri ellerle yukari dogru tutup 30 - 60 saniye tutmak faydali ve kollari önümüze dogru uzatip ( bos sarilma gibi pozisyon ) elimizde yun ipi gibi ya da minik top gibi yumusak bir şeyi iki elimizin arasinda sikistirmak da göğüs kaslarini calistirici.

Beden spor yaparken değil beden spor sonrası kendini dinlenme zamanlari forma sokuyor :)

Gidik egzersizleri var boyun ve yüz egzersizleri ile yapilabilir.Buruna kadar.

Kilo verecegim deyin ve kendinize inanın azim şart.
Beden aynı miktar kaloriyi alirken öğünlerde haftada bir yüksek kaloriyi algilamiyormus onu da düşük kalori aaniyormus.

Uzun süre diyetin kilit noktasi ödüller dondurma en hafif kalorili ve en mutlu edenlerden genelde.

Yumurta protein için bedendeki proteine en yakın besinmis.

Siz de Ömürlük yapın ve sagligim icin deyin.

( Ben sizi ve sizin gibi durumunda kilo verenleri gördükçe mutlu oluyorum. Azim her seye ilac. Güçlü olun basaracaksiniz :)

Kilolara bay bay diyelim artık

Ben hep şey yaparım kendime, başkasına söyleyemeyeceğim cümleleri kendime de söylemem. Ne bileyim mesela aynaya bakıp çok çirkinim demem. Başka birine rahatlıkla söylemediğim bir şeyi kendime neden söyleyeyim? Herkesten daha değerliyim ve en çok kendi kendimizi kırmaktan çekinmeliyiz bence

Her insanın başarılı olduğu bir alan vardır.o alana yoğunlaş.başarılı olduğunu gördükçe rahatlarsın. Kendinde olumlu gördüklerini kağıda yaz.ve o olumlu özelliklerini geliştir.olumsuz insanları kesinlikle dinleme.o insanlar cahil ve hasta olur genelde.erkek terk etmesini boşver. Onu hepimiz yaşıyoruz.o bi özgüven eksikliği yapmasin.bşakası da el üstünde tutar.o önemli değil pek.

41 kere maşallah. bende başladim ama kendime güvenemiyorum o konuda.. birakmak da istemiyorum.
spora ara verdim :/ her akşam koşturmaca.. yorgun argın...
yumurta delisiyim. hergün yumurta yerim
demir ekskiliği kansizlik var.

41 kere maşallah. bende başladim ama kendime güvenemiyorum o konuda.. birakmak da istemiyorum.
spora ara verdim :/ her akşam koşturmaca.. yorgun argın...
yumurta delisiyim. hergün yumurta yerim
demir ekskiliği kansizlik var.

Hicbir sey yapmadan sadece aksamlari ' dan sonra yemek yemeyerek uzun sürede kilolar verenler var.
Sartlariniz uygunsa kalorinizi biraz düsürün, her gün 30 -35 dakika yürüyün. Leslie ile evde yürüyüş ile de yapabilirsiniz bunu dışarı cikmadan.

Ben son dört yildir saldim kendimi sadece makarna ve patates yedim 2 sene ( aşk acisini kendimden çıkardım )
Bagisikligim çöktü ve bedenim sindiremiyor bu iki besini.
Motivasyon çok önemli katiliyorum ama bu kilolar bizim elimizde alinir ve verilir.
Kucagimizda kuzu taşıyoruz ve merdiven cikinca bile yoruluyoruz. Kilolu halime erken yaslilik diyorum.

Bakın ne güzel vermeye baslamissiniz 80'e kadar kolay dusersiniz aslinda. Demir takviyesi alın. Domates dokunmuyorsa bol bol yeyin.

Sabahlari domates, salatalik , maydanoz ve biber yumurta ile azcık beyaz peynir yiyebilirsiniz.

Üç beyazdan uzak durunca sürekli acikmiyor bünye.

Inanin nasıl bu kadar kiloyu alan biz isek bu kadar kiloyu da biz veririz yine :)

şu yeşillerden yapıyoerum hergün ayni bi şekilde...:)
ama yumurtayi değişik yaparim.. omlet sahanda haşlama:)
valla spora geri dönücem bol bol yapıcam. işten çikişinda 15-20 dk yürüyordum gerisini evde tamamlamak..
ev maratonlu geçiyor yemegi bulaşığı evi süpürmesi silmesi derken 10 u buluyorum
işleri bitince spor yapmak lazim yerine uyuyorum
ekmek yemiycem bugünden itibaren bi öğlenleri kepek ekmek. ...
aç kalmak istiyorum
tabagi hiç yemek birakmadim hepsini yiyorum.

Seni çok iyi anlıyorum.İnsan olumsuz,kötü olaylarla karşılaşınca gerçekten kendini değersiz hissediyor.Ben öyle insanlara enerji emici diyorum.Nasıl mı özgüven yükselir?Bencil,sadece kendi çıkarını düşünen insanlara mesafe koyarak bana göre.Bir de herkese hak ettiği değeri vererek,tabii önce kendimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…