özgüven eksikliği ve korkularım

dartahtasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2014
19
1
1
Antalya
merhaba arkadaşlar ben özgüven eksikliği yaşayan birisiyim ve bu beni gerçekten çok yıpratıyor. daha yeni mezun oldum ve bir işe giricem şu an için beni en çok korkutan durum bu. başarısızlık işi beceremeyecek olmam işi doğru yapamam gibi durumlar bunlar beni korkutuyor. zaten son 4 yıldır insanlarla olan ilişkim de hep sınırlar koyuyorum okuldan eve evden okula hayatım hep böyle evden gerekmedikçe çıkmayan birisiyim ve çıktığım zaman gerçekten çok geriliyorum sanki herkes bana bakıyormuş gibi geliyor ve ağlayacak duruma geliyorum hep kalabalık yerlerden uzak durmaya çalışıyorum. insanlarla ilişki kurabiliyorum ama hep korkularım özgüven eksikliğim yüzünden her seferinde kendimi çekiyorum. dertleşebileceğim konuşabileceğim kimse de yok. çok duygusal bir yapıya da sahip olduğum için iş hayatı beni daha da çok korkutuyor öyle hakkını arayan sert kişilerden değilim umarım bana yardımcı olursunuz şimdiden teşekkür ederim.

daha önce tabi hastanenin psikoloğuna gitmiştim özel bir yere değil ama bir yardımı olmadı ilaçtan başka bir şey yapmadılar ilaç da kullanmak istemiyorum artık

EFT ( Emotional Freedom Techniques) cok etikili bu konularla ilgili. Youtube bir inceleyiniz tonlarca video var. Turkce duygusal ozgurlesme teknigi olarakta var ama cok fazla video yok.

EFT ( Emotional Freedom Techniques) cok etikili bu konularla ilgili. Youtube bir inceleyiniz tonlarca video var. Turkce duygusal ozgurlesme teknigi olarakta var ama cok fazla video yok.

dediğim videoları izleyecem sağol. daha önce youtube dan izlemiştim özgüven ile ilgili videolar onların anlattıklarını uygulamaya geçirmek dediklerini yapmaya çalışmak çok zor.

dediğim videoları izleyecem sağol. daha önce youtube dan izlemiştim özgüven ile ilgili videolar onların anlattıklarını uygulamaya geçirmek dediklerini yapmaya çalışmak çok zor.

eft videolari hic izlemedim ama problemin kaynagina inmeden problem o teknikle bu teknikle cozulmez. bence bilissel davranisci uzerine uzmanlasmus bir psikolog bul. once sorunu sana gosterir, sonra bunla bas edebilmen icin teknik gosterir.
bence su an teknige degil, yavaslayip sorununu gormeye ihtiyacin var.

Benim universite zamaninda sunumla daha dogrusu topluluk onunde konusmayla ilgili sorunlarim vardi.
EFT bu konuda bana bayagi yardimci oldu hatta sene sonunda en iyi notu ben almistim :)

Sosyal fobi gibi. Psikiyatr, ilac destegi arti psikoterapi ile asabilirsin. Kendi kendine gecmez, aksine is hayatiyla birlikte yasayacagin sorunlarla, hastalik ilerler. Senin yerinde olsam hic vakit kaybetmeden uzman esliginde tedavi surecine girerim.

Eft gibi yontemler, yardimci kuvvetlerdir, tek basina bu boyuttaki durumlarda ise yaramaz

canım tabi uzmandan yardım almak en iyisi olsa gerek.. gerçekten sana ciddi sıkıntı yaşatıyorsa duyguların.. ama kendinin çok da üzerine gitme ama ya.. gençsin iş hayatına atılacaksın tabikikorkular endişeler olacaktır.. düşmeden kalkılmıyor.. zor gelecek hataların yanlışların olacak.. hayat acımasız iş hayatı daha acımasız.. ne insanlarla karşılaşacaksın.. herkes "sert" mizaçlı olmak zorunda değil.. kendini olduğun gibi kabul et.. duygusal olmak kötü birşey değil.. sadece hakkını aramayı da es geçmemelisin.. bu da zamanla öğreniliyor.. daha önce hakkını araman gereken kaç durum yaşadın ki? bazen fanus gibi oluyor gençken hayat.. karşına kötülük çıkmadan mücadele etmeyi öğrenemiyorsun.. ben mesleğimin ilk yıllarında çok kırılırdım öğretmen arkadaşlarıma çok alınır içerlerdim.. herkesi kendim gibiiyiniyetli sanmaktan olurdu.. kötüleri yanlışları göre göre bileylendim.. şimdi öyle kolay kolay kimse beni üzemez.. dışarıya çıkma fobin olmuş sanki.. fiziksel olarak kendinde beğenmediğin durumlar mı var.. bazen ufacık bir durum bile etraftan çekinmeye yol açıyor.. "beceremem" deme.. "yapacağım elimden geleni" de.. yapacaksın da..

eft videolarını izleyecem eğer çözüm olmazsa son çare psikolog olacak benim için

Benim universite zamaninda sunumla daha dogrusu topluluk onunde konusmayla ilgili sorunlarim vardi.
EFT bu konuda bana bayagi yardimci oldu hatta sene sonunda en iyi notu ben almistim :)

şu an içimde az da olsa bir umut oluşturdun teşekkür ederim inş bende de işe yarar

açıkcası psikoloğa gitmek istemiyorum ilaç kullanmak hiç istemiyorum ama çarelerim tükenirse mecbur psikoloğa gidicem

Arkadasim ben hayatim boyunca mecbur kalmadikca bas agrisi ilaci bile kullanmadim o da artik dayanilmayacak durumdaysam.
Korkuyu yenmek senin elinde ve gercekten cok zor bir sey degil.
Psikologlara gelince cok fazla bir seyde soylemek istemiyorum ama bence cogu insan kendi cozebilir.
Bence en iyisi kendi icimizdekini disari cikarabilmek sen bir arastir EFT yontemlerini olmazsa bakarsin.

Son düzenleme:

bu hissettiklerim her durumda kendimi kısıtlamama daha doğrusu dışarıyla olan tüm ilişkime duvarla örüyorum. lise ve üniversite hayatını verdiği rahatlık belki de tek dert sınavlardı. bir dersimize iş hayatında olan birisi geldi yaptığı işi anlattı daha çok zorluklarından bahsettiği ağladığı haksızlığa uğradığı zamanları ama pes etmeyip şu an ki konumuna geldiğini o anlattıkça ben resmen daha çok gerildim gözlerim doldu nasıl üstesinden gelicem diye düşünmeye başladım o gün eve geldiğimde ağlamakla geçti benim için. elbet kötü şeyler yaşıyacam ama bunlarla ağlayarak baş etmek istemiyorum. dışarı çıkmama konusu nedeni ne bilmiyorum bir anda insanlardan uzaklaşmaya başladım kendimden uzak tutmaya 4 yıl öncesine kadar böyle değildim sürekli aktif olmaya çalışırdım ama şu an 4 yıl önceki halimle aramda uçurum var. kendimde kusur bulma konusunda sınır tanımıyorum. güzel olduğumu söyleseler bile hani ben kendimi bu duruma ikna edemiyorum.

kesinlikle psikologa en son çare olarak gidicem. eft videolarından umutluyum araştırmaya da kesinlikle devam edicem zaten.

ağlayarak baş etmenin nesi kötü.. bak ne güzel anlatmış size pes etmedim başardım diye.. bence iyi tarafından bak biraz.. yeri gelir ağlarsın kavga edersin kızarsın gerekirse ceketini alıpçıkar gidersin ya da kalıp savaşırsın canım.. hayat böyle.. herkes mücadele veriyor.. kendinde çok kusur araman kendine olan güveninin kırılmasının mutlaka bir sebebi vardır.. uzmana gidip bunu bulup üstesinden gelebilirsin.. geçmişle kıyas yapıp kendini doldurma daha fazla.. kimse 5-10 yıl öncesine benzemez.. her gün değişiyoruz.. ilerde çalışan bir bayan olunca sonra evlenince sonra anne olunca da binbir değişiklik olacak.. kendini biraz rahat bırak.. illa çoook güzel de olmaya gerek yok dışa açılmak için.. herkesin bir güzelliği var.. sen kendine küsme.. açık havada son sürat koş ablacım sen.. bak nasıl iyi gelecek.. yardım al muhakkak.. gençsin kendini daha fazla kapama..

öyle dış görünüşe takılan birisi olamaya çalışıyorum. defalarca dışarı çıkıp gezmek istedim tek başıma da olsa hazırlanıyorum giyiniyorum sonuç olarak evden çıkamıyorum cesaret edemiyorum kapıyı açıp çıkmaya. ağlamak hep bir zayıflık belirtisi olarak beynime kazınmış. ağlamak daha da güçlendirir insanı ama bende öyle değil ağladıkça daha çok kendime kızıyorum çok zayıf güçsüz birsi olduğumu düşünüyorum. ilerde bu durumu aşacağım zamanın gelmesini istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…