özgüven eksikliği ve korkularım

Disaridaki insanlarda sizin gibi bir suru badirelerden gectiler.
Iclerine baksaniz bir suru sorunla hala cebellesiyorlardir.
Benim su an cok iyi bir isim var ama cok zorlu sinavlardan gectim.
Bence sunu kafaniza yerlestirmeniz lazim(ben herkes super sanirdim)hic ama hic kimse mukemmel degil.
Daha iyisi her zaman vardir...

biri olsa yanında tutsa kolundan götürse seni.. bir arkadaşımda üni. yıllarında bir dönem evden çıkamama durumu vardı.. hatta çapada tedavi oldu.. şimdi tüm türkiyenin tanıdığı bir adam oldu bu arada:))) çapa çıkışı onunla sokakta yürürken tutup kolundan yokuş aşağı koşmuştuk bağıra çağıra.. gençlik işte :))) sonra ağlamıştı oturup stresten.. sonra gülmüştük.. hiç unutmam.. bazen kırman lazım duvarları.. yanında bir destekçin olsa güzel olurdu.. illa yalnız deneme bazı şeyleri..

kesinlikle haklısın kimsenin hayatı mükemmel değil ya da kendisi ben sadece bu özgüven sorunumu ve korkularımı hafifletebilsem gerçekten risk almaktan sorunlarla başetmekten korkacağımı sanmıyorum tabi ki de zorluklar olacak ama şu an ki durumumla herhangi bir zorlukla başedebileceğime inanmıyorum işte

Ben her seyi yalniz ve kimseye hissettirmeden yapmistim.
Toyluk zamani ne bilim amaann kimse anlamasin ne kadar gucsuz oldugumu.
Sonra baktim cevremdekilerinde benden bir farki yok.
Sonra tecrube basliyor ve sen yillar gectikce oyle yerinde ilerliyorsun.
Ama bu ilk yillar bende oyleydi daha dikkatliydim ve en guzel isleri o donemde yapmistim sanki.
Ayri bir korku ve mukemmelliyetlik olusuyor insanda.

keşke biri olsa bende istiyorum sırf detleşmek için de değil bir şeyler paylaşmak için ama kimseyi hayatıma alamıyorum. arkadaşlık ilişkilerim ya da aşk gibi ilkişkilerim yürümüyor bir süre sonra o kişilerden uzaklaşmaya başlıyorum.

aynı şekilde tek başıma idare etmeye çalışıyorum kimsenin hissettiklerimi anlamasını istemiyorum. ama durumun üstesinden gelmem gerekiyor.herkesin aslında bir çok korku yaşadığını çaresiz kaldığı durumlar olmasına rağmen gülmeye devam ettiğini bir türlü kendime anlatamıyorum kendimi ikna edemiyorum. sürekli olumsuzluklara yönelme hali içindeyim.

En makbulu kendi acimdan diyecegim kendi basarmamdi. Yine korku meselesine gelecegiz ama baskalarinin hatami gormesi veya sonra arkamdan tek basina yapamadi demesiydi.
En basiti baskalarida sizin gibi okuyup ise basliyor sonucta ayni yerlerden geciyorsunuz. Bu is olmazsa baska is olur sonucta.

başkalarının hakkımda bu şekilde ya da kötüleyici şeyler söylemesini istemiyorum. başarısız olmak zaten korkutuyor şu an için iş hayatında çok büyük beklentileri olan birisi değilim bana yetecek kadar para kazanayım işimi iyi yapayım bana yeter. iş hayatımda olacak sıkıntılarla baş etmek için psikolojik olarak kendimi hazır hissetmiyorum bunu halletmem gerekiyor bir şekilde çok çabuk pes etmek hiç istemiyorum.

Kac yasindasiniz su an ? Ben bu sizin yasadiginizi 22 yasinda hissetmistim ama sonra is hayatina insanlarin icine girince gordumki hepsi ayri bir maske takiyor. Korkmayin goreceksiniz zaten bir cogundan daha guclu oldugunuzu.

Kac yasindasiniz su an ? Ben bu sizin yasadiginizi 22 yasinda hissetmistim ama sonra is hayatina insanlarin icine girince gordumki hepsi ayri bir maske takiyor. Korkmayin goreceksiniz zaten bir cogundan daha guclu oldugunuzu.

bende 22 yaşındayım şu an. inş dediğiniz gibi olur yani adım attıktan sonra iş hayatına herşey az da olsa düzelmeye başlar. o maske takan insanlarda korkutuyor çünkü haksızlığa veya kötülüğe maruz kalıp da cevap verememekten korkuyorum. öyle hakkını tam anlamıyla savunabilen gözü kara birisi olamıyorum karşı koymak da zorluk çekebiliyorum.

Ayni ben o zamanlarda bunlarin hepsi asiri mukemmelliyetcilikten kaynaklaniyor.
Kimsenin kimseden cok farki yok inanin ayni seyler.
EFT inceleyin valla ben hala arada bakarim.

Ayni ben o zamanlarda bunlarin hepsi asiri mukemmelliyetcilikten kaynaklaniyor.
Kimsenin kimseden cok farki yok inanin ayni seyler.
EFT inceleyin valla ben hala arada bakarim.

eft videoları tek umudum beni kurtaracağına inandığım tek şey inş istediğim gibi bir sonuca da ulaşırım. kesinlikle herkes korkular yaşıyor çoğu mücadele ediyor çoğu benim gibi korkup kaçıyor kendi kabuğuna çekiliyor. bunları aşabilirsem her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum.

Ben de ise başlayacağım özgüven eksikliği bende de var sanki beni anlatmışsınız bir iki cümle tutmuyor sadece siz ben misiniz bunu ben mi yazdım yoksa

=) aynı şeyleri hissediyormuşuz. size de umarım yardımcı olmuştur açtığım konu verilen cevaplar.

Evet canım o videoları ben de izlemeye çalışacağım bazen yeri geliyor on gün hiç dışarı cikmiyordum ama bu kilo almış olmamla ilişkili onun haricinde iki ay deneme süresi ve çok başarılı olmam gerekiyor ama deli gibi korkuyorum bunu belli etmemem lazım ilk iş günü hep gülümseyip odaklanmam lazım iki ay sonra beni atarlarsa hiç şansım kalmaz çöküş yasarım

o videolar inş yardımcı olacak. en ufak bir olumsuzluk bile her şeyi mahvetmeye yetiyor zaten. umarım iş hayatında kötü bir durum yaşamazsın.

Merhaba , konuyu baştan sona okudum.Yaşadığın şey depresyon da olabilir.Çünkü özgüven eksikliğinin yanında gelecek kaygıları,onay almama korkusu gibi durumlardan da bahsetmişsin.Özellikle onay almama korkusu benim dikkatimi çekti.Yaşadığın sıkıntılar çoğunlukla bununla da ilgili olabilir.Sana tavsiyem psikoloğa gitmen.İlaç kullanmak istememeni çok iyi anlıyorum ama bazen ona da ihtiyaç olabiliyor.İlaç meselesini de gözümüzde çok büyütmememiz lazım.Çevremde uyuyamayan,kısa süreli stresler yaşayan,hatta kilo almak isteyenlerin bile antidepresan kullandığını görüyorum:) Hayat işte çok da takılıp kalmamak lazım.Şimdiki durumun hakkında uzman bir kişi daha iyi çıkarımlarda bulunacaktır.İlacı gereksiz görüyor olabilirsin şu durumda ki ciddi bi depresyon geçirseydin inan ilaca da razı olurdun.Psikoloğa git bence.Bir gidişimde hayatımla ilgili bir çok problemin sebebinin bir yere bağlı olduğunu irdeleye irdeleye çıkarmıştı psikologum ve bu çıkarımdan sonra normale döndüm diyebilirim.Ben sebebin bu olduğunu kesinlikle farkedemezdim.Dışardan uzman bir kişi daha net görüyor,nereye yoğunlacağını daha iyi biliyor.Sonuç olarak çok gençsin benim gibi.Psikologla çok rahat üstesinden gelirsin.Buna son çare olarak değil ilk ve en kolay çare olarak bakmalısın.İnsanlara da bahsetme gittiğinden eğer çekiniyorsan.Daha sonra zaten çekinmene şaşırırsın.Bol şans.

Son düzenleme:

Anksiyete bozukluğu gibi duruyor.Psikiyatriste gitmelisin bence de.İlaç veriyorlarsa da kullanıcaksın.

hayatımdaki her konuda sırf bu özgücen eksikliği yüzünden kendimi geri çekiyorum kısıtlıyorum. antidepresan kullanmak istemiyorum çünkü bir yararı olduğunu görmedim. hatta bir ilaç yüzünden kriz geçirdim o yüzden korkuyorum ilaç kullanmaya. psikoloğa gitmek de istemiyorum açıkcası kendim üstesinden gelebilirsem daha iyi olabileceğini düşünüyorum. hiç bir şekilde düzelmezse mecburen psikoloğa gidicem.

kendi kendine cozebilecek bir boyutta degilsin. benim seninki gibi bir problemim yok ama psikologa gidiyorum, sen insanlardan korkuyorsun ve gitmiyorsun. en son care olarak degil ilk olarak psikologa gitmelisin. hatta once bir noropsikiyatri klinigine gidip testlerini yaptir. sorunun fiziksel kaynaklari, tetikleyicileri de olabilir.
daha psikologla psikiyatrin arasindaki farki bilmiyorsun, sanirim bundan dolayi cok cekiniyorsun. kendin cozemeyeceksin bu sorunu, ben bunu 5. kez soyleyip ustume duseni yaparak vicdanimi rahatlatayim da… sen yine izle videolarini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…