• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven Nasıl Kazanılır?

-Başkasının övgüsüne takdirine ihtiyaç duymamak, olumsuz sözlerinden etkilenmemek, bunları önemsemeyen bir kafaya ve gönle sahip olmak.
-Manevi anlamda kendine yetebilmek, dostlarını ve ailesini sevdiği için yanında tutmak, muhtaç olduğu için değil.
-Maddi anlamda kendine yeter olmak kendi ayakları üstünde olmak.
-Kendi yeteneklerinin ve kapasitesinin farkında olmak.
bu özelliklere sahip insanlar özgüvenli oluyor beni gördüğüm bu.

Kz sen benim ruh ikizimmisin :1: aynen suan bende tum aileme ofke doluyum bende bir hikayemi anlatiyim benim babam ofke, asagilama, yargilama, kucuk dusurme acisindan senin babana bes basar zanimca :ssz: bir gun cantamin kulpunu onaricam elimde karga burnu bir elimde metal kulp babam diyor sen beceremessin yapamassin sonra gozlerini dikiyor bana yapamiyorum metalin ucunu tutturamiyorum bir turlu babam bakiyor baski stress altindayim derken babam elimden zorla aldi hatta elimi acitti sonra yaparken karga burnuna elini sikistirdi Allahim o nasil kufurler yani akliniz almaz senin yzunden elimi kestim senin yuzunden... belasin basimiza evden kaldin zaten ( knuyla hic alakasi yok o zaman evli degildim ) burnumdan getirirdi boyle boyle gece mesela tost most yapsam gelir yerdi yerdi sonra midem agridi gece gece yemek mi yenir sen yaptin tostu yumurtayi herneyse iste koktu canim cekti yedim .... senin yuzunden virt zirt sanki ben zorladim ye diye bes basar dimi ???? :37: :32: manyaklik normal yani bende

bu tarz şeyleri babamın da vardı ama bahsedecek olsam uzun süreceği için ben kısace beş basmaz deyim:) babam da yapar yapar sonra etrafına küfür savururdu,birşeyi tamir etmeye çalışırken yapamıyorsa sinirlenip ortaya küfrederdi ama ben bize ediyormuş gibi hissederdim. birşeyi yapmaya çalışırken gözünün üstümde olması stresini de çok iyi biliyorum.yapamıyorsun işte diye iddalaşması,benim yapamamamdan resmen zevk alması,o gıcık durum...of of çok gıcık durumlardı bunlar:)

-Başkasının övgüsüne takdirine ihtiyaç duymamak, olumsuz sözlerinden etkilenmemek, bunları önemsemeyen bir kafaya ve gönle sahip olmak.
-Manevi anlamda kendine yetebilmek, dostlarını ve ailesini sevdiği için yanında tutmak, muhtaç olduğu için değil.
-Maddi anlamda kendine yeter olmak kendi ayakları üstünde olmak.
-Kendi yeteneklerinin ve kapasitesinin farkında olmak.
bu özelliklere sahip insanlar özgüvenli oluyor beni gördüğüm bu.

çok yerinde bir tespit.çok çok doğru. hiçbiri de bende yok işte :( ben ne düşük ne ezik bir insanım...

Ohaa!! Benim ailemi özetlemişsiniz resmen şok oldum. Küçüklüğmden beri ailem tarafından sevilmediğmi düşünüyorum ben de bu tavırlarında dolayı ve ailem beni sevmezse "el insanı neden sevsin ki?" Diye düşüne düşüne birde üstüne fazla kilo eklenince al sana özgüvensiz bir insan.

bizimkilerde böyleydi daha dogrusu ANNEM ...

BABAM hep daha ılımlı daha şefkatli olma rolunu ustlenmişti rol değil aslında babam oyleydı kıyamazdı kıramazdı bızı .Hem evlatlarını hem de tanıdıgı her kişiye karşı böyleydi oldu olalı ... Allah ondanda annemdende razı olsun şikayetçi değilim ikisindende ... Ama ;

benım deger yargılarıma , görüşlerime , düşüncelerime daha çok önem verilseydi en basiiti liseye giderken bile bana sorulmadı . Annem yerime karar vermişti bile puanım hayli yuksekken o dönemler TC LİSESİ meshurdu kimse giremezdi kolay kolay . Meslek edineceksin dedi ve gittim . Bunu böyle yapma , yapmadım ... Onu giyme , giymedim ...Yani hani bunlar en basit şeyler ...

Azmettim ... ÜNİ kazandım okudum .. İyi bir işte çalısıyorum kariyerimde yukselmek ıcın sınavlara hazırlanıyorum vs vs ... Diyorumya onlara kızmıyorum ama kırgınım ...

Bana biraz daha önem verip arkadaş gibi yaklaşıp sevgili dahil hemen hemen herşeyi öcü gibi göstermeselerdi şimdi keşke dediğim yanlışları yapmazdım !!!!

Ve acılar insanı olgunlaştıran kafa yapısını değiştiren en buyuk etken .Çok acı cektım son 3-4 yıldır güçlendim hırslandım ... Sakın ola ki özgüven durumunu karşısındakini aşşagılıyacak derecede dusunmeyın yazdıklarımdan ..

Sadece size 1 adım gelene sizde 1 adım gidin
Deger verene hakettigini verin
Kendi degerinizin farkına varın
Çünki siz paha biçilmez bi insansınız
Yaradandan ötürü eşiniz benzeriniz yok
Sakat , kör , sagır , engelli değilsiniz ( böylede olabılırdınız bu kendınızden vazgececegınız anlamına gelmıyor ınanın onlar cogu zaman bızden daha enerji dolular )
Herşeye ragmen sizi seven bir aileniz , arkadaşlarınız var

Kiloyuda takmayın canlarım ben 87 kıloydum 80e düştüm 1 ayda dün 79 geldım tartıda :1::1:

kendinize bakın
aynaya baktıgınızda kusurları degılde guzellıklerı farkedın ( ben hep ay ben ne guzelım derım :9::9: )
vs vs

Zamanın ünlü bilgesine iki soru sormuşlar.

Birincisi ; "İnsanoğlunun seni en çok şaşırtan davranışları nedir ?"

Bilge tek tek sıralamış:

— Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler...
— Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için de para öderler...
— Yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yasarlar...
— Hiç ölmeyecek gibi yasarlar. Ancak hiç yasamamış gibi ölürler... Sıra gelmiş ikinci soruya ; " Peki sen ne öneriyorsun? "

Bilge yine sıralamış ;

- Kimseye kendinizi "sevdirmeye kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi "sevilmeye bırakmaktır...
— Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak "değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
— Sizi seven çok kişi vardır ama onlar duygularını nasıl ifade edeceklerini bilmeyebilirler...
— Bazen başkaları tarafından affedilmek yetmez, siz de kendinizi affedebilmelisiniz...

Zamanın ünlü bilgesine iki soru sormuşlar.

Birincisi ; "İnsanoğlunun seni en çok şaşırtan davranışları nedir ?"

Bilge tek tek sıralamış:

— Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler...
— Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler. Ama sağlıklarını geri almak için de para öderler...
— Yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Dolayısıyla ne bugünü ne de yarını yasarlar...
— Hiç ölmeyecek gibi yasarlar. Ancak hiç yasamamış gibi ölürler... Sıra gelmiş ikinci soruya ; " Peki sen ne öneriyorsun? "

Bilge yine sıralamış ;

- Kimseye kendinizi "sevdirmeye kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi "sevilmeye bırakmaktır...
— Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak "değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
— Sizi seven çok kişi vardır ama onlar duygularını nasıl ifade edeceklerini bilmeyebilirler...
— Bazen başkaları tarafından affedilmek yetmez, siz de kendinizi affedebilmelisiniz...

Ne kadar da doğru.Belki de akışına bırakmak en doğrusu :)

Back
X