Ozgunenin ilk sarti kendini tanimaniz olumlu olumsuz ozelliklerini bilmenizdir..cunku kisi kendisini tanirken etraftan dolayi yani cevreden ona yansitilanlarla kendisiyle ilgili algisi bozuluyor ...misal sesiniz incedir sizde bunu birkac kisi hissettirir ya da soyler siz onu takmaya rahatsiz olmaya baslarsiniz kendinle barisik olma durumu bozulur...populer kulturde cok onemli yanlis algilara sebep olabilir fizigin duzgun olmali iyi bir isin olmali sacin basin boyle olmaliki saygi duyulasin gibi sacma bir baski var...hayir herkesin farkli ozellikleri var bazisi kilolu bazisi zayif bazisi kalin sesli bazisi ince sesli oncelikle kabullenmemiz lazim kendinizi ...hayatta her konuda dort dortluk olan insan yok... ben biliyorum ic dunyasinda perisan uzgun ama disarida guclu durmaya calisiyor neden? E insanlar acimasiz elestiriyorda ondan...sonra bakiyorki cevreden aa bu takmiyor ya biz susalim diyorlar o kisininde ozguveni geliyor cabaladikca guclu durmaya ve yansitmaya kendiside inanniyor...kendinizi bilin ,neleri seviyorsunuz sevmiyorsunuz bunlari bir belirleyin, sessiz bir kisi olabilirsiniz bu kotu degil ki cok konusan cok hata yapar susmak guzeldir dinizcede ya hayir konus ya sus denir mesela boyle bakin...
Enerjik olmak istiyorsan evden çıkmalısın. Kimseyle iletişim kurmayinca daha çok içine kapanıyor insan. Bende böyleydim. Sadece uyumak istiyordum. Okula gitmek veya dışarı çıkmak kabus gibiydi. Sonra nasıl oldu bilmiyorum zamanla geçti. Sana kendini kötü hissettiren sebep sadece ses tonun olamaz. Birileri sürekli elestiriyor mu yada kendini yetersiz mi görüyorsun ? Problemin neyse önce onu bul ve üstüne git bence. Kendini rahat bırak. Evden çıkmak istemiyorsan bi süre çikma. Asiri sosyal olmak zorunda degilsin. Bunun icin kendini zorlama. Güzel güzel giyin,suslen. Kendini iyi hissettigin bir gün çık dışarı. Sinemaya git,yemek ye,yürüyüş yap. Butun bunlarin sana cok iyi geldigini goreceksin. Zamanla duzelecektir eminim..
Kendinizi severken duzeltmek istediginiz. Seyleri superim harikayim basarabilirim seklinde degilde...evet bazi konularda eksikliklerim var bunlari kabul ediyorum ama suan bunlari duzeltemiyorum herzaman hersey hemen olmaz zamanla oturu bazen ben deneyeyim duzelir insaAllah cabalarim elimden geleni yaparim ...mesela bir konu var cabala cabala olmuyor olmadimi ?olmayiversin demekki boylesi hayirli diyin baslangic yapin..bu aradada dua edin tevekkul edin sebeplere sarilin ama guveniniz kendinize sacma bir ozguven pompalamasi degilde Allah teala ya olsun oda size hayirli kapilar acar hersey guzel olur..ben oyle yaptim dua ettim cunku bazen nereden baslayacagini bilmiyorsun yardim istiyorsun bir vesileyle hersey duzelmeye basliyor
Antidepresanların hepsi uyutur diye bişey yok kimi enerji patlaması bile yapıyor. İlaç tedavisi dediyse doktor ilaçları kullanın.
Her ilacın farklı markası var aynı özellik başka ilaç deneyebilirsiniz ama bazıları aşırı özgüven patlaması yapıyor.İlaclari kullanamam çünkü uyku duzenim daha da bozuldu o ilaclarla. Alingan oldum. Kabuslar gördüm. Uyutuyordu beni sürekli.
Her ilacın farklı markası var aynı özellik başka ilaç deneyebilirsiniz ama bazıları aşırı özgüven patlaması yapıyor.
Ayni yara surekli kanatilirsa duzelirmi?derinlesir...suran soyle.buran boyle diye insanin psikolojisini bozan dis guzellik meraklilariii..Allah teala islah etsin guzellik ictedir her sey guzeldir hersey Yaradanin sanat eseri olmasi bakimindan...simdi oncelikle.sunu bilin kalp kirmak senelerce yapilan ibadetin sevabini alir goturur,kul hakkidir coook sakinilmasi gereken bir davranistir Mevlana hz.demisya ya kirdigin gonulu Allah seviyorsa bilemezsin bilseydin odun kopardi diye...Cevremde cogu kişi bana muhalefet oluyor. Babam ne dersem muhalefet durumuna geçiyor. Konu ne olursa olsun tek amacı benim yargilarimi çürütmek. Sonra dediginiz gibi cevrem hep bir sey deme ihtiyacı duyuyor. Olumlu ya da olumsuz farketmiyor. Aa suran şöyle buran böyle. Hatami aram pesindeler demiyorum ama uzaklasiyorum onlar boyle yaptıkça. Zaten cok yakin arkadasim da yok. Tum bunlar beni bunaltan yakındaki nedenler. Bir de direk yasamadigim ama gecmisten gelen bunalimlarim var ama onlari aşıyorum.
Ayni yara surekli kanatilirsa duzelirmi?derinlesir...suran soyle.buran boyle diye insanin psikolojisini bozan dis guzellik meraklilariii..Allah teala islah etsin guzellik ictedir her sey guzeldir hersey Yaradanin sanat eseri olmasi bakimindan...simdi oncelikle.sunu bilin kalp kirmak senelerce yapilan ibadetin sevabini alir goturur,kul hakkidir coook sakinilmasi gereken bir davranistir Mevlana hz.demisya ya kirdigin gonulu Allah seviyorsa bilemezsin bilseydin odun kopardi diye...
sizede yapilan bu muameledir yani rahat olunuz ve onemseyiniz mesafnizi koyun suran soylemi dediler cevap verin guzellikle kirmadan oramin oyle olmasi senin hayatinda ne degistiriyor? Ya da ben memnunum sen niye dert edindin soyle ihtiyaci hissettin ? En guzeli, sana suram soylemi yaa diye sordugumu hatirlamiyorum?(biraz kirici oldu ama ben sevmiyorumda boyle insanlari sinirim ziplar)Seklinde onemsemez vurdumduymaz laflar edin sesleri kesilir zamanla ama en guzeli ayni ortamda.bulunmamak Selam.verip gecmek kazara bulunduysaniz da onemsemeyin sacma goruslerine kimin.ihtiyaci var?
Babanizla ilgili konularda ne niyetle soylediginizi bilemeyiz kotulugunuzu istemez bu kesin en guzeli olabilir baba boyle dusunmemistim durbide bunu dusuneyim.seklinde onu onemseyen ayni zamanda saygi iceren en guzeli tartismaya kapi kapatan politik cumleler kurun.
birilerinin sizi eleştirmesinden rahatsız iseniz önce siz kendinizi eleştirin, kabullenin eksiklerinizi. böylece onların söyledikleri sizi yoramaz çünkü siz zaten farkındasınızdır her şeyin.
dışarı çıkın, evde durmayın, okula gidin, okuyun. kendinize uğraş buldukça kendinizle uğraşmayı bırakacaksınız. pasta, kek yapım kursları filan var. bence kafanızı dağıtabilirsiniz böyle şeylerle.
kendinizi çok irdeliyorsunuz, kendini tanımak başka, böyle ince ince düşünmek başka. herkesin içinde birden fazla karakter vardır zaten. hele kadınlarda bu durum duygusal yönümüzün daha gelişmiş olmasından, aylık hormon değişikliklerinden dolayı daha belirgindir. normal bu, kendinizi anormal sınıfa sokmayın.
Bastan desenize ayni durumdayiz benimde yuzume bakarlar kusur aramak icin onun icinde nefret ederim bu guzellik meraklililarindan onun icin muhatap olmaya degmez sozede gerek yok kompleskleri var gibime gelir bosverin...babaniz dediginiz gibiyse idare etmelisiniz politik cevaplarlaInsanlara cevap vermeyi istiyorum ama icime cok kapandim. Suan uzak duruyorum herkesten. Çünkü kusur ariyorlar. Kimse çirkin oldugumu söylemedi aksine herkes cok guzelsin diyip arkasindan kusurumu ariyor. Guzel de demesinler cirkin de demesinler istiyorum. Babama gelince ,kendini rakibim olarak görüyor. Her koşulda muhalefet olmasi bu yüzden.
Bastan desenize ayni durumdayiz benimde yuzume bakarlar kusur aramak icin onun icinde nefret ederim bu guzellik meraklililarindan onun icin muhatap olmaya degmez sozede gerek yok kompleskleri var gibime gelir bosverin...babaniz dediginiz gibiyse idare etmelisiniz politik cevaplarla
Soz konusu anne baba ise yapilacak cokta birsey kalmiyor idare etmek gerekiyor zor bir durum...soyle dusunun onlarda zamaninda siz kucukken cok seye katlanmislar haklari var ve Allah rizasi icin yapin bunu hem kayip gibi gorunur ama inanin kazandirir hem olgunlasir hemde ahirete yayirim yapmis olursunuz..sabredin biraz daha bir kolaylik olurAma ozguvenim sıfır suan. Idare etmeye çalışıyorum ama kendimden veriyorum bu idare etme işlemi sırasında.
dış görünüşünüz de ne varmış anlamadım. Sese gelince ince ses Türkiye'de çok yaygın biliyorsunuz. belki sıkıntı bu değil de konuşma şekliniz, ifade tarzınızdır. bununla ilgili de kurslar, seminerler en basitinden nette videolar var. hitabet çok önemlidir bu sizin kendinize güveninizi bayağı etkiler. bu konuda kendinizi geliştirip sesinizi doğru kullanmayı öğrenirsenize hem oyalancak bir şey olur elinizde hem de bu size çok iyi gelir.Kendimi elestiriyorum. Ama sesim ya da dış gorunusumu degil de,biraz daha fazla okumalıyım diyorum. Cunku insanlar benim dış gorunusume bosuna takiyorlar. Ornegin sesime ince diyorlar. Hocalarimla konusurken cocuk sesi gibi diye üzülüyorum. Beni dikkate almayacaklarini dusunuyorum. Bu acidan kendime guvenim kalmadı.
Oran öyle, buran böyle diyen tonlarca insan var. Onlara söylemeniz gereken tek şey ben kendimi böyle beğeniyorum. Sana muhalefet oluyorlarsa, bu benim fikrim saygı duyuyorum diyeceksiniz. Özgüven tam olarak budur benceCevremde cogu kişi bana muhalefet oluyor. Babam ne dersem muhalefet durumuna geçiyor. Konu ne olursa olsun tek amacı benim yargilarimi çürütmek. Sonra dediginiz gibi cevrem hep bir sey deme ihtiyacı duyuyor. Olumlu ya da olumsuz farketmiyor. Aa suran şöyle buran böyle. Hatami aram pesindeler demiyorum ama uzaklasiyorum onlar boyle yaptıkça. Zaten cok yakin arkadasim da yok. Tum bunlar beni bunaltan yakındaki nedenler. Bir de direk yasamadigim ama gecmisten gelen bunalimlarim var ama onlari aşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?