Özgüven sorunum hayatımı mahvediyor!

Ben de boyleydim yaaa😑Konuşacaklarını önceden belirlesen belki faydası olabilir .Ben kendimi değiştirmeye başladım ilk önce hislerimi açıkça ortaya koyuyorum eşime de ayni sekilde beni cok elestirir de kendisi be ben belli bir zaman sonra bastırıldığımi hissettim o yüzden herşeyi söylüyorum ister yanlış ister doğru ve bayaaa bor acildim şükür topluluk icindede bayaa konuşuyorum artik tabiki ölçülü bor şekilde iyi konuşmanin yolu iyi dinlemekten geçer bence iyi bir dinleyici ol ilk🤗
Çok iyi bir dinleyiciyimdir inanin. Esimle de benzer problemlerim var ve ben herşeyi acikca söylerim. Cevremde bireysel iliskilerimde acik sozluyum ama topluluk karsisinda performansım kotu oluyor

Karşısına çıktığımız insanlar sizinle hemen hemen aynı yaşta insanlar. Rahat olun bence. Karşınızdakiler arkadslariniz. Arkadaşlarınıza bisey anlatıyor gibi anlatın. Sorularına her zamanki gibi esprili yanıtlar verin. Her zaman onlarla nasilsaniz oyle olun. Kimse sizi ayiplamaz yada yuhalamaz. Hepimiz sizin gibiydik. Hepimiz sizin geçtiğiniz yollardan geçtik. Bir tek sizin başıniza gelmiyor bunlar. Karsinizdskier de sizin gibi eli kolu birbirine karışıyor oraya cikinca
Ayni yasta degilim :( on yas buyugum birazda o yuzden zorlaniyorum sanrm

Topluluk önüne çıkınca beynimde ne varsa unutuyorum. Heyecanlanip kizariyorum. Sesim kısıtlıyor... bugün okulda konu anlatmaya ciktim iki lafi bi araya getiremiyorum bazen. Karsi tarafa da oyle yansıtıyorum ki heyecanimi :KK43: bu konu ile ilgili internette onlarca makale okudum :KK43: cok kitap okuyorum. insanlarla normalde iyi iletisim kuruyorum sohbet konusunda giriskenimdir. Hep sohbetleri ben baslatiripm. Ama kalabalik gruplarda hemen baska bir insana dönüşüyorum :KK43: gevsetici ilaclar aldim olmuyor :KK43: çocukluğum dan gelen bi problem biliorum cok baskici sıkıntılı bir cocukluk geçirdim. Dayak cok yedim annemden sokakta herkesin içinde rezil ederdi. İlkokulda bit bulasti diye hep dışlandim hep ezik bi ogrencilik hayatım oldu ama su an artik herseyi değiştirmek istiyorum ama olmuyor buyuk ihtimal gecmisimde kiile hislerim yüzünden boyleyim :KK43: psikiyatriste gittim daha once ilac veriyor hic fayda göremedim :KK43: artik hic bi uzmana da inancim kalmadi. Dibe cokmek uzereyim okuldan herseyden soğudum :KK43:

Aynı şeyleri bende yaşıyorum.Üniversitedeyken de farklı bir ortama girdiğim zaman,sunum yapacağım zaman yüzüm kızarırdı,sesim çıkmazdı şimdi de öyle.Bir de sürekli kendimizi kasıyoruz ne olacak,nasıl olacak diye bütün kötülükleri üzerimize çekiyoruz sanırım yani en azından bende öyle oluyor.Sırf kendime güvenim gelsin diye tek başıma günü birlik şehir dışına çıkıyorum, bilmediğim yerlerden alışveriş yapıyorum insanlarla konuşabilmek için özgüvenimin gelmesi için ama çok faydası olmuyor.

Back
X