Özgüven

mmmmme

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2014
60
7
13
İstanbul
Kızlar Merhaba benim sorum şu ben kendime çok güvenirim kendimden eminim diyenler var mi nasil kendime güvenip özgüvenimi yükseltebilirim

Özgüven bence önce kişisel bakımla başlar. Temizlik, giyiniş falan. Sonra biraz sosyalleşmek lazım.. Bende de fazla özgüven olmadığı için bu kadar aklıma geliyor.

Ben kendime çok güvenirim :KK51: Ama bunu nasıl anlatayım bilemedim şimdi. Daha net sorarsaniz detaylı açıklamalar yapabiliriz :)

Bakımla, süsle püsle değil önce kendini sevmekle başlar özgüven.

kendinde eksik olan yönleri bileceksin onları yok etmeye çalışcaksın mesela kiloluysa kilo verceksin , kilo veripte özgüveni tavan yapmayan yoktur dünya yerinde, bunun gibi şeyler :KK51:

bence ilk adım kendinle barışık olmak..
yani hem karakterin hem de görüntünle ilgili takıntılarının olmaması..
şayet varsa, bunları yenmekle başlamalı insan..
iletişime açık olmak ve kendini iyi ifade edebilmek..
bir girişim söz konusu olduğunda tedirgin davranmamak..
ve en önemlisi belki de: hata yapmaktan korkmamak..
kendine değer vermek, ve saygı duymak..
ilk aklıma bunlar geldi....

Bakımla, süsle püsle değil önce kendini sevmekle başlar özgüven.

Aynen. Kendini olduğun gibi kabul etmekle.

Benim kendim için hep dediğim bir laf vardır: malzeme bu. Fiziken de, zihnen de, ne derseniz deyin, malzeme bu.

Kimseye kendinizi beğendirmek, kabul ettirmek, onaylatmak zorunda değilsiniz. Dört dörtlük bir fiziğiniz veya her konuda bir fikriniz de olmayabilir. İnsanlardan çekinmenizi, kendinize güvenmemenizi gerektirecek hiçbir şey yok. Herkesin kusuru var, bilmediği şeyler var. Siz kendinizi olduğunuz gibi kabul edip sevdikten sonra gerisi mühim değil.

Yorumlar için teşekkür ederim biraz açmak gerekirse mesela kalabalik bir ortamda pek rahat konuşmam ya da dalga konusu olmamak için genelde susarim biraz kendine güvenen ve kendinen emin biri olmak istiyorum beğenilen biri filan

bence kendini sevmekle başlar. kendini ne kadar çok seversen kendin için o kadar bişeyler yaparsın ve yaptıklarında kendine özsaygı olarak yapışır güven ve saygı çok güzel harmanlanır

Ben de kendime çok guvenirim. Ben kendime guvendigim icin baskalari da bana saygi duyup guveniyorlar. Ben hatalarimi da kabul ederek o güveni kazandim. Yani birisinin karsisinda hata yaptigimda ezilip buzulmedim yaptigim hatalari kabul edip dogruya döndüm ve hep kendimden emindim. Tabi bakim da önemli. Hayatta kimse sizden daha onemli değil. ..

Yorumlar için teşekkür ederim biraz açmak gerekirse mesela kalabalik bir ortamda pek rahat konuşmam ya da dalga konusu olmamak için genelde susarim biraz kendine güvenen ve kendinen emin biri olmak istiyorum beğenilen biri filan
Bunu daha fazla ortama girerek aşabilirsin. Ilk başlarda zorla kendini, konuşmak isteyip çekindiğinde yapacaksın diye tekrarla kendine ve yap. En kötü ihtimal yapmacık olursun. Ama zamanla duzelir. BANA göre ozguven sonradan kazanılan bişey, kazanmak için uğraş göstermelisin. Eminim yaparsın da:KK68:

Ben de kendime çok guvenirim. Ben kendime guvendigim icin baskalari da bana saygi duyup guveniyorlar. Ben hatalarimi da kabul ederek o güveni kazandim. Yani birisinin karsisinda hata yaptigimda ezilip buzulmedim yaptigim hatalari kabul edip dogruya döndüm ve hep kendimden emindim. Tabi bakim da önemli. Hayatta kimse sizden daha onemli değil. ..
Bu yoruma kulak ver.. çok güzel bi noktaya deginmiş:)

Bence ozguvenin bir kaynagi olmali, yani desteksiz ozguven olmaz. Kulturun yoksa, egitimin yoksa, toplumda bir yerin yoksa ama ozguvenin varsa , bu bence ici bos ozguvendir, insanlari arkandan guldurursun.

Simdi sekerim, konusacak bir seyin yoksa susmak en iyisi. Konusmak istiyorsan da bos konusmamak icin bir bilgi birikimin olmali. Ne konuda konusmak istersin mesela, sanat akimlari mi? Kim kubist, kim expresyonist bilmeden konusamazsin mesela, kitap okumalisin. Siyaset konusmak istiyorsan gazete takip et, siyasi icerikli kitaplari, ulkemizdeki gundemde olan Suriye meselesi, Kurt meselesi gibi konularin tarihlerini anlatan kitaplar edin, eminim zevk alirsin, ben bunlari hep merakla okuyorum. Modadan konusmak istiyorsan, Youtube dan defile izle, moda bloglari oku vs vs....anlatabildim mi? Yani agzini actiginda toplulukta soyleyecek bir seylerin olsun. Biraz gazete okusan, populer dizilerden bir tane izlesen, yeni bir film izlesen bile ortamlarda konusacak cok seyin olur, aslinda cok derin bilgi sahibi olmana da gerek yok.Ben boyle dusunuyorum, umarim yardimci olabilmisimdir.

Son düzenleme:
bana göre özgüven eksikliklerini olduğu gibi kabul etmek hatta onlarla dalga geçmeyi bilmektir
herkesin çok iyi yaptığı şeyler de vardır hiç beceremediği şeylerde önemli olan bunu insanlara nasıl yansıttığın
eğer sen onu eksiklikmiş gibi hissettirirsen karşı taraftaki insanlar da bunu eksiklik gibi görür
mesela toplulukta konuşurken dilin sürçtü diyelim bunun eksiklik olduğunu düşünüp konuşmayı kesebilirsin yada gülüp kendinle alakalı bi espri yapabilirsin
ikinci durum seni özgüven sahibi bi insan yapar
bu kadar sınırlı olmasa da önemli bi kısmını bunun oluşturduğu kanaatindeyim :)

Her konuda kendime güvenirim bu birazda giyim, bilgi,bakimla alakali. Sosyalles ve kendine sürekli cok tatli ve herseyi basarabilecegini tekrarla. Sonucta herkes bazi seyleri zamanla ögreniyor o yüzden yapabilecegine inan :)

canım bol bol kitap oku ve korkma :KK19:
bende senin gibiydim ama şükür daha iyiyim şimdi
sonuçta onlarda senden farklı değiller
bilmediğin bişeydede
bilmediğini rahatlıkla söyle onlar anlatsın bırak
herşeyi bilmek zorunda da değilsin
heryerde herşeyi konuşmak zorundada değilsin
emin ol çoğu yerde çoğu kişi bildiği için konuşmuyor

Back
X