özgüvennnn eksikliğiii:(

browniintensem

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
62
-2
6
35
İstanbul
bende tam bir özgüven eksikliği var.. hiç istediğim gibi bir kişiliğe sahip olamadım.. kendimi çok değersiz hissediyorum.. özgüven oluşturmak için ne yapabilirim önerisi olan var mı.. özgüveni yüksek olan kişilere bayılıyorum :26:

Kendimi çok değerli hissediyorum diyerek başlayabilirsin.

öyle diyerek başlayabilirim ama bu bana sadece anlık özgüven sağlıyor kalıcılığını sağlayamıyorum yanı bazen aslan kesiliyorum ama bazen de bir pısırıklık bir pısırıklık.. ki durumun farkında bile olsam düzeltemiyorum bilmiyorum ne yapmam gerekiyor nasıl yapmam gerekiyor ..

beğenmediğiniz karakter özelliklerinizi bir kağıda yazıp hepsi üzerinde uzun uzun düşünün gerçekten insanlarda bu özelliklerin hepsi aynı anda var mı diye...

aa ıyı fıkır aslında ama begenmedıgım karakter özelliklerimi nasıl saptayacağım.. yani şöyle
o özellikleri kendimde görmek istemediğim için gerçekliğine de inanmak istememe durumu

Son düzenleme:
Kendinizi ikna edin...
Benim babamin cok guzel bir lafi vardir...
Kime ne dersen ona inanir, insanoglu duzdur der...
Ben guzelim dersen guzelsindir, akilliyim dersen akilli...
Bazen herkes guvenini kaybeder ama onemli olan onu soke soke geri kazanmak...
Cekinecegin birisi ile konusurken, benden iyi degil, ben ondan cekinmem o benden cekinsin haspam de...
Ise yariyor...

insan kendini beğenmeye başlayınca özgüveni artıyor. estetik yaptıranlarda veya kendine bakmaya başlayanlarda sonradan olabiliyorsa bu özgüven, sende de oluşabilir. kendine daha fazla baksan saçına başına giyimine, kendinle barışarak özgüvenini artırabilirsin.

cok güzel yazmışsınız teşekkür ederim..
mesela 3 kişi sohbet ediyoruz, arkadaş bır seyler anlatıyor, o sırada ben bır şey sordum beni duymadı mı ikinci kez sorsam mı sormasam mı diye içim içimi yer o an özgüvenim gider.. ya da sınıf ortamında hoca örnek vermek ısterken ya da yasadıgım bır olayı anlatmak istediğimde hoca beni duymadığı zaman.. bunlar aklıma gelenleri bu şekillerde çok özgüven kaybı yaşıyorum zaten yok olanı da yitiriyorum

cok teşekkür ederim.. haklısınız o zaman ilk önce zayıflayarak işe başlamalıyım fiziğimi beğenmiyorum.. mesela bakımdan kastınız nedir, örnek verebilirmisiniz rica etsem.. :44:

İyi ailede yetismeyen utanca bogulan, duygulari onemsenmeyen cocuklar ozguvensiz oluyormus.ben kitap okuyorum icimizde ki cocuk.sende kitaplardan yardim alabilirsin ise yariyor :)

İyi ailede yetismeyen utanca bogulan, duygulari onemsenmeyen cocuklar ozguvensiz oluyormus.ben kitap okuyorum icimizde ki cocuk.sende kitaplardan yardim alabilirsin ise yariyor :)

aslında ailem hiç öyle değildir hiç utanca boğdurmadılar benı sağ olsunlar.. bır sey yapılacağı bır şey alınacağı zaman bana da sorulur cogu zaman benım de fıkrımı alırlar yanı bu çocukluğumdan berı böyle..
yine özgüvenımın sıfırlandığı anlara örnek verecek olursam, bir insanın ben bir şey anlatırken lafımı bölmesi ve beni dinlememesi o an kafasını başka seylere çevirip beni duymaması psikoloimi bozuyor bunu nasıl yenerım kimseye bır sey sormasam mı ne yapsam hıc konuşmasam mı

birisi konuşurken diğerinin lafa girmesi saygısızlık. buna bir de bu açıdan yaklaş

anladığım kadarıyla konuşmayla ilgili konularda sıkıntın var. bence sen karşındakiyle konuşurken anlatmak istediklerini anlat, başka şeyler düşünme o anda bu neden böyle yaptı falan diye. en azından dene bir süre.

Ben de o anlattığın gibiydim çok düşüktü özgüvenim. Liseden mezun oldumüniversiteye giderken ilk yıllar o kadar zorluklar çektim ki asosyal bir insan olup çıktım. Kendimi beğenmezdim hiç. Bir ayakkabının bile fiyatını soramazdım o kadar utangaçtım. Sonraki yıllar değişti herşey. Değiştiren de neydi aslında zamanla değişti mezun oldum başka bir şehirde kendi ayaklarım üstünde durmaya başlayınca para kazanmaya başlayınca yavaş yavaş geçti. Sanırım özgüven maddi manevi kendine yetebilmeyle alakalı bir şey. Başka insanların onayına ihtiyacın olmadığını anladığında özgüven gelişiyor.

yok saygısızlık boyutunda değil benimki:).. anlatılan konuyla alakalı soru..yani o anlatıyor ben dönüpte aa ucan kusa bak.. koşan ata bak demiyorum bu laf bölmedir, ama alınan bir giysiyle ılgılı konuşulduğunda nerden aldın diye sormak gibi :)

zihinsel, el becerisi veya fiziksel olarak hangi alanlara yatkınsanız o konuya agırlık verip yapabileceginizin en iyisini yapmaya calısın.
mesela okudugunuz bir lisans ya da ilgilendiginiz bir hobi varsa ona yuklenin.

başarınız arttıkca ozguveniniz de artar.

ne güzel tebrik ederim sizi.. bendeki bundan cok farklı bir durum .. verdiğim diğer örneklerden farklı olarak, an geliyor kayıtsız sartsız kabul edemeyecegım bır olay karsısında (kabul edenı bas egenı de eleştirdiğim) baş eğebiliyorum.. ya da insanları kırmamak için dediklerini kafamda hep ıyıye yoruyorum pollyannacılık oynuyorum, susuyorum bana dememıstır dıyorum.. kişilik sorunu mu yasıyorum anlamadım cevremdekıler asla hakkımda böyle düşünmezler bunlar hep ıcımde olup bıtıyor..

bir insanın ben birşey anlatırken beni bölmesi diye yazmışsınız. size demedim ben, karşınızdaki kişi açısından o şekilde düşünebilirsiniz demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…