Ozguvensiz es

hic şaşırmadım biliyor musun boleyn? karısına el kaldıran veya ekonomik psikolojik şiddet uygulayanlarin hemen hemen hepsi böyle ezik tipler, içlerindeki eksikligın acısını kadından çıkarmaktan başka bir vasıfları yok
Ne bileyim. Öyle kocaya sesimi yükseltirsem bi köşeye siner oturur sandim ben🙈

Ne bileyim. Öyle kocaya sesimi yükselirsem bi köşeye siner oturur sandim ben🙈
karısının haklı hışmına susup oturan erkeğı bulursak başımızda taşıyalım, zira onlar sağlıklı ozgüvenli güçlü denge kurabilen eşinin değerini bilen adamlar oluyor...Türkiye de yetişmez pek:silah:

karısının haklı hışmına susup oturan erkeğı bulursak başımızda taşıyalım, zira onlar sağlıklı ozgüvenli güçlü denge kurabilen eşinin değerini bilen adamlar oluyor...Türkiye de yetişmez pek:silah:
Konuyla alakasız olacak ama paylaşmak istiyorum.

Instagramdan bir doktor takip ediyorum. Kadın , bir yardım vakfı ile afrikaya gidip bazı tedaviler ve ameliyatlar yapıyor.

Geçenlerde onunda ilgili birkaç tecrübesini yazmış.

Afrikanin büyük kısmında kadınların sünnet edilmesi tamamen örf ve adetlerin dayattığı bir uygulamaymış. Herhangi bir dini inanç ile ilgisi yok. Tamamen örflerle ilgili.

Ameliyat edilen her kadının cinsel organi aynıymış. Çünkü hepsi henüz 2 aylıkken jilet yardımı ile cinsel organlarının dudak kısmı ve klitoris isimli kısmi kesip alıyorlarmış sonra dikiyorlarmis. Eğer çocuk kan kaybından ölmezse, idrar çıkışı dikili olduğu için her zaman bir sap gibi bir şeyle idrar çıkış yerini h dürtüp kapatılan deliği açarak tuvalet ihtiyaçlarını öyle görüyorlarmiş. Hayatları boyunca... her seferinde.

Doktor . Yetkilikere ulaşarak hazır ameliyat edilecek kadınların idrar çıkışını açık birakmak için izin istemisler.

Yetkililer böyle kadınların toplumdan dışlanacagi gerekcesi ile reddetmiş.

Bunu kız çocuklarına yapma sebepleri ise klitorisi almak ve kadınların cinsellikten zevk almasını engellemek.

Dünyanın her yeri farklı bir kadın dramı.

Bazıları daha acı.. daha zalimce. Ama ortak olan şey hedefin daima kadınlar olması.

Merhabalar. Eşim bana özgüvensiz pısırık biri geliyor. Ailemin yanına gideriz herhangi bir konu hakkında konuşmaz yorum yapmaz.
Kalabalık masada yemek yiyemez.
Herhangi bir konuda sorun çözme becerisi çok azdır. Ben çıkar yolu bulurum
Genel olarak her konuda pasiftir.
Araba sürmeyi bile bilmiyordu 30 yaşında adam. Bana biliyorum ehliyetim var dedi.
Ama hiç sürmemiş sadece ehliyeti almış.
Geçen yıl araba alalım dedim daha büyük şehre taşınmıştık lazımdı kendine kalsa almazdı daha.
Kp ile birlikte eşim araba kullanmayı öğrenmeye gitti bıkar kere öğrenemedi.
Kp eşime kızıyordu suremiyirsun bilmem ne.
Bir de insan eşine öyle davranılması tuhaf geliyor insan eşini daha bilgili güçlü görmek ister.
Ya 15 yaşındaki çocuklar merak ediyor öğreniyor sağdan soldan insan 30 yaşına kadar hiç mi merak etmez.
Kvalide yanına gideriz yatılı kalıyoruz orada. Eşim sanki küçük çocuk gibi davranırlar canımı sıkıyor benim bu konu.
Eşim kendince doğru bsy dese onlar onaylar tabi doğru haklısin diye. Halbuki eşimin dediği bana göre saçmadır.

Eşime evde sorumluluk verilmemiş hiç.
Her hizmeti başkasından bekler. Anne babası yaşlı da olsalar onun peşinde dolaşır.
Bir gün rahatsızım karnım ağrıyor eşimin memleketindeyiz. Dedim doktora gidelim.
Tamam babamlarla gideriz dedi
Ne alaka ikimiz gidemiyor muyuz dedim
Ben hastane yolunu bilmiyorum dedi
Orda kızdım ne demek bilmiyorsun (küçük ilçe zaten yaşadıkları yer )
Her yere babanla mi gideceğiz dedim.
Bir erkek karısını hastaneye götüremez mi öyle mi der yani. Acizlik bu bana göre

Başka konularda tartışmalarımiz da oldu
İçimden ona saygı duymuyorum. Kendimi övmeyeyim ama ben ondan daha çok şey bıliyorum ev işleri ile ilgili başka konularla ilgili
Ailemin yanındaydım onu özlemediğimı fark ettim. Belki sevmiyorum artık
Siz böyle birine katlanır miydiniz?
Bu tarz bir erkekle görüştüm. Ailemin tanıdığı bir çocuktu. Öve öve bitiremediler.Cok istediler.Bulunmaz hint kumasi dediler.Evden ise isten eve gidermis.Sorun da buydu zaten.Baska hic bir hauati hayatı olmasaydi.Once kendi istegi ile sonra israrlar uzerine 1 ay konustum.O kadar zorladim ki kendimi anlatamam.Cocugun sosyal hayati yoktu.Bir hobisi yoktu.Sizinki kadar degildi.Araba filan sürüyordu ama bana pasif gekdi.Yetmedi.Gorusmeyo sonlandirdim haliyle.Beni gormeden bana asik olan birinden de cok bir sey ummazdim zaten.O kadar ozguvensiz.Sorgulamadan baglilik.
Sizin de elbette flört,nisanlilik sureciniz olmistur.Orada belli eder insan kendini.Umarim cocuguniz yoktur.Gozlemleyin biraz esinizi.Gerekirse destek olun.Yani ozguven kazanmak icin bir cabasi var mi,hayatindan memnun mu yoksa..Armut pis agzima dus douerek diyerek mutlu mu oluyor,yoksa bir seyler yaomaya mi calisiyor?ona gore degerlendirin evliliginizi.

Belki sen çok bilmişsindir. Ben de her şeyden anlarım(eşimden çok çok) kadınlar daha üstün. Bak bir yakınım erkek acayip becerikli ama herrrrşeye o karışıyor. Mutfak eşyasına bile. Ev tekstiline, kadının eteğinin kilolu göstermesine falan. Çok bilen çok karışır. Zamanla o da öğrenir. Özünde iyiyse doldurup soğutma kendini

Katlanmazdım, Katlanmadım da zaten. Çoook küçüktüm lisedeydim. Bi sevgilim vardı. Böyle pasif sessiz biriydi, araba vs sürerdi ama güvenemiyordum beceriksiz gibiydi, nitekim kaza yaptık. Sonra devam ettik ama mesela laf arasında geçiyor hiç Bi ev işinden anlamaz. En basiti Bi erkek musluk tamir eder evdeki arızalara falan bakar dimi hiç birine dair bilgisi yok. Böyle Hanım evladı gibi biriydi. Çok zenginlerdi bence onun etkisi vardı. Toplum içinde de sessizdi, Bi olay olsa asla a beni koruyabilecek tipte birisi değildi. Bi kavga olsa ben aynı anda 3 5 kişiyi döverim seni her zaman korurum diyordu öyle bi durumda kalmadık ama bana o izlenimi aslaa vermedi. Ben o yaşta bunları görüp ayrıldım, çocuk aklımla bundan koca koca olmaz dedim ve ayrıldım da pardon siz niye ayrılmadınız? Şimdiki eşim ahh canımın için öyle biri ki inan her şeyi mi bilir, araba sürmesi mükkemmeldir(bana şoförlüğü öğreten de kendisidir bir kez bile kızmadan bağırmadan) , evde her şeyden anlar tamirat tadilat kurulum vs, e dışarı çıksak toplu Bi ortamda beni öyle bi tutar ki sahiplenir her zaman, şimdi kızımız var muhteşem Bi baba oldu, onun bakımında da yardım eder bana ev işlerinde de yardım eder, yetmez Bi derdim sıkıntım olsa her şeyi halleder, Ankara gibi yerde büyümüş ankarayı avcunun içi gibi bilir, eskişehirliyim ben 1 2 gelmesinde her yeri çözdü. Çok güçlüdür kendisini de beni de her zaman korur, şahit de oldum kaç kere. Yani şimdi eşimi o eski sevgilimle kıyaslaman bile eşime hakarettir yani o yüzden anlattım fakat kıyas yapmıyorum sen gör farkı. Eşinden güç almak çok ama çok güzel Bi şey. Erkeğin hem zeki hem de güçlü olması gerek manevi anlamda. O yüzden senin eşine katlanılmaz asla, fakat bunu düşünmek için geç kalmışsın. Çocuk gibi biriyle neden evlenirsin ki?

Katlanmazdım, Katlanmadım da zaten. Çoook küçüktüm lisedeydim. Bi sevgilim vardı. Böyle pasif sessiz biriydi, araba vs sürerdi ama güvenemiyordum beceriksiz gibiydi, nitekim kaza yaptık. Sonra devam ettik ama mesela laf arasında geçiyor hiç Bi ev işinden anlamaz. En basiti Bi erkek musluk tamir eder evdeki arızalara falan bakar dimi hiç birine dair bilgisi yok. Böyle Hanım evladı gibi biriydi. Çok zenginlerdi bence onun etkisi vardı. Toplum içinde de sessizdi, Bi olay olsa asla a beni koruyabilecek tipte birisi değildi. Bi kavga olsa ben aynı anda 3 5 kişiyi döverim seni her zaman korurum diyordu öyle bi durumda kalmadık ama bana o izlenimi aslaa vermedi. Ben o yaşta bunları görüp ayrıldım, çocuk aklımla bundan koca koca olmaz dedim ve ayrıldım da pardon siz niye ayrılmadınız? Şimdiki eşim ahh canımın için öyle biri ki inan her şeyi mi bilir, araba sürmesi mükkemmeldir(bana şoförlüğü öğreten de kendisidir bir kez bile kızmadan bağırmadan) , evde her şeyden anlar tamirat tadilat kurulum vs, e dışarı çıksak toplu Bi ortamda beni öyle bi tutar ki sahiplenir her zaman, şimdi kızımız var muhteşem Bi baba oldu, onun bakımında da yardım eder bana ev işlerinde de yardım eder, yetmez Bi derdim sıkıntım olsa her şeyi halleder, Ankara gibi yerde büyümüş ankarayı avcunun içi gibi bilir, eskişehirliyim ben 1 2 gelmesinde her yeri çözdü. Çok güçlüdür kendisini de beni de her zaman korur, şahit de oldum kaç kere. Yani şimdi eşimi o eski sevgilimle kıyaslaman bile eşime hakarettir yani o yüzden anlattım fakat kıyas yapmıyorum sen gör farkı. Eşinden güç almak çok ama çok güzel Bi şey. Erkeğin hem zeki hem de güçlü olması gerek manevi anlamda. O yüzden senin eşine katlanılmaz asla, fakat bunu düşünmek için geç kalmışsın. Çocuk gibi biriyle neden evlenirsin ki?
Hayat tecrübenizi anlatmamız cok güzel onu anlayabilirim ama suni hic anlamiyorum bu sitede karşıda yaralı bir kadın var siz çok akilliymisiniz masallah o yaşta gormusunuz mikemmel bir kocaya sahip olmussunuz Allah mutlu mesut etsin amma konu sahibi burda zaten yaralı derdi var masallah kocanızı ove ove bitirememisiniz bunun konu sahibine faydasi nedir acaba bunu cidden merak ediyorum.
Yarasına iki kat daha basınca ne oluyor sizin kocanız en iyisi akıllı güçlü vs vs eee konuyu açan hanimefendi zaten bu sebepten acıyor be yapmalıyım diye soruyor kendi kocalarinizi anlatıp övün demiyor bilmiyorum cok şaşırıyorum bu duruma

Şiddet, ilgisizlik, cinsel sorunları da düşününce neden evli kaldığınız soru işareti?
[/QUOTE]
şurdaki konuya bakarsan adamın yardıma ıhtıyacı var, diğer konuda tam bir aslan parçası. adam işine geldiği gibi yani. bu konudan çok diğer konu çok daha önemli

Ailesini bilnenize gerek yok ki adamın pasifliği yalnızken de çıkar ortaya. Ama sizin gibi kadınlar erkek olsun da evleneyim kafasında olunca önüne ilk gelenle evlenir sonra kocam neden böyle diye ağlarlar. Empati yapamadım.

Bana sanki sosyal fobisi var gibi geldi. Ona destek olmak yerine bağırıp kızarsanız iyice içine kapanır. Evlenmeden önce boylemiydi?

Bu mesajınızla nasıl rahatlatmış oldunuz şimdi konu sahibini?
Konu sahibi herkes tek tip olmak zorunda değil. Artıları daha fazlaysa birini olduğu gibi sevmeliyiz. Yok asla tahammül edemiyorsanız kocanız değişmez.

Tamam zor bir durum,insan olarak sikintili bir tiptir sorunlariniz vardir,sevgi azalmistir anlarim ama su yazim dilide cok rahatsiz edici degilmi sizcede?

Pisirik,ozguvensiz,yok saygim yok, yok beceriksiz, soyle kotu ,boyle berbat ben daha iyiyim e daha layiginizi alsaydiniz ne diyelim.

Ozguvensiz adam oncedende oyledir ben degistiririm diye alip israr edip sonra kaliplariniza uyduramayinca,iyi kotu ekmek bolup yediginiz adamlari bu kadar assagilamanizi dogru bulmuyorum.kadon icin gecerli olan erkek icinde gecerli bence
Olmadiysa bosanmakta bir secenek mutsuz,huzursuz,saygisiz sevgisizseniz ayrilin
Edit:eski konulariniz gorunmuyor bir kac uye siddet uyguladigini yazmis ama su yazdiginiz profille siddette biraz tuhafima gitti.

Benim de eşimin araba konusunda pratiği pek yok, düz vites hiç kullanamaz, genel olarak ve uzun yola gittiğimizde ben sürerim hep, bugüne kadar da hiç rahatsız olmadım çünkü araba sürülemeyecek yerlerde oturmuş hep. Ama gerektiğinde sürmek için gerekli şeyleri yapacağını bildiğim için rahatsız olmuyorum. Sizde rahatsızlık veren konu bu bence. Anlattığınız diğer konular çekilir gibi degil. Evlenmeden önce fark etmiş miydiniz? Düzelmesi zor bir şey sosyal fobisi olabilir mi?

Sosyal fobi tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık arkadaşlar.Benim doktor bir arkadaşım,kafede kahve icemezdi çekingenlikten.Doktor evet yanlış okumadınız.Sonra psikologlara,terapistlere gidip biraz aştı sorununu.
Eşinize yardım teklifinde bulunun konu sahibi.Belki onun da benzer bir sorunu vardır.Belli ki sen yapamazsın telkinleriyle büyümüş.Hatalı olan tamemen kendisi degil.Kendisini güçlü görmek istediğinizi,buna bir kadın olarak ihtiyaç duyduğunuzu anlatın.Yüreklendirin.Sen halledersin deyin.Tüm yolları tüketmeden eşinizden uzaklaşmayın.

Back
X