Özgüvensizlik nasıl aşılır 😞

Kafanızın içini süsleyin ruhunuzu , sağlıklı beslenmeyi model alabilirsiniz minimalist yaşama geçebilirsiniz , yardımseverlik ile ilgilenebilirsiniz her konuda olabilir, özel bir zevk alanı oluşturup koleksiyon yapabilirsiniz , bilet alın ve çıkın İzmir'e gidin , Bursa'ya gidin , Trabzon'a gidin , Mardin'e gidin turlara katılın , bunlar yaşam tarzı dikkat ederseniz, bir şey sona ererse tatmin düşer sonu gelmeyen ama yükselen şeyler yapmanızı tavsiye ediyorum o yüzden. Mesela ehliyet bilgisayar dil bunlar gelisimden ziyade zorunluluk oldu artık kursuna gidersin üç ay beş ay hop biter ama yaşam tarzınız sizin hayat pinariniz olur . İlk yazimda dediğim gibi bilgi de sonsuz bir âlem mesela tarih merakınız vardır İlber Ortaylı okuyarak başlayıp ağır kitaplara doğru gidebilirsiniz ya da ne bileyim uzay hakkında bir merakınız vardir onu gelistirebilirsiniz mesela resim yeteneğiniz vardır resim yapıp ona buna hediye edebilirsiniz ve bu alanda adı duyulmuş insanları onların yaşam şekillerini araştırıp farklı açılardan bu işi uzmanlastirabilirsiniz gibi , yani işin özü acaba mı iimmm ben bunu hiç duymadım immmm belki gibi muallak bir zihinden ziyade aaaa evet bir makalede okumuştum bu adam tablolarını tembelliginden bitiremiyormus vs gibi ortamda konusabileceginiz dikkat çekici sohbetler yaratabilirsiniz çünkü varsayımlar üzerine konuşulanlar unutulur ama zeki arastiran kadın cazibesi unutulmaz bu böyle . Benim ilgi alanım çocuklar müzik ve gezmek enstrüman çalmak ve hastalıkları araştırmak kitap kurdu gibi bu tip meraklarim var
Meraklarınız çok güzelmiş guzel yorumunuz için teşekkür ederim. Evet dil vs bunlar gereklilik şuan herkesin dilinde bi kendini gelistir ama nasil hangi alanda nedir kimse sizin gibi bisey soylememisti bana hiç. Galiba çağımızın sorunu da bu çalışmak kendini geliştirmek bunlar yapiliyo ama esasında hepimiz mutsusuz bunlar bizim kendi tercihlerimiz bizi özel yapan şeyler değil hepimizin yaptığı ve yaparken birbirimizle yarıştığımız şeyler yarıştığımız seyden ne kadar mutlu ve tatmin olabiliriz ki tıpkı çoğumuzun meslek sahibi olup issiz kalmamız gibi veya şuan yüksek lisansin moda olmasi gibi tamam hepimiz yapalım ama simdi de herkes akademisyen olmak istiyi bu da yeni moda bu dünyadaki pragmatist şeylerin sonu yokki geberene kadar çalışmak var ucunda. Ama mesela gezmek ya da bi alanda kendini geliştirmek sizin dediginuz gibi sevdiğimiz alanda bunlar insani tatmin eden güzel seyler ama işte gündelik ve toplumsal hayat bizi o kadar baskilamis ve sınırlandırmış durumda ki bunları yapıp ruhumuzu besleyemiyoruz anca zar zor kendimizi ve patronları besliyoruz (kapitalist ruhun tüm dünya da ve her alanda hakim olmasından dolayı)

Meraklarınız çok güzelmiş guzel yorumunuz için teşekkür ederim. Evet dil vs bunlar gereklilik şuan herkesin dilinde bi kendini gelistir ama nasil hangi alanda nedir kimse sizin gibi bisey soylememisti bana hiç. Galiba çağımızın sorunu da bu çalışmak kendini geliştirmek bunlar yapiliyo ama esasında hepimiz mutsusuz bunlar bizim kendi tercihlerimiz bizi özel yapan şeyler değil hepimizin yaptığı ve yaparken birbirimizle yarıştığımız şeyler yarıştığımız seyden ne kadar mutlu ve tatmin olabiliriz ki tıpkı çoğumuzun meslek sahibi olup issiz kalmamız gibi veya şuan yüksek lisansin moda olmasi gibi tamam hepimiz yapalım ama simdi de herkes akademisyen olmak istiyi bu da yeni moda bu dünyadaki pragmatist şeylerin sonu yokki geberene kadar çalışmak var ucunda. Ama mesela gezmek ya da bi alanda kendini geliştirmek sizin dediginuz gibi sevdiğimiz alanda bunlar insani tatmin eden güzel seyler ama işte gündelik ve toplumsal hayat bizi o kadar baskilamis ve sınırlandırmış durumda ki bunları yapıp ruhumuzu besleyemiyoruz anca zar zor kendimizi ve patronları besliyoruz (kapitalist ruhun tüm dünya da ve her alanda hakim olmasından dolayı)
Sen kendine bu şekilde(kapitalizmde kayboluyoruz vs) sınırlar koyarsan ben ne desem boş , seni en iyi sen tanırsın ben örnek veririm sen kendine uyarlarsin , bu arada iç Anadolu'dan muglaya kamp yapmak için arkadaşlarıyla otostop çeken biri var karşında hani her şey para der gibi konustun ya) bu bakış açını değiştirmekle işe başla inanki her şey kıyafet para ile olculmuyor eğer cesaretin varsa ayaza bağrını açarsın , mesela ne istiyosun yapmak isteğin ozguven kazanmak mı o zaman ne duruyorsun uçurumdan boşluğa hayat seni seviyorum diye bagiranlardan farkın olsun bir AVM önünde daha alçakta seni seviyorum hayat diye bagirabilir misin ? Ne gerek var şimdi buna dediğini duyar gibiyim deli miyim ben dediğini duyar gibiyim hayır herkes deli sen akillisin onlar normal insan görmeye alışık değiller hepsi bu onların içleri baskıdan kurumuş çünkü . Toparla kendini ve hayata tutun bu hayatta ozelin gizemin kendini simarttigin şeyler olmazsa ruhunu beslemezsen hayatın her yerinde pimi çekilmiş bomba gibi gezersin işte eşte aşta her alanda mutsuz olmana sebep olur mesela sebepsiz gulebilir misin ? Ben gülerim ne guluyon la derler hiç canım istio diyorum veya bazen artık alışkanlık oluyor farkında bile değilim ben yolda yürürken gülümsüyorum ve neden gulumsedigimi anlamayanlara gülüyorum ; )

Bence bu nasıl biri olmak istediginizle alakalı. Beni ailem "sen kızsın,otur,sus,yapma,sen ne anlarsın,bizi utandiriyorsun" diyerek büyüttü erkek kardeslerim sürekli salak mal aptal diye dalga gecerdi. Su an abimle yaşıyorum mecburi olarak, günaydın demeden önce "bunu neden böyle yaptin mal misin" diyor. Ergenlikteyken diksiyonum kötü olduğu için arkadaşlarım konusmamı taklit edip dalga geçerdi.Ama ben yılmadım kendimin değerli ve biricik olduğuna inandım. Sosyalleştim. Bana kötü hissettiren insanları birbir hayatımdan çıkardım. Ailemle de mümkün mertebe konusmuyorum. Kendime her gün nasıl biri olmak istediğimi soruyorum,güçlü cevabini alıyorum. Siz de kendinize bunu sorun,sizden bir tane daha yok. İnsanların sizi beğenip beğenmemesi önemli değil sizin kendinizi beğenmeniz önemli

Sen kendine bu şekilde(kapitalizmde kayboluyoruz vs) sınırlar koyarsan ben ne desem boş , seni en iyi sen tanırsın ben örnek veririm sen kendine uyarlarsin , bu arada iç Anadolu'dan muglaya kamp yapmak için arkadaşlarıyla otostop çeken biri var karşında hani her şey para der gibi konustun ya) bu bakış açını değiştirmekle işe başla inanki her şey kıyafet para ile olculmuyor eğer cesaretin varsa ayaza bağrını açarsın , mesela ne istiyosun yapmak isteğin ozguven kazanmak mı o zaman ne duruyorsun uçurumdan boşluğa hayat seni seviyorum diye bagiranlardan farkın olsun bir AVM önünde daha alçakta seni seviyorum hayat diye bagirabilir misin ? Ne gerek var şimdi buna dediğini duyar gibiyim deli miyim ben dediğini duyar gibiyim hayır herkes deli sen akillisin onlar normal insan görmeye alışık değiller hepsi bu onların içleri baskıdan kurumuş çünkü . Toparla kendini ve hayata tutun bu hayatta ozelin gizemin kendini simarttigin şeyler olmazsa ruhunu beslemezsen hayatın her yerinde pimi çekilmiş bomba gibi gezersin işte eşte aşta her alanda mutsuz olmana sebep olur mesela sebepsiz gulebilir misin ? Ben gülerim ne guluyon la derler hiç canım istio diyorum veya bazen artık alışkanlık oluyor farkında bile değilim ben yolda yürürken gülümsüyorum ve neden gulumsedigimi anlamayanlara gülüyorum ; )
Evet evet şimdi anladim dediklerinizi haklısınız gülümseyerek okudum ben de yazdıklarınızı. Kendimiz biraz aşmamız lazım bu düzeni. Yazdıklarınızı kulağıma küpe yapıcam teşekkür ederim

Bence bu nasıl biri olmak istediginizle alakalı. Beni ailem "sen kızsın,otur,sus,yapma,sen ne anlarsın,bizi utandiriyorsun" diyerek büyüttü erkek kardeslerim sürekli salak mal aptal diye dalga gecerdi. Su an abimle yaşıyorum mecburi olarak, günaydın demeden önce "bunu neden böyle yaptin mal misin" diyor. Ergenlikteyken diksiyonum kötü olduğu için arkadaşlarım konusmamı taklit edip dalga geçerdi.Ama ben yılmadım kendimin değerli ve biricik olduğuna inandım. Sosyalleştim. Bana kötü hissettiren insanları birbir hayatımdan çıkardım. Ailemle de mümkün mertebe konusmuyorum. Kendime her gün nasıl biri olmak istediğimi soruyorum,güçlü cevabini alıyorum. Siz de kendinize bunu sorun,sizden bir tane daha yok. İnsanların sizi beğenip beğenmemesi önemli değil sizin kendinizi beğenmeniz önemli
Haklısınız aslında başkalarına göre de yasanmaz çok teşekkürler yorum için

Evet evet şimdi anladim dediklerinizi haklısınız gülümseyerek okudum ben de yazdıklarınızı. Kendimiz biraz aşmamız lazım bu düzeni. Yazdıklarınızı kulağıma küpe yapıcam teşekkür ederim
Her yildiginda beni bul sen akıllı bı kızsın zaten belli boş değilsin :)

Üstüne üstüne giderek.
Yapma fikri bile sizi daraltan şeyleri inadına yaparak.
Kısacası bilinçaltınızda sizi kısıtlayan tutumları, irade ile yaparak onları pasifize edin.

Öyle olan şeyleri yapinca pasifize mi etmis oluyomusuz
Misal, Korkularının üstüne gidersen korkularını pasifize edersin sen kazanırsın.
Özgüvensizlik de genelde çekingenlik altyapılıdır.
Çekindiğin şeylerin üstüne gidersen, onların bilinçaltındaki etkisini pasifize edersin ve yok olurlar sen kazanırsın.

Misal, Korkularının üstüne gidersen korkularını pasifize edersin sen kazanırsın.
Özgüvensizlik de genelde çekingenlik altyapılıdır.
Çekindiğin şeylerin üstüne gidersen, onların bilinçaltındaki etkisini pasifize edersin ve yok olurlar sen kazanırsın.
Haklısınız çok teşekkürler 😊

Iyi akşamlar güzel hanımlar

21 yasındayım ailemden başka bi ilde üniversite sosyoloji okuyorum. Derdim günler geçtikçe daha da mutsuz olmam ve bunun altında özgüvensizlik olduğunu farketmem. Sürekli kendimi herkesten aşağıda görüyorum kendimi genelde hiç iyi hissetmiyorum. Kendimi hiç değerli görmüyorum.mesela neden değerli olıyım. Insanların ne kadar mutlu ve varlıklı olduğunu kendimin se ne kadar başarısız olduğunu düşünüyorum. Her şey çok zor görünüyo gözüme derslerde de böyle. Derslerden aşırı korkuyorum endiseleniyorum cok çalışıp yüksek aliyorum ama kendimi işe yaramaz boş hissediyorum her daim.

Okuduğum şehirde de yanliz hissediyorum ailem yok sevgilim burda değil. Bi de boyum çok kisa 1.58 herkes benden uzun ben çok kısayım herkesten. Pek fazla param da yok genellikle parasız kalıyorum süreli güzel giyenebilen istediğini alan insanlara özeniyorum.

Bi de mesela ben derste bazen hocalar hızlı yazdırınca geri kalip arkadaşımım defterine bakıyorum bazen de o bana bakıyo geri.kalınca ama genelde ben yetisemiyorum bunu bile kafama çok takiyorum aptal gibi hissediyorum. Sürekli kendimi başka insanlarla kiyasliyorum hep depresifim yani bunları sevgilimle paylaşıyorum ama annem babam ayrı onlardan da uzak hissediyorum para konusunda mesela sanki zordan zordan veriyolar gibi geliyo herkesin parasi hayati kendine sanki ben çok dışarıda kalmışım gibi hissediyorum sadece sevgilimle paylasiyorum.
Bazen de mesela bi insan bana laf söylüyo gereken cevabi veremiyorum ya da eziyo orda hakkımı savunamıyorum herkes bana laf söylediğiyle kalıyo bisey diyince kala kalıyorum aklım başıma sonradan geliyo ama kendimi ezdirmek istemiyorum artık.kucukken babam döverdi bi de hakaret falan ederdi en ufak biseyde tekme falan atardı bana hep ondan da Iyice soğudum yaptıklarını unutamıyorum

Bana fikir verebilir misiniz bu buhrandan çıkmak istiyorum kendime güvenmek istiyorum. Herkese teşekkür ederim şimdiden
En azından bir ailen bir sevgilin var oyle dusun. Benim ailem yok unıde okurken gunlerde agladıgımı bilirim. Herkes 15 tatilde evine giderdi ben sessizce aglardım.aılen var sevın. Bu arada boyun kısa degıl ki. Eger elinde ımkan varsa destek al ve YouTube den beyan budak videolarını tavsiye ederim. Hersey gonlune olsun

En azından bir ailen bir sevgilin var oyle dusun. Benim ailem yok unıde okurken gunlerde agladıgımı bilirim. Herkes 15 tatilde evine giderdi ben sessizce aglardım.aılen var sevın. Bu arada boyun kısa degıl ki. Eger elinde ımkan varsa destek al ve YouTube den beyan budak videolarını tavsiye ederim. Hersey gonlune olsun
Çok teşekkür ederim. Ailenize noldu rahmetli mi oldular. Benden uzun insan çok var ama ya hep assa da kalıyorum. Beyhan budagi izleyeceğim. destek alsam çok iyi olur haklısınız

Back
X