Özgüvensizlik nasıl aşılır 😞

Ayy cok güzel yazmissiniz teşekkür ederim cok haklisiniz 😊 okudugum sehirde bir tane arkadasim var diğerleri fesat dedikoducu kullanmaya calisan insanlar gorusmuyorum artık. O arkadasimla hicbi problemimiz yok ama onu kaybedersem diye korkuyorum bu sefer de
Rica ederim :) Malesef bilimsel olarakta şöyle acikliyim ayna reseptörleri var beynimizde ve bu ayna reseptörleri insanların davranışlarını kopyalar ve onlara benzemeye bu yüzden başlarız üzüm üzüme baka baka kararir lafida çok doğrudur atalarımız boşuna dememiş cevrenize ne kadar iyi enerjik ve donanımlı insanlarla donatirsaniz size okadar iyi dönecektir ozguveniniz düzelir sonuçta aşırı ağır travmalar yasamadiginizi tahmin ediyorum ki onlarınki ya çok uzun sürer yada omurluktur geri dönülemez :( kısaca korkmayın ve korkularinizi duygularınızı belli etmeyin enerjik görünün etrafinizada enerjinize göre insanlar toplanır inanın :) Sağlıcakla kalın neşeniz bol olsun sakın kaygılanmayın halledecek siniz:)

kendinizi gelistirerek ve de bazi konularda kendinizi birazcik gazlayarak da ozguveninize katki yaparsiniz.
Lisede ben de cok cekingendim, ama yavas yavas acildim, acildikca da ozguvenim artti.

Zaten belirli yasi gecince de dis kapinin mandallarinin cani cehenneme moduna geciyorsunuz da, bu sizin yaslarinizda biraz biincli bir sekilde kendini gelistirmek ve biraz pratik yapmak gerekebiliyor.

kendinizi yetersiz ve aptal gibi hissettiginiz durumlarda hemen akliniza sunu getirin, emin olun herkes ama herkes sizin o bulundugunuz tarz bir durumda bulunmustur, Hani bunu bilip hislerinizi gulerek anlatirsaniz asmaniz kolaylasacaktir.

Rica ederim :) Malesef bilimsel olarakta şöyle acikliyim ayna reseptörleri var beynimizde ve bu ayna reseptörleri insanların davranışlarını kopyalar ve onlara benzemeye bu yüzden başlarız üzüm üzüme baka baka kararir lafida çok doğrudur atalarımız boşuna dememiş cevrenize ne kadar iyi enerjik ve donanımlı insanlarla donatirsaniz size okadar iyi dönecektir ozguveniniz düzelir sonuçta aşırı ağır travmalar yasamadiginizi tahmin ediyorum ki onlarınki ya çok uzun sürer yada omurluktur geri dönülemez :( kısaca korkmayın ve korkularinizi duygularınızı belli etmeyin enerjik görünün etrafinizada enerjinize göre insanlar toplanır inanın :) Sağlıcakla kalın neşeniz bol olsun sakın kaygılanmayın halledecek siniz:)
Ne kadar tatlısınız sagolun. Evet kesinlikle cevre cok önemli mesela benim bu takıldıgım arkadaşım yemeklerde baharat ve acibiber çok yer ben de onunla takıla takıla baharat atmaya başladım diyorum ki uyuşturucu kullansan ben de kullancakmisim 😂

kendinizi gelistirerek ve de bazi konularda kendinizi birazcik gazlayarak da ozguveninize katki yaparsiniz.
Lisede ben de cok cekingendim, ama yavas yavas acildim, acildikca da ozguvenim artti.

Zaten belirli yasi gecince de dis kapinin mandallarinin cani cehenneme moduna geciyorsunuz da, bu sizin yaslarinizda biraz biincli bir sekilde kendini gelistirmek ve biraz pratik yapmak gerekebiliyor.

kendinizi yetersiz ve aptal gibi hissettiginiz durumlarda hemen akliniza sunu getirin, emin olun herkes ama herkes sizin o bulundugunuz tarz bir durumda bulunmustur, Hani bunu bilip hislerinizi gulerek anlatirsaniz asmaniz kolaylasacaktir.
Evet haklisiniz tesekkur ederim yorumunuz için 😊 ben yaptıklarımı yazıyım
Ehliyet aldım
Hizli okuma kursuna gittim
Bilgisayar sertifikası aldım
Şuan ing kursuna gidiyorum.
Formasyon alıyorum ama ing gözümde çok buyuyo korkuyorum insallah öğrenebilirim dediginiz gibi özgüven gelir 😊

Kendinde hak görmeyi bil öncelikle. Kimse beni buraya zorla getirmedi, çalıştım emek verdim bu üniye girmeye hak kazandım, herkes gibi benimde burada yemek yemeye, arkadaş edinmeye, oturup muhabbet etmeye, konuşup fikirlerimi söylemeye vs hakkım var... bu dünyada yabancı gibi hissetmene gerek yok. Orası kimsenin babasının üniversitesi değil herkes bir şekilde vakit geçiriyor. O hocalar, yemekhaneler, amfiler sadece sizin için, senin için var. Bunu aklından çıkarma. Siz yoksanız onlarda varolamazlar. Aynı şekilde biri seni laflarıyla rahatsız ediyorsa, canını sıktığı anda kendine diyeceksin ki durup dururken beni böyle üzmeye kimsenin hakkı yok ve tamda şimdi cevap vermek benim hakkım çünkü beni incitiyor. Sadece üniversite değil hayatının her alanında böyle düşünmeni öneriyorum. Canını sıkma hiçbir şey için üç günlük dünya üni dediğin bitecek gidecek güzel anılar biriktirmeye ve kendini geliştirmeye bak

Iyi akşamlar güzel hanımlar

21 yasındayım ailemden başka bi ilde üniversite sosyoloji okuyorum. Derdim günler geçtikçe daha da mutsuz olmam ve bunun altında özgüvensizlik olduğunu farketmem. Sürekli kendimi herkesten aşağıda görüyorum kendimi genelde hiç iyi hissetmiyorum. Kendimi hiç değerli görmüyorum.mesela neden değerli olıyım. Insanların ne kadar mutlu ve varlıklı olduğunu kendimin se ne kadar başarısız olduğunu düşünüyorum. Her şey çok zor görünüyo gözüme derslerde de böyle. Derslerden aşırı korkuyorum endiseleniyorum cok çalışıp yüksek aliyorum ama kendimi işe yaramaz boş hissediyorum her daim.

Okuduğum şehirde de yanliz hissediyorum ailem yok sevgilim burda değil. Bi de boyum çok kisa 1.58 herkes benden uzun ben çok kısayım herkesten. Pek fazla param da yok genellikle parasız kalıyorum süreli güzel giyenebilen istediğini alan insanlara özeniyorum.

Bi de mesela ben derste bazen hocalar hızlı yazdırınca geri kalip arkadaşımım defterine bakıyorum bazen de o bana bakıyo geri.kalınca ama genelde ben yetisemiyorum bunu bile kafama çok takiyorum aptal gibi hissediyorum. Sürekli kendimi başka insanlarla kiyasliyorum hep depresifim yani bunları sevgilimle paylaşıyorum ama annem babam ayrı onlardan da uzak hissediyorum para konusunda mesela sanki zordan zordan veriyolar gibi geliyo herkesin parasi hayati kendine sanki ben çok dışarıda kalmışım gibi hissediyorum sadece sevgilimle paylasiyorum.
Bazen de mesela bi insan bana laf söylüyo gereken cevabi veremiyorum ya da eziyo orda hakkımı savunamıyorum herkes bana laf söylediğiyle kalıyo bisey diyince kala kalıyorum aklım başıma sonradan geliyo ama kendimi ezdirmek istemiyorum artık.kucukken babam döverdi bi de hakaret falan ederdi en ufak biseyde tekme falan atardı bana hep ondan da Iyice soğudum yaptıklarını unutamıyorum

Bana fikir verebilir misiniz bu buhrandan çıkmak istiyorum kendime güvenmek istiyorum. Herkese teşekkür ederim şimdiden
Canım benim herşey geçecek,hepsi inan bana .Sen yeter ki güzelce okulunh oku,kendi ayaklarının üzerine basan güçlü bir kadın olacaksın o zaman.Kim ne derse desin paranın getirdiği bir güç ve özgürlük var o zaman herşey daha güzel olacak.

Kendinde hak görmeyi bil öncelikle. Kimse beni buraya zorla getirmedi, çalıştım emek verdim bu üniye girmeye hak kazandım, herkes gibi benimde burada yemek yemeye, arkadaş edinmeye, oturup muhabbet etmeye, konuşup fikirlerimi söylemeye vs hakkım var... bu dünyada yabancı gibi hissetmene gerek yok. Orası kimsenin babasının üniversitesi değil herkes bir şekilde vakit geçiriyor. O hocalar, yemekhaneler, amfiler sadece sizin için, senin için var. Bunu aklından çıkarma. Siz yoksanız onlarda varolamazlar. Aynı şekilde biri seni laflarıyla rahatsız ediyorsa, canını sıktığı anda kendine diyeceksin ki durup dururken beni böyle üzmeye kimsenin hakkı yok ve tamda şimdi cevap vermek benim hakkım çünkü beni incitiyor. Sadece üniversite değil hayatının her alanında böyle düşünmeni öneriyorum. Canını sıkma hiçbir şey için üç günlük dünya üni dediğin bitecek gidecek güzel anılar biriktirmeye ve kendini geliştirmeye bak
Haklisiniz teşekkür ederim. Ben kendimi biseylere layik veya hakli görmüyorum ama artik böyle dusunmicem

Canım benim herşey geçecek,hepsi inan bana .Sen yeter ki güzelce okulunh oku,kendi ayaklarının üzerine basan güçlü bir kadın olacaksın o zaman.Kim ne derse desin paranın getirdiği bir güç ve özgürlük var o zaman herşey daha güzel olacak.
Teşekkür ederim yorum icin :). Calisip oara kazaninca daha iyi hissederim değil mi?

Bence biraz yapı meselesi bu işler.
Oyüzden çokta takılmayın.
Kendinizi oldugunuz gibi kabul edip sevin.

Bence herkesten önce kendin için bir şeyler yapmalısın.
Okuduğum kadarıyla birçok şey yapmışsın, ne kadar güzel. Bunların hepsi kendin için değil mi?
Aynısını dış görünüşün için de düşünmelisin (Boy konusunu okuduğum için söyledim). Biri için giyinmek, biri için makyaj yapmak, bunlar öz güvenle alakalı şeyler değil, aksine öz güvensizlikle alakalı bence...
Canını sıkan tüm insanları hayatından çıkar. Eminim ki onlar da senin öz güvenini düşürüyordur. Ben şahsen öyle yapmıştım.
Hayata bir kere geliyorsun, bir kere yaşıyorsun. Her şeyden ve herkesten önce de kendini sevmeye ve kendine saygı duymaya bakmalısın. Öz saygı olmadan öz güven olmuyor bence.

Her sabah aynanın karşısına geçip kendine burada yazılanları hatırlat. Şansın, bahtın her zaman açık olsun. :KK36:

Bence herkesten önce kendin için bir şeyler yapmalısın.
Okuduğum kadarıyla birçok şey yapmışsın, ne kadar güzel. Bunların hepsi kendin için değil mi?
Aynısını dış görünüşün için de düşünmelisin (Boy konusunu okuduğum için söyledim). Biri için giyinmek, biri için makyaj yapmak, bunlar öz güvenle alakalı şeyler değil, aksine öz güvensizlikle alakalı bence...
Canını sıkan tüm insanları hayatından çıkar. Eminim ki onlar da senin öz güvenini düşürüyordur. Ben şahsen öyle yapmıştım.
Hayata bir kere geliyorsun, bir kere yaşıyorsun. Her şeyden ve herkesten önce de kendini sevmeye ve kendine saygı duymaya bakmalısın. Öz saygı olmadan öz güven olmuyor bence.

Her sabah aynanın karşısına geçip kendine burada yazılanları hatırlat. Şansın, bahtın her zaman açık olsun. :KK36:
Evet haklisiniz cok tesekkurler 😍

Back
X