Canım kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama üniversite hazırlık sınıfında olmandan, eğer sene kaybetmeden üniversiteyi kazandıysan 17 - 18 yaşlarında olduğunu çıkartıyorum. Diğer arkadaşların da söylediği gibi, kendine olan güvenini kazanmak ve kendini beğenebileceğin hale getirmek senin elinde. Ben en çok yazındaki zayıflık ve özenilecek biri olmak kısımlarına takıldım... Zayıflık asla bir güzellik ölçütü değildir bunu en yakınımdaki erkeklerden sıkça duyuyorum. Herkesin beğenisi farklıdır, kimi erkekler biliyorum ki etine dolgun bayanlardan hoşlanıyorlar, kimisi çok zayıf kadınları çekici buluyor kimisi de ele gelsin fazla zayıf da olmasın diyor. Bu işin erkeklere bakan yüzü ama asıl olan senin kendini sevmen tatlım... Sen kendini beğenmedikten sonra başkası seni beğenmiş beğenmemiş mühim değil ki. Şu anki halinden kendin memnun değilsen memnun olabileceğin hale getir ki kendini sevebilesin. Ama kiloluyum mutluyum diyorsan bırak böyle kalsın kilon değiştirme, kilona uygun, vücut tipine yakışan kıyafetler bul. Piyasada ne kıyafetler neler neler var, artık her vücut tipi için çeşit çeşit kıyafetler bulunuyor. Saçlarını beğendiğin tarzda topla ya da aç, kestir uzat, boyat. Tarzını bul... Kimse şişman bir kadın güzel değildir diyemez, bazen sokakta kilolu bayanlar görüyorum ama o kadar güzel giyinmişler, öyle yakıştırmışlar ki kendilerine tekrar tekrar bakasım geliyor... Saçlarına, yüzüne bakım yap, tırnaklarına, ellerine bakım yap. Sen şu anda kendini bakımsız, çirkin kızlar kategorisine koymuşsun ama kendi kendini kategorize ettiğinin farkında değilsin. Bunlar senin düşüncelerin, çevrenin değil! Çok da uzatıp kimseyi sıkmak istemem aslında çünkü eğer sandığım yaşlara yakınsan söylenecek çok şey var sana ama insan yaşamadan bilemiyor hiçbirşeyi. Kendini başkalarıyla karşılaştırmanın, başkalarına özenmenin ne kadar saçma olduğunu iki üç yıl sonra anlayacaksın ve bugünlerini gülerek hatırlayacaksın =)) Aşk mevzusunda söyleyecek birşeyim yok çünkü herkes kendi yaşadığını bilir o konuda. Ama seni beğenmiyor, istemiyorsa da bu sadece onun kişisel düşüncesidir bunu da bütün erkeklere maletme. Bir gün mutlaka gönlüne göre, seni sevecek, beğenecek sana güzel olduğunu söyleyecek biri çıkacak =)) Kendinden sakın vazgeçme =))