Özgüvensizlik..Vazgeçmişlik..Çaresizlik..

bonnie21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
66
0
86
İzmir
Of of içimdeki sıkıntıyı nasıl anlatabilirim bilmiyorum. O kadar kendime karşı saygımı yitirdim ki bu aralar, işin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum. Bu sene üniversite hazırlığa başladım. 1 yıl önce sorsalar, hayatımdaki en büyük mutluluk üniversiteyi kazanmak olurdu derdim. Ve çok şükür bunu başardım. Ama şimdi hiçbir şeyden tam anlamıyla zevk alamıyorum. 3 yıldır çok ama çok sevdiğim sınıf arkadaşımla aynı okula düştük şansa bakın ki. Ve artık ondan vazgeçmek istiyorum fakat yapamıyorum. Çünkü seyrekte olsa görüyorum onu ve her gördüğümde aynı aşkı ve acıyı yeni baştan hissediyorum kalbimde. Bu beni çok yoruyor. Şimdiye kadar kimseyle çıkmadım. Elim bir erkeğin eline değmedi bile. Kendimi "o"na o kadar kaptırdım ki,kimseyi koyamıyorum hayatıma. Asosyalliğin doruklarındayım belki de.
İkincisi ise; kendime olan güvensizliğim. 1.65 boyunda ve 81 kiloyum şu anda. Hiçbir şeyi yakıştıramıyorum üstüme, zaten alışverişe falan da hevesim kalmadı artık. Ben hayatımda hiç zayıf olmadım diyebilirim. Yıllardır hep zayıf olmaya çalıştım. 2 sene önce 17 kilo vererek belki de büyük bir iş başardım ama şimdi bunu başarabilir miyim bilmiyorum.. Sınıfımızdaki kızlar zayıf. Hele bir tanesi hem çok zayıf hem de o kadar güzel giyiniyor ki ona imrenmekten alıkoyamıyorum kendimi. Sonra kendime bakıyorum... Şişman,çirkin,sürekli kötü şeyler giyen,3 yıldır hala aynı kişiden vazgeçememiş. Artık frene basıp, Yeter! sen aslında o kızlardan çok daha güzel olabilir,hayatını yaşayabilirsin dilediğince diyorum. Artık o kadar istiyorum ki güzel bir kız olabilmeyi. Mesela bana da özenenler olsun, biraz daha erkeklerin dikkatini çekeyim istiyorum. Ama kendime o kadar uzağım ki kimseyi de yaklaştırmıyorum kolay kolay yanıma.
İşte böyle kızlar... Aslında bir çözüm beklemiyorum,sadece içimdeki bu sıkıntıyı sizlerle de paylaşmak istedim. Ama tavsiyeleriniz olursa da can kulağıyla dinlerim...

canım bir kere kendine habire çirkin,şişman vs. dersen o özgüven hiç biir zaman uğramaz yanına.öncelikle kendi iyi özelliklerine konsantre olmaya çalış.bak üniyi kazanmışsın ben akıllı bir kızım diye düşünebilirsin örneğin.kıyafet seçimlerini de değiştirebilirsin.kendini böyle aşağıladıkça iyice özgüvenin söner. mutlaka güzellikler vardır sende.ben ne kızlar tanıyorum yüzlerine bakılmaz ama kendilerini öyle bir beğeniyorlar,öyle bir havaya sokuyorlar ki ben mi yanlış görüyorum diye gözlerimi oğuşturuyorum.yani olumlu yönlerine odaklanıp kendini biraz telkin et ve şımart.

aslında sorununu sende dile getirmişsin
burda bu sorunu çözecek olanda sensin
kendine dur demeyi öğrenmekte senin elinde
geçmişte 17 kilo verdiysen
şimdi neden daha fazlasını vermeyesin
yapman gereken bu adımı atmak ve gerisini kararlılıkla getirmek

En güzel yıllarını kendine zehir etme sakın.Ben şimdi düşünüyorum da üni.deki yılları hiçbi zaman yaşayamıyo insan.O seneler bambaşka geçiyo.Gırgır şamata,ders hak getire :))
Kendine hedef ver.Kilo vermekle başla işe.Ben ilk sene aldığım kiloları 2. sınıfta verdim millet gözlerine inanamadı :37:
Bi arkadaş 95 kilodan 52 ye düştü,fıstık gibi oldu :1: Kendinden 5 yaş küçüklerden çıkma teklifi alıyodu.
Senin özgüvenini daha çok kilo problemin zedelemiş belliki.
Diyorum ya bu yıllar geri gelmez.Keşke dememek için tadını çıkar tatlım hiçbişey imkansız değil :29:

kız verirsin kiloyu. şöyle düşün ünv.yi yeni kazanmışsın yeni bir hayat yeni bir sosyal yaşam yeni bir sayfa demek. ve bu da yeni bir sen demektir...

sınıfa girdiğinde güler yüzlü ol insanların gözlerinin içine bakarak günaydın demekle başla. ve kendine düzgün bir beslenme programı yap. kio vermek için aç kalman gerekmiyor. bol su iç ve öğünlerin aynı saatlerde olsun. karnının doyduğunu sana tıkanma hissiyle karıştırma. yemek yerken düşün ben şimdi doydum mu yoksa açmıyım. eğer açlık hissetmiyorsan doymuşsun demektir ve hemen yemeği bırak. çok sevdiğin bir yemek bile olsa şöyle düşün ben bunca zamandır bunu yiyiyorum zaten bunun tadını çok iyi biliyorum ve tıka basa yememe gerek yok deyip durdur kendini. ve göreceksinki inan bana en geç 1 hafta sonra bu düzene alışacaksın ve kendini hafiflemiş hissedeceksin....

canın sıkıldığında su iç veya meyve ye... yanında hep su bulundur susamayı bekleme sıkıldıkça 1-2 yudum iç çay içer gibi su iç. biraz tuvalet problemi oluyor ama inan ona da çok rahat alışıyorsun...
beslenme düzenini iyi yönde değiştirdiğin için ve düzenli beslendiğin için zaten ki,lo vereceksin emin ol...

ve son olarak sana ugun çok güzel kıyafetler var. artık herşey çok çeşitli. tunikler filan taytla giyebilirsin. kilonu gizlemeye çalışarak tek tip bol şeyler giyme sakın. Çok güzel hareketlerdeki kızı düşün nasılda güzel ve cesur giyiniyor... senin ondan ne gibi bir eksiğin var söyler misin... kendini .irkin olarak düşünme, sen bu dünyada teksin, senden bir başka daha yok dolayısıyla çok özelsin..

Canım verirsin merak etme ben de 165 boyunda 48 kiloyum bana da çok zayıfsın deyip moralimi bozuyorlar hiç üzülme kilom fazla diye zayıf oluncada başka sorunlar çııyor mesela benim bacaklarıma botlar çok geniş geliyor kollarım çok zayıf göğüste küçük olunca dümdüz görünüyorum:((

kilo veremiyorum diye bir şey yok. eskiden yurtta bi oda ark. vardı.
1. sınıftaki resmini görmüştüm 90 kilo gibiydi. 3. senesinde ise 38 bedendi!
neden olmasın, neden yapılamasın!
tiroid hormonlarına baktır. az çalışıyor olabilir.

güzelim verirsin dert etme kafanda büyütme olayi iyice imkansiz gelir sana o zaman :3:
Kendimden örnek verim bende kilo vermem lazim dedikce dahada kilo aldimda aldim en son tak etti gidisin gidis degil dedim kiyafet sorunudur kendimi begenmeme yasin kac ne coluk cocuk var ne evlilik bunun sonrasida var en en önemliside kendimi cok hantal hissediyordum.Ve basardim 10 kiloyu gecik verdim:52: ben hemde tatliya yemek yemeye düskün hareket etmeyi pek sevmeyen ben:66: inanilir gibi degil ama yemek aliskanligim da degisti ihtiyac duymuyorum daha önceki gibi atistirmalara yagli sekerli yiyeceklere:66:
inan bana bir basla yavas yavas sabirla cokda üstünde durmadan yediklerine ama bol hareket bol su tüketimi ve meyve sebze agirlikli bu is garantidir.Kendimi yeniden dogmus gibi hissediyorum dahada güzellesip hafiffligimin özgüvenim saglimin geldigini fark ediyorum pozitif oldugum icin etrafdaki bakislar insanlarda öyle artik:64: bak o zaman o cocuguda umursamamaya baslarsin:10:

herkez bır sekılde basarmıs ve ıstedıgını yapabılmıss.sende yaparsın canım ben kılo veremem dedıkce sen kılo vermeyı bırak daha cok alırsınn

bende 68 kıloydum ve bu yaz azmettım 11 kılo verdım yurudum yurudum yurudummm bol su ıctım aklıma geldıkçe bazen oylekı tuvaletten cıkmıyordum.hatta bı arkadasım dedıkı cok utanmıstım tuvalete ne kadar cok gıdıyorsun ıshalmısın yoksa kabızmı dedı halbukı cok cok su ıcıyordum.

neyse.sakın kendıne guvenmemezlık yapma unutma bır tane daha senden yok ve sen dunyanın en guzel kadınısın ne mutlu sana ve bızleree :))

Canım kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama üniversite hazırlık sınıfında olmandan, eğer sene kaybetmeden üniversiteyi kazandıysan 17 - 18 yaşlarında olduğunu çıkartıyorum. Diğer arkadaşların da söylediği gibi, kendine olan güvenini kazanmak ve kendini beğenebileceğin hale getirmek senin elinde. Ben en çok yazındaki zayıflık ve özenilecek biri olmak kısımlarına takıldım... Zayıflık asla bir güzellik ölçütü değildir bunu en yakınımdaki erkeklerden sıkça duyuyorum. Herkesin beğenisi farklıdır, kimi erkekler biliyorum ki etine dolgun bayanlardan hoşlanıyorlar, kimisi çok zayıf kadınları çekici buluyor kimisi de ele gelsin fazla zayıf da olmasın diyor. Bu işin erkeklere bakan yüzü ama asıl olan senin kendini sevmen tatlım... Sen kendini beğenmedikten sonra başkası seni beğenmiş beğenmemiş mühim değil ki. Şu anki halinden kendin memnun değilsen memnun olabileceğin hale getir ki kendini sevebilesin. Ama kiloluyum mutluyum diyorsan bırak böyle kalsın kilon değiştirme, kilona uygun, vücut tipine yakışan kıyafetler bul. Piyasada ne kıyafetler neler neler var, artık her vücut tipi için çeşit çeşit kıyafetler bulunuyor. Saçlarını beğendiğin tarzda topla ya da aç, kestir uzat, boyat. Tarzını bul... Kimse şişman bir kadın güzel değildir diyemez, bazen sokakta kilolu bayanlar görüyorum ama o kadar güzel giyinmişler, öyle yakıştırmışlar ki kendilerine tekrar tekrar bakasım geliyor... Saçlarına, yüzüne bakım yap, tırnaklarına, ellerine bakım yap. Sen şu anda kendini bakımsız, çirkin kızlar kategorisine koymuşsun ama kendi kendini kategorize ettiğinin farkında değilsin. Bunlar senin düşüncelerin, çevrenin değil! Çok da uzatıp kimseyi sıkmak istemem aslında çünkü eğer sandığım yaşlara yakınsan söylenecek çok şey var sana ama insan yaşamadan bilemiyor hiçbirşeyi. Kendini başkalarıyla karşılaştırmanın, başkalarına özenmenin ne kadar saçma olduğunu iki üç yıl sonra anlayacaksın ve bugünlerini gülerek hatırlayacaksın =)) Aşk mevzusunda söyleyecek birşeyim yok çünkü herkes kendi yaşadığını bilir o konuda. Ama seni beğenmiyor, istemiyorsa da bu sadece onun kişisel düşüncesidir bunu da bütün erkeklere maletme. Bir gün mutlaka gönlüne göre, seni sevecek, beğenecek sana güzel olduğunu söyleyecek biri çıkacak =)) Kendinden sakın vazgeçme =))

Hepinize çok ama çok teşekkür ederim. Üşenmeyip uzun uzun yazdığınız için.. İyi ki varsınız. Şimdi okuduklarımdan sonra kendime daha da güvenim geldi. Sanırım en büyük sorunum kilom ile ilgili ve en başta bundan başlamam gerekecek... Şimdi yapabileceğime daha çok inanmaya başladım. Hepinize teşekkürler :)
Ayrıca evet tahmin ettiğiniz gibi üniversite sınavına ilk girişim ve 18 yaşındayım :)

merhaba tatlım.bende yazılanları okudum ve tüm yorumlara katılıyorum.zaten senin şuanda olduğun yaş okadar kritik bir dönemki kim olacaksın,ne olacaksın,nasıl bir insan olacaksın,hayatında kimler olacak,kendini nasıl algılayacaksın.şuan ki kendini algılayış biçimin inan bana gelecekte yaptığın her seçimde seni etkileyecek.güvensiz bir insan olursan iş konusunda,arkadaş konusunda,aşk konusunda hep geri çekeceksin kendini ve bu şekilde belkide seni seven,sana değer veren insanların farkında bile olmayacaksın.
öncelikle kendini beğenmelisin.ben ortaokul ve lisede kendimi okadar çirkin bulurdumki.hiçkimse ile bir ilişkimde olmadı çocukça şeyler dışında.ama sonra üniversiteye gittim.ilgi görmeye başladım,ergenliğe de geç girmiştim yaşıtlarıma göre yani genç kız olduğumda üniversitedeydim,lise de çocuk gibiydim,erkeklerle 'kanka' olan kızlardandım :) ama sonra hiçbir şey yapmasamda değiştim güzelleştim.şimdi manken gibisin diyor herkes.(bana kalsa bende kilo almaya uğraşıyorum)lise ve ortaokul yıllarından arkadaşlarımla karşılaşıyoruz hala zaten lojmanda büyümüştüm ben oyüzdende hep birlikteydik.ama beni o yıllardır görmeyen kişiler şimdi şok yaşıyor.ha çok aşırı bir değişimim yok ama sonuçta küçük çiroz bir kızken.güzel,alımlı bir kadın oldum.bak bu benim kendimi algılayış şeklim.yoksa bana sorsan burnum çirkin dudağım ince :) ama bunun dışında çok daha güzel özelliklerimde var.sende iyi yönlerine değer ver,onlara güven,rahat ol.
diğer arkadaşlarında dediği gibi yeni bir ortam yeni bir hayat ve yeni bir başlangıç.sende kendi başlangıcını yap.iyi hisset.arkadaşların yurda kayıt fotoğraflarını görmüştük bir keresinde ve hiçbirini tanıyamadık neredeyse.yani bu doğal bir durum insanlar değişir.sende kendin için böyle şeyler yapabilirsin.
aşk konusununa gelirsek ise bu kişi olmaz belki gönlünü bir başkasına kaptırırsın yada belkide bu kişi olur bilemeyiz.ama merak etme mutlaka gönlüne hitap eden,gönlüne hitap ettiğin birini bulacaksın.sen önce kendine saygı duy,beğen ve sev ki, diğer insanlarda sana aynı değeri versin.

Son düzenleme:
Back
X