• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özür hediyesi değil sevgi hediyesi istiyorum

Ne doğum gününde ne yeniyılımda ne evlilik yıl donumumde ne anneler günüme hem oğlum hem eşim ben öncesinde söylemeden benim için birseyler yapmıyor. Söyleyince yapıyor alıyor tamam ama. Söylemedim bu yeniyilda mesela. Bana ne alacaksınız diye sormadım. Ama cümle içinde “bu gün maviye gittik oğlumla babasına yeni yıl hediyesi aldık” dedim. “Bu gün oğluma yeni yıl hediyesi aldım babasıyla bizim oğlumuza hediyemiz” falan dedim.
Ama kimse beni düşünmemiş sevmemiş yine 😢
Oğlum para biriktirdi arkadaşına ogretmenine yeniyil hediyesi aldı. Bilmiyorum kalbine sevgimi koyamadim mı ki beni düşünmedi yaşı 8.
Keza esim söylemediğim zaman almaz yapmaz bisey ve ben kırılıp trip atınca günler sonra barışmak için biseyler alır yapar.
Sevgi nedir ki niye beni kimse sevmiyor benim kalbim çok kırık 😢
Şimdi de odaya geçtim uyuyorum ben dedim gittiler A101’den bir hediye aldılar baba oğul benim için ama ben hiç mutlu olmadım 😢 ağladım tutamadim kendimi 😢 ben ağlayınca eşim kızdı 😢 madem aldıklarını kafamiza kakacaksin neden alıyorsun dedi 😢

Kendimi çok kötü hissediyorum 😢😭😭😭
Beklentilerini hiçbir şekilde karşılamayan adamla evlenip çocuk yapan hala devam eden sensin ne denilir ki çocuk babadan ne görürse onu yapacak çocuğun babası anneye nasıl davranıyo ki çocuk nasıl davransın ilk kutlamada elinde bi hediyeyle gelmeyen adama hadi yallah demediyseniz kabullenmiş oluyorsunuz erkekler hiç öyle aaa bu kadına değer vermeliyim demez iyi ses çıkarmıyo zaten der geçer artık iş işten geçmiş geçmiş olsun

Sevmek sevgi nedir ki ? Hediye gibi istemeden bir cikolata almak gibi istemeden sevdiğini bildiğin bir şeyi yapmak almak söylemek değil midir ? Yoksa insan sevdiğini nasıl gösterir ki ? Ben sevildiğimi hiç düşünmüyorum görmüyorum seks için benimle barisildigini düşünüyorum
ben sizin daha önceki bir konunuzu da hatırlıyorum, tabi 2 konuda hemen karakter tahlili biraz iddiali olabilir ama

eşiniz bana
tam düz mühendis kafalı erkek gibi geliyor
işi ve geliri size göre iyi
kariyer/başarı filan odaklı, akademik hayatı filan iyi geçmiş, bunları önemseyen,
işte evleneyim tabi çoluk çocuğum da olsun "alayım" bi çekip çevirecek kadın o da hem evi düzeni hem seks hayatımı karşılasın mentalitesinde bir adam, gibi. evlenmese problemli erkek derler, sekse erişemez. gibi.
bu adamlar için evdeki işler filan "basit" şeyler, hem erkek adam bunları mı yapar (bu bizim toplumsal marazımız) hem de onun kariyerine filan yakışmayan, "tabiatıyla" kadının yapması gereken şeyler biraz matematiksel düşünüyor bu adam yani sizin saatlik geliriniz x lira onun 2x lira (atıyorum), siz kalan kısmı ev işini filan yaparak "kapatmış" oluyorsunuz, gibi. zaten değilse neden evlendim ki? kafası. bu adamla ultra mega aşık olmadıkça karşısındaki kadına "kıyamayacak" filan adamlar olmuyor. zaten böyle çiçek böcek şeyleri (karşısındaki kişinin gözünde değerini yükseltecek, ona katkı yapacak bir şey olmadıkça) gereksiz gören tipler. yaptığında da ay değer veriyorum kıymet veriyorum mutlu edeyim diye değil, bana daha fazla sevgi saygı duyun diye yaparlar.

ya aşırı aşık olacak da size kıyamayacak. ya da bazı sosyal becerileri filan eksik olacak mesela topluma karışmayı bilmeyen, giyinmeyi bilmeyen nerd biri olacak, o zaman da hayatlarındaki kadın çok kıymetli oluyor mesela. çünkü kadınlar bu şeyleri gizleyip eksiklerini kapatıyor + vitrin oluşturuyor.

ha 3. bir tip olarak mühendis kafalı olmayan ama başarılı kariyerli vs tipler var tabi ki, onlar zaten konumuz dışı, her kariyer odaklı (artık ne kadar becerebildiyse, ama odak orada) erkeğe de "mühendis kafalı düz erkek" demiyorum zaten. yanlış anlaşılmasın yani, konu mühendis olmak değil, belki başka bir mesleği vardır (ama mühendislerde böyle tip çok gerçekten).

neyse benim hayatımın akademik endeksli olan kısmı böyle tiplerin içinde geçti...
eşiyle tatile gidip tatilde adam bilgisayarın başından kalkmadığı için, kadının gezelim çıkalım şu bu taleplerini de kaale almadığı için en sonunda kadının kaldırıp bilgisayarı camdan fırlattğını biliyorum. bu kadın Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde en iyi bölümlerden birinde bölüm başkanı bu arada... eşi yine de beğenmiyor kariyerini, kendi işini önemli ve değerli buluyor vs....evde hiçbir şeye el sürmüyor. çünkü neden sürsün? vs.

dışarıdan bakıp bu ayrıntıları bilmeyen için
sorsan çok iyi eştir bir de bunlar...

neyse, esas konu siz böyle mutlu değilseniz, size bu kadar kötü hissettiriyorsa, bu adam bu yani (bence tabi) değişmez, hiç sanmıyorum.

Tek kusuru bu değil elbet genel olarak ruhsuz robot tuşuna basmadan hareket etmeyen ve işine öyle gelen biri
Ev işi yapar ama söylemeden yerden çöp almaz
Çocukla söylemeden ilgilenmez söyleyince ilgilenir vs
Başka küsur neyi merak ediyorsunuz bilmiyorum ama daha büyük kusurlar zaten buraya konu açmama gerek kalmayacak derecede direk boşanma sebebi olurdu tabiki benim için
bizde de pek hediyeleşme olmaz ama mesela sevdiğim yiyecekleri alır. Ben helva seviyorum diye sana helva aldım der veya sevdiğim başka bir yiyeceği alır. Ama genel davranışı sıcak ve içtendir. Siz eşinizi genel olarak değerlendirdiğinizde nasıl? Oğlunuz daha küçük akıl edememiştir, okuldakilere almıştır o yüzden, ona darılmayın annesi.

ben sizin daha önceki bir konunuzu da hatırlıyorum, tabi 2 konuda hemen karakter tahlili biraz iddiali olabilir ama

eşiniz bana
tam düz mühendis kafalı erkek gibi geliyor
işi ve geliri size göre iyi
kariyer/başarı filan odaklı, akademik hayatı filan iyi geçmiş, bunları önemseyen,
işte evleneyim tabi çoluk çocuğum da olsun "alayım" bi çekip çevirecek kadın o da hem evi düzeni hem seks hayatımı karşılasın mentalitesinde bir adam, gibi. evlenmese problemli erkek derler, sekse erişemez. gibi.
bu adamlar için evdeki işler filan "basit" şeyler, hem erkek adam bunları mı yapar (bu bizim toplumsal marazımız) hem de onun kariyerine filan yakışmayan, "tabiatıyla" kadının yapması gereken şeyler biraz matematiksel düşünüyor bu adam yani sizin saatlik geliriniz x lira onun 2x lira (atıyorum), siz kalan kısmı ev işini filan yaparak "kapatmış" oluyorsunuz, gibi. zaten değilse neden evlendim ki? kafası. bu adamla ultra mega aşık olmadıkça karşısındaki kadına "kıyamayacak" filan adamlar olmuyor. zaten böyle çiçek böcek şeyleri (karşısındaki kişinin gözünde değerini yükseltecek, ona katkı yapacak bir şey olmadıkça) gereksiz gören tipler. yaptığında da ay değer veriyorum kıymet veriyorum mutlu edeyim diye değil, bana daha fazla sevgi saygı duyun diye yaparlar.

ya aşırı aşık olacak da size kıyamayacak. ya da bazı sosyal becerileri filan eksik olacak mesela topluma karışmayı bilmeyen, giyinmeyi bilmeyen nerd biri olacak, o zaman da hayatlarındaki kadın çok kıymetli oluyor mesela. çünkü kadınlar bu şeyleri gizleyip eksiklerini kapatıyor + vitrin oluşturuyor.

ha 3. bir tip olarak mühendis kafalı olmayan ama başarılı kariyerli vs tipler var tabi ki, onlar zaten konumuz dışı, her kariyer odaklı (artık ne kadar becerebildiyse, ama odak orada) erkeğe de "mühendis kafalı düz erkek" demiyorum zaten. yanlış anlaşılmasın yani, konu mühendis olmak değil, belki başka bir mesleği vardır (ama mühendislerde böyle tip çok gerçekten).

neyse benim hayatımın akademik endeksli olan kısmı böyle tiplerin içinde geçti...
eşiyle tatile gidip tatilde adam bilgisayarın başından kalkmadığı için, kadının gezelim çıkalım şu bu taleplerini de kaale almadığı için en sonunda kadının kaldırıp bilgisayarı camdan fırlattğını biliyorum. bu kadın Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde en iyi bölümlerden birinde bölüm başkanı bu arada... eşi yine de beğenmiyor kariyerini, kendi işini önemli ve değerli buluyor vs....evde hiçbir şeye el sürmüyor. çünkü neden sürsün? vs.

dışarıdan bakıp bu ayrıntıları bilmeyen için
sorsan çok iyi eştir bir de bunlar...

neyse, esas konu siz böyle mutlu değilseniz, size bu kadar kötü hissettiriyorsa, bu adam bu yani (bence tabi) değişmez, hiç sanmıyorum.
Ay gerçekten eşimi özetlediniz. Herseyimi küçümser en önemli onun yaptıkları onun doğruları. Değişmeyeceğini biliyorum da böyle ömür geçer mi hiç önemsenmeden … daha doğrusu attığım taş değecek mi bundan emin değilim emin olsam şimdiye elli kere boşanmıştım.
Hiçbir halta karışmayan biri olmasına rağmen disardan onunla tanışan sanir kj çok iyi bir baba çok iyi bir eş
Eşim bana hayatta şunu ogretti “kötü olmayan bir insan iyibiri olduğu anlamına gelmiyor”

Son düzenleme:
bizde de pek hediyeleşme olmaz ama mesela sevdiğim yiyecekleri alır. Ben helva seviyorum diye sana helva aldım der veya sevdiğim başka bir yiyeceği alır. Ama genel davranışı sıcak ve içtendir. Siz eşinizi genel olarak değerlendirdiğinizde nasıl? Oğlunuz daha küçük akıl edememiştir, okuldakilere almıştır o yüzden, ona darılmayın annesi.
Bütün gün öpmez sarilmaz yatak cani isteyince sarilmasi öpmesi gelir. Bin kere konuştum bir iki gün idare ediyor yine aynı. Mesela onu reddediyorum böyle yapınca haklısın diyor ki gün sonra yine aynı. Genel hali evde mesela çocuğumla kiyamet kopsa gelip ne oluyor demez. İstiyor ki bana dokunmayan yilan bin yıl yaşasın.

Bütün gün öpmez sarilmaz yatak cani isteyince sarilmasi öpmesi gelir. Bin kere konuştum bir iki gün idare ediyor yine aynı. Mesela onu reddediyorum böyle yapınca haklısın diyor ki gün sonra yine aynı. Genel hali evde mesela çocuğumla kiyamet kopsa gelip ne oluyor demez. İstiyor ki bana dokunmayan yilan bin yıl yaşasın.
Eşiniz genel olarak gamsız biri galiba böyle birinin yeni yıl hediyesi almamasina şaşırmadım. Oğlunuz da babayı rol model alıyordur o bile almıyorsa kendi de alması gerektiğini düşünmüyordur

Eşiniz genel olarak gamsız biri galiba böyle birinin yeni yıl hediyesi almamasina şaşırmadım. Oğlunuz da babayı rol model alıyordur o bile almıyorsa kendi de alması gerektiğini düşünmüyordur
Eh tabii baba biraz yol gösterecek ama adam yapmıyorsa çocuğa da örnek olmaz..

Valla ne diyeyim bilemedim, çok haklısınız ama insanlar değişmiyor. Ya böyle kabul edin kendinizi bir şekilde korumaya alın veya yol verin, ayrılık da kolay değil çocuğunuz var, siz kaç yaşındasınız? İlgisizlik çok zor, sizi anlıyorum

Valla ne diyeyim bilemedim, çok haklısınız ama insanlar değişmiyor. Ya böyle kabul edin kendinizi bir şekilde korumaya alın veya yol verin, ayrılık da kolay değil çocuğunuz var, siz kaç yaşındasınız? İlgisizlik çok zor, sizi anlıyorum
35 yaşındayım.

Tek kusuru bu değil elbet genel olarak ruhsuz robot tuşuna basmadan hareket etmeyen ve işine öyle gelen biri
Ev işi yapar ama söylemeden yerden çöp almaz
Çocukla söylemeden ilgilenmez söyleyince ilgilenir vs
Başka küsur neyi merak ediyorsunuz bilmiyorum ama daha büyük kusurlar zaten buraya konu açmama gerek kalmayacak derecede direk boşanma sebebi olurdu tabiki benim için

Ay gerçekten eşimi özetlediniz. Herseyimi küçümser en önemli onun yaptıkları onun doğruları. Değişmeyeceğini biliyorum da böyle ömür geçer mi hiç önemsenmeden … daha doğrusu attığım taş değecek mi bundan emin değilim emin olsam şimdiye elli kere boşanmıştım.
Hiçbir halta karışmayan biri olmasına rağmen disardan onunla tanışan sanir kj çok iyi bir baba çok iyi bir eş
Eşim bana hayatta şunu ogretti “kötü olmayan bir insan iyibiri olduğu anlamına gelmiyor”

Bence sizin sorununuz hediye alınmaması değil sevildiğinizi hissedememek, konudaki mesajlarınızda eşinizin cinsellik istediği zaman sizi öptüğü sarıldığından bahsetmişsiniz sürekli, cinsellik yoksa sarılmıyor sevdiğini söylemiyor demek ki, af buyurun ama eşiniz sizinle sadece cinsellik için birlikte.

Dikkatimi çeken bir diğer cümleniz de
“Başka küsur neyi merak ediyorsunuz bilmiyorum ama daha büyük kusurlar zaten buraya konu açmama gerek kalmayacak derecede direk boşanma sebebi olurdu tabiki benim için”

Daha büyük kusurlar dediğiniz aldatma, şiddet vs sanırım, bence sevilmemek de boşanma sebebi, sevdiğini hal ve hareketleriyle göstermeyen dile getirmeyen canı cinsellik isteyince köprüyü geçene kadar canım cicim diyen bir adamla ruhsuz bir evlilik olacağına hiç olmasın daha iyi, evli yalnızlık çekenlerdensiniz, hadi size eş olmuyor çocuğuna baba da olmuyor ama.

Şimdi bunu büyük bir kusur olarak görmüyorsunuz lakin birkaç yıl sonra sevgisizlik ve yalnızlık hissi daha da derinleşecek.

Ne doğum gününde ne yeniyılımda ne evlilik yıl donumumde ne anneler günüme hem oğlum hem eşim ben öncesinde söylemeden benim için birseyler yapmıyor. Söyleyince yapıyor alıyor tamam ama. Söylemedim bu yeniyilda mesela. Bana ne alacaksınız diye sormadım. Ama cümle içinde “bu gün maviye gittik oğlumla babasına yeni yıl hediyesi aldık” dedim. “Bu gün oğluma yeni yıl hediyesi aldım babasıyla bizim oğlumuza hediyemiz” falan dedim.
Oğlum para biriktirdi arkadaşına ogretmenine yeniyil hediyesi aldı. Bilmiyorum kalbine sevgimi koyamadim mı ki beni düşünmedi yaşı 8.
Keza esim söylemediğim zaman almaz yapmaz bisey ve ben kırılıp trip atınca günler sonra barışmak için biseyler alır yapar.
Şimdi de odaya geçtim uyuyorum ben dedim gittiler A101’den bir hediye aldılar baba oğul benim için ama ben hiç mutlu olmadım 😢 ağladım tutamadim kendimi 😢 ben ağlayınca eşim kızdı 😢 madem aldıklarını kafamiza kakacaksin neden alıyorsun dedi 😢

Daha önce de hediye ile alakalı konu açmıştınız sanki.Çok takmışsınız bu konuya.Eşinizin değişeceğini şahsen düşünmüyorum.Bence siz beklentiyi azaltın.Yoksa bana hediye alınmıyor diye diye hasta olacaksınız.

Söylenmeden çocuğuyla dahi ilgilenemeyecek kadar ailesinden bağımsız bir kafada yaşayan kocanın her şeyi rahatsız eder insanı.
Mesele hediye alıp almaması değil aslında duygusuz, ruhsuz, sorumsuz bir insan olması.
Bunu da ağlayıp sızlayarak çözemezsiniz malesef.
İlişkinizin başında nasıldı bilmiyorum ama eşiniz kafasındaki bir adam değişmez.
Siz duygusal anlamda bir şeyler beklemeden bu evliliği sürdürüp sürdürmemeye bakacaksınız. Madem söyleyince yapıyor, buradan gidip üzerinizdeki yükleri azaltacaksınız.

Karşılık beklemeden hediye alın .Ben onları düşündüm onlarda beni düşünsün diye girdiğiniz bu yolda çok hüsrana uğrarsınız.Evladınız rol model olarak babasını seçmiş İlerde değişebilir ama şimdilik durum bu, sizde sürekli ( haklı) şikayet ve sitem ettikçe evde dırdırcı ,memnuniyetsiz olarak görünüyor evdeki erkeklerin aklına böyle kodlanıyorsunuz.Artık hak ettiğiniz sevgiyi başkasından beklemek yerine kendiniz hareke geçin,en güzel hediyeyi kendinize alın .Bırakın onları,gidin iyi kaliteli yerde yemek yiyin, sevdiğiniz filme gidin , beklentiyi sıfıra indirip, kendinize odaklanın

Sekiz yaşında çocuk var en az dokuz yıllık evlisiniz. Eşiniz ne kadar öküz . İnsan az tnair karisiniz. Hediye aldım derken de mı hatırlamaz. Önemsemiyor cidden. Çocuk için bilemiyorum erkek çocukları belki böyledir kızlar düşünceli oluyor. Çocuğa kirilmayin ama esinizinki büyük ayıp. Karın önemsiyorsa al yahu.

Walla sevgi emektir.

Başına kakmak değil değer vermek benim derdim de çekil kenara. Oğlun daha küçük 8 yaşında gelişme cağında o düşünemeyebilir erkek çocukları kız çocuklarından bir tık farklı olabiliyor her çocukta aynı değil..

Ama eşin senin hayat arkadaşın mutlu etmesini bilmeli. Koskoca ömür emanet ediliyor emeğe yazık bende üzülüyorum böyle şeylere. Bence bu hediye davasını bidaha indirip kaldırmayın sizde bişey almayın.

Mesela bu yıl bizim durumumuz yoktu biz eşimle birbirmize hiç bişey almadık şükürler olsun bişeye de ihtiyacımız yok insanın yanı başında sağlıklı olması en önemlisi. Ama ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

Hediyeleşmek için doğum günü felan olmasına gerek yok herhangi bir gün bile yapılsa insan kendini değerli hisseder hoşuna gider. Kesinlikle haklısn.

Bundan sonra aynı değeri vericeksin ki oda biraz anlayabilsin. Bazen bi adım geri çekilmek çok iyidir.

Belki duymuşsunuzdur. Kimseden beklenti içinde olmayın. Beklenti yorar üzer. Alınmayın ama Başkaları beni sevsin hissi bana zayıf insan karakteri gibi gelir. Burda hep önce siz kendinizi sevin derler ya. Ayrıca gerçekten gözlerine sokuyorsunuz her fırsatı değerlendirip bilinçaltina işliyorsunuz ama hediye almayacak insanı evlenmeden taniyabilirdiniz. Kaldı ki gerçekten bu sebepten ayrılmak da ne bileyim... Beklentiyi düşürün mutluluk orda saklı.

Oğlunuz daha 8 yaşındaymış, kendi parası olmayan çocuk ne düşünebilir ki? Yılbaşı için bende kimseye hediye almıyorum ama doğum günleri ve diğer günlerde alınır. Madem eşinizin aklına gelmiyor, sizinde gelmesin ve tek bir çöp bile almayın. Bazı erkekler laftan sözden anlamaz icraat gerek, kırk defada söyleseniz yapmayacak çünkü içinden gelmesi gerek.

Sizin için çok önemli belli ki. Ben sizinle empati kurmadım kusura bakmayın öncelikle, kendinize hediye alsanız nasıl olur? Bu araca çalışıyor musunuz? Benim eşimde hediye konusunda odundur ama ben de odunumdur. İstediğim bir şey varsa binerim tepesine bana bunu anneler günü hediyesi olarak alacaksın diye. Özel günleri de genelde iki taraflı olarak unuturuz.

Belki duymuşsunuzdur. Kimseden beklenti içinde olmayın. Beklenti yorar üzer. Alınmayın ama Başkaları beni sevsin hissi bana zayıf insan karakteri gibi gelir. Burda hep önce siz kendinizi sevin derler ya. Ayrıca gerçekten gözlerine sokuyorsunuz her fırsatı değerlendirip bilinçaltina işliyorsunuz ama hediye almayacak insanı evlenmeden taniyabilirdiniz. Kaldı ki gerçekten bu sebepten ayrılmak da ne bileyim... Beklentiyi düşürün mutluluk orda saklı.
olay hediye olsa ben de aynısını yazarım. Ama insanın eşinden sevgi, saygı, değer görmeyi beklemesinden daha doğal ne var ki..Eğer eşim beni sevmeyecek, ilgi göstermeyecekse neden evlendim ki, zayıf insan olmakla hiç ilgisi yok bence bunun, eşten , hayat arkadaşından bahsediyoruz..

Kızım arkadaşıyla öğretmenine hediye alsaydı hiç aklıma böyle bir şey gelmezdi.Fazla duygusal geldiniz bana

Back
X