Sevmek sevgi nedir ki ? Hediye gibi istemeden bir cikolata almak gibi istemeden sevdiğini bildiğin bir şeyi yapmak almak söylemek değil midir ? Yoksa insan sevdiğini nasıl gösterir ki ? Ben sevildiğimi hiç düşünmüyorum görmüyorum seks için benimle barisildigini düşünüyorum
ben sizin daha önceki bir konunuzu da hatırlıyorum, tabi 2 konuda hemen karakter tahlili biraz iddiali olabilir ama
eşiniz bana
tam düz mühendis kafalı erkek gibi geliyor
işi ve geliri size göre iyi
kariyer/başarı filan odaklı, akademik hayatı filan iyi geçmiş, bunları önemseyen,
işte evleneyim tabi çoluk çocuğum da olsun "alayım" bi çekip çevirecek kadın o da hem evi düzeni hem seks hayatımı karşılasın mentalitesinde bir adam, gibi. evlenmese problemli erkek derler, sekse erişemez. gibi.
bu adamlar için evdeki işler filan "basit" şeyler, hem erkek adam bunları mı yapar (bu bizim toplumsal marazımız) hem de onun kariyerine filan yakışmayan, "tabiatıyla" kadının yapması gereken şeyler biraz matematiksel düşünüyor bu adam yani sizin saatlik geliriniz x lira onun 2x lira (atıyorum), siz kalan kısmı ev işini filan yaparak "kapatmış" oluyorsunuz, gibi. zaten değilse neden evlendim ki? kafası. bu adamla ultra mega aşık olmadıkça karşısındaki kadına "kıyamayacak" filan adamlar olmuyor. zaten böyle çiçek böcek şeyleri (karşısındaki kişinin gözünde değerini yükseltecek, ona katkı yapacak bir şey olmadıkça) gereksiz gören tipler. yaptığında da ay değer veriyorum kıymet veriyorum mutlu edeyim diye değil, bana daha fazla sevgi saygı duyun diye yaparlar.
ya aşırı aşık olacak da size kıyamayacak. ya da bazı sosyal becerileri filan eksik olacak mesela topluma karışmayı bilmeyen, giyinmeyi bilmeyen nerd biri olacak, o zaman da hayatlarındaki kadın çok kıymetli oluyor mesela. çünkü kadınlar bu şeyleri gizleyip eksiklerini kapatıyor + vitrin oluşturuyor.
ha 3. bir tip olarak mühendis kafalı olmayan ama başarılı kariyerli vs tipler var tabi ki, onlar zaten konumuz dışı, her kariyer odaklı (artık ne kadar becerebildiyse, ama odak orada) erkeğe de "mühendis kafalı düz erkek" demiyorum zaten. yanlış anlaşılmasın yani, konu mühendis olmak değil, belki başka bir mesleği vardır (ama mühendislerde böyle tip çok gerçekten).
neyse benim hayatımın akademik endeksli olan kısmı böyle tiplerin içinde geçti...
eşiyle tatile gidip tatilde adam bilgisayarın başından kalkmadığı için, kadının gezelim çıkalım şu bu taleplerini de kaale almadığı için en sonunda kadının kaldırıp bilgisayarı camdan fırlattğını biliyorum. bu kadın Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde en iyi bölümlerden birinde bölüm başkanı bu arada... eşi yine de beğenmiyor kariyerini, kendi işini önemli ve değerli buluyor vs....evde hiçbir şeye el sürmüyor. çünkü neden sürsün? vs.
dışarıdan bakıp bu ayrıntıları bilmeyen için
sorsan çok iyi eştir bir de bunlar...
neyse, esas konu siz böyle mutlu değilseniz, size bu kadar kötü hissettiriyorsa, bu adam bu yani (bence tabi) değişmez, hiç sanmıyorum.