Paleo Diyeti Deneyimlerimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi uruz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ekmek .pilav ,makarna yemeden doyabiliyormusunuz kızlarrr yaa

Benim tamamen karbonhidratlar üzerine kurulu bir beslenme alışkanlığım vardı ama şu an ekmek, pilav vs yemeden de doyabiliyorum.
Diyetin ilk aşamasında hemen pat diye ekmek, pilav vs bırakılmıyor ama mümkün olduğunca azaltmak sonra da brakmak gerekiyor.
Ben de zamanla azaltmayı planlamıştım ama açlık hissetmediğim için fazladan karbonhidrat alma gereği duymuyorum.

ben en son yılbaşında yağlı yiyeceklerden hiç kısmadan yemiştim o haftada da 500 gr almıştım yağdan... bence dikkat veriyim derken almış olursan şaşırmıcam çünkü bu listeyle çok çok öpüyorum yeni diyetinde başarılar canım ama dikkat ett:26:

Az yağ tüketmemiz daha çok karbonhidrat tüketmemizin nedenidir, o yüzden sakıncalıdır gibi bir açıklama vardı bu konuda.
Ayrıca kolesterolün asıl nedeninin sanıldığı gibi yağlar değil de karbonhidratlar olduğu söyleniyordu.
Yağlı ve yağsız beslenmenin total kolesterol üzerindeki etkileri de inceleniyor ama bu konuda yeterli ilmim olmadığı için okuduğum açıklamayı ben sana izah edemiyorum :)

Ayrıca her yağ önerilmiyor, daha çok iç yağı ya da tereyağ öneriliyor veya zeytinyağı. Diğer yağlar, mesela ayçiçek yağı, margarin vs zaten bu diyette de sakıncal ve yasak. Bunlardan fazlaca tüketmiş olabilirsin :)

Yine yağın yanı sıra bol miktarda insülin seviyende ani değişikliklere neden olacak karbonhdratları tükettiysen kilo alamn normaldir diye düşünüyorum...

Genel itibariyle hocanın öne sürdüğü düşünceler, anlattıkları beni ikna etti ve ona güvendim.

1 ay gibi bir süre boyunca da bunu bizzat uygulayarak bedenim üzerindeki etkilerini görmek istiyorum.
Çok bir şey kaybetmem herhalde

Son düzenleme:
4. GÜN
Öğün sayısını azaltmaya çalışıyorum.
Bugün 5 öğün yemeye dikkat ediyorum.

1 dilim organik tam buğday ekmeği
5 tane zeytin
tam yağlı koyun peyniri (miktarını bilmiyorum ama tahminen 100 gr kadar)
2 tane haşlanmış yumurta
3 bardak şekersiz çay

>>>

2 tane kivi
yarım avuç badem

>>>

ızgara tavuk bonfile (200 gr kadar)
karışık salata (marul, havuç vs)
yarım litre ayran

>>>

yarım avuç fındık
1 tane elma

>>>

1 porsiyon döner (pilav, pide vs yok)
yarım litre ayran
2-3 tane salatalık

Son düzenleme:
bende bu diyeti TV de gördüm, mantikli geldi ama biraz riskli,

uruz, sen devam ediyormusun? sonuç aldinmi peki?

bende bu diyeti TV de gördüm, mantikli geldi ama biraz riskli,

uruz, sen devam ediyormusun? sonuç aldinmi peki?

neden riskli olduğunu düşündün canım:26: parasal açıdan bakarsan riskli ama...

ya mesela birkaç kilo fazlaligin varsa ve bu diyetle kilo alirsan diye dedim :)

veriyim derken alirim diye korkup yapmam yani ben, ama teryagi falan konusunda katiliyorum çünkü benim dedem kirartmalari bile tereyaginda yaptirirmi$ hem saglikliymi$ hemde zayif

birde konu sahibi yazmayi birakmi$ya o yüzden $uphelendim kilomu aldi diey.;

uruzzzcummm yeni diyetin hayrılı olsunnn..inşallah istediğin sonucu elde edeirsinn.. takip edicem topiginii bu arada bizide boş bırakma tatlımm :))))

Epak iyi temennilerin için teşekkür ederim :)

Diyet konusuna gelince...
Diyeti bozmuş değilim, hala devam ediyorum.
Diyetin ilk günlerinde fazla fazla et yediğim için dün mümkün olduğunca az et yedim, hiç alışık olmadığım ciğer denemesinden sonra ihtiyaç duydum.

Dünkü listemde; ince dilim tam buğday ekmeği, beyaz peynir, haşlanmış yumurta, mantar sote, fındık, peynirli omlet, ızgara köfte, yoğurtlu patlıcan ve elma vardı.

Bugünkü listemde ise; tarçınlı elma-havuç, haşlanmış yumurta, 1 bardak şekersiz-sütsüz filtre kahve, balık salatası, fındık, maden suyu,bol yeşillikli salata eşliğinde fırında somon vardı.

TDD den sonra Loren Cordain imzalı Paleo Diet kitabını aldım ve okumaya başladım.
Kitapta anlatılanları, önemle üstünde durulan konuları elimden geldiğince çevirmeye ve dilim döndüğünce izah etmeye çalışacağım.

1 ay diyet yaptıktan sonra kilomdaki değişikliğe bakmak gibi bir niyetim vardı ama dayanamadım ve tartıda dün itibariyle 800 gram, bugün itibariyle de 1100 gramlık bir değişim gördüm.

Şu an okumakta olduğum Paleo Diet isimli kitapta ilk 3-5 günlük zaman zarfında su kayıplarının olacağı ve kilo kaybının bundan kaynaklandığı söyleniyor.

Genelde bir diyet başlığı açıldığında üyelerin merak ettiği ilk şey diyetin ne kadarlık kilo kaybı sağlayabildiğidir :) Paleo Diet kitabına göre BMI değeri 30 ve üzerinde olanlar ayda 10-15 pound (yaklaşık 4,5-7 kg ) verebiliyor bu diyetle.

Her gün listemi paylaşmayı düşünmüyorum, 2-3 gün arayla gidişatı ve son gelişmeleri yazarım.
Güzel sonuçlarla karşınıza çıkmayı umut ediyorum.

Son düzenleme:
Bugün, dün akşam hazırladığım ızgara tavuk bonfileleri yedim kahvaltıda, saat 8 gibi kalktım, çok erken olmadığı için kahvaltı niyetine tavuk eti yerken zorlanmadım :) Tavuğun yanında yarım avuç badem-fındık ve 1 tane de elma vardı.

Öğlen yemeği niyetine ızgara balık yedim.
Büyük balığı normal parçalar haline getirdim, büyük bir marulun arasına koydum, üzerine de biraz sumak serptim (ne alaka değil mi ).

Akşam yemeğinde de haşlanmış sebze var, üstüne de sarımsaklı yoğurt döküp öyle yiyeceğim.
Yarım muz, 1-2 tane de elma yerim ek olarak.

seni takip ediyorum uruzcum, tdd önceki ve sonraki tahlil sonuçlarını bizimle paylaşırsan sonra çok sevinirim
seni takip edenlerede klavuz olmuş olur
:13:

seni takip ediyorum uruzcum, tdd önceki ve sonraki tahlil sonuçlarını bizimle paylaşırsan sonra çok sevinirim
seni takip edenlerede klavuz olmuş olur
:13:

Diyeti belli bir süre uyguladıktan sonra sonuçlara bakmak istiyorum ben de :)

tebrikler uruz, bende forumu takip edecegim, belki $u anda sudan gitmi$ olabilir ama zaten su kaybindan sonra gidiyor kilolar (bence), ba$arilar diliyorum, sonucu sabirsizlikla beklicemm

Dün itibariyle diyette 1 haftayı doldurmuş oldum.

En çok merak edilen kısmından başlayayım, diyet başlangıcında 77.6 kiloydum, bu sabah tartıda 75.9 rakamını gördüm. İlk hafta için güzel bir sonuç olduğunu düşünüyorum.

Bugün diyete devam etmedim, hatta bir süre ara vermeyi düşünüyorum.

Diyet sadece kilo verme amacını gütmüyor, aynı zamanda sağlıklı beslenme alışkanlıkları da kazandırmaya çalışıyor ama bu bir haftalık zaman zarfında bu şekilde beslenmekte biraz zorlandım, bütün bir hayat devam edip edemeyeceğimi sorguladım :)

Daha önce Dukan ve Atkins diyetini de yapmışlığım var.
Paleo diyeti bunlardan ayıran özellik nedir?
Dukan'da atak evresinde sadece yağsız protein alabiliyorsunuz. Atkins'te de karbonhidrat alımının kısıtlanması gerekiyor, omega 3- omega 6 dengesi de gözetilmiyor ( omega 3- omega 6 dengesi vücudun alkali ya da asidik olmasında önemli). Paleo diyette çok şekerli meyvelerin aşırı tüketimi dışında meyve kısıtlaması yok, kuruyemişlere ve kaliteli yağlara izin var :)

Diyet hakkında kafasında soru işaretleri olanlar varsa sorulara cevap vermeye çalışırım.

İkinci denemeye hazır olduğumda yine yazmaya başlarım :)

canım açıkcası bu başlığı burada gördüğüme şaşırmıştım, çünkü tdd zayıflama diyeti değil, yaşam tarzı, eee insanın yaşam tarzını küt diye değiştirmeside çok zor

Ben diyet adı altında yapılan tüm beslenme değişikliklerinin yaşam boyu devam etmesi gerektiğini düşünüyorum aslında. Herkesin genel şikayeti verilen kiloları kısa sürede geri almaktır, bunun en basit nedeni adı üstünde bu durumu sadece bir diyet, geçici bir beslenme şekli olarak görmek. Sadece paleo diyet değil, hang diyet benimsendiyse uzun vadede yaşam biçimi haline gelmesi lazım. İşte bunu başaramadığımızda ömür boyu diyetlerden oluşan bir kısır döngüden çıkamıyoruz. Ben paleo diyeti çok mantıklı buluyorum, tüm açıklamalar beni ikna ediyor. Gel gör ki et yemekten sıkıldım, hayatımın büyük bir bölümünü et yemek üzerine nasıl kuracağımı henüz çözemedim :) Ama bir şekilde başarmalıyım bunu !!!

uruzcugum diyosunki bu tür diyetleri ya$am tarzi haline getirmek gerekiyor, birde diyosunki ömür boyu yapilmasi zor, peki o zaman bence en uygun beslenme tarzi Diyetsiz Kalici Zayiflama, bu bölümdeki ba$lik var, bence oku, faydasini göreceginden eminim :)

Teşekkürler Leyya :)
Diyetsiz kalıcı zayıflama yöntemini biliyorum.
Bir dönem hakkında epey bilgi edindim, araştırdım.
Ölçüsüz, kalori hesaplamasız, kısıtlamasız bir diyet yöntemi. Sadece bedeninizden gelen sinyalleri dinleyin deniliyor ama açıkçası kendimi bu yönteme teslim edemedim çünkü ipin ucunu daha çok kaçırmaktan korktum
Vücut sinyallerinin bozulmuş olabileceği ama 21 günden sonra düzelme olabileceği söyleniyor.
Ben kendime bir sınır koymazsam sınırsız bir yemek dünyasında kendimden geçer giderim herhalde :)

Paleo diyet aslında benim ailemin beslenme biçimi.
Öyle bir ailem var ki sabah kahvaltısında bile kuzu eti, ciğer ya da kebap yiyebiliyorlar
Ama ben öyle değilim, öyle olmam gerektiğini bilmeme rağmen de başaramıyorum
Eti bir sevsem gerisi gelecek, ama nasıl...

Son düzenleme:
Tekrar başlıyorum bu diyete

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…