Arkadaşlar...
Benim Paleo beslenme tarzıyla hayatım değişti.
Şimdilik 4 haftadır uyguluyorum ve senelerdir var olan halsizlik, çabuk hastalanma, polen, toz ve kedi tüyüne alerji, dikkat dağınıklığı, reaktif hipoglisemi, şeker ve yemek krizleri, haftanın 3 günü ishal/kabızlık, aşırı gaz, karın krampları, hıçkırık, gazlı içecekler ve alkolden sonra öğürme isteği, içkiden aşırı etkilenme(1-2 kadeh şarap bile zehirlenme belirtileri yaratıyordu), çenemde çıkan ağrılı sivilceler, aşırı saç ve cilt yağlanması, saç dökülmesi, dayanıksız tırnaklar(üstünde beyaz leke var ve çabuk kırılıyor), libido eksikliği(gülmek yok:)), anksiyete bozukluğu, yer yer gelen depresyon ve agresif çıkışlar, aşırı ağrılı adet görme ve (sanırım) çikolata kisti, kolay uyanamama, kuru öksürük gibi bir yığın sorunumun çoğu yok oldu, bazısı azalıyor.
Özellikle her yemek yedikten sonra 1-2 saat içinde aşırı derecede kan şekerimin düşmesi, yani reaktif hipoglisemi hastalığım tamamen ortadan kalktı. Ailemde şeker hastalığının yaygın olduğu düşünülürse, belki de şeker hastası olmanın sınırından döndüm...
Rüya gibi, bazen karnımın ne kadar düz olduğunu görünce inananamıyorum!
Aslında son 50 yıldır özellikle Amerikan beslenme ürünleriyle dünyaya yayılan aşırı işlenmiş, yüksek karbonhidratlı o klasik "beslenme piramidi"nin ne kadar lüzumsuz ve ne kadar ticari kaygılarla yapıldığını anladım.
Yaptığım şeyler sadece şunlar oldu:
Ekmek, unla kaplı her şey, glutenli gıdalar(tahıllarda bulunan protein), börek, gözleme, her türlü hamur işi, makarna, bulgur... v.b TAMAMEN BIRAKTIM. TEK SEFERDE.
Rafine şeker katılmış her şeyi bıraktım
Süt ürünlerini bıraktım(gerçek Paleo diyetinde bu da yasaktır çünkü marketten aldığınız süt ürünü öyle köyde üretilen eski yoğurtlardan, peynirlerden çok uzak. Ama Türkiye'de niyeyse yendiği sanılıyor)
Yemeklerde rafine tuz yerine gerçek tuz kullanıyorum
Yağ olarak sadece zeytin yağı kullanıyorum
Bolca et,
Bolca balık,
Tavuk,
Bol miktarda yeşil yapraklı sebze,
Diğer bütün sebzelerden bolca,
Yumurta,
Meyve,
Kuruyemişler yiyorum...
Bir de şunu unutmayın, bu geçici bir diyet değil, bir yaşam tarzı.
Doğal beslenerek o kadar çok "sebebi bilinmeyen çağımız hastalığı"ndan kurtuluyorsunuz ki, "O zaman bu ilaç ve tıp endüstrisi bizi mi kandırıyor???" demeden edemiyorsunuz.
Ama lütfen, konuyu iyi araştırıp okuyun, okumadan da başlamayın. Ben Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın "Taş Devri Diyeti" kitabını öneriyorum. Sitesi de var Beslenme Bültenine hoş geldiniz.
Son 50 Yıldır Doğru Sanılıp İnsanlara Kilo Aldıran ve Hastalıklara Sürükleyen Amerikan Besin Piramidi:
Eki Görüntüle 241995
Avcı Toplayıcı Çağlarımıza Dayanan, Doğal Taş Devri Piramidi:
Eki Görüntüle 241996
malesef özel msj atamıyorum. burdan bilgilendirmeye çalışıcam.
önce ketojenik diyet yaptım ben. birden paleo ya geçemedim. açıkçası tamamen tahılsız olabileceğine inanmıyordum.iradem de o kadar güçlü değildi. yani haftada bir gün bakliyat meyve yulaf evde yaptığım ekmek vs yedim diğer günler 40 gr altında karbonhidrat tükettim. sonra tahıl yediğim günler yorgun hissettiğimi farkettim bunları da kestim. zeytin et yumurta peynir yeşil sebzeler bolca yağ(hindistan cevizi yağı,zeytinyağı,tereyağ) kefir tükettim. tuzu salamura turşu tuzları var ya ondan kısmadan attım. hiç meyve yemedim ben kilo verene kadar. çünkü meyve yiyince ilo vermem duruyor.. ayrıca süt ürünlerini de ölçülü tükettim. laktoza duyarlılığım var biraz. siz kendinize göre ayarlarsınız. öyle sık sık az az değil doyana kadar yedim 2 öğün bazen 3 öğün şeklinde..
spor olarak da yürüdüm. eve dumbell aldım 3 kiloluk ağırlık çalıştım. başka bir şey yapmadım.
c vtamini(toz askorbik asit ) 2 ayda bir d vitamini ve balık yağı kullanıyorum. sivilcelerim geçti. toplam 17 kilo verdim. insülin direncim vardı. kan tahlillerimi yaptırdım. sadece 5in altına inmesi gereken insülin değerim 7.o da daha inermiş zamanla.(önceden 15 ti.)ahmet beyin sitesindeki forum bölümüne üye olup detaylı bilgi edinebilirsiniz. bodyforumda ketojenik diyetle ilgili bilgilere bakabilirsiniz. ilk başta insana yağı korkusuzca yemek bakliyatı kesmek falan korkutucu,inanılması güç gelebiliyor. araştırdıkça yavaş yavaş başladıkça kendinizdeki değişimleri görürsünüz zaten. kolay gelsin.
ben de tanıştığımıza memnun oldum. 7 ayda verdim. 2 aydır falan da koruyorum.
sabah 3 yumurta 50 gr kadar eski kaşar ya da yağlı herhangi bir beyaz peynir 15 16 zeytin (yeşil) domates salatalık maydonoz vs. nadir olarak kasap sucuğu çay,kahve içmem sevmediğim için.
öğlen sebzeli tavuk 150 200 gr kadar. dışardan yemek durumundayım. ya da ton balıklı salata ağır metallerden dolayı pek tercih etmek istemesem de.
şimdi arada ceviz badem ama kilo verirken yemedim.
akşam 200 gr kadar köfte(ekmeksiz hazırlanmış) ya da tavuk + kefir ya da ev yoğurdu salata
yani yaklaşık 140 gram protein kilonun 2 katı öneriliyor.
haftada bir şarap bazen rakı içerim.
kilo verme dönemimde, az protein aldığımı düşünürsem kas kaybım olmaması için bazen protein tozu da kullandım kefire katarak.
1 gram c vitamini 1 gr balık yağı ,yara iyileşme problemim için glocosamine kullandım. kan şekerini yükselttiği için ara verdim şimdilik.
bende hem hipotroidi hem insülin direnci problemi vardı. ilk ay kilo veremedim pek.çok da halsiz hissettim. ama adaptasyon süreci de geçilince daha rahat veriliyor ve eskisinden daha dinç oluyorsunuz. bu arada protein alımınız az gibi. 45 dakika yürüyüş yerine 20 dakika ve 5 dakika yürüyüş 1 dk koşu(depar) şeklinde invertal kardio yapmanızı tavsiye ederim. bazen de ağırlık çalışmaları.
benim de kolesterolüm yükselmiş ama iyi kolesterolüm de yükselmiş. ayrıca yıllardır bir türlü düzene girmeyen troid hormonlarım bile düzene girdi. kendimi iyi hissediyorsam sorun yok. gelişmelerinizden haberdar edin.
ben de tanıştığımıza memnun oldum. 7 ayda verdim. 2 aydır falan da koruyorum.
sabah 3 yumurta 50 gr kadar eski kaşar ya da yağlı herhangi bir beyaz peynir 15 16 zeytin (yeşil) domates salatalık maydonoz vs. nadir olarak kasap sucuğu çay,kahve içmem sevmediğim için.
öğlen sebzeli tavuk 150 200 gr kadar. dışardan yemek durumundayım. ya da ton balıklı salata ağır metallerden dolayı pek tercih etmek istemesem de.
şimdi arada ceviz badem ama kilo verirken yemedim.
akşam 200 gr kadar köfte(ekmeksiz hazırlanmış) ya da tavuk + kefir ya da ev yoğurdu salata
yani yaklaşık 140 gram protein kilonun 2 katı öneriliyor.
haftada bir şarap bazen rakı içerim.
kilo verme dönemimde, az protein aldığımı düşünürsem kas kaybım olmaması için bazen protein tozu da kullandım kefire katarak.
1 gram c vitamini 1 gr balık yağı ,yara iyileşme problemim için glocosamine kullandım. kan şekerini yükselttiği için ara verdim şimdilik.
bende hem hipotroidi hem insülin direnci problemi vardı. ilk ay kilo veremedim pek.çok da halsiz hissettim. ama adaptasyon süreci de geçilince daha rahat veriliyor ve eskisinden daha dinç oluyorsunuz. bu arada protein alımınız az gibi. 45 dakika yürüyüş yerine 20 dakika ve 5 dakika yürüyüş 1 dk koşu(depar) şeklinde invertal kardio yapmanızı tavsiye ederim. bazen de ağırlık çalışmaları.
benim de kolesterolüm yükselmiş ama iyi kolesterolüm de yükselmiş. ayrıca yıllardır bir türlü düzene girmeyen troid hormonlarım bile düzene girdi. kendimi iyi hissediyorsam sorun yok. gelişmelerinizden haberdar edin.
ben aktardan kefir taneleri aldım onunla mayalayıp yapıyorum. ama marketten de alabilirsiniz. eker ve altınkılıç iyi diyorlar.
selam herkese. bende 1 yıldır hergün düzenli kefir içiyorum. faydasını da görüyorum. en azından 1 yıldır hiç hastalanmadım. itimat marka kefir çok güzel. herkese tavsiye ederim
45 dakika yürüyüş yerine 20 dakika ve 5 dakika yürüyüş 1 dk koşu(depar) şeklinde invertal kardio yapmanızı tavsiye ederim. bazen de ağırlık çalışmaları.
Ben de maalesef bel fıtığı olduğundan ve halâ tam olarak iyileşemediğimden koşu ya da hızlı yürüme yapamıyorum. Şimdilik 5-5,5 ayarında yürüyorum bende onun için süreyi uzun tutmaya çalışıyorum yağ yakmak için. Umarım belim eskisi gibi olursa bende invertal kardio yapabilirim.
çok da önemli değil zaten. geçmiş olsun
Merhaba Olea,
Pale diyetime devam ediyorum. Merak ettiğim konuları beslenme bülteninde dile getiriyorum. Sağolsun hocamız aydınlatıyor. Dukan diyetinden sonra bu diyette -600 gram oldu hem de bu kadar kısa sürede. Kendimi de çok iyi hissediyorum. Sen nasılsın?
ben iyiyim sağolun.sevindim sizin adınıza.çok iyi bi rakam. dukan diyetiyle zayıflayabilmişmiydiniz? ben hayatım boyunca böyle beslenmeyi planlıyorum. siz zayıflayınca bırakıcamısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?