Paleo Diyeti Deneyimlerimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi uruz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım benzer şeyleri bende yaşadım, hele hayatımı kabusa çeviren mide bağırsak problemlerinin geçmesi, benim için şahane bi duygu oldu.
kaç yaşındasın bilmiyorum eğer otuzların başındaysan hatırlarsın çocukluğundan, prof ayşe... soyadını hatırlamadım, tv de habire, bisküvi güzeldir, amanda makarna ne şekerdir, margarin faydalıdır der dururdu, meğerse bu yiyecek fabrikaları iş yapsın, millet alsın diye yapılan propagandalarmış bunlar, kandırılmışız yani hep, neyse zararın neresinden dönsek kardır:13::13:

belkide bu topiğin adını taş devri diyeti diye değiştirsek mi uruz, taş devrini herkes biliyoda, paleo kelimesini herkes bilmeyebilir çünkü

Son düzenleme:
Sana katılıyorum...
Senelerce köy yapımı doğal tereyağlarımızı, yoğurtlarımızı kötülediler, yerine şekerli renklendiricili 'süt tozlu' yapay margarinleri, danoneleri zihnimize sağlıklı diye yerleştirdiler.
Sonra ekmek ucuzladı, beyazlaştı, besin değerleri yok edildi ki ucuza mal edilsin. Halk şimdi ekmek yiyorum sanarak resmen zehir yiyor o klasik beyaz ekmeklerle farkında değil.
Ardından 80'li yıllarda cornflakes modası çıktı, varlıklı aileler bu kıvır zıvırlardan aldı, çocuğuna sabah kahvaltıda cornflakes veren anne "iyi bir şey yaptığını zannederek" çocuğuna katkı maddesi ve şekerden başka bir şey yedirmez oldu.
Derken fast food aldı başını gitti, inanır mısınız artık ev yemekleri bile fast food'laştı, kırk yıllık "fırında tavuk" oldu şimdi "knorr'lu tavuk". İnsanlara "yahu şunu kekikle, biberiyeyle kendin tatlandırsan da şu pakette satılan katkı maddeli şeyleri kullanmasan" diyorum, bana uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar!

Şimdi sağlıklı beslendiğim için ayıplanan ben oluyorum, "Seninki de hayat mı" diyorlar ama biliyorum ki bundan 5-10 sene sonra esas onlarınkisi "hayat" olmaktan çıkacak hastalıklar yüzünden...

Herkesin, ilaç kullanmaya başlamadan önce beslenme tarzını değiştirmesi gerek diye düşünüyorum. Esas vücudunuzun ihtiyacı bu çünkü...

yok yok uruz önerimi geri alıyorum ismi paleo diyet olarak kalsın, çünkü taş devri diyeti yazan topikler bu diyetin sağlıksız olduğu gerekçesiyle tek tek kapatılıyor, halbuki aynı diyet, ha paleo ha taşdevri, bu bölümde gerçekten sağlıksız diyetler varken hemde.

üstelik bu diyeti kazen bile portala girmişken, neden sağlıksız olduğu gerekçesiyle kapatılıyor taş devri diyet başlıkları anlamıyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/saglik/7’den-70’e-tas-devri-diyeti-4013.html

Son düzenleme:
malesef özel msj atamıyorum. burdan bilgilendirmeye çalışıcam.
önce ketojenik diyet yaptım ben. birden paleo ya geçemedim. açıkçası tamamen tahılsız olabileceğine inanmıyordum.iradem de o kadar güçlü değildi. yani haftada bir gün bakliyat meyve yulaf evde yaptığım ekmek vs yedim diğer günler 40 gr altında karbonhidrat tükettim. sonra tahıl yediğim günler yorgun hissettiğimi farkettim bunları da kestim. zeytin et yumurta peynir yeşil sebzeler bolca yağ(hindistan cevizi yağı,zeytinyağı,tereyağ) kefir tükettim. tuzu salamura turşu tuzları var ya ondan kısmadan attım. hiç meyve yemedim ben kilo verene kadar. çünkü meyve yiyince ilo vermem duruyor.. ayrıca süt ürünlerini de ölçülü tükettim. laktoza duyarlılığım var biraz. siz kendinize göre ayarlarsınız. öyle sık sık az az değil doyana kadar yedim 2 öğün bazen 3 öğün şeklinde..
spor olarak da yürüdüm. eve dumbell aldım 3 kiloluk ağırlık çalıştım. başka bir şey yapmadım.
c vtamini(toz askorbik asit ) 2 ayda bir d vitamini ve balık yağı kullanıyorum. sivilcelerim geçti. toplam 17 kilo verdim. insülin direncim vardı. kan tahlillerimi yaptırdım. sadece 5in altına inmesi gereken insülin değerim 7.o da daha inermiş zamanla.(önceden 15 ti.)ahmet beyin sitesindeki forum bölümüne üye olup detaylı bilgi edinebilirsiniz. bodyforumda ketojenik diyetle ilgili bilgilere bakabilirsiniz. ilk başta insana yağı korkusuzca yemek bakliyatı kesmek falan korkutucu,inanılması güç gelebiliyor. araştırdıkça yavaş yavaş başladıkça kendinizdeki değişimleri görürsünüz zaten. kolay gelsin.

Merhaba,
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de önce Dukan diyeti yaptım 35 gün kadar. Şimdi paleo beslenmeye çalışıyorum. Tahıllar, şekerler, rafine ürünlerle zaten hiç işim olmaz. Epey uzun süredir prensip olarak tüketmiyordum. Benim kaygım sanki yeterince protein tüketemiyorum bununla ilgili. Sebze tüketimim iyi sütü en azında ben de bir müddet bırakacağım. Meyve yemiyorum. bakalım ben de kilo verme konusunda etkisi olacak mı? Beslenme Bülteni ve Paleo cafe ye bende üyeyim. ahmet Hoca nın kitabını da okudum. Benim insülin direncim daha önce 6 civarıydı 2 hafta kadar ölçtürdüğümde 0,71 çıktı süper yani. Yalnız hep 170-180 olan kolesterolüm 241 çıktı. Paleo cafe Özlem hn.la görüşmemizde öncekinin düşük olduğunu şimdikinin ideal olduğunu söyledi. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek? Eğer isterseniz buradan deneyimlerimizi paylaşmaya devam edelim. Tanıştığıma çok memnnun oldum.

Bir de sevgili Olea 17 kg.ne kadar bir sürede verdiniz? Ve sizin günlük menüye bir örnek yazabilir misiniz? Kendi öğünümle karşılaştırmak istiyorum. Mesela ben bugün sabah tereyağında çemensiz pastırmalı 2 yumurta, 30 gram kadar az yağlı beyaz peynir (Dukan diyetinde kaldı bitince tam yağlı alacağım) 1/2 domates, 1/2 salatalık, 1 yeşil biber biraz maydanoz 8 zeytin yedim yanında 2 bardak şekersiz çay içtim. Öğleden sonra beyaz lahana ve maydanozla yapılmış zeytinyağı, nar ekşisi, elma sirkesi, sumak, tuz, karabiberle salata sosu ve yaklaşık 200 gram kadar hamsi balığı yedim. akşam üzeri orta boy cafe latte içtim şekersiz yine. Sonra da 20 gram kadar erzincan tulumu yanında 3 adet siyah üzüm yedim. Gün boyu 1,5 litre su 2 adet maden suyu içtim. 45 dakika yürüyüş yaptım. Her gün bir multivitamin, 1 coenzyme q 10 (100 mg), 1 omega 3 950 mg. içiyorum.

ben de tanıştığımıza memnun oldum. 7 ayda verdim. 2 aydır falan da koruyorum.
sabah 3 yumurta 50 gr kadar eski kaşar ya da yağlı herhangi bir beyaz peynir 15 16 zeytin (yeşil) domates salatalık maydonoz vs. nadir olarak kasap sucuğu çay,kahve içmem sevmediğim için.
öğlen sebzeli tavuk 150 200 gr kadar. dışardan yemek durumundayım. ya da ton balıklı salata ağır metallerden dolayı pek tercih etmek istemesem de.
şimdi arada ceviz badem ama kilo verirken yemedim.

akşam 200 gr kadar köfte(ekmeksiz hazırlanmış) ya da tavuk + kefir ya da ev yoğurdu salata
yani yaklaşık 140 gram protein kilonun 2 katı öneriliyor.
haftada bir şarap bazen rakı içerim.

kilo verme dönemimde, az protein aldığımı düşünürsem kas kaybım olmaması için bazen protein tozu da kullandım kefire katarak.
1 gram c vitamini 1 gr balık yağı ,yara iyileşme problemim için glocosamine kullandım. kan şekerini yükselttiği için ara verdim şimdilik.

bende hem hipotroidi hem insülin direnci problemi vardı. ilk ay kilo veremedim pek.çok da halsiz hissettim. ama adaptasyon süreci de geçilince daha rahat veriliyor ve eskisinden daha dinç oluyorsunuz. bu arada protein alımınız az gibi. 45 dakika yürüyüş yerine 20 dakika ve 5 dakika yürüyüş 1 dk koşu(depar) şeklinde invertal kardio yapmanızı tavsiye ederim. bazen de ağırlık çalışmaları.

benim de kolesterolüm yükselmiş ama iyi kolesterolüm de yükselmiş. ayrıca yıllardır bir türlü düzene girmeyen troid hormonlarım bile düzene girdi. kendimi iyi hissediyorsam sorun yok. gelişmelerinizden haberdar edin.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Benim sorunumda burada sanırım eti sevmemem. Sevmeyince çok tüketmekte istemiyorum. Protein tozunu da ambalajlı gıda olduğu için pek tavsiye etmiyorlar. Bir de sanırım yumurta alerji yaptı :) Yüzümde kırmızı benekler çıktı. Sadece beyazını yemeyi düşünüyorum bir müddet. Glucosamine chondroitin msm kullanıyorum ben de bel fıtığı için. C virtamini ayrı almadım ferritin düzeyim yüksek. Ama multivitaminin içinde var. Gelişmeleri yine yazacağım. Görüşmek üzere,

Bir de kefiri nereden aldınız? Marketteki kefirlerden mi yoksa özel temin ettiğiniz bir yer var mı?

ben aktardan kefir taneleri aldım onunla mayalayıp yapıyorum. ama marketten de alabilirsiniz. eker ve altınkılıç iyi diyorlar.

selam herkese. bende 1 yıldır hergün düzenli kefir içiyorum. faydasını da görüyorum. en azından 1 yıldır hiç hastalanmadım. itimat marka kefir çok güzel. herkese tavsiye ederim

ben aktardan kefir taneleri aldım onunla mayalayıp yapıyorum. ama marketten de alabilirsiniz. eker ve altınkılıç iyi diyorlar.

Çok teşekkür ederim cevaplar için. Gelişmeleri yazmaya devam ederim. Bir de protein tozu hangi marka kullanıyorsunuz?

selam herkese. bende 1 yıldır hergün düzenli kefir içiyorum. faydasını da görüyorum. en azından 1 yıldır hiç hastalanmadım. itimat marka kefir çok güzel. herkese tavsiye ederim

Bilgi için çok teşekkürler, onu da deneyeyim.

45 dakika yürüyüş yerine 20 dakika ve 5 dakika yürüyüş 1 dk koşu(depar) şeklinde invertal kardio yapmanızı tavsiye ederim. bazen de ağırlık çalışmaları.

Ben de maalesef bel fıtığı olduğundan ve halâ tam olarak iyileşemediğimden koşu ya da hızlı yürüme yapamıyorum. Şimdilik 5-5,5 ayarında yürüyorum bende onun için süreyi uzun tutmaya çalışıyorum yağ yakmak için. Umarım belim eskisi gibi olursa bende invertal kardio yapabilirim.

Son düzenleme:
rica ederim optimum marka protein tozu. barları da var. çikolata gibiler. ayda yılda bir tatlı ihtiyacı için yenilebilir. tatlandırıcı var çünkü içerisinde.

çok da önemli değil zaten. geçmiş olsun

çok da önemli değil zaten. geçmiş olsun

Merhaba Olea,
Pale diyetime devam ediyorum. Merak ettiğim konuları beslenme bülteninde dile getiriyorum. Sağolsun hocamız aydınlatıyor. Dukan diyetinden sonra bu diyette -600 gram oldu hem de bu kadar kısa sürede. Kendimi de çok iyi hissediyorum. Sen nasılsın?

ben iyiyim sağolun.sevindim sizin adınıza.çok iyi bi rakam. dukan diyetiyle zayıflayabilmişmiydiniz? ben hayatım boyunca böyle beslenmeyi planlıyorum. siz zayıflayınca bırakıcamısınız?

ben iyiyim sağolun.sevindim sizin adınıza.çok iyi bi rakam. dukan diyetiyle zayıflayabilmişmiydiniz? ben hayatım boyunca böyle beslenmeyi planlıyorum. siz zayıflayınca bırakıcamısınız?

Dukan ile yaklaşık 4 kg.vermiştim. Sonra tamamen durdu. Şimdi biraz daha verdim. Ben de hayat boyu böyle beslenmeyi planlıyorum. Sadece kilo verinceye kadar değil. Ahmet Aydın ın kitabını okuduğumda karar vermiştim ve bir çok yiyeceği bırakmıştım zaten (Yaklaşık 8-9 ay önce) Örneğin tatlıları basit karbonhidratları bırakmıştım. Ama örneğin çok meyve yiyordum günde 3-4 porsiyon. Şimdi kilo verene kadar onlara ara verdim :) Çok mantıklı geliyor bana böyle beslenmek bir de son on yıldır 100 ün altına düşmeyen hatta son tahlilde 110 çıkan açlık kan şekerim geçen ay 81 çıktı. Bu çok önemli, bir şeker hastası olma yönünde ilerlerken bu durumu tersine çevirebilmek. Keşke herkes bu tazr beslenme hakkında daha çok bilgilense. Gerçi ben işyerinde bir çok insanı bilgilendiriyorum ama yemek yemekle başka türlü duygusal bir bağları olduğundan herhalde "nasıl yani şeker hiç mi yok?" ya da "ben makarnasız yaşayamam" şeklinde cevaplar geliyor.

merhaba arkadaşlar özelikle carmen ve olea
bende carmeni takip ederek buraya geldim beraber dukan yapıyorduk.
olea gecmiş yazılanları okudum bende senin tipinde biriyim 173 boyunda 82 kiloda idim şuanki kilom aç karna 78.5 tok karna 79.5.bir aydır dukkandayım pek bir kilo veremedim zaten atakda verdigim 2 kilo oda su kaybı oldugunu biliyorum.
midilli arkadaşın kendinde gördügü rahatsızlıklar bendede mevcut .özellikle hep yorgun olmak halsizlik ve en kötüsü alerjik insilun direnci.

doktor ahmet beyin ve paleo cafede özlem hnm yazılarını bir haftadır okuyorum
bende saglıklı olmak adına evdekileri saglıklı beslemek adına eve sütü bile dışardan alıcam yogurdumu kendim yapıcam.

fakat sormak istedigim sorularım var.kitap henüz elimde yok.

yemek yaparken(ayciçek yagını attım çöpe fındık yagı aldım)fındık yagı ile ve salça ile sulu sebze yemegi yapaıp yiyebiliyoruz deilmi?mesela kış türlüsü gibi.yada balık yiyeceksem onu yagda kızartabilirmiyim hamsi yada mezgit yer bizim çocuklar bende fındık yagında kızartıp yanına bol zeytinyaglı salata ile yiyebilirmiyim

2.sorum süt ürünlerinde yag oranına deilde karbonitrat oranınamı bakıyoruz.az önce bimde bir peynir buldum karb 0,06 yazıyor.diger peynirlerde nbu oran daha yüksek.

şuanlık 3.sorumda ben ekmekde yemek istiyorum en azından sabahları 1 dilim.kepekli ekmekdeki karb oranı digerlerinden az.yiyebilirmiyim
4.sorumda meyva ve çerezler hakkında.ben meyvasız duramam dukkanda 1 ay agzıma gram meyva koymadım ama zor dayandım dahada dayanabilecegimi sanmıyorum en azından günde 1 meyva yesem .çerezlerde aynı günde en az 1 avuç yesem.sorun olurmu zayıflama açısından ne tavsiye edersiniz
inanın güç yönünden şuan çok halsizim.bugun evdeydim öglende dedim çıkıp az yürüyüş yapayım.inanın 20dk yürüdüm eve çok zor geldim hiç takatim kalmadı.

bana neler önerirsiniz.şimdiden çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…