Paleo Diyeti Deneyimlerimiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi uruz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım kolaylıklar dilerim
bende seni takip edeceğim umarım kolay olur bu sefer
arada 1 ay boyunca tamamen mi bıraktın onu merak ettim

Teşekkür ederim :)

1 ayın yaklaşık bir haftası bu diyetin esaslarına bağlı kalmamakla birlikte yediklerime dikkat ederek geçirdim.

Diğer haftalarda ise kontrolü tamamen kaybettim, yoğun tempomdan dolayı nefes alacak kadar vaktim bile olmadı, elimin altında ne varsa onu yedim.

Bu defa daha iradeli olmayı ve daha köklü değişiklikler yapabilmeyi umuyorum :80:

Son düzenleme:
uruzzcuummmmm senı gormek cok gusell,,

ınsallah bu sefer sonuna kadar gıdıceksınn ınanıyorum sana.. ve tabıkı senıı takıpdeyımm:)))

uruzzcuummmmm senı gormek cok gusell,,

ınsallah bu sefer sonuna kadar gıdıceksınn ınanıyorum sana.. ve tabıkı senıı takıpdeyımm:)))

Çok teşekkür ederim :)

2 gündür gayet kontrollü bir şekilde ilerliyorum :81:

Epak sanırım dukan diyetine başlamayı düşünüyorsun.
Genel ilkeler bakımından bu diyetten pek de farklı sayılmaz :)
Kırmızı ve beyaz etle aran iyidir umarım

uruzcum selam ne zamandir hic ugramiyorsun yeni dietinde basarilar dilerim:13:

canım bu defa zorlanmazsın umarım

Epak sanırım dukan diyetine başlamayı düşünüyorsun.
Genel ilkeler bakımından bu diyetten pek de farklı sayılmaz :)
Kırmızı ve beyaz etle aran iyidir umarım

ewet canım ılk atack sdeonemını yapmayı dusunuorum ama once alsıverıs yapmam lazım:))))) kırmızı ve beyaz etdıe cok severım :)))

ewet canım ılk atack sdeonemını yapmayı dusunuorum ama once alsıverıs yapmam lazım:))))) kırmızı ve beyaz etdıe cok severım :)))

ipekcim gercekten sadece atack evresi bile cok etkili sanada dukan dietinde basarilar dilerim:13:

uruzcum selam ne zamandir hic ugramiyorsun yeni dietinde basarilar dilerim:13:

canım bu defa zorlanmazsın umarım

İkinize de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :87:

Oh ohh... O zaman tam sana uygun bir diyet bulmuşsun :)
Bu tür diyetler tam etseverlere göre, ben kendimi çok zorluyorum

Son düzenleme:
süperr canımmm, hep boyle ıstıkrarlı olur ınsallahh....

Çok teşekkür ederim, ben de böyle devam etmeyi diliyorum :)
Sana da diyetinde başarılar :76:

Selam,

Diyete başladığımı söylemiştim, sonucunu da yazayım ki sözümde durmuş olayım.

15 günlük süreçte sadece proteinle beslendim, aslında paleo diyete uygun olmakla birlikte diğer protein diyetlerinden pek de bir farkı olmadı.

Paleo diyette izin verilmesine rağmen yeşil sebze, meyve, ceviz vs tüketmedim.

Hindi salam, ızgara tavuk, yoğurt ve yumurta ağırlıklı beslendim, arada da düşük yağ oranına sahip lor peyniri tükettim.

15 günün sonunda 3 kiloluk bir kayıp görünüyor, daha önce verip de geri almış olduğum kiloların bir kısmını tekrar vermiş oldum böylece :)

Tek sorunum kabızlık oldu ve ne yazık ki bu süre içinde kabızlık problemini alternatif yollardan da çözemedim. Bu nedenle, en azından bu sorunu biraz atlatana kadar, ara vermeyi düşünüyorum.

Herkese iradeli günler

selam, canim 15 gün boyu hiçmi karbonhidrat almadin? mesela ekmek çikolatala falan hiçmi yemedin?
tebrik ederim çok güzel vermi$sin :) darisi benim ba$ima in$allah

selam, canim 15 gün boyu hiçmi karbonhidrat almadin? mesela ekmek çikolatala falan hiçmi yemedin?
tebrik ederim çok güzel vermi$sin :) darisi benim ba$ima in$allah

Teşekkür ederim :)
Hiç karbonhidrat almadım diyemem çünkü salamda, yoğurtta bile az da olsa karbonhidrat var.
Ama bunların haricinde abur cubur, ekmek vs yemedim hatta sebze bile yemedim.
Kabızlığımın da lifli sebze tüketmemekle ilgisi vardır muhtemelen :)

176 boyunda 82 kilo heybetli bi kadındım.çok diyet yaptım. kilo verdim. aldım. çok araştırdım soruşturdum. taş devri yani paleotik diyet yapmaya karar verdim.ayrıca hipotiroidi hastasıyım ve insülin direncim vardı. karbonhidratı bıraktığımdan beri yok.
5 ayda 16 kilo yağ verdim. kas kaybetmedim. tabii arada bir ağırlık çalıştım bazen de yürüdüm. enerjim çok arttı. vücudumdaki sivilceler geçti. eğer önyargılarınız varsa ekmeksiz saçım dökülür vitamin alamam sağlıksız , kolesterol yükselir gibi.proteini yüksek , bol sebze ve bol yağ (evet istediğiniz kadar yağ yiyerek yağ yakıyorsunuz).yediğiniz takdirde aksine daha da sağlılı olduğunuzu görüceksiniz.bakliyatların,tahılların 6 öğün yemenin gerekli olmadığını anlıcaksınız.
paleocafe diye bir blog var okumanızı tavsiye ederim.tabii prof ahmet aydını da.

Arkadaşlar...
Benim Paleo beslenme tarzıyla hayatım değişti.

Şimdilik 4 haftadır uyguluyorum ve senelerdir var olan halsizlik, çabuk hastalanma, polen, toz ve kedi tüyüne alerji, dikkat dağınıklığı, reaktif hipoglisemi, şeker ve yemek krizleri, haftanın 3 günü ishal/kabızlık, aşırı gaz, karın krampları, hıçkırık, gazlı içecekler ve alkolden sonra öğürme isteği, içkiden aşırı etkilenme(1-2 kadeh şarap bile zehirlenme belirtileri yaratıyordu), çenemde çıkan ağrılı sivilceler, aşırı saç ve cilt yağlanması, saç dökülmesi, dayanıksız tırnaklar(üstünde beyaz leke var ve çabuk kırılıyor), libido eksikliği(gülmek yok:)), anksiyete bozukluğu, yer yer gelen depresyon ve agresif çıkışlar, aşırı ağrılı adet görme ve (sanırım) çikolata kisti, kolay uyanamama, kuru öksürük gibi bir yığın sorunumun çoğu yok oldu, bazısı azalıyor.

Özellikle her yemek yedikten sonra 1-2 saat içinde aşırı derecede kan şekerimin düşmesi, yani reaktif hipoglisemi hastalığım tamamen ortadan kalktı. Ailemde şeker hastalığının yaygın olduğu düşünülürse, belki de şeker hastası olmanın sınırından döndüm...

Rüya gibi, bazen karnımın ne kadar düz olduğunu görünce inananamıyorum!
Aslında son 50 yıldır özellikle Amerikan beslenme ürünleriyle dünyaya yayılan aşırı işlenmiş, yüksek karbonhidratlı o klasik "beslenme piramidi"nin ne kadar lüzumsuz ve ne kadar ticari kaygılarla yapıldığını anladım.

Yaptığım şeyler sadece şunlar oldu:
Ekmek, unla kaplı her şey, glutenli gıdalar(tahıllarda bulunan protein), börek, gözleme, her türlü hamur işi, makarna, bulgur... v.b TAMAMEN BIRAKTIM. TEK SEFERDE.
Rafine şeker katılmış her şeyi bıraktım
Süt ürünlerini bıraktım(gerçek Paleo diyetinde bu da yasaktır çünkü marketten aldığınız süt ürünü öyle köyde üretilen eski yoğurtlardan, peynirlerden çok uzak. Ama Türkiye'de niyeyse yendiği sanılıyor)
Yemeklerde rafine tuz yerine gerçek tuz kullanıyorum
Yağ olarak sadece zeytin yağı kullanıyorum
Bolca et,
Bolca balık,
Tavuk,
Bol miktarda yeşil yapraklı sebze,
Diğer bütün sebzelerden bolca,
Yumurta,
Meyve,
Kuruyemişler yiyorum...

Bir de şunu unutmayın, bu geçici bir diyet değil, bir yaşam tarzı.
Doğal beslenerek o kadar çok "sebebi bilinmeyen çağımız hastalığı"ndan kurtuluyorsunuz ki, "O zaman bu ilaç ve tıp endüstrisi bizi mi kandırıyor???" demeden edemiyorsunuz.

Ama lütfen, konuyu iyi araştırıp okuyun, okumadan da başlamayın. Ben Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın "Taş Devri Diyeti" kitabını öneriyorum. Sitesi de var Beslenme Bültenine hoş geldiniz.

Son 50 Yıldır Doğru Sanılıp İnsanlara Kilo Aldıran ve Hastalıklara Sürükleyen Amerikan Besin Piramidi:

Avcı Toplayıcı Çağlarımıza Dayanan, Doğal Taş Devri Piramidi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…